Моля за помощ
От днес съм собственик на Samsung LW-20M22C купен на промоция от Техномаркет. Искам да го свържа с компютър с видеокарта NVIDIA GeForce 7300 GS. Не съм спец и затова търся вашата помощ.
TV-то има входове PC IN, PC AUDIO IN, S-VIDEO IN, AV IN и др., а картата има изходи: за монитора (подобен на PC IN), VIDEO (подобно на S-VIDEO ама не е същото) и DVI. Върнах се в ТМ да си купя кабели и от там ме посъветваха да свържа видеосигнала чрез S-VIDEO, а звука – от жака за колоните или към PC AUDIO IN, или с чинчове към AV IN. Варианта чрез DVI ми казаха, че е много сложен – трябвало разни преходи и т.н. допълнителни джаджи. Тогава се сетих, че имам някакви кабели в къщи, макар и къси, след което ми препоръчаха да се върна и да пробвам как ще стане и чак тогава да се набутвам да купувам други кабели. Речено-сторено. Но се оказа, че S-VIDEO буксата не става на PC-то, а като сложих друг кабел с подобна букса (само с 4 крачета), която става и на двете места – резултат никакъв. На TV-то излиза “Check signal cable”. Пробвах, доколкото мога следвайки книжката на Самсунга, и настройките на Control Panel, но нищо не излезе. Още малко да му играя един чук на центъра на екрана.
Зорът ми е :
1. Какъв кабел да си взема и къде да го ръгна най-вече;
2. Какво да се барне по настройките на PC-то.
А иначе TV-то е ОК на Scart и на Bulsatcom.
Благодаря за вниманието