Страница 129 от 223 ПърваПърва ... 79119127128129130131139179 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,921 до 1,935 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от mmb
    От 900лв ме пращаш на нещо което струва двойно по-скъпо че и повече. В случая проблема не само парите а и малкото място. Телевизора е за малка спалня, трябва да влезе в 80см а и ще се гледа от доста близо. Така че нито има 3м разстояние нито 2000лв бюджет
    А другия Sharp е 1300лв, което си е много за 26" според мен.
    Май Samsunga ще е, само че за късмет е свършил

Не те знам от къде си, ама вече се предлага от Интермаркета on-line търговия, както беше писал някой. Пък и в саита им го има: sharpbg.com

Така, 4е ако си се насочил към специално тази марка може да ти го доставят.

Успех

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Цитат Първоначално публикувано от borko7
    ludiafull HD ще дават по-добре при HD сигнал,но в останалите 95% когато гледаш кабелна ще показват всички несъвършенства на картината умножени по 4.
    Ама не се спирате да пишете глупости. Това няма нищо общо с реалността.

Хайде кажи ми дали предпочиташ тази картинка:

(72x57 скалирано до 102x77 и след това до 640x400)

пред това:

(72x57 скалирано до 192x108 и оттам до 640x400).

И двете са с ей този източник:, който разпънат директно до 640x400 изглежда така:
    .

Та кое от горните две е по-близко до оригинала?

Разпънал съм ги първо до размер пропорционален на две разделителни способности, за които става въпрос тук, и след това и двете до една и съща доста по-висока разделителна способност, за да се види какво получава окото ви от двете. На практика нещата не са съвсем същите (телевизорите не ползват nearest neighbour филтриране), но са много подобни. Телевизор с по-висока разделителна способност винаги може да предаде по-добре сигнала, стига цифровата обработка преди това да не е пълен боклук (което ми напомня, че тази тема съвсем не се занимава с най-важното за качеството на картината: DSP-то (deinterlacing, noise reduction, scaling)).

А лошото DSP съвсем не е фатален проблем, нещата лесно могат да се оправят (с помощта на HDD recorder с HDMI например, или HTPC).

4. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от mmb
    От 900лв ме пращаш на нещо което струва двойно по-скъпо че и повече. В случая проблема не само парите а и малкото място. Телевизора е за малка спалня, трябва да влезе в 80см а и ще се гледа от доста близо. Така че нито има 3м разстояние нито 2000лв бюджет
    А другия Sharp е 1300лв, което си е много за 26" според мен.
    Май Samsunga ще е, само че за късмет е свършил
    mmb , за 80 - тте сантиметра си готов - нямаш проблем. 32 LX 700 e широк 79.5 см....а за другото - добре премисли нещата и пак,и пак... 32 инча се гледа идеално и от по-малко разстояние,2-2.5 м ...а за 26 - те инча,ако толкова ги искаш,има,не че няма,обаче като гледаш програми със стеснение отгоре и отдолу - какво екранче получаваш ? а като гледаш нещо в режим 4:3,все едно,че имаш 21 инчов телевизор,бе....защото имаш и две черни ивици,стесняващи екрана ти вертикално от двете страни - е,изборът си е твой,нали...аз мислех като тебе,отначало ако видиш какво съм писал,и не изключвах като вариант 26 - инчова покупка...ама като пробвах в магазина,като попрочетох и сравних - я отпусни още малко кинти и се кефи на добър екран и телевизор...после ще съжаляваш за прибързани изводи.Иди в магазина,погледайте с когото ще гледате в тая спалня,да му чуеш мнението и за двата размера -пък като сравниш как и какво се вижда,пак се обади тук ,но не си спестявайте ходенето и практическите сравнения - нали вие трябва да гледате,а веднъж се купува...
    От Самсунга се дистанцирам определено,не ги одобрявам като телевизори....Шарп в Интерсервиз узунови се продава много скъпо,не си струва да броиш грешни пари,тук си прав.Но и не си мисли,че за 900 лв ще си харесаш нещо добро...просто отпусни още малко и си купи не някой стар модел за тези пари,а нещо,което си струва.И Шарп, и Панасоник, и Тошиба имат добри телевизори...

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2007
    Живее в
    София

borko7 сравнявал ли си Панасоника с някои други плазми? Звука добър ли е?

Иначе и на мен ми допада но до сега не съм се заглеждал по Панасоник плазми и незнам почти нищо за тях. Основно ми хвалеха LG и Philips та затова се насочих основно към тях.

Ludia ти кои три LCD-та би ми препоръчал да тествам от изброените от мен и добавените от теб като имаш в предвид че на него ще се гледа само ТВ и то кабелна / към LG LCD съм леко с резерви, въпреки че мой познат е много доволен и то от модел от преди година и половина/?

Тъй като стаята е малка за 32" ТВ аз лично се колебая за този PANASONIC TX-26LX70P, незнам дали си струва парите и тези 100Hz дали вършат някаква работа.

Някой можели да направи Топ 3 на 42" Плазми до 2000лв?

6. mmb
    mmb е офлайн

Тук е от
    Jul 2007

Взехме Panasonic TX-32LE7P събиран в Чехия. Дано се събере, че работата е на косъм....

7. Тук е от
    May 2007

Vanz сравнявал съм го с наличните в Техномаркет и за мен беше най добрият(щом съм го взел ).Погледни тук: http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX70/ и тук:http://www.hdtvorg.co.uk/
    За звука мога да кажа,че не е толкова перфектен,старото Sony вадеше по-добър звук,но кой ли вече разчита на звук само от телевизора.
    barny виждам,че си напред с материала само дето нещо не мога да те разбера.. .Аз ще ти задам следния въпрос- като пусна на монитора с резолюция 1680х1050 филм,който е DVD-Rip например с 640х272 резол. и същия филм и на обикновен телевизор,къде според теб ще се вижда по-добре????

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Новые Full HD телевизоры Samsung преображают реальность СЕРИИ - F9

Компания Samsung Electronics, мировой лидер в технологии Full HD, представляет новые ЖК-телевизоры большой диагонали из серии F9,
    сочетающие новейшие технологии изображения высокой четкости с изысканным дизайном.

По словам представителей компании, главная цель выпуска телевизоров серии F9 (52 и 70 дюймов) — внедрение новой технологии LED SmartLighting™, известной как «локальное затемнение», в моделях с одними из самых больших диагоналей экрана на рынке. Кроме того, Samsung поддерживает стандарты премиум-бренда, снабдив новую линейку своими патентованными сверхпрозрачными ЖК-панелями Full HD 1080p (52") и процессором Wide Color Enhancer, повышающим детализацию цветовых оттенков и яркость, создавая более широкий цветовой охват и четкое изображение.

В технологии LED SmartLighting™ для подсветки используются многочисленные светодиоды. Система обработки изображения воспринимает телесигнал, автоматически регулируя яркость за счет включения и выключения светодиодов подсветки в нужной комбинации для получения ошеломительного динамического коэффициента контрастности до 500 000:1. Кроме того, благодаря использованию светодиодов эти телевизоры стали одними из наиболее дружественных для окружающей среды среди представленных на рынке. Samsung также смогла добиться и существенного — более 30% — снижения энергопотребления.

«Это технология будущего, — сказал по поводу новых телевизоров высшего класса старший вице-президент по маркетингу подразделения устройств отображения Samsung Санг Хьонг Шин. — Мы уверены в этом и считаем, что на рынке она пользуется сейчас значительным спросом, особенно в телевизорах такого класса и размера».

Несмотря на обилие технических инноваций, разработчики Samsung не пренебрегли дизайном, звуком и комфортностью использования. Концепция этих телевизоров поддерживает репутацию Samsung как лидера в новаторском дизайне — высокий черный рояльный глянец сочетается в них с титановыми деталями отделки, передавая ощущение роскоши. Стереосистема TruSurround XT серии F9 укомплектована двумя встроенными сабвуферами, аккуратно скрытыми от взора и повышающими отдачу 2.2-канальной стереосистемы в области низших звуковых частот. Благодаря уникальному дизайну высокочастотные динамики разделены и обеспечен более широкий диапазон частот, ведущий к потрясающему звучанию.

Кроме того, линейка F9 снабжена функцией Wiselink™ USB 2.0, обеспечивающей удобное подключение цифровых камер и MP3-плееров, а три порта HDMI позволяют в полной мере использовать Full HD-возможности новейших HD-компоненты наподобие Blu-Ray-плееров, игровых консолей и HD-камкордеров. 52-дюймовые модели снабжены также возможностью настенной установки на консоли Samsung Auto-wall, позволяющей легко менять положение экрана на угол до 20 градусов по горизонтали и наклонять его от 0 до 15 градусов с помощью пульта дистанционного управления.

Info: Samsung.ru

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

borko7,
    в голяма заблуда си! Който може да си купи Full HD нека го направи за да не си го купува по-късно.

11. Тук е от
    Aug 2007

На предишната стр. питах за Crown. Маистина ли никой няма впечатления от тях?

Между другото, открих по UK сайтове, че там се подвизават с името Luxor

12. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Цитат Първоначално публикувано от borko7
    barny виждам,че си напред с материала само дето нещо не мога да те разбера.. .Аз ще ти задам следния въпрос- като пусна на монитора с резолюция 1680х1050 филм,който е DVD-Rip например с 640х272 резол. и същия филм и на обикновен телевизор,къде според теб ще се вижда по-добре????
    Със сигурност на монитора, и то много по-добре. Хайде да ти предложа един тест: намираш си някакво клипче, записано в 320x240, CRT монитор и player, който може да сменя разделителната способност на монитора до тази на филма. Пускаш филмчето два пъти, веднъж на 320x240 (1:1 с оригинала) и веднъж в 1024x768 (разпънато от овърлея на видеокартата). Направи го, после се върни да коментираш видяното. (Същото може да се пробва и с някоя игра за MAME, там си има всички нужни настройки и разликата отново е драстична.)

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от barnie
    Ама не се спирате да пишете глупости. Това няма нищо общо с реалността.
    Не ти вярна симулацията.
    Първа грешка е, че използваш nearest neighbour. При скалирането се използват значително по-добри алгоритми. Отделно има разни системи за заглаждане на ръбовете и тн., които понякога даже работят добре .
    Второ, за чий увеличаваш до 640х400. Това се равнява вместо от 3 метра да се забиеш на 50 см. от екрана. Рядко се налага в реалния живот, струва ми се.
    Аз направих подобен тест. Една 720х540 картинка я направих до 1024х768 и друга до ......х1080, използвайки по-прецизен начин на скалиране. Вярно, втората изглеждаше малко по-плавна /неназъбена/, но от 1 метър на 22" екран бяха вече абсолютно еднакви.
    Аз не споря, че Full HD е по-добър от HD ready, но ако гледаш предимно SD сигнал не е оправдано да дадеш 1,5 - 2 пъти повече пари. Аз не виждам разлика в детайлността при разстояние над 2 метра при 1080р сигнал, ако някой вижда да си купува такъв. За мен има значително по-важно параметри от резолюцията - размер, цена, качество на цветовете...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Едно е да не виждаш смисъл, друго е да пишеш откровени глупости.

Целта на демонстрацията беше да покажа ясно кое от двете всъщност има предимство при гледане на SD сигнал. Демонстрацията е преувеличена нарочно, за да се види кой вариант е по-добър. Ако имаше нещо вярно в широко разпространеното в този форум схващане, че "SD сигнал изглежда по-добре на екран с по-ниска разделителна способност и най-зле на Full HD телевизор", картинките горе нямаше да изглеждат така, а по точно противоположния начин.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Всъщност кой телевизор как се справя със SD не зависи от това с каква резолюция е. "Справянето" зависи най-вече от обработката на сигнала вътре в него и правилната настройка на различните филтри по менютата му.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2003

Което е същото, за което говоря и аз. Най-важно е DSP-то, но за щастие лошото DSP съвсем не е фатален проблем. От друга страна, простата истина е, че добре обработен сигнал изглежда по-добре на Full HD екран. Може би недостатъчно по-добре да струва 50% повече, но това всеки следва да реши сам за себе си.

18. Тук е от
    May 2007

barnie мисля си че говорим на различни езици.Пределно ясно е ,че ако сигнала е идеален ще се вижда по-детайлно на по-висока резолюция.Но не такава е ситуацията тук.Говоря за сигнал от нормална кабелна телевизия,пълен със дребнички несъвършенства,флуктуации и смущения.Като ги разпънеш на четири пъти повече пиксели ще изглеждат четири пъти по-големи.
    И въпроса ми по-горе беше чисто риторичен,защото стотици пъти съм се убеждавал,че по-нискокачествен сигнал се вижда(или не се вижда,че е такъв)по-добре на Обикновен телевизор с кинескоп,отколкото на монитор с висока резолюция.
    Ако не си виждал как предава HD TV на обикновенна телевизия, върви и виж пък после пак пиши.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе