Страница 16 от 223 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от recycled_bin
    ..........
    @polki
    ако няма да връзваш тв-то към компютъра си, ориентирай се към някоя плазма - хубавите модели излизат по-евтино, поне според моите наблюдения ...
    Че какво му пречи да си върже компютъра към плазмата???

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от recycled_bin
    http://eisa-awards.org/history/2006-2007/video.html
    макар и правени преди половин година, изборът на EISA обикновено е доста добър ...

@polki
    ако няма да връзваш тв-то към компютъра си, ориентирай се към някоя плазма - хубавите модели излизат по-евтино, поне според моите наблюдения ...
    При всички положения трябва да има DVI или HDMI вход, а дали плазма или LCD - въпрос на личен избор.
    Аз например гледам моята плазма основно на филми от PC-то с фиксирана резолюция от видеокартата 1080i. И доста по малко на ТВ програми или от DVD плеъра.
    LCD e препоръчително, само ако се ползва основно като втори, по-голям десктоп. Но за гледане на видео - било от PC-то, било ТВ или DVD - въпрос на личен избор плазма или LCD.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2007

да, не се уточних - имах в предвид "ако няма намерение да го ползваш евентуално като монитор към компютъра"
    иначе, съгласен - откъде му идва сигнала за "филмчето" е все тая ...

5. Тук е от
    Feb 2007

Дайте мнения за тази плазма NEO PDP-42S2H.

42" ПЛАЗМЕН ДИСПЛЕЙ
    -HD READY
    -МАКСИМАЛНА РЕЗОЛЮЦИЯ 1280Х768
    -КОНТРАСТ 10 000 :1
    -HDMI,PC,S-VHS;COMPONENT;COMPOSITE,EURO-SCART ВХОДОВЕ
    -МЕНЮ И ТЕЛЕТЕКСТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
    -2 ТУНЕРА - КАРТИНА В КАРТИНАТА(PIP;PAP)
    -ХИПЕРБАНД СТЕРЕО ТУНЕР
    -100 КАНАЛА ПАМЕТ

6. Тук е от
    Feb 2007

Здравейте, ако някой има впечатления за този модел JVC LT 32R71BU моля да го сподели!
    Благодаря!

7. Тук е от
    Feb 2007

Редактирай мненията си и не пускай поредни постове!
    Не чакай наготово някой да се занимава с въпроса ти. Цялата тема е за това, което питаш - обсъждане и препоръки на LCD-та, в това число 32" и до 2000лв! Прочети я...
    Крис

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2006

FOTOTO,
    Ще останеш изключително доволен от този модел на JVC.Бялото е искрящо бяло,а цвета е 32 битов,много истински и верен.Вероятно ще поевтинее още малко.

10. Тук е от
    Oct 2006

Преди време КрИс говореше за един ТВ. Ето един интересен линк - http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=457400. Явно хората са доволни от ТВ-то. Може би наистина прибързано го сравних с ТСМ и др. такива псвдо марки.

11. DK9
    DK9 е офлайн

Тук е от
    Feb 2007

Здравейте,
    Хубав форум. Бих искал да чуя повече обосновани обсъждания, а не -тоя маже, оня трепти и т.н. Обикновено и мазането и трептенето и другите недостатъци си имат причини и е ценно да се търсят точно те. Интересно би било и сравнение между различни конкуриращи се технологии - например Digital Natural Motion+PixelPlus, truD, DCDi Farudja... Който е намирал информация просто да пусне линкове.

Имам следните въпроси:
    1. възможно ли е сигнала, който подават новите цифрови телевизии в БГ (БулСатКом, ИТВ ...) да бъде подаден дирекно (разбира се след евентуално необходимия сателитния приемник) към телевизорите , които поддържат DVB стандартът (и най-често имат и слот за карта за декодиране) ИЛИ задължително трябва да се ползват техните приемници.
    2. До колкото разбрах от техническите характеристики, високия клас на Philips като 32PF9731D имат USB вход, към които може да се свърже USB flash памет например. Още по интересно стана когато прочетох, че се поддържат освен музика/картинки И видео в DivX и xVid формати. Някой опитвал ли е да пусне филм по този начин, защото за мен би било доста удобно да си прехвърля филма от PC-то(което не искам да държа до ТВ) на флаш-а и да го пусна през USB входа на телевизора?

А иначе, бих приветствал едно обективно сравнение между Philips 32PF9541 и Sharp LC-32GA9E, от хора които имат възможност да го направят разбирасе( като LUDIA наприер). Особено интересно е как се представят с по-лош сигнал - от кабелна телевизия например.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2006

truD®HD е разработка на компанията Micronas,с която работи Sharp.Повече за Faroudja може да прочетете на сайта им http://www.meridian-audio.com/p_faroudja.htm ,които заедно със Silicon Image,са водещи в бранша.PixelPlus е фирмена разработка на Philips.Такива са BRAVIA ENGINE на Sony,V-REAL на Panasonic и т.н.

13. Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от DK9
    А иначе, бих приветствал едно обективно сравнение между Philips 32PF9541 и Sharp LC-32GA9E, от хора които имат възможност да го направят разбирасе( като LUDIA наприер). Особено интересно е как се представят с по-лош сигнал - от кабелна телевизия например.
    Това ще е изключително интересно и за мен!!!
    LUDIA къде се загуби толкова време???

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от COBA
    Това ще е изключително интересно и за мен!!!
    LUDIA къде се загуби толкова време???
    В Метро не продават Филипс, така че Ludia едва ли ще може да го направи сравнението със Шарп.
    Предимството на Шарпа е че е made in Japan, но лично предпочитам Филипс, пък бил той made in France както е най-често.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от DK9

Признавам, не съм имал възможност да сравня един до друг двата модела /а едва ли и някой ще може/, но според мен са равностойни ако не се взима предвид цената. Според мен 3000 лв за 32" модел е прекалено много. При положение, че Sharp 37" XD1E струва 3900 лв, а предлага по-голям екран и FullHD и отличен дизайн /на мен лично GA9 i GD9 ми простеят/.
    бтв днес ходих отново до Интересервиз Узунов да видя 37" XD1E, но отново го нямаха и отново ме развесели тоталната некомпетентност на продавача. Имаше обаче 37"GA9, който беше пуснат на обикновена кабелна телевизия /както и абсолютно всички останали модели/. Нямах нерви да се разправям с продавача да го потествам малко с различни сигнали. След твърдението му, че ми трябвал цифров тунер за да го включа към компютъра си отидох. За пореден път ме разочароваха.

За дигиталната тв ще ти трябва и декодер дори и да имаш DVB тунер. Освен ако не е DVB-C, какъвто още не съм виждал вграден в тв.

17. Тук е от
    Jan 2007

lazarus18 Каква е цената 37"GA9 в Интересервиз Узунов???

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    ....След твърдението му, че ми трябвал цифров тунер за да го включа към компютъра си отидох. За пореден път ме разочароваха....
    Такова твърдение бих простил само на 22-годишна симпатяга, която са я взели в магазина заради хубавите и крака, за 3-ти ден е на работа и не и влиза в задълженията да консултира и в момента замества. Иначе това си е почти престъпление. Ако аз не съм в час и искам да гледам на новото ТВ филми от PC-то - ще тръгна да търся да си купувам и този цифров тунер, щом не можело без него да станат нещата. И после как ще го подведа под отговорност този "консултант" за излишната покупка? Май няма начини освен да му строша в главата въпросният тунер.

Пак за консултантите: когато бях пред избор на новото ТВ - в Техномаркет първият ден консултанта се утрепа да хвали един Панасоник и за сравнение ми показа "недостатъците" на един Филипс. На другият ден - вече почти решен да взимам Панасоника - попаднах на друг консултант на смяна. Той пък започна да хвали Филипса - същият модел, предимствата му и за сравнение да показва недостатъците на Панасоника.
    След като така изкусно бях поставен в шах от двама консултанти в един и същ магазин - реших да се доверя на зрението си и да си направя независим избор, все едно че магазина е изцяло на самообслужване.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 223 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 10:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 19:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 21:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 22:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 14:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе