Първоначално публикувано от
Joney А бе хора, може ли някой да ме светне и по въпроса за гаранцията, която се дава от търговците. Нещо не мога да вдена защо например за повечето модели на LG LCD TV в Техномаркет, гаранцията е 18 мес. а за същите модели в Технополис е 24 и даже 36 мес. Особено е смешно за LG RZ-32LB1R - в Техномаркет - 18 мес, а в Технополис - 36 мес. Изобщо кой и как определя срока на гаранцията? И няма ли някакъв норматив за сроковете. Някъде бях срещнал, че от 01.01.2007 за всички ел.уреди минималния срек на гаранцията е 24 мес, съгласно стандартите на EU. И не е ли куриозно за някаква си машинарийка, която ти я продават за 20 лв. да има гаранционен срок 24 мес, аз за ТВ, което е 2000 и пвече лв. - 18 мес. Нещо нещата не се вързват. Изобщо бъркотията е голяма. Но май само Техномаркет си позволява да дава гаранция по-малка от 24 мес. Кой следва да ги санкционира ако не спазват съответните изисквания и какво ни грее нас - обикновените потребители, че тях ще ги санкционират, а ние май пак ще сме прее......ни.