Страница 26 от 223 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от Joney
    А бе хора, може ли някой да ме светне и по въпроса за гаранцията, която се дава от търговците. Нещо не мога да вдена защо например за повечето модели на LG LCD TV в Техномаркет, гаранцията е 18 мес. а за същите модели в Технополис е 24 и даже 36 мес. Особено е смешно за LG RZ-32LB1R - в Техномаркет - 18 мес, а в Технополис - 36 мес. Изобщо кой и как определя срока на гаранцията? И няма ли някакъв норматив за сроковете. Някъде бях срещнал, че от 01.01.2007 за всички ел.уреди минималния срек на гаранцията е 24 мес, съгласно стандартите на EU. И не е ли куриозно за някаква си машинарийка, която ти я продават за 20 лв. да има гаранционен срок 24 мес, аз за ТВ, което е 2000 и пвече лв. - 18 мес. Нещо нещата не се вързват. Изобщо бъркотията е голяма. Но май само Техномаркет си позволява да дава гаранция по-малка от 24 мес. Кой следва да ги санкционира ако не спазват съответните изисквания и какво ни грее нас - обикновените потребители, че тях ще ги санкционират, а ние май пак ще сме прее......ни.
    Тъй като и аз съм потърпевш, по отношение на гаранциите на LG в България, проверих на сайта на LG. Политика на фирмата е да дава гаранция 12 месеца ( поне в UK e толкова). От своя страна, търговеца също може да даде по-дълъг срок ( в България понякога е и обратното- например TCM магазините). Тук Техноплис дава гаранция 24мес за LG, a Техномаркет -18, макар че за някои модели Техномаркет също дава 24. Направи ми впечатление, че гаранцията 24мес се дава от Royal Electronics, а 18мес. е вероятно от K&K сервиз.
    Явно не са задължени да дават 24мес, иначе биха ги насмели. Не знам в България някой да продава допълнителна гаранция- в Европа и щатите това е практика. За плазмите пък и за LCD-тата гаранцията е много важна, защото това са нови технологии и повредите не са рядкост.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2007

acho_pacho:
    Благодарности за съвета. По въпроса за Samsung. Тази марка за мен си съм я заличил напълно. Имах неблагоразумието преди време да се излъжа по рекламните им трикове и зарибявките, които се пускат по форумите и си взех цифров апарат Samsung Digimax S800 - 8 mp и с незнам си какви още характеристики - от хубави по-хубави. Четох и по форуми - какви ли не чудесии и прхвалени приказки. Гледах и изтеглих и снимки правени с него - а бе от картинка на горе. Само, че действителността се оказа друга. Да не говорим за евтините материали, които влагат в продуктите си имат изключителна слабост към пластмасата и то евтината такава. Възможно е само такива изделия на Самсунг да предлагат КК Електроникс в България, защото в цивилизования свят май нещата са по друг начин. Та изобщо ТВ SAMSUNG пък бил той и с 16 млрд. цвята и незнам си какви си още там екстри, тех.характеристики и благини не влиза в обозрението ми. Житейският ми опит ме научи, че ако си купуваш фотоапарат си купувай фотоапарат произведен от фирма, която има традиции и постижения във производството на фотоапарати - KODAK, CANON, MINOLTA, NICON и др. Същото важи и при покупката на тв. Купи си тв от производител с традиции и постиженя в производството на тв - SONY, PHILIPS, SHARP, PANASONIC, TOSHIBA..... Поне за мен съм си решил да следвам тази философия. Разбира се всеки си прави избор сам и най-важното в случая е:
    да е доволен от избора, който си е направил.

4. Тук е от
    Dec 2006

С тоя Кодак, дето си го пратил при добрите фотоапарати си приготвил следващото си прецакване.
    Отдавна нещата не стоят точно така. Всяка фирма и известна и неизвестна прави различни по качества неща.
    Във всеки отделен случай човек трябва да си прави проучване. Трябва да се съобрази с конкретните си нужди, с обстоятелствата при приложението, финансовите си възможности и най-важното - анализ на отзивите. Сега поне с интернета е възможен достъп до огромен опит и аудитория за дискусии.
    Който разчита само на марка и традиции си залага сериозна вероятност за прецакване.

5. Тук е от
    Mar 2007

acho_pacho, аз също съм си харесал Philips 32 PFL 7332, но след като го погледах малко в Техномаркета, нещо ме смути. Той беше поставен редом с предния модел Philips 32 PF 7331, както и с 26 инчовия 7321. При еднакъв сигнал, в сравнение с тях, новият модел имаше по-мътна картина и по-слаб контраст. Консултантът не можа да ми каже дали това се дължи на конкретната настройка на телевизора в момента или по принцип е така. При теб как е?
    Освен това ме интересува пробвал ли си USB входа - какво поже да се възпроизвежда например от Flash RAM. Ако възпроизвежда .AVI файлове ще е супер, но малко ме съмнява.
    Ще съм много благодарен ако ми отговориш на тези въпроси, а може да дадеш и повече информация за телевизора, защото сърце ми юнашко не трае и нямам търпение да се сдобия с такова TV.

6. Тук е от
    Mar 2007

За pitagor: Аз съм написал личното си мнение формирано от житейския опит и от това, което съм пипнал и видял. Но тук не е мястото където да дискутираме темата КОДАК, но си абсолютно прав, че:

"Всяка фирма и известна и неизвестна прави различни по качества неща. Във всеки отделен случай човек трябва да си прави проучване. Трябва да се съобрази с конкретните си нужди, с обстоятелствата при приложението, финансовите си възможности и най-важното - анализ на отзивите."

И все пак ако сравним два продукта от един и същи клас(особенно в по-ниските) на две различни фирми - традиционен призводител и друга - търсеща пазарна ниша в съответния сектор освен цената всички други неща са в полза на първата. Пак повтрям - това си е мое мнение и не ми се иска да го натрапвам на никого - всеки си прави личен избор.

7. Тук е от
    Dec 2006

"И все пак ако сравним два продукта от един и същи клас(особенно в по-ниските) на две различни фирми - традиционен призводител и друга - търсеща пазарна ниша в съответния сектор освен цената всички други неща са в полза на първата. Пак повтрям - това си е мое мнение и не ми се иска да го натрапвам на никого - всеки си прави личен избор."

Точно това бих оспорил и като пример бих дал фотоапаратите на Кодак (име в тази област) и Панасоник (новак в областта). Затова много наблягам на проучването на опита и отзивите в интернет. Фактът че участваш в този форум, означава че споделяш това виждане.

Казано по-просто, за мен проучването в нета е много по-важно от името на фирмата и човек не бива да се осланя само на името.

Желая ти успех в избора!

8.  

9. Тук е от
    Oct 2006

joro1: може да е от настройките, може да е от осветлението в магазина, нямам представа. Аз не обичам да е прекалено ярка картината тъй като от това ме боли глава и не мога да изтрая дълго пред тв-то, така че за мен този модел ми допадна. Предният модел 7331 е с Pixel Plus 1 и един авер каза,че образа му допада повече и си взе него. Въпрос на личен избор, но и двата са супер. Като го сложиш у Вас ще си настоиш контраста, осветеността и т.н. по твои ЛИЧЕН вкус и в зависимост от осветеността в твоето помещение. Иначе контраста не е слаб. През USB пробвах avi-та и wma и т.н. картинки и музика става, но филми не. Няма изглежда декодер (може би codec е по-паравилната дума), но ДВД-то ми може и за това не се кахъря за това и си ги гледам през USB на ДВД-то. Проблем са по скоро субтитрите, дори и да пусне филма. Скоро изтеглих една програма Subtitle workshop и една друга НЕЩО СИ AVI, които вграждат субтитрите във филма и така няма проблеми. За всичко или поне почти всичко има начин да се справиш само време и търсене трябва. Успех на всички.

10. Тук е от
    Mar 2007

acho_pacho, то е ясно, че ще му пускаме филми от DVD - то. Просто ми беше интересно за USB-то. Но като спомена субтитри се сетих, че в някое от многото описания на този TV, които напоследък прочетох се казваше, че позицията на субтитрите можело да се променя чрез телевизора. Това вярно ли е? Питам те, защото все пак е друго да получиш информация от извора. За съжаление, консултантите в магазина не можаха да ми кажат нищо освен да ми препрочетат етикета.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Молба към @LUDIA, @miro vampiro и др.

Ако може публикувайте значението на буквите (класовете) в моделите LCD/plasma на LG. На много хора (вкл. на мен) ще им бъде от полза.
    Благодаря ви предварително!

12. Тук е от
    Oct 2006

joro1: в менюто има едно подменю subtitles, но все още не съм пробвал да променям нещо в него. Не съм видял да може да се променя шрифта или големината, но като цяло по време на филм по ТВ субтитрите са мноог добре оразмерени - от 3-4 м. се виждат без проблеми, а аз от време на време слагам очила (0.5 - 0.75), в смисъл не се нуждая от тях и като гледах мач от време на време слагах на жена ми очилата за да видя резултата.

13. Тук е от
    Mar 2007

acho_pacho, благодаря за информацията. Ако откриеш нещо интересно, пиши ми моля те, може и на лични.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2007

и така......след 10 дневно ходене по магазините реших какъв ТВ ще взимам май.... LG 37LC2R
    Ето линк: http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=54&f=3749

Гледах го в Техномаркет с включена кабелна телевизия... в сравнение с промо сигнала който върви на всички ТВ-та е зле но като го гледах 10-ина минути взех да свиквам ...гледах и Бравия...с нищо не е по добра като картина. на LG-то дизайна му много ми хареса.....цената също, 2050 лв.

и накрая ще ви помоля за последен съвет конкретно към този модел.....кажете ми ако този модел има някакъв голям минус....нещо което пропускам....
    нещо фрапиращо което му липсва....??? някой вход примерно??? ще го включвам към ДВД, кабелна и компютър....

п.п. и накрая едно уточнение...продавача в Техномаркет беше от тия които знаят по малко от копувача...и твърдеше че опресняването му е 12 ms а аз съм сигурен че е 8 (на табелката не пишеше нищо)....и на линка е 8.... прав ли съм? щото ако е 12 ще отпадне.............

16. Тук е от
    Oct 2006

Първо КУПУВАЧ и второ според мен ако гледаш ТВ - 12 или 8 няма значение

17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Цитат Първоначално публикувано от THFC
    и така......след 10 дневно ходене по магазините реших какъв ТВ ще взимам май.... LG 37LC2R
    Ето линк: http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=54&f=3749

Гледах го в Техномаркет с включена кабелна телевизия... в сравнение с промо сигнала който върви на всички ТВ-та е зле но като го гледах 10-ина минути взех да свиквам ...гледах и Бравия...с нищо не е по добра като картина. на LG-то дизайна му много ми хареса.....цената също, 2050 лв.
    Уж си го гледал в Техномаркет , а си дал линк към Технополис ???

По принцип няма значение от къде ще го купиш - гледам че са на една цена .
    НО ИМА "МАЛКА" РАЗЛИКА В ГАРАНЦИЯТА !!!

В Техномаркет - 18 месеца
    В Технополис - 36 месеца

За мене поне, това е от голямо значение - нова техника, която сега навлиза все пак и не е чак толкова тествана.

Защо не отидеш да погледнеш и това LCD TOSHIBA 37WL66Z цена с ДДС: 2,099.00 лв.
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09021849 ???

Аз съм се насочил към него.
    Доста LCD-та гледах и толкова добра картина не видях - никакви компромиси с картината при положение , че гледах само Канал 1 и bTV , не исках да ми пускат рекламните клипчета от DVD-та :
    - манекенките не ги прави борци
    - дори и от 1 метър пикселите не се виждат
    - няма "ориол" на главите на хората - както е при Сони, Филипс и др.

Все пак трябва да знаеш , че колкото по-хубав телевизор взимаш - толкова повече ще се ядосваш / взимаш хубава техника, а не можеш да осигуриш аналогичен тв сигнал. За бг програмите се говори за 2012-2014 дори и за 2016 година ще излъчват HD tv.

Цитат Първоначално публикувано от THFC
    п.п. и накрая едно уточнение...продавача в Техномаркет беше от тия които знаят по малко от копувача...и твърдеше че опресняването му е 12 ms а аз съм сигурен че е 8 (на табелката не пишеше нищо)....и на линка е 8.... прав ли съм? щото ако е 12 ще отпадне.............
    В самия линк който си посочил http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=54&f=3749
    пише за 8 мс , в търсачката www.google.com навсякаде посочват 8 мс , защо се занимаваш да слушаш хора , най-често събрани от улицата - голяма част от тях без интерес към техниката.

18. Тук е от
    Mar 2007

....какво значение има какъв линк съм дал??? такъв съм намерил такъв съм дал.....а за гаранцията го знам и ще го взимам от Технополис....там е 36 м. а в Техномаркет е 24 м. а не 18....

...а за по горното мнение....мерси за градивната помощ....много беше важно за мен да ме поправиш......това сигурно е първия пост с правописна грешка....а с тва че между 8 и 12 няма разлика ме звучиш ката продавач в Техномаркет.......дори в момента да не е забележима разликата току виж след 2 години почнеме да гледаме и по качествени неща.....тогава ще личи ли....при бързите сцени? и какво да правя....пак нов ТВ ли да взимам.....?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 223 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе