3099 лв.Първоначално публикувано от COBA
3099 лв.Първоначално публикувано от COBA
Тук може да намерите цените на Sharp в Интерсервиз (магазина ан Интермаркет): http://www.intermarket.bg/products.p...&podgrupa_id=1
Не се зачитайте в характеристиките, защото изглежда са си ги смукали от пръстите... пълно е с грешки.
Иначе, аз също харесах 37XD1E, но ще гледам главно от около 3м и се опасявам че всичко друго освен DVD i HD ще ме дразни от такова разстояние при такъв размер на ТВ. Затова смятам че 32'' е по-добре в случая.
Някои по-горе беше споменал за truD-HD. За съжаление мисля че Sharp все още не вграждат тези чипове, а работят с по-старата truD, която е само за SD сигнал.
Забравих да спомена за цифровата телевизия, че и Philips i Sharp има слот CI на телевизора за декодираща карта, така че предполагам външен декодер не е необходим.
Тъй като никой ни ти каза със сигурност ... на Philips HTS-3115/12, който е система за домашно кино и има USB вход, ми рапортуваха, че няма проблем с пускането на филмче директно от "пишка". Така че предполагам, че най-вероятно няма да имаш никакви проблеми.Първоначално публикувано от DK9
Добре де, как става така, че вносителят Узунов продава 37"GA9 за 3099 лв, а в Метро е под 2700лв?
Някакъв маркетингов трик трябва да е - поне при мен задейства.
Така работят Метро. Максимално изцеждат търговеца. Което е добре за нас, разбира се.Първоначално публикувано от varieca
Ето малко ценна информация на която попаднах в форум за проблема с задното осветление на Philips 37PF9731 - появяват се тъмни петна и черти по екрана след 5-6 седмици работа. Ето какво казва човека:
------------------------------
Re: Philips 37PF9731D/10 Thread!
Hello Guys,
Maybe i can shed some light on the backlight issue. I live in Eindhoven, The Netherlands (HQ of Philips Lighting) and i mailed an employee of Philips that works at Philips Lighting, regarding the issues of the backlight problem.
The answer was as follows The problems are only on the 37" set and not on the 32" and 42" set. The 37" is the only set that does not use the HCFL lights and that's were the problems come from. I read on some german forums that they Philips Germany is taking the sets back and will be replacing the faulty backlight panels. The new panels will become available in february. Apart from the faulty backlight i think the set still has the best picture quality around compared to all the other brands.
I hope this information helps somebody.
-----------------------------
За тези които все още не се справят с английския, накратко: Проблема го има само при 37'' модел и се дължи на използваните HCFL лампи. В Германия от Февруари ще заменят всички такива панели. Като се остави на страна този проблем, телевизора има най-добрата картина в сравнение с останалите марки.
DK9, както спомена roumen68, при нас не се доставя Филипс от почти 2 години, говорим за LCD.
За всички които се интересуват, към края на месеца/началото на другият ще има намаляне на цените на ШАРП при нас поне. Говорим си за цени с по 2-300 лева. Освен това ще получим 37XD1E и то на цена 2999 без ДДС, поне това ми е инфото(3600 с ДДС). Ще свалят цените на 32SA1E на около 1500 с ДДС ще бъде, ще има 26SA1E за 899 без ДДС.
Като цяло доста се размърда пазара на LCD/PLASMA, почанаха да падат постоянно цените, ако сте видяли. Поне при нас по-скъп от 1700 лева 32" няма, като се изключи SONY ;-). Самсунгите са по 1558, 1598,98, на същите цени са и 32LC3R/32LC25R.
Все още не съм upload-ал последната серия снимки в нета, та да напиша и покажа някой работи, както бях писал преди 1-2 поста, но и това ще стане.
Един приятел ми каза, че плазмите НЕО имат неотстраним хардуерен бъг - сбъркано е подреждането на редовете в презредовата развивка (разменени са четните и нечетните редове) и това ясно се виждало при диагонални линии.
Аз му вярвам, защото той е "Зоркото око", а пък и поразбирва тия работи...
Току що го разпитах по-подробно. Това било грешка в чипсета и го имало и при LCD-тата НЕО.
Вижда се само при презредова развивка. При гледане на телевизия, когато е прогресивна развивката, няма проблем. Но всички хай дефинишън източници (и като че ли повечето DVD-та ?) са с презредова развивка (интерлийст).
>"Съобщение от dimomit:
>купих си оня ден LG 32LC25R от метро за 1500 лв, обаче има нещо което ме дразни... значи когато голям >процент от картината на екрана е черна, почва да си намалява силата на луминисцента и се получават >едни премигвания, които дразнят... явно идеята е черното да е по-черно, а не некво сивкаво-кафяво, та >въпроса ми е има ли някъв начин това да се изключи?"
И аз забелязах същия "ефект", но не успявам да намера начин да го изключа! Пробвах различни настройки на XD-функцията (при гледане на аналогова кабелна ТВ), но без резултат. А при гледане през RGB-входа на сигнал от компютъра тя изобщо не е активна и не може да се "пипа".
Здравейте, след здраво четене и обмисляне, най-накрая се спрях на тези два модела:
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09022471 - има награда на EISA за 2006
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09024042 - Миро Вампиро ме насочи към този модел, видях го и много ми хареса картината.
Телевизора аз лично ще го ползвам да играя на двете си конзоли PS2 и XBOX, а жена ми да си гледа ITV Партнер-а. Интересува ме дали избора ми е подходящ? Изобщо плазмен телевизор подходящ ли е за конзолите? Притеснява ме да не се отпечата примерно от някоя игра health bar-a. Знам че някой плазмени телевизори имат някаква функция за премахване на Image retention, тези дали я имат?
Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря предварително!
Ако правиш няколкочасови гейм сеанси на игра /както аз често праяПървоначално публикувано от modem
/, която има някакъв постоянен елемент, има риск от "прогаряне".
Първоначално публикувано от modem
Взето от PDP (Plasma Display Panel) статията в wikipedia:
Older panels were notoriously subject to burn-in, although due to improvements in phosphors, in modern PDPs the effect is largely caused by polarization of the gas particles and can often be reversed by leaving the screen on a "snow" or static channel for an hour. Some home theater aficionados claim that, while burn-in is less likely now than in the past, it is still possible in some circumstances, and many plasma televisions have functions (such as "orbiting", in which the image is periodically moved imperceptibly) to minimize the problem. In any case, LCDs are not susceptible to permanent burn-in.
Ако сега трябва да си купя 32LCD бих купил само един модел от целия този хаос на телевизори: .............. > TOSHIBA 32WL68R <![]()