Завода ли имаш впредвид? Аз предпочитам да видя телевизора LC-52HD1EПървоначално публикувано от faris555
Завода ли имаш впредвид? Аз предпочитам да видя телевизора LC-52HD1EПървоначално публикувано от faris555
"Иначе за повече пари най - добре би било да се купи 32/37X20"
Извинявайте, но не можах да открия преимущуствата на тези модели ..Х20, както и цени у нас!
Ето и новото при Тошиба - но малко скъпо като че ли идва.....вижте :
http://www.afterdawn.com/news/archive/11700.cfm
за 22 инча да дадеш 20 000 долара...![]()
...даже в electron.bg е с 250 лв. по-евтин.![]()
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=394757 - насоки за цифровата ни телевизия...
Да, и аз вчера го четох. Тия пичове рядко харесват каквото и да е ЛСД, а ревюто е отлично. Явно пак Сони поставят нова летва при ЛСД-тата. Ще видим новите Шарп какво ще бъдат.Първоначално публикувано от TODD
Май Neterra ще изпреварят всички с цифрова ТВ с висока резолюция. На байт-експото имаше демонстрация на HDTV канали през i-set-top-box. Вече имат и изградена високоскоростна мрежа за 3-play услуги. Скоростта при HD е около 6Mbit/sec. Досега CableTel само рекламираха, обаче нищо по въпроса.
Здравейте,
Търся съвет за избор между Sony KDL-40V3000, Sharp LC-42/37 XD1E и Panasonic TH 42PV700P/42PV70P.
Оптимално ли е съотношението межу цена/качество на модела
Sony KDL-40X3500? Защото съм замислил и за този модел.
Благодаря предварително.
Чао и със здраве!
Sony KDL-40X3500 е върха според форумите, но ще трябва да го видим и на живо.
За KDL-40V3000 съм писал на предишните страници. За мен по-добра сделка е Sharp LC-42XD1E.
Sharp LC-42 XD1E е добре ако 42" ти отговаря на разстоянието на гледане.
За Sharp LC-37 XD1E цената не си заслужава. В чужбина се връзва 2100 лв.
За плазмите казват че не са лоши, но мен не ме интересуват,
заради някои недостатъци на технологията им.
Но имат и предимства пред LCD-то така, че гледай и избирай.
Задал съм си лимит от 3000 лв за 32' LCD. Ще го гледам от разстояние 3м. Голямо обикаляне пада по магазините, навсякъде различни мнения. Препоръчаните дотук 32'-ки са PHILIPS 32PFL9632D и Panasonic TX-32LX70P. Странно защо никой в големите хипермаркети не препоръчва модели на Sharp. От тази тема разбрах че са основателите в производството на Lcd-та. Какъв съвет бихте ми дали за избор на телевизор. Дали да си избера най-близкия модел на Sharp като цена до заделената ми сума или да се спра на някой от препоръчаните ми 2 модела.
Благодаря предварително за компетентни отговори!
Върховите модели на PHILIPS се произвеждат с матрици на Sharp,това е показателно за качеството на собствените им матрици в кооперираното производство с LG.
Вносител на Sharp за Бг е Интерсервиз Узунови,който е конкурент на Хипермаркетите за техника.Естествено е там да препоръчват собствените си марки,които внасят.Така,ако влезете в Технополис,ще си купите LG или JVC ,а в маркета съответно Samsung или Panasonic.Никой не се интересува дали Ви е продал нещо качествено.
The saint, аз си взех Panasonic TX-32LX 700P - в Техномаркета е на 2199 лева,така че 3000 даже са ти много.Ако искаш впечатления - много съм доволен от избора си. Виж го в сайта на Техномаркета и не се колебай хич...и не се ядосвай на продавачите и калпавите им сигнали в магазина,заради които човек трудно вижда хубава картина там - като го туриш в къщи,спи картинката ... Аз бях и на аналогов пакет даже известно време от кабелната и пак картината беше чудесна.Но вече съм с цифровия пакет и още по-добре се вижда сега,да оставим настрана това,че каналите са повече...
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09028796
the___saint, не препоръчват защото не са ТЕ ВНОСИТЕЛИТЕ, и си ги държат само и само да ги плюят техните служители(в повечето случай). Изключение е ТМ, които сами си вкарват Шарп(но май не им е легален вноса). Филипса е много-добър, обаче цената му е мега ЛУДА, за тея пари 37"RD2E се купува!!! Панасоника не съм ги гледал, а и не ги продвам.
Относно 40D3000 мога да кажа, че е същите лайна като 32D3000. Пак е замазан образа мамка му, тоя ТВ от Сони си казаха, че са очаквали доста по малък живот да има на пазара въобще, т.е. до август-септември да се е продвал, но имало голям интерес към него и до след нова година щели да го правят.
Хммм аз на тея пичове от HDTVtets им нямам вяра. След теста, че 32Д3000 е ебахти якият ТВ, пък 32РД2 е средна работа, въобще повече не съм чел там нищо. Аз се доверявам на моите си очи, в момента пак съм сложил двата ТВ един до друг и сонито не става за гледане, ако искате ми вярвайте, ако искате не ми вярвайте. Казал съм: който не вярва идва и му показвам, наживо, давам дистанциите и да си играе.
Сега една малка задачка закачка за по запознатите искам да дам. Искам да откриете разликите в следващите снимки:
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
.
Според мен е нещо в електрониката е орязано. Инак Почнах да снимам специално заради Филипса, че ми е пред очите постоянно и го забелязох тоя дефект. После като спряхме на пауза HD генераторам се видяха и гадните U-та, че те са същата манджа с грозде, само дето Филипса дава 100 пъти по-хубаво от тях, че картината му е по-добра и от на D и S3000. Странно и на Плазмата на Панасоник се забелязо този ефект\дефект.
Гледам 42" от около 3 метра и вече ми се струва малък екрана. В началото изглежда огромен, но с времето се свиква и ти се иска по-голям екран. Просто старата формула на CRT телевизорите за оптималното разстояние за гледане - диагонала на екрана х 6 не важи за съвременните плазми или LCD дисплеи. Заради липсата на трептене и много по-детайлната картина. Ако имаш 50" и гледаш HD видео - можеш и от 1 метър да го гледаш, ако така ти харесва, без проблем за очите. Лично за мен избор на 32" е по скоро за кухненски ТВ, да му хвърляш по едно око за някое ТВ предаване, за новините, но не и за сериозно гледане на филми. Ако му пуснеш HD видео - ще трябва да го гледаш от по-близо от тези 3 м за да виждаш детайлите на картината.Първоначално публикувано от the___saint
Един нагледен пример: представи си една качествена снимка с различни детайли по нея с този размер и си представи от какво разстояние ще ти се иска да я разглеждаш. Това при положение че ще гледаш HDTV или HD видео.