Страница 180 от 223 ПърваПърва ... 130170178179180181182190 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,686 до 2,700 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

абсолютно си прав
    Колкото и да са добри Шарп ,все пак става въпрос за некомпетентност на всички нива
    За да продаваш не е достатъчно да използваш хора с комсомолски дух и фенска пристрастност по форумите
    Телевизорите се продават в магазините, и то специализираните ,а а във фирменият им/20м2/ дори телевизорите им стоят без никакъв сигнал -това не са консерви ,може ли да си купиш по каталог-това е масова стока-а не за разбирачи
    ,а представям си какъв им е гаранционният сервиз

Мнението ми е на потребител не на "професионалист

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Да ! - SHARP пуснаха тази пролет в експлоатация своя нов завод в ПОЛША за крайно окомплектовани на LCD телевизори.
    Всички компоненти се произвеждат в Кемаяма 2 - Япония. В името на нарастващото търсене в Европа на качество и по-ниски цени фирмата предприе това си действие. По късно бе пуснат и супер завода на SHARP в Мехико.
    А сега малко новости от руския дайджест:

Первый в мире OLED телевизор поступил в продажу: Sony XEL-1

Компания Sony представила на рынок первый в мире OLED телевизор, созданный на базе органических люминесцентных элементов. Изначально дата поступления в продажу была намечена на 1 декабря, однако производителю удалось выпустить устройство ранее намеченного срока.
    11-дюймовый XEL-1 TV, толщина экрана которого составляет всего 3 мм в самой тонкой части, можно приобрести через оптовых продавцов, а также в фирменных магазинах Sony. Цена на телевизор составляет 200,000 иен, или US $1850.
    Экран XEL-1 имеет разрешение 960x540 точек и контраст 1,000,000:1. Вес телевизора составляет 2 кг, а габариты равны 287x140x253 мм. Устройство потребляет 45 Вт энергии.
    OLED – новая светоизлучающая технология, созданная на базе электролюменесцентных органических материалов. Тонкие и легкие OLED панели отличаются высоким уровнем энергоэффективности. Кроме того, они обеспечивают четкое яркое изображение, даже при показе быстро движущихся объектов.
    В настоящий момент производство панелей большого формата является затруднительным. Жизненный цикл такого экрана составляет 30,000, вдвое меньше, чем у LCD панели.
    По словам представителей Sony, компания пока не намерена увеличивать объемы продаж (ежемесячно выпускается 2,000 устройств). На сегодняшний день производитель не планирует вносить большие инвестиции в сектор OLED TV, поскольку на нем пока доминируют LCD телевизоры. До марта следующего года компания собирается выпустить 10 миллионов OLED телевизоров.

Samsung объявил о планах по расширению LCD завода восьмого поколения.

В скором времени на рынке появится еще больше новых моделей HDTV от Samsung, поскольку компания намерена расширить свой завод восьмого поколения по производству LCD панелей. Несмотря на то, что изначально часть затрат на строительство нового завода по производству 46- и 52-дюймовых телевизионных панелей должна была взять на себя компания Sony, очевидно договоренность была аннулирована, поскольку в данный момент инвестиции поступают исключительно от Samsung. По оценкам, строительство предприятия обошлось компании в $2.21 миллиарда.
    Пока ни слова не говорится о предположительной постройке завода 11G, поэтому желающим приобрести 70-дюймовый LDC TV придется еще немного подождать.

4. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте!
    Търся си 40"-42" FullHD телевизор, задължително LCD. До 3000 лв.
    Надявам се в този форум да ми помогнете да си избера. Спрял съм се на някой от следните модели:

Sony KDL-40T3500

или

Philips 42PFL7962D/12

Сонито ми харесва заради вграденият си DVB-C тунер (пише, че ги има, някой може ли да потвърди със сигурност хваща ли с него кабелни цифрови телевизии?) Удобство си е все пак да не сменяш няколко дистанционни, но ако филипса го превъзхожда в нещо тогава не бих взел сонито само заради тунера.
    При филипса има нещо, което ме притеснява. На сайта на филипс, а и в PDF-а се води FullHD 1920х1080p, но не и HDready !!!?? Като е FullHD това не означава ли автоматично, че е и HDready? Според вас са го изпуснали просто при характеристиките или наистина нещо му липсва? Конкретно на този модел му харесах амбилайта. Иначе има един с около 500 лв. по-евтин модел (42PFL7762D), който няма амбилайт и е само Pixel Plus, а не с Pixel Plus 2, но се води HDready.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2007

medusa Sony KDL-40T3500 няма DVB-C

6. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от medusa
    Здравейте!
    Надявам се в този форум да ми помогнете да си избера. Спрял съм се на някой от следните модели:

Sony KDL-40T3500

или

Philips 42PFL7962D/12

Сонито ми харесва заради вграденият си DVB-C тунер (пише, че ги има, някой може ли да потвърди със сигурност хваща ли с него кабелни цифрови телевизии?) Удобство си е все пак да не сменяш няколко дистанционни, но ако филипса го превъзхожда в нещо тогава не бих взел сонито само заради тунера.
    При филипса има нещо, което ме притеснява. На сайта на филипс, а и в PDF-а се води FullHD 1920х1080p, но не и HDready !!!?? Като е FullHD това не означава ли автоматично, че е и HDready? Според вас са го изпуснали просто при характеристиките или наистина нещо му липсва? Конкретно на този модел му харесах амбилайта. Иначе има един с около 500 лв. по-евтин модел (42PFL7762D), който няма амбилайт и е само Pixel Plus, а не с Pixel Plus 2, но се води HDready.
    Изпуснали са го. Телевизор който може да приема и изобразява HD резолюции се води HD ready.
    С тунера на това Сони (по спецификацията от сайта има DVB-C) ще можеш да хващаш кабелна цифрова в стандартна резолюция.
    За HD резолюция ще ти трябва външен бокс или върховите модели на Сони.

Цитат Първоначално публикувано от agk
    Някъде четох , че Шарп и Хитачи вече произвеждат 9-то поколение матрици. Какво е характерно за тези матрици?
    По-големи по размери са и спестяват разходи на производителите, както могат
    да се правят и масово по-големи диплеи.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2006

zerow,
    Абсолютно прав си!Някои от по-новите модели за руският пазар се правят в Полша.Ако си направиш труда да изтеглиш упътване на английски,с изненада ще установиш ,че моделите за острова се правят в Испания Sharp Electrónica España S.A. (SEES) in Spain,на немски в завода Loewe Opta GmbH in Germany.За наша радост- О,чудо - Made in Japan за България.И знаеш ли защо е така?Защото доскоро не бяхме в Европейският съюз и на общо основание при внос се плащаха мита,а количествата произведени там бяха и са предначени за вътрешен/в рамките на съюза/пазар/няма мита/.Това обаче вероятно ще се промени скоро и за нас.Някоя сутрин ще видим и на внесените в Бг Шарпове - Полша,España или Germany.Това не значи ,че трябва да се плашим.Контролът на качеството е на същото ниво ,като в Япония.Иначе на Тосиюки Тажима ще му се стори малка Европа.
    Между другото ,питайте ваши познати които живеят в Европа, виждали ли са реклама на Sharp по телевизията.И тук Ви чака нова изненада-няма!Sharp отскоро влизат на пазара и не могат да задоволят потребителското търсене-всичко потъва ,като в черна дупка.Това ,обаче ,няма да продължи дълго.Като четем официалните им изказвания по-горе,намеренията им са много сериозни.
    Ако в Европа Bravia са спонсори на шампионската лига по футбол,то оттатък океана спонсори на бейзболната лига са AQUOS.
    И не на последно място ,в Бг няма HD сигнал-как да продаваш HD телевизори.Все едно да продаваш хляб на китайците-търсене няма.Повече от хората ,които си купуват подобна техника,не разбират от техническите показатели на модела и често го правят напр. за да спестят място,за красота и т.н.Тези ,които се интересуват, ще попаднат на форума или ще намерят по друг път необходимата им информация-приятели ,брошури или Интернет.
    В момента,като правило,на пазара са марките да ги наречем шир-потреба.Затова на Сони ,образа маже а LG няма черно,например.Поставени в условия, за които са създадени ,нещата едва ли ще изглеждат по-този начин.
    P.S. Няма 9- то поколение завод в света.Sharp ще пуснат 2010 година направо 10- поколение.Пише го пак в горната статия от сайта.Hitachi и Panasonic имат общ завод от много старо поколение и затова произвеждат ЛСД телевизори до 37 инча.И двете компании са специализирани в производството на плазмени екрани.Hitachi произвеждат най-модерната плазмена технология ALIS,за която е характерно че работи в презредов режим и няма опастност от прогаряне.Philips я ползват при плазмени ТВ от най висок ранг,както ползват и Advanced Super View матрица от Sharp във върховите си модели от премиум клас ЛСД тв.Писал съм го по назад в темата!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

zerow, ИЗВИНЯВАМ се!!! Определно аз съм не информираният. Ето за това говорех в предният пост, постоянно се научават нови работи или дето си мислиш, че ги знаеш, излиза че не ги знаеш. АХАХАХА. Имаш от мен 1 голома БИРА.
    Инак някой знае ли кой модели ще се правят в Торун: само HD ready от евтиният клас или и от по-горните класове. Определено се надявам да им е добър Quality Control-a на поляците. Но дали Материалите ще им са на същото качество, като японските. Аз си предпочитам да продавам Япоснките сглобки.
    Аз по инфо от моят закупчик, на IFA в Берлин тази година са обявили, че 10G ще има телевизори от септември другата година.

10. Тук е от
    Nov 2005

Ludia ще пием бира, но няма значение къде се правят щом са под контрола на Шарп.За мен те са №1 и за Коледа се надявам да съм купил SHARP LC-32WD1E дано Метро го зареди при нас няма ИУ.

11. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от medusa
    Здравейте!

Sony KDL-40T3500

или

Philips 42PFL7962D/12

Имам същото намерение, но следейки форума, реших да изчакам. Картината на Сони е отвратителна но пък Филипсите са включени (ТМ) само на рекламни филмчета и не зная как предават кабеларка. Определено в ТМ най-добрата картина е на Филипс.
    В ТП при наредените телевезори с големина около 40, Сони Т3500 беше най-читаво но всички като предаване за нищо не ставаха.
    Ако новият Х20 на Шарп предава добре и дойде на прилична цена ( http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/sharp-lc-42x20e-lcd-tv) ще решавам допълнително, но само за DVB-C тунер Сони няма да взема. До тук Филипс но ще коментираме по-нататък.

12. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

към специалистите.може ли да се корегират зелен червен и син цвят на ЛСД от сервизно меню(тово евентуално ще се направи в сервиз) понеже го няма във стандартните функции на апарата

13. Member
    Тук е от
    Jan 2007

На сайта на SONY са се объркали Sony KDL-40T3500 няма DVB-C,ако не ви се вярва проверете на място в някой магазин,вече няколко пъти се писа,че този модел е орязан дори старата серия W2000 e за предпочитане пред него ,въпреки че на SD сигнал и двата се дънят.Philips 42PFL7962D/12 е по добрият избор въпреки,че не е перфектен.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2007

От два дена съм с Philips 42PFL7962D/12 и не съжалявам , добре работи с аналогов сигнал от кабеларката но цифровата ефирна в София малко зле изглежда поради ниския битреит който са пуснали за момента .
    Даже и като монитор работи много добре . За всеки вход могат да се правят отделни настройки на звук и картина .
    В началото исках модел без амбилайт но нямаше никъде 42PFL7762D който е аналог но без амбилайт , но вече не съжалявам защото установих че много
    добре се гледа с него а може и да се изключи .

16. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от Joret0
    От два дена съм с Philips 42PFL7962D/12 и не съжалявам , добре работи с аналогов сигнал от кабеларката но цифровата ефирна в София малко зле изглежда поради ниския битреит който са пуснали за момента .
    Даже и като монитор работи много добре . За всеки вход могат да се правят отделни настройки на звук и картина .
    В началото исках модел без амбилайт но нямаше никъде 42PFL7762D който е аналог но без амбилайт , но вече не съжалявам защото установих че много
    добре се гледа с него а може и да се изключи .
    Не ти ли се вижда ъгала на гледаемост да му е малък ,през HDMI може ли да работи на 1920 X 1080P от PC.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Гледам, че най-после са пуснали в BG (Техномаркет) телевизори TOSHIBA с по-голям диагонал от 37" и то от високия клас - 52Z3030DG. Някой вече има ли преки впечатления да сподели видяното на живо?

18. Тук е от
    Aug 2007

Не ъгъла не е малък ,а към PC през HDMI при появяване на картината излиза на дисплея "1080P " и не се налага да местя образа на никаде въпреки че има такава възможност но аз го гледам на цял екран въпреки че е разтеглен по хоризонтал но може да се избират всички формати като 3:4 разни зумове и др.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе