Страница 188 от 223 ПърваПърва ... 138178186187188189190198 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,806 до 2,820 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Bym Прави ли ти впечатление,че в режим Action започва леко трептене.
    Цитат Първоначално публикувано от HyBRiD-X
    Я кажете какъв е типа на тази матрица? От Sharp LC-32WT1E е, вчера го купих, засега съм доволен, никакви "опашки" при по-бързо движещи се топки (взех го предимно за гледане на футбол). Единствените недостатъци - кофти разположени входове (всичко е отзад на ТВ), а оттук - не може да се завърта от стойката, т.е. трябва да се премести целия ТВ, за да се включи даден кабел към ТВ... А и този панел контраст 1200:1 - не съм спец, но ме съмнява да е толкова. Нека момчетата, които имат взимане-даване с този модел по магазините, да кажат дали според тях е толкова, просто забелязвам, че, примерно, хора с тъмни коси си ги дава все едно са с... как да го кажа, като с черен парцал, увит около главата.
    Добра покупка,а за матрицата може да се ориентираш тук, ако не си го гледал вече.
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:11088

2.  

3. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от ikarus
    В четвъртък се сдобих със SHARP LC-32WT1E - отне ми цяла седмица гледане по магазините в Бургас и четене по форуми.
    В магазина /Зора - там беше на промоция за 1439 лв/ пробвах с лаптопа си връзка през VGA изхода с техен кабел и там ми изкара без проблем 1360х760, но сега в къщи не може да вдигне повече от 1024х768, при това вече втори кабел купувам - веднъж от приятел от компютърен магазин, втори път кабел от Технополис.
    Видеокартата ми е ATI Х1600 и определено не мога да открия проблема.
    Първоначално си променям разделителната способност на екрана на 1360х768, после си пускам Clone и ми вади на екрана на телевизора Unsupported Format!
    Моля, ако някой се е сблъсквал с проблема да сподели какво е решението.

Блягодяря!
    Тъй като никой не можа да ми отговори на въпроса за кабела - аз сам стигнах до отговора.

Това което окрих е следното и вярвам, че важи за всички собственици на Sharp поне от последното поколение LCD телевизори.
    Проблемът с VGA кабелът е, че първите два кабела, които съм купил са били стандартни кабели за връзка с кинескопен монитор - от там поради неопределена причина телевизора качва само до 1024*768.
    След пълна обиколка по всички магазини и връщане до Зора установих, че кабелът с който съм тествал връзката между лаптопа ми и телевизора е кабел от течно кристален монитор, а не кабел от типа на Roldex и други, които продават във всичките възможни магазини за техника.
    Търсете само кабел за връзка със LCD монитор - ще ви гледат тъпо по магазините, така че уточнете точно за какъв кабел става въпрос и къде се намира липсващия контакт на кабела, както съм описал по долу. Когато купувате Sharp e желателно да се сдобиете с такъв кабел - с мъжки изходи и от двете страни.
    При кабелите за LCD екрани липсва едното контактче в горния десен ъгъл, а при тези които се продават в Техномаркет, Технополис, Зора и по компютърните магазини контакта, който липсва, е на втория ред, предпоследен от ляво на дясно.
    Не мога да приложа снимка - форума нещо се бъгва!
    Ако някой желае такава, да ми пусне лично съобщение.

Поздрави на всички участници във форума и да си ползвате телевизорите със здраве!

4. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

ikarus Аз ползвам моят телевизор с нормален кабел без да е нещо специално и си се вижда пълната нативна резорюция. Е аз съм със Сони можеби в това е разликата. Закячал съм го както към лаптоп така и към десктоп и без проблеми си е тръгвал в пълната резолюция. И двете PC-та са с Nvidia видео карти може и от това да е но просто аз не съм имал никакви проблеми с подкарването за които чета от време на време не ми е ясно защо при вас се получава така. Сега ми мина през акъла дене би нещо драйверите да са ви куци.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2004

HyBRiD-X, и аз преди 2 седмици си взех Sharp LC-32WD1E (разликата с Sharp LC-32WT1E е само в цвета на стойката, при мен е черен). Контрастът си е нормален за това което му дават 1200:1 или 3000:1 динамичен. Реално, ако погледне друго TV с подобни показатели се вижда подобна картина, все пак става дума за нисък клас TV на Sharp и чудеса не стават. Друго си е да вземеш висок клас X20 например, там контраста е 2000:1 или 10000:1 динамичен. Ако искаш по-висок контраст може би трябваше да се спреш на нещо от средния клас като RD1 или RD2 на Sharp ако можеш да отделиш толкова пари (2000-2300лв.), или нещо от друга марка с 8000:1 контраст пак за около 1500лв. (има ги много).
    Да попитам и аз нещо. За цифрова кабелна, set top box Topfield 6100, на някои от каналите на транспондери над 800000KHz се чува лек бръм. Връзката е стандартния SCART кабел който върви към set top box-а. Дали бих могъл да подобря положението ако използвам по-качествен SCART кабел или вържа TV-то към set top box-а по друг начин?

6. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Sad Reader
    HyBRiD-X, и аз преди 2 седмици си взех Sharp LC-32WD1E (разликата с Sharp LC-32WT1E е само в цвета на стойката, при мен е черен). Контрастът си е нормален за това което му дават 1200:1 или 3000:1 динамичен. Реално, ако погледне друго TV с подобни показатели се вижда подобна картина, все пак става дума за нисък клас TV на Sharp и чудеса не стават. Друго си е да вземеш висок клас X20 например, там контраста е 2000:1 или 10000:1 динамичен. Ако искаш по-висок контраст може би трябваше да се спреш на нещо от средния клас като RD1 или RD2 на Sharp ако можеш да отделиш толкова пари (2000-2300лв.), или нещо от друга марка с 8000:1 контраст пак за около 1500лв. (има ги много).
    Да попитам и аз нещо. За цифрова кабелна, set top box Topfield 6100, на някои от каналите на транспондери над 800000KHz се чува лек бръм. Връзката е стандартния SCART кабел който върви към set top box-а. Дали бих могъл да подобря положението ако използвам по-качествен SCART кабел или вържа TV-то към set top box-а по друг начин?
    Вържи го SCART към компонент проблема ще се реши. Брат ми имаше същия шум след като смени кабела с посочения проблема се реши (преди това пробвахме с два различни SCART кабела и проблема си остана). Междо другото той е на Кейбълтел ти на кой оператор си да не би да си на МСАТ щото и те ползват същите приемници аз съм на тях и такъв проблем нямах но също ползвам SCART към компонент.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Sad Reader
    Проблема може и да не е точно от кабела, но задължително смянай Скарт кабела. Тия които дават от кейбълтел са евтини, куча марка кабели. Не казвам да се изхвърлиш с кабел за 100 лв защото за този приемник е безсмислено, но гледай да пълен 21 пинов дебел Скарт. Хубаво е да поддържа и RGB ако и проемника може да изкара такъв сигнал.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2004

Цитат Първоначално публикувано от TODD
    Вържи го SCART към компонент проблема ще се реши. Брат ми имаше същия шум след като смени кабела с посочения проблема се реши (преди това пробвахме с два различни SCART кабела и проблема си остана). Междо другото той е на Кейбълтел ти на кой оператор си да не би да си на МСАТ щото и те ползват същите приемници аз съм на тях и такъв проблем нямах но също ползвам SCART към компонент.
    а звука?

10. Member
    Тук е от
    Aug 2004

За Кейбълтел става дума.
    TODD, не е ли по-добре директно компонент към компонент? Всъщност може и S-video + audio отделно.
    lazarus18, при аналогова кабелна няма никакъв проблем. Затова има 2 варианта, или сигналът от цифровата кабелна за някои канали идва с бръм (малко вероятно), или има проблем с кабела. Ще си взема тези дни един по-качествен SCART кабел и ще видим дали ще се подобри положението.

11. Тук е от
    Nov 2007

Привет!Искам да ви попитам нещо:питах за това да съм на цифрова телевизия.Тази,която е в града ни (Ямбол) ми каза следното-ако имам 2 телевизора у дома и искам цифрова щяло да стане така,4е по едно и също време можело да се гледа един и същ канал на двата телевизора,защото устроиството било едно!Има ли на4ин да се направи нещо,за да са независими 2-те ТВ-та? Благодаря!

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз също съм към Кейбъл тел, но със приемник Делталайн и нямам такъв проблем. Кабела, с който го донесоха го подарих на техниците веднага. Не ти препоръчвам да позлваш разни преходници към други входове. Приемника ти поддържа RGB и това ти е най-добрия вариант. Поддържа и компонентен сигнал, но трябва да търсиш съответния кабел или преходник и отделен кабел за звука и ще имаш проблем ако искаш да вкараш звук към отделна озвучителна система.

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от nitsodar
    Привет!Искам да ви попитам нещо:питах за това да съм на цифрова телевизия.Тази,която е в града ни (Ямбол) ми каза следното-ако имам 2 телевизора у дома и искам цифрова щяло да стане така,4е по едно и също време можело да се гледа един и същ канал на двата телевизора,защото устроиството било едно!Има ли на4ин да се направи нещо,за да са независими 2-те ТВ-та? Благодаря!
    А те нямат ли и аналогова тв по същия кабел?
    Поне при нашия оператор /кейбълТел/ по един сигнал вървят и аналогова и цифрова. Така може на единия тв да гледаш аналогова, а на другия цифрова. Другия вариант е да си вземеш 2 декодера.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2007

Izvinyavam se za latinicata ama neshto se precaka kirilicata...
    Iskam da popitam kakvo mislite za Sony KDL32D3000K http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09028885
    i Samsung LE37M86BD http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027211

Dvoumya se mejdu 2-ta i ako moje nyakoi da nalee akul shte buda mnogo priznatelen!!!

16. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

rudy Звука си го зимаш директно от приемника от чинчовете ляв и десен канал.

lazarus18 Аз и брат ми ползваме такъв кабел http://www.hqproducts.com/eng/produc...l_HQSS1068/1.5 и сичко си е наред аз съм с 1,5м а той с 2,5м. Това е единствения възможен начин да ползваш компонентния сигнал на приемника по простата причина че той няма помпонентен изход а Скарт. Още навремето като си взимах приемника от МСАТ техниците ми казаха че ако ще го ползвам на LCD или плазма да си купя такъв кабел понеже така вадел най-добра картина. И още веднъж ще го каже може да се повторя при компонентния сигнал няма рязане на картината от двете страни на телевизора с по-един пръст както е при Скарт (RGB) понеже резолюцията е точка 576i (720x576) най-лесния начин да се разбере че се режи картината е като се види в единия случай логото на канала (няма значение кой канал) е в края на екрана, а вдругия е с един пръст на вътре. Брат ми също не вярваше докато не пробвахме с моя кабел на неговия ТВ.

17. Тук е от
    Nov 2007

Здравейте.Въпросът ми е подобен на този на slickie но по-скоро бих ви помолил да ми препоръчате един от следните два модела:
    Това Сони: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09033178 и
    този Самсунг: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027211 (като Самсунга е на промоция в ТМ и го дават за 1999лв. с рекордер и стоика за стена.)
    Самсунга е Full HD но се чудя защо е толкова намален а пък и дават и рекордер?

18. Тук е от
    Dec 2006

mrik бягай от тази марка Самсунг ако ще и да го дават с пет рекордера и още два телевизора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе