И още един въпрос.Как се влиза в сервизното меню на Самсунг
И още един въпрос.Как се влиза в сервизното меню на Самсунг
Привет и от мен. Поръчал съм на Дядо Коледа едно LCD TV. Гледах доста какво се предлага по магазините, за да си изградя някакво мнение,но се оказа мисия невъзможна. Недоумявам как може магазини с обороти за десетки хиляди лева на ден да не могат да осигурят качествен телевизионен сигнал до телевизорите си. То бива икономии, но това вече прилича на тотално оте..аване на клиентите. За некомпетентността на служителите не ми се открехва тема - мързела за разучаване на техниката явно е повсеместно явление.
Та... след гледане (доколкото е възможно) и четене (основно тук) съм се спрял на TOSHIBA. Много хубави неща изчетох за тях относно модела C3000. Сега гледам се е появил TOSHIBA 37C3003PG http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09033245... съдейки по цифрите, това би трябвало да е по-нов модел. Определено ми хареса като образ в Техномаркет - наситено черно, добра рязкост и цветове. За съжаление усилията ми да издиря някой, който да ми го пусне на ТВ сигнал не се увенчаха с успех. Гледам, че в сайта на Техномаркет се е появил и модела TOSHIBA 37C3500 за 1900 лв http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09034596, но явно са сметнали, че поместването на данни за него е излишен разход на време. Някой чел ли е нещо повече конкретно за модела? Впечатления?
Идея за нещо по-добро до 2000 лева?
Единственият проблем ,който може да се получи е,че повечето модели на SHARP нямат директен компонентен вход,а минава през D SUB с преходник, което води до някакви загуби.
info-menu-mute-power и умната.Излизането става със спиране на ТВ-то.Първоначално публикувано от mrik
TOSHIBA 37C3003PG e super na kabelen signal ima si NOICE REDUCTION M100 sistema i kakto si spomenal strahoteno cherno
ДО Sad Reader
Да попитам и аз нещо. За цифрова кабелна, set top box Topfield 6100, на някои от каналите на транспондери над 800000KHz се чува лек бръм. Връзката е стандартния SCART кабел който върви към set top box-а. Дали бих могъл да подобря положението ако използвам по-качествен SCART кабел или вържа TV-то към set top box-а по друг начин?
Лекия брум при мен се оправи с монтиранто на галваничен разделител/гръморазрядник го водят в магазините/ на коаксиалния кабел.Така ще се защитиш и от евентуален токов удар от ел.мрежата . Моят ми го доставиха от кейбъл след като се обадих и обясних какъв ми е проблема .
LUDIA искам да те попитам за PHILIPS 37PFL5322, от къде се пуска ПИКСЕЛ ПЛЮС, защото никъде на дистанционното или в менюто не намирам тази опция. А тв се води ПИКСЕЛ ПЛЮС.Задавам ти този въпрос защото в МЕТРО продавате пета серия на ФИЛИПС. Благодаря ти предварително!
toko, и аз не намирам никъде в менюто да има да я пускаш и спираш опцията. А на 3322 си имаше.
slickie, и преди съм писал, се според мен 32D3000 и 40D3000 за нищо не стават. Особенно омазан образ имат. Относно ГНУСМАС(самсунг) още повече съм предубеден.
Преди седмица получих 2 техни модела 40М86 full HD и 100Hz-ят им 32" модел. Първото нещо, което ми се набива(засега само на 40" модел) на очи е кристалното покритие, като при Х3000\3500. Кога ще лъжат с тея огледала за покритие незнам. Второ матрицата ужасно СВЕТИ, ама ужасно-много светлина минава през краищата в двата долни ъгъла и са яко осветени, и с това кристално покритие лъсва като на маймун ГЪЗА. Трето, което най-ме издразни е настройката на картината, т.е. каквато и да си я направя, само да сменя видео входа или да изкл. и вкл. ТВ си се връща ДИНАМИЧНИЯТ начин на осветяване. Няма проблем да си ги правиш докато гледаш определния канал или вход, но после при смяна отново трябва да го правиш. Бе какво да ви кажа, за мен си е пълна гавра с хората и за 3000 лева, НИКОГА пък!!! Особенно гаден е зеленият цват на динамичен, такъв изкуствен цевят са направили, че направо ми се повръща.
Относно новите модели на BRAVIA - S и D, и преди щях да го напиша, но все забравям. Та получихме техният BLU RAY ллеър и от него през един усилувател 1 към 4 DVI на ГЕФИН пускам сигнал на 4 ТВ. Та там на края на рекламното филмче където си е на червен фон BRAVIA при D и S серията не е червено, ами е тъмно лилаво. Какво повече да кажа, за цветовата схема на СОНИ. А настройките са както трябва, т.е. махнал съм уширената гама на цветовете и т.н. Но факта си е Факт. Ще направя, ако ми дойде на акъла 2-3 снимки да видите за какво иде реч. А и пак да кажа за гадният ъгъл на виждане по вертикала, на 26Р моделчето. Ами ползват някаква мега гадна матрица и модела гледал отдолу е тъмен, оправя се като го гледаш директно, и това ме навява на мисълта за TN + film матрица, където това е голям проблем. И това ще го заснема и ще видя за какво иде реч.
Здравейте,
И аз като много други хора съм решил да си направя коледно-новогодишен подарък - 37' или 42' LCD или плазмен телевизор. Ще се използва за телевизия (още не съм я пуснал тъй като съм в ново жилище, но не разчитам на много високо качество), както и филми от компютър. Бюджетът, който смятам да използвам е около 2000 лв. От няколко месеца следя редовно мненията във форума и впечатленията ми са, че марките, които си заслужават са Toshiba, Sharp и Philips. Все още имам колебания относно това кое е по-добре в моя случай - плазмен или LCD телевизор. Тъй като съм от Бургас нямам достъп до ИСУ - освен ако не отскоча до Варна някой ден. Sharp съм виждал в Метро, но няма голям избор, а и въпреки, че засега не съм се заглеждал имам съмнения дали изложеното там си заслужава. Местата в Бургас, от които може човек да си купи такава техника са: ТМ, Технополис, Зора, Метро, е и Ритони... Моля да ми препоръчате конкретни модели.У дома телевизорът ще се гледа от 2 места: от 3 метра (от дивана във всекидневната) и от около 6 метра (от трапезарията, която е свързана с всекидневната). Благодаря предварително.
P.S. Има ли модел на LG, който можете да ми препоръчате?
@brigante
За този бюджет колегите хвалят Panasonic TH-42PV70P.
Виж тази тема:
http://forum.setcom.bg/index.php?topic=31821.0
Има доста изписано за този модел.
Успех с избора![]()
Здравейте,
И аз доста рових тея дни в какви ли не форуми, понеже съм решил да си взема 32" LCD, бюджета ми не е от най-големите (до 1300лв), та затова конкретно съм се спрял на 2 телевизора : Samsung LE-32R81BX(1300лв), и Philips 32PFL3312 (1200лв). Телевизора ще се използва и като PC монитор, т.е. игри, филми и т.н. Та значи като марка много повече ме привлича Филипс-а, ама гледам че резолюцията към PC е 1024 x 768, а в същото време матрицата е с 1366 x 768 резолюция. Това значи ли, че ако му подам сигнал 1366 x 768 през HDMI от PC няма да го приеме? Извинявам се за ламерщината си предварителноВсъщност на изхода на видеокартата имам RGB, DVI i HDTV, не съм наясно и дали някои от тези изходи могат да се свържат към HDMI ; изобщо кви въпроси задавам.... ама така е никой не се е родил научен в крайна сметка. Ако на някой му се занимава да ме просветли по въпроса ще съм му много благодарен.
За конкретния модел на Samsung не намерих никаква информация относо PC резолюцията, освен факта че има PC вход нищо друго не пишат. Иначе съм наясно с мнението което се шири за тази марка, но поне според моите си критерии точно този модел е добре като картина
Относно Сони.Преди около месец си купих Сони 32S3000 от Сони център в ЦУМ.
Веднага след това станах абонат на Кейбълтел.За цифрова телевизия използвам
вградения цифров тунер на Сони.Картината е чудесна. Аналоговият сигнал е с прилично качество,а
ДВД то ми (LG) дава прекрасна картина.Телевизора е Словашка сглобка.
Здравейте пак от мен.Имам точен въпрос-спрях се по съвета на madmaxx на LG RZ-32LC51.Ходих и го гледах по магазините ,сравнявах го с други ТВ-картината наистина е много прилична ,само че няма PIP и PAP.Липсата на тази функция проблем ли е,т.е. важна ли е според вас(ползвате ли я).Иначе това е характеристиката на LG RZ-32LC51.Мерси предварително!!!
Sorry,ето я характеристиката на LG RZ-32LC51: http://www.telesklad.ru/Televisions/lg/rz-32lc51/
Честито и със здраве да си го гледаш. Аз още се бия по главата, че пак прегреших с друга марка.Първоначално публикувано от manfredman
Ти не беше ли със Sharp? Защо съжаляваш?Първоначално публикувано от stivig