Ludia,значи ли,че LC 51 е по-добър от LC41 в смисъл на по-добра картина/цветове?(Там контрастът ска4а до 5000:1)?
Ludia,значи ли,че LC 51 е по-добър от LC41 в смисъл на по-добра картина/цветове?(Там контрастът ска4а до 5000:1)?
Всяка марка има своите преимущества и недостатъци.Насочете се към определена марка ,от която изберете конкретният модел.Не може да проучите всичко наведнъж.Така,както и не е необходимо да завършите стоматология,преди да отидете на зъболекар.
PHILIPS,TOSHIBA и LG ползват една и съща матрица,СОНИ/Самсунг друга,Sharp трета,Хитачи и Панасоник-четвърта.
Всички останали производители купуват матрици или от горните производители или от няколко китайски и корейски фирми ,специализирани само в това.
Успех желая на всички,които ще се зарадват с нова покупка по-празниците!
Не знам как си очаквал хората да купят Шарпа, който според мен е равностоен със Сонито като качество и параметри, но струва с 800 лв повече. А има и цифров кабелен тунер.Първоначално публикувано от LUDIA
Сравнявал съм обстойно и двата модела в 32" версия и според мен са абсурдно скъпи за това което предлагат. За тези пари PANASONIC TX-32LX700P ги бие отвсякъде.
А тази цена за 40D3000, която казваш е наистина много добра.
TODD - к'во да правим като ШАРП са най-добри в тези и предполагаме следващите моменти. Хората от тази фирма здраво бачкат и им личи свършената работа! И аз бях луд фен на СОНИ за около 25 години, но сега не съм. Защо ли? Ами нищо не е останало от тези които са я започнали работата в СОНИ. Какво повече да говорим!? То и ФИЛИПС са номер 1, ама с тия цени са номер 101...
Сони си е номер 1 , но само стоките произведени за японския пазар. Другото вече не става. Сони е една от малкото марки на японския пазар, чиито компоненти се произвеждат с меню единствено и само на японски. Познайте защо?
n8852 прав си, но как да се насоча към марка, като към Тошибата имам емоционална слабост, за Филипса виждам, че са напред с материала, но и с цените, а и повечето им модели ги няма у нас, Шарпа се препоръчва най-горещо тук, а за Сонито казваХА "Сони си е Сони", в родителите ми имаме един 29" GoldStar (LG), който е на 20 г. и е супер телевизор, а при Самсунга мога да взема топ модел за нормални пари!?
Сигурно ще кажеш -"гледай". Така си купи subwoofar-а със слушане в ТМ и сега го слушам на 5% от мощността му! Различни са условията.![]()
soon То хубаво че Шарп са номер едно ама темата не се казва "Помощ за избор на Шарп", а "Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори" то ако избора е предрешен в една посока (Шарп) по-добре сменете името на темата.
Lazarus,за Panasonic 32LX700 си съвсем прав - имам го от доста време вече...Тук сте му обърнали гръб - не се споменава често,но е много незаслужено.Аз ще кажа само,че съм много доволен - доста обикалях и сравнявах преди да се насоча,без да робувам на марки и стара слава.Имам чувството,че всеки тук търси супер качество за колкото може по-малко пари...ами не става така,получава се едно надлъгване...За доброто качество трява да си платиш,без да съжаляваш и да не се скъпиш...Само за маитап ще споделя едно - неколцина души се бяхме навили да си вземем LCD-та.Другите се спряха на Шарп 32 rd2,беше току-що излязъл,и на Samsung r81.E и двата тръгнаха с проблеми,и се стигна до връщане и сервиз....Та това е...Първоначално публикувано от lazarus18
TODD - няма лошо! Нямаме вина в световната борба за по-добра стока. Днес едни са по-добри от другите, утре ... и т.н.
Какво да направим, че ШАРП владеят положението сега когато на нас ни трябват наистина добри телевизори с по-малко забележки.
Почти всяка марка има модел, който си заслужава за това, което гледаш.
Както и всеки модел си има някакви недостатъци.
Досега не съм виждал тв на който всичко да му е наред.
И въпроса според мен е да избереш ТВ с добър черен цвят,
правилно предаване на цветовете, контраст > 1000:1, матрица =<8мс
и достатъчно мощен процесор за резолюцията си.
Аз си харесвам модели според характеристиките им и отзивите
на потребителите и след това го гледам на място.
klapan - скоро колега си го купи Panasonic 32LX700 и познай мъките му започнаха на 5-я ден. Връщане, сервизи, олелии. Така, че си го замени с 32' Шарп RD2 и край на проблемите. Като черпеше многократно споменаваше, че се е разминал на косъм с лудостта - новата стока от магазина НАПРАВО в сервиза. Вече около 2 месеца Шарпа жули яко.
Успех в изборА на всички и си отваряйте очите ШИРОКО!!!
Далеч съм от мисълта да убеждавам някой коя марка е по-добра, но понеже притежавам Sharp 32RA1E ще ви опиша някои минуси на марката:
1.Контраста е малко нисък и телевизора леко тъмнее.
2.Ниска резолюция при RGB.
3.Реже част от картина при DVI-HDMI кабел (при Сони няма проблеми)
4.Отвратително и неудобно дистанционно (не вярвам в Япония да се продава с такова)
5.След 30мин работа бяха цъфнали 5 субпиксела (добре, че успях да го сменя)
6.Не особено удобно меню.
И със всички тези кусури ми струваше 2000лв.
Вие кажете добър избор ли съм направил за тези пари?
Може би и другите телевизори си имат някакви кусури, но мисля, че не трябва да издигаме някоя марка в култ, а да си помагаме.
едит:
7.За тези пари нямаше да е зле да има и цифров тунер.
8.Много бавно сменя каналите.
9.Високата детайлност според мен не е предимство, защото се забелязват едни снежинки по екрана при HD.
Какъв точно беше прблема му? Никой не е застрахован от кофти бройка. Всички знаем какво е ТМ. Ако наистина е успял да си го смени е голям успех.Първоначално публикувано от soon
Аз на 2-3 пъти съм имал мега скандали с тях на тема сервиз и съм получавал извинения от хора доста висока в йерархията им и знам колко е трудно да се оправи с тях човек.
stivig,и аз не робувам на марки и предразсъдъци...От изброените от тебе неща,вярвам ти ,че си искрен - аз не мога да се оплача за Panasonic 32LX700. Koнтрастът му е 8500:1, 100-херцов е,входове бол - 3 HDMI,PC,удобно дистанционно,с което се свиква - малко е голямо,но така е при тв-ри с много функции.Не реже картината,има цифров тунер,а за цъфнали пиксели да не говорим...По-горе писах за един Шарп 32рд2 - е и той беше заради пиксели...Струвал ти е 2000, а моят - 2300.Сега е с 200 лв по-евтин.Е, накъде е работата...
След изключително много четене на коментарите и съветите тук във форума и из много сайтове мисля,че съм стигнал до решение.Искам да ви попитам: спрях се на 2 ТВ-та,кое си струва повече:
LG RZ-32LC51 - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09029030
Philips 32PFL5322 - http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=12436 ????
Моля ви,дайте съвет,за да разбера дали съм на правилния път!Ако може кажете защо бихте избрали единия или другия ! МЕРСИ!!!!![]()