Здравейте, имам следния въпрос:
Струва ли си Sharp 42AD5E, който сега е на промоция в Метро и струва 2002 лв и ако не - препоръчайте друг модел в този ценови клас (може и 37')
Благодаря
Здравейте, имам следния въпрос:
Струва ли си Sharp 42AD5E, който сега е на промоция в Метро и струва 2002 лв и ако не - препоръчайте друг модел в този ценови клас (може и 37')
Благодаря
Когато не можеш да бъдеш толкова добър като конкурента - ПРОСТО ГО КРАДЕШ и поредната новина:
Sharp подает в суд на Samsung за нарушение патента !!!
Sharp подала иск в центральный окружной суд Сеула в Южной Кореи по обвинению компании Samsung Electronics в нарушении патента.
В обвинении говорится, что LCD модули, производимые и/или продаваемые Samsung в Южной Корее, а также LCD телевизоры, производимые и/или продаваемые Samsung в Южной Корее, нарушают патент, правами на который владеет компания Sharp.
Компания Sharp требует компенсации за причиненный ущерб и наложения судом запрета на производство и продажу продукции, нарушающей патент, в Южной Корее.
Три патента, перечисленные в иске имеют номера 371,939, 740,570 и 776,988. Они относятся к LCD технологиям, обеспечивающим высокую яркость и быстрое время отклика, а также широкий угол просмотра за счет регулирования и стабилизации размещения молекул LCD.
В августе 2007 года Sharp также подавала иск в суд по сходным обвинениям на компанию Samsung и ее подразделения в США: Samsung Electronics America, Inc. (SEA) и Samsung Telecommunications America (STA). Этот иск пока находится в процессе рассмотрения.
RusiaDigi News
И аз искам нов TV. Нищо не разбирам и като изчетох тази дъга тема оставам с впечатление, че няма надеждни LCD TV.
Искам мах 32", стерео, цифрово сканиране (не знам какво друго мога да искам). Ще се гледа на около 2.50 мах 3.00 метра.
Връзка с домашно кино Панасоник имам и PC, но евентуална връзка (доста сложна за мен) ще е само за филми. Имам аналогова кабелна с много добро качество, но може да включа и цифрова, ако се налага.
Това, което ме притеснява най-много в всички модели над 26" е фомата 16:9, който не мога да възприема визуално. Има ли модели, които да преформатират екрана/излъчването/образа или както там се казва? И изобщо има ли LCD TV с друг формат?
Какво е HD Ready? Когато започнат да излъчват ХД сигнал допълнителни устройства ли ще ми трябват и мога ли да гледам с това HD DVD филми?
Звуча глупаво, но не намерих отговор във форума.
Какво ще кажете за Toshiba37C3003,доста добра цена от 1599лв в Техномаркет при това за 37" моделАко можете евентуално да препоръчате нещо друго до около 1500лв 32/37",бях се ориентирал към Sharp LC-WD1E,но като гледам май тази Toshiba ще е,особено цената е доста атрактивна.Мнения и препоръки?
![]()
Прочети тука малко:Първоначално публикувано от sve
http://forum.itvpartner.com/viewtopi...c6bfb0d88e3547
Има обяснени някои неща.
Другия вариант е да не си пълниш главата с подробности, а да вземеш нещо от препоръчваните модели тук.
Като започнат да излъчват HD сигнал най-вероятно ще ти трябва допълнително оборудване и да, можеш да гледаш HD-DVD i BLue-ray филми на него.
Това вероятно е през D-sub но през HDMI трябва да може да се подаде по-голяма резолюция.Имам Sharp 37AD5E и при него е така.През HDMI го докарах до 1222х692 и запълни екрана,при по-голяма резолюция излиза извън очертанията.Доколкото знам Samsung и други ТВ имат възможност за резолюция 1:1 .Първоначално публикувано от zeiko
пробвай в режим Overscan когато ти излиза извън очертанията на екрана. Това става където си сменяш режима на картината. чрез HDMI имаш само 2 - Full и Overscan. Трябва да ти изкара 1366 / 768, но ако ти позволява картата можеш да й зададеш до 1080i.Първоначално публикувано от bicubic
Успех
Здравейте отново. По-рано търсех CRT в другата тема, но след пълното разочарование от видяното сега целта е LCD от ниския клас. Горната граница на бюджета е 1300-1400 лв, като поради географски причини избора се ограничава до Техномаркет-Монтана. Изборът основно бе сведено до следното:
SAMSUNG LE-32R73BD/LE-32R74BD - 1099 лв.
SAMSUNG LE-32R81BX / LE-32R82BX - 1299 лв.
PHILIPS 32PFL5322 - 1259 лв.
TOSHIBA 32WL66Z - 1399 лв.
Тошибата идва малко в горния край на бюджета, пък и ми се стори доста тъмна в магазина. Филипса поне на пуснатото там демо става, не знам как ще се държи вкъщи на аналоговата засега кабеларка (уж до няколко месеца сигналът щял да бъде цифровизиран изцяло). miro_vampiro препоръчваше самсунг r81/82 на промоция за 1300 лв, това споменатите от мен модели ли са, и дали са удачен избор в сравнение с останалите? Също така по-добре ли е телевизора да има цифров тунер (първите два, по-евтини модела на Самсунг) или направо да вземаме 32r81bx или 32r82bx (има ли значима разлика межу двата, или само дизайна?).
Благодаря ви предварително, промоцията май изтича утре в Техномаркет, така че ще трябва да действаме бързо.
Здравейте,
От днес съм горд собственик на Toshiba 37C3003.
Първите ми впечатления са че ТВ-то е много добро. На аналоговата кабеларка съм очарован от картината (в сравнение със сигнала от Техно...)
Във форума съм срещал неведнъж едно мнение, което ще подтвърдя: какъвто и ТВ да вземете, той става най-добрия за вас. В къщи няма с какво да го сравнявате. Най-важното е добрия сигнал и да уцелите подходящия размер.
Доволен съм от избора си, като изказвам специални благодарности на всички участници в този полезен форум.
И един въпрос. Има ли смисъл от скъп кабел DVI - HDMI. В electron,bg има някакви от 59 и от 109 лв (5м) Все пак държа на качествен кабел.
Аз съм с китайски 5м от Техномаркет и предава супер(<30лв беше)
Здравейте
hadean от моделите на самсунг в момента най си заслужава точно LE-32R81/82 като разликата е само в дизайна, има и друг вариант, R86/87 които са и с цифров тунер за ефирна цифрова телевизия, на същата цена са, а защо са на такава цена, просто са т.н refurbished модели , върнати в завода за преопаковане, с малки забележки по външния вид, леко драснати тук там, това съм видял засега по R86/87 серията !
Филипса също е коментиран като удачен избор за тези пари поне в Техномаркет магазините
sve хубави 32 ки има, зависи колко пари ти се дават, делят се на 3 класа основно!
Нисък, от 900 до към 1200 лв, среден от 1200 лв до към 1600 лв, и висок , до към 2000 лв и тн, разликата е главно в това кой как предава, най високия клас има най реални цветове и картина, средния също е добре, ниския, става също
Картината на тези телевизори ти се струва странна защото излъчването в БГ с малки изключения е 4:3 а телевизорите са 16:9, но като излъчването и тук стане 16:9 всичко си идва на мястото, вече няма да гледаме дебели и сплескани хора по телевизията
Пък да не забравяме че и подчти всички двд и DivX филми са в формат 16:9 или близък до него
kanchev честито за телевизора, добър избор![]()
kanchev,ако не ти е проблем да направиш един малко по-обстоен преглед на телевизорчето,след като му се нарадваш естествено,защото мисля за закупуването на точно такъв![]()
Здравейте! Много четене, много писане и накрая идва време за покупката..
Избора се падна на Шарп.. за сега този модел SHARP LC-42X20E - Цена: 3299.00лв, но ме блазни 46инчовите модели - SHARP LC-46XD1E - Цена: 3699.00лв , SHARP LC-46XL1E - Цена: 4599.00лв.
Струва ли си хилядарка повече за най-скъпия модел. Дайте малко мнения, че трябва да се пазарува. И по-добър ли е 42 от SHARP LC-46XD1E.
благодаря все пак
PS, Ludia може ли лична консултация за шарпа![]()
![]()
Да ти кажа, днес си взех от сервиза в Бургас един принтер и видях един оставен там Шарп 42XD1E. Явно и те дават дефекти. А пича каза, че моя модел 32AD5E е читав модел.
Сега видях че има и модел SHARP LC-46X20E - Цена: 3899.00лв
Май избора ми се усложнява, та помагайте.