Страница 194 от 223 ПърваПърва ... 144184192193194195196204 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,896 до 2,910 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

agk,
    Pioneer е нещо наистина страхотно.SHARP LC-52XD1E,обаче е по-старият модел.Новият е SHARP LC-52X20E.Има го в наличност,но двата Шарпа са на една цена.
    Два равностойни модела от различни технологии.Изборът е изцяло твой.
    Успех!
    P.S. http://www.aquos-sharp.com/uk/

2.  

3. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от agk
    За мен въпроса е ясен - Pioneer PDP-LX 508D , но има ли реални аргументи за SHARP LC-52XD1E ??
    Очаквам вашето становище !
    Pioneer PDP-LX 508D (8689,90 лв.) е най-доброто при плазмите, сравнявай с най-доброто при LCD.
    Това в момента са:
    Sharp 52HD1E
    Sony 52X3500 - 9199.00 лв.
    Philips 52PFL9732
    и обърни особено внимание на:
    Samsung LE-52F96BD - 7699.00 лв.

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Mord,Ludia, От един месец имам 32" PHILIPS 5322 и ще споделя моето виждане практически относно LCD до 1200-1500 лв. Можех да вема SONY или LG(32lc2rr).Според мен Филипс в момента е с най-реалистична картина и предпочетох да избера качествено изображение пред екстри като PIP и HDD Live и т.н. Имам 2 HDMI входа.Към единия съм вързал домашно кино ЛГ с ъпскалинг и точната настройка за този ТВ е на 720р,при 1080I се измества картината леко надолу.Във втория HDMI съм вързал компа с кабел DVI/HDMI с 10 м. дължина поръчан онлайн за 36лв.Компа си го разпоознава като PHILIPS. Картината е перфектна. Няма рязане и зумове като при Панасоник напр. и др Тв ,както имаше оплаквания във форума. Матрицата наистина "свети" в ъглите, но това е само в рамките на половин час от пускането и се забелязва при превключване на каналите,после влиза в "режим". При аналогов сигнал образа е приличен мога да кажа,че на 95% покрива качеството при CRT екраните. Това,че е 8 мс бях притеснен да не гледам топката при мач като комета .Практически трудно се долавя забавянето,защото процесора на този модел е много качествен и донякъде компенсира бавната реакция на матрицата. Винаги камерата следи топката при футбол и трябва да сме супер маниаци за да забелязваме "мазане".Изключително добра сходимост на цветовете - дава играчите без отенъци.На филми също е ОК . Стойката се върти ляво/дясно. Добър дизайн(според моя вкус).Кабелите са си добре подредени като HDMI кабелите са вертикално разположени и всички се обединяват в кабелен органайзер - много удобен. МИНУСИ : 1. Нямя PIP , 2. Липсва трети HDMI вход , 3.Няма българско меню , 4.Няма изход за звук ,за да се включи към ресивер.Това може да се компенсира като ползваме SET TOP BOX при цифрова Тв и същия се включи в ресивер,дом.кино и т.н. , 5. Няма автоматично разпознаване формата на картината , не е голям проблем.Ако имаше тази екстра всеки 16:9 сигнал се разпознава и телевизора не разпъва а си дава оригинала . Това е от мен,надявам се да съм бил полезен .

5. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    колеги и разбиращи, предлагам след 15 ти този месец, когато излизат в повечето случай промоциите за коледа и нова година да помогнем на хората какво да изберат в даден ценови клас ,като направим няколко предложения и ги сложим в отделна тема, най горе във форума , видиме за всички, примерно, Ludia, Miro_Vampiro. Lazarus18, soon и тн препоръчват еди какво си, нещо такова да е !
    Мисля че всички от нас които се занимават с телевизори знаят кое как се държи и как работи, нека да помогнем тази година клиентите да си вземат нещо хубаво
    Аз за съжаление ще съм адски зает по това време, както предполагам и други, но пак ще успея да пусна мнение кой модел как се справя
    За LG LC51, Не е никак лош модела, само че панела му зеленее, е така си е, пуснал го бях преди на властелина на пръстените, е не останах много доволен, все пак за парите си е добър
    Ludia, Колега, видя ли , има и самсунги които предават добре, странно, объркващо но факт дори и за тебе
    За филипса ceco7 е казал достатъчно, добър модел на добра цена, е няма как да няма кусури, то кой телевизор няма

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от bgm
    Pioneer PDP-LX 508D (8689,90 лв.) е най-доброто при плазмите, сравнявай с най-доброто при LCD.
    Това в момента са:
    Sharp 52HD1E
    Sony 52X3500 - 9199.00 лв.
    Philips 52PFL9732
    и обърни особено внимание на:
    Samsung LE-52F96BD - 7699.00 лв.
    Да, наистина е редно да се сравнява с тези модели.
    Този Sharp не съм го виждал никъде и не мога да го коментирам.
    Единствено по което ги превъзходжа е видео обработката на SD сигнал. На по-ниския клас от тзи серия е невъзможно да се види някакво назъбване или други дефекти. Досега не бях виждал модел, който да ги няма тези проблеми.
    Самсунга, според HDTVTest, е със най-доброто черно заради LED технологията си, но като дизайн отстъпва много на Pioneer и Сонито /субективно/.
    Аз лично бих взел Pioneer-a без колоните и бих изкарал звука от аудио системата. Така става със супер малка рамка и е адски стилно.
    Sharp-a и Sony-то са по-скъпи, ако това значи нещо при тези цени.
    В този топ клас, според мен, вече трябва да се реши емоционално. Трудно е да се каже кое е по-добро като параметри.

@miro_vampiro - ПОДКРЕПЯМ ИДЕЯТА. И мерси, че ме слагаш при "рабирачите".

7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Здравейте, отдавна чета темата за HD телевизори и гледам станала е ужасно голяма и голяма каша. Всеки пита за неговия си модел и чака евентуално отговор. Аз имам едно предложение което пишещите тук могат да счетат за полезно. Предлагам да се пуснат няколко нови стикнати теми за ТВ за различните големини 26", 32", 40", 42" и т.н така хората които четат и търсят информация ще им бъде много по лесно да се ориентират в това което търсят. Очаквам коментари по тази идея

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Подкрепям идеята на miro_vampiro,
    Виждам и един нов играч на хоризонта http://www.lcdtvbg.com/index.php?reff_page=refferals ,който изпраща интересна оферта в препоръките си :
    "Уважаеми клиенти,
    Чрез нашият сайт може да си поръчате марки и модели плоско панелни телевизори,които се внасят официално в България,дори и да не са качени ,като продукти на нашите Интернет страници.Моля ,обърнете се за информация към нашите консултанти на посочените в сайта телефони или ни изпратете съобщение чрез формата за КОНТАКТИ."

P.S. Сега забелязах,че има вече и SHARP LC-42X20E на цена 3299лв.Явно ще се попълни цялата гама X20-и.
    P.S.ІІ Пуснали са и лизинг on-line/стъпка при покупката/.Май не съм виждал в България досега подобно нещо.Браво!!!

10. Тук е от
    Jul 2006

Благодаря ви и на четиримата за съветите и впечатленията!

Филипса добре, ама тоя лак... незнам пиано ли е трезво ли е ама ми избожда очите!

Шарпа е сладур, ама ми е 150лв над бюджета

ЛГ сега пак го зяпам на хартия, ама не ми се нрави марката.

Абе много гадно така... Все пак - май ще е Филипса. Лошото е, че и в трите има по нещо съществено, което ме дразни. Направо откачам вече! накрая ще стане като с озвучаването (jamo/yamaha/jbl/eltax) - фанах жената, казах й без значение колко пара е - квото й хареса на външен вид! Мда - блажени са невежите!

Отделно от нея и аз съм си леко див и на място може и на 1500лв да скоча, абе май съм за психото, не за ТМ и подобни.

ПП: Що нема тука тъжна емотикона, бре?!

11. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от 4a4i
    При всички случаи ще ти свърши работа, защото телевизора е с PCMCIA слот, т.е. можеш да му пъхнеш какъвто си искаш модул със съответната кодировка. На повечето оператори кодировката е Conax CAS 5. Такъв модул струва 75-80 лв. След това му слагаш и картата за платените канали и си ОК.
    Картата, която ни дават е за всички канали. Аз не съм абониран за платени канали (HBO Hustler и пр.), защото нямам нужда - свалям си най-новото и не мога да смогна да го гледам поради липса на време. Аз самия ползвам цифровия пакет основно за ефирните телевизии - новини и спорт. Без карта в слота не можеш да гледаш нищо. Ако правилно съм те разбрал - купувам си модул и тази карта в него? Какво спестявам (май едно дистанционно) - за да взема картата плащам 2 лв. месечно и ми дават безплатно модул (с дистанционно за избор на канали).

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

LUDIA - Сега ако може и да го тестваш лично и след това да коментираш, наистина цена няма да имаш!
    Предварително благодарим за бъдещия коментар!!!

http://www.sharpbg.com/index.php?mar...D=246&vote=yes

13. Тук е от
    Aug 2003

Mord, защо Toshiba 32C3500PG ти отпадна като вариант?

14.  

15. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от n8852
    Виждам и един нов играч на хоризонта http://www.lcdtvbg.com/index.php?reff_page=refferals ,който изпраща интересна оферта в препоръките си :
    "Уважаеми клиенти,
    Чрез нашият сайт може да си поръчате марки и модели плоско панелни телевизори,които се внасят официално в България,дори и да не са качени ,като продукти на нашите Интернет страници.Моля ,обърнете се за информация към нашите консултанти на посочените в сайта телефони или ни изпратете съобщение чрез формата за КОНТАКТИ."

P.S. Сега забелязах,че има вече и SHARP LC-42X20E на цена 3299лв.Явно ще се попълни цялата гама X20-и.
    P.S.ІІ Пуснали са и лизинг on-line/стъпка при покупката/.Май не съм виждал в България досега подобно нещо.Браво!!!
    Намирисват ми на ИСУ тези пичове.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Samsung K.i.N.O.: - Четко. Ярко. Реалистично!!!

Компания Samsung Electronics, мировой лидер в производстве потребительской электроники, провозглашает новую эру качества телевидения, представив эксклюзивную серию Full HD телевизоров под единым названием K.i.N.O.
    K.i.N.O. — это не только высокотехнологичные устройства, это новый стиль жизни, новый стиль мышления и восприятия. Именно для таких людей, стремящихсяполучить все самое лучшее, требующих от жизни максимального удобства и красоты, умеющих ценить качество и определяющих модные тенденции, компания Samsung и создала эту серию.
    K.i.N.O. — это наивысшие достижения телевидения высокой четкости, воплощенные в революционных технологиях 100 Hz Motion Plus, LED Smart Lighting и Ultra FilterBright, а также утонченный и элегантный дизайн, отличающийся классическими линиями, который поможет любому из продуктов K.i.N.O. вписаться в современный интерьер. Изображение и звук, обеспечиваемые телевизорами этой серии, настолько живые и чистые, что они погружают зрителя в совершенно новуюреальность.

В серию входят жидкокристаллические телевизоры серий F8, F9 и плазменные телевизоры серий P7 и P9 с диагоналями экрана от 40 до 70 дюймов, создающие неповторимые ощущения и вызывающие полный эффект присутствия благодаря безупречно высокому качеству картинки и объемного звучания. Сочетание большой диагонали экрана с поддержкой стандарта Full HD 1080p гарантирует самые живые и реалистичные изображения. Телевизор стандарта Full HD имеет разрешение 1920x1080p — почти вдвое выше, чем обычные телевизоры стандарта высокой четкости (HD).

Повышению качества изображения способствует и ряд уникальных фирменных технологий. Так, реализованная в жидкокристаллических телевизорах серии F9 технология локальной светодиодной подсветки позволяет добиться беспрецедентного качества изображения за счет распределенных по всему экрану 1152 светодиодов, автоматически включающихся и выключающихся для регулировки подсветки в зависимости от показываемого в данный момент на экране изображения. Это не только многократно увеличивает контрастность, позволяя получать более интенсивные черные и белые цвета, но и увеличивает число градаций каждого цвета. Флагманом в этой линейке выступает модель LE70F96BD — самый большой ЖК-телевизор на рынке с диагональю 70 дюймов, не только размерами, но и качеством изображения превосходящий большинство плазменных панелей, представленных на рынке.
    Технология 100Hz Motion Plus позволяет телевизорам серии F8 показывать естественные, плавные движения без каких либо эффектов размытости или ложных контуров. Результатом ее применения является идеальный показ эпизодов с быстро движущимися объектами и четкого текста бегущей строки. Кроме того, практически полностью исчезает привычное для многих дрожание изображения при просмотре кинофильмов.
    А плазменные телевизоры обеспечивают самое высокое качество изображения среди конкурирующих моделей за счет таких технологий, как Ultra FilterBright, Real Motion Studio и Natural True Color.
    Технология Ultra FilterBright обеспечивает глубокие черные тона и четкую детализацию изображения даже в ярко освещенном помещении.Специально разработанный фильтр Optimal Light Filter, нейтрализует нежелательную внешнюю засветку и повышает светоотдачу экрана, что еще более увеличивает коэффициент контрастности.
    При этом интеллектуальная система управления Anynet+ (HDMI-CEC) позволяет передавать сигналы управления между всей аудио/видео аппаратурой, соединенной через интерфейс HDMI, пользуясь одним-единственным пультом дистанционного управления.
    Удобству пользования способствует также система WISELINK, позволяющая подключать к порту USB 2.0 цифровые камеры, карты памяти или USB-накопители, чтобы прослушивать файлы MP3, просматривать фотографии и т.д.
    Дополнительный комфорт может обеспечить также автоматический настенный кронштейн Samsung, также управляемый с помощью пульта ДУ и позволяющий настроить наклон и поворот экрана, даже не вставая с кресла.

Стильные, высокотехнологичные продукты серии K.i.N.O. воплощают в себе высшие достижения современной техники, гарантируя взыскательным потребителям отличное качество и безупречный дизайн.

SONY OLED телевизоры: экономная, но дорогостоящая технология
    По словам исполнительного вице-президента компании Sony Кацуми Ихара (Katsumi Ihara), несмотря на то, что LCD телевизоры потребляют вдвое меньше электричества, чем обычные модели на базе лучевых трубок, на них приходится около 70% электричества, затрачиваемого хозяйством.

Ихара отметил, что стремление Sony снизить энергопотребление стало основным импульсом к разработке OLED телевизоров, поскольку эти модели могут снизить затраты энергии на 40% по сравнению с LCD технологиями. Вместе с тем, Ихара признал, что пока еще довольно рано говорить о том, что OLED полностью заменит LCD. По этой причине Sony продолжает фокусироваться на секотре LCD TV, в частности, марке телевизоров Bravia.
    Sony отмечает высокий потенциал технологии OLED, главным образом, из-за энергосберегающих характеристик телевизоров, тонкого профиля и высокого разрешения. Однако если компания намерена вывести OLED в сектор мейнстрима, ей предстоит всерьез задуматься о том, как снизить производственные затраты, которые все еще.

rusia digiinfo.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от docR
    Картата, която ни дават е за всички канали. Аз не съм абониран за платени канали (HBO Hustler и пр.), защото нямам нужда - свалям си най-новото и не мога да смогна да го гледам поради липса на време. Аз самия ползвам цифровия пакет основно за ефирните телевизии - новини и спорт. Без карта в слота не можеш да гледаш нищо. Ако правилно съм те разбрал - купувам си модул и тази карта в него? Какво спестявам (май едно дистанционно) - за да взема картата плащам 2 лв. месечно и ми дават безплатно модул (с дистанционно за избор на канали).
    Спестяваш дистанционно и външен декодер. По този начин елиминираш и загубата от връзката декодер - ТВ, която предполагам не е цифрова (HDMI). Не знам за коя кабелна става въпрос, обаче повечето свободни пакети на кабелните оператори се "хващат" без карта, само плащаш наем на декодера. В този случай таксата отпада.

18. Тук е от
    Oct 2007

Отдавна не бях чел постовете, какво да ви кажа впечатленията ми са че, едни и същи са превърнали темата на въпроси и отговори като че ли ще конструират нов телевизор , е ако е така моля за извинение но ни най-малко дават признаци за закупуване или чакат ЕВРОТО да стане ЛЕВЧЕ, прокламират и ни втълпяват едни и същи марки е , хора взех да получавам комплекси с моето ЛСД САМСУНГ , ако евентуално правите реклама то знайте че, си постигате целите, в тази тема е толкова писано че, само трябва да отскочите до мястото и да си го купите, както аз направих. Но явно някои от мислещите постфактум задаващите въпроси, въпроси и пак въпроси чакат заветната 3002 година когато ще излязат телевизорите............ ще ме извините и аз не знам кои?!...сигурно е от това че, не лягам вечер с техническото описание и характеристика на ЛСД - то ми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе