Първоначално публикувано от
noon lazarus18, мерси за линка. Бях го пропуснал това ревю, понеже не гледах за 42”.
В този случай, възможно е на руснаците да им е попаднала по-кофти бройка или да не са донастроили нещо.
Аз пообиколих малко из Метро и Техномаркет, но за съжаление този модел на Шарп го нямаше. Нямаше го и 37”. За сметка на това в мост-а видях три Benq-a (два 32” и един 37”) вързани към компютри и ги разгледах от любопитство. За съжаление 37” не беше на FULL HD резолюция пуснат. След като се порових из нета, се оказа, че май не може да му се пусне 1080p сигнал през компютър. Четох, че има и други модели, при които това не става. Може би са по-стари.
shpeksi, ти този модел ли си купи - LC-42XD1E, понеже не го видях този 42XL1 някъде да се продава. Успя ли да му пуснеш 1080p резолюция през компютъра? Ако да, на какво разстояние горе-долу може да се гледа нормално при тази 42" големина?
Dell 2407 WFP-HC е много хубав монитор. Специално за 30”-те модели знам, че са правени със същата S-IPS матрица на Филипс, която се ползва в Apple 30” Cinema Display, а последните струват 4000 лева само

... След като си успял да клонирараш образа и към телевизора, виждаш ли някаква разлика в цветовете? Кой от двата показва по-добро черно, контраст, цвят и т.н. Dell-a или Шарп-а?
Аз Nvidia карта нямам, взех си преди известно време една ATI, не е нещо особено, но идеята беше да я сменям ако се наложи. Пробвай да обновиш драйверите на тази Nvidia, може да се оправи. Аз имах разни подобни проблеми едно време като се опитвах да си продължа дисплея на ноутбука към допълнителен монитор. Възможно е самата инсталация на драйвера да се е прецакала нещо. Или направо потърси за твоя модел в нета, да разбереш дали е предвидена такава опция към картата.
Колкото до калибровката, поне при мене, тя ми е необходима, понеже се занимавам с видео и от време на време фотография като хоби. Затова ми е необходимо да знам какви точно цветове показва монитора, да му създам профил и т.н.. Сега ако си купя телевизор, за фотография няма да е удачен, но за видео обработка ще е добре. Ако цветовете в момента ти харесват и ако не се различават драстично от тези, които показва Dell-a, то поне според мен няма нужда от калибровка. Но нека, някой, който разбира от телевизори да даде също мнение