Страница 214 от 223 ПърваПърва ... 164204212213214215216 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,196 до 3,210 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Ще ми помогните ли в избора на телевизор, виждам тука една ужасно дълга тема по този въпрос и съвсем се обърках.
    Значи телевизора ще се ползва ест. вързан с РС, няма да се ползва FullHD, звука не е от значение, имам DVB-C сигнал от оператора си (MSat) и съм се спрял на Sony Kdl-32s3010, цената е точно толкова колкото имам, притежава всичко което желая, но дали картината е добра?
    Ако не препоръчайте ми нещо за тези пари с DVB-C тунер, други тунери не ме интерсуват и да има вход за РС.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vladovn
    Ще ми помогните ли в избора на телевизор, виждам тука една ужасно дълга тема по този въпрос и съвсем се обърках.
    Значи телевизора ще се ползва ест. вързан с РС, няма да се ползва FullHD, звука не е от значение, имам DVB-C сигнал от оператора си (MSat) и съм се спрял на Sony Kdl-32s3010, цената е точно толкова колкото имам, притежава всичко което желая, но дали картината е добра?
    Ако не препоръчайте ми нещо за тези пари с DVB-C тунер, други тунери не ме интерсуват и да има вход за РС.
    Няма да намериш нищо друго с такъв тунер. Засега само Сони наблягат на тази екстра.
    Може да намериш модел, който и да е малко по-добър, но няма да е с такъв тунер и ще трябва да ползваш външен и това се отразява на качеството, макар и малко.

BADBO3333, ако видео картата ти няма опция да изкарва звук през изхода си ще трябва да ползваш отделен кабел. Изкарваш звука от стерео жака на компютъра и вкарваш в телевизора.

4. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от BADBO333
    Само един въпрос.....през HDMI не чувам звук от телевизора. Какъв е най-добрия начин за изкарванен на звук.... и кабелите, които ще ми трябват.
    Благодаря,
    Купи си едно кабелче 3,5мм аудио жак мъжки-мъжки. В метро са към 3лв.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от noon
    lazarus18, мерси за линка. Бях го пропуснал това ревю, понеже не гледах за 42”.

В този случай, възможно е на руснаците да им е попаднала по-кофти бройка или да не са донастроили нещо.

Аз пообиколих малко из Метро и Техномаркет, но за съжаление този модел на Шарп го нямаше. Нямаше го и 37”. За сметка на това в мост-а видях три Benq-a (два 32” и един 37”) вързани към компютри и ги разгледах от любопитство. За съжаление 37” не беше на FULL HD резолюция пуснат. След като се порових из нета, се оказа, че май не може да му се пусне 1080p сигнал през компютър. Четох, че има и други модели, при които това не става. Може би са по-стари.

shpeksi, ти този модел ли си купи - LC-42XD1E, понеже не го видях този 42XL1 някъде да се продава. Успя ли да му пуснеш 1080p резолюция през компютъра? Ако да, на какво разстояние горе-долу може да се гледа нормално при тази 42" големина?

Dell 2407 WFP-HC е много хубав монитор. Специално за 30”-те модели знам, че са правени със същата S-IPS матрица на Филипс, която се ползва в Apple 30” Cinema Display, а последните струват 4000 лева само ... След като си успял да клонирараш образа и към телевизора, виждаш ли някаква разлика в цветовете? Кой от двата показва по-добро черно, контраст, цвят и т.н. Dell-a или Шарп-а?

Аз Nvidia карта нямам, взех си преди известно време една ATI, не е нещо особено, но идеята беше да я сменям ако се наложи. Пробвай да обновиш драйверите на тази Nvidia, може да се оправи. Аз имах разни подобни проблеми едно време като се опитвах да си продължа дисплея на ноутбука към допълнителен монитор. Възможно е самата инсталация на драйвера да се е прецакала нещо. Или направо потърси за твоя модел в нета, да разбереш дали е предвидена такава опция към картата.

Колкото до калибровката, поне при мене, тя ми е необходима, понеже се занимавам с видео и от време на време фотография като хоби. Затова ми е необходимо да знам какви точно цветове показва монитора, да му създам профил и т.н.. Сега ако си купя телевизор, за фотография няма да е удачен, но за видео обработка ще е добре. Ако цветовете в момента ти харесват и ако не се различават драстично от тези, които показва Dell-a, то поне според мен няма нужда от калибровка. Но нека, някой, който разбира от телевизори да даде също мнение
    Май не си ме разбрал Телевизорите между които избирах в ИСУ бяха 42XL1 и 42X20 и двата бяха изложени. Иначе взех последния 42X20 направо от витрината. Иначе точно това се опитвах да ти кажа струва ми се, че цветовете са малко по добри на Sherp-a. Но може и да се лъжа де, но в най-лошия случай са еднакви цветовете. И точно както на монитора ми цветовете не се променят като се гледа отстрани. А бе въобще не съм очаквал да е толкова добър. Искрено съм изненадам. Кажи какво те интересува да тествам.

the___saint мерси след няколко рестарта се появи.

6. Тук е от
    Dec 2007

shpeksi, благодаря за информацията.

Цветовете явно са много добри. Интересува ме само дали си успял да пуснеш Sharpa на 1920x1080 резолюция през компютъра (предполагам през HDMI само може) и на какво разстояние е поносимо да се гледа компютърния образ. За други тестове няма смисъл, то цветовете си показват достатъчно Аз ще ходя след малко отново да ги видя наживо.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2004

Цитат Първоначално публикувано от mn_k
    От известно време следя тази тема. Много (и като количество) полезна информация има тук. В един момент настава объркване. Бях се спрял на 37" размер, но след като ги поразгледах, мисля че необходимият ми размер е 40-42". Дистанцията на гледане е около 3,5м. Акустиката на ТВ-то няма да я ползвам, така че тя не е критерий. Бюджета е ограничен около 2000лв., макс.-2500лв. Източника ще е ДВД с HDMI, ако някога Дядо Коледа не се отбие и у нас с BD или HDDVD.
    В бъдеще предвиждам и цифрова ТВ. Още не съм решил коя. Днес обикалях и оглеждах, но така и не се престраших да взема нещо. В този ценови диапазон има голямо разнообразие от марки. Гледах и Самсунг, но никак не ми хареса картината им на кабелна ТВ. Оглеждах SONY KDL-40U2520K, 40U2530, 40S2510. U - май са най-ниския клас? Можете ли да ме насочите в избора на конкретен модел?
    Зная, че въпроса ми е един от многото такива глупави, наивни и досадни. За което се извинявам и благодаря предварително, ако някой отдели от празничното си време за да отговори!
    Притесни ме един случай - гледах конкретен модел SONY KDL-40D3500AEP (не за мен). От цялата редица, той беше най-зле. Размазан образ, насича, лоши и промити цветове. Отписах го. Консултантите казаха, че са вързани на един източник на HD сигнал. В друг магазин - от всичките, точно този беше идеален - кристална картина, цветове и т.н. angel Направо ме грабна. Нито един от сравняваните в предишния магазин непоказваше онези дефекти?! Това съвсем ме обърка! Как да съм сигурен, че това което виждам е максимума за даден ТВ?
    Помагйте!
    съвет от мен - ако можеш да си позволиш, от 3,5 метра най-малко 46", на мен само след седмица 42" от 2,9-3 м ми изглежда малък, хем гледам аналог, за ХД от ПЦ не говорим

8.  

9. Тук е от
    Dec 2004

След като не препоръчвате U и S на Sony, а тук силно препоръчвате Sharp, коя серия(модел) на Сони и Шарп да гледам? По-назад препоръчвате xxAD5EBK?

rudy - сигурно е така, но за тези пари 46"-ов ще е най-големия боклук.

10. Тук е от
    Nov 2005

В този сайт на Toshiba http://www.tacp.toshiba.com/regza/regzasite.aspx ще намерите калкулатор/Room planner/ за най доброто разстояние при гледане на LCD.Ето ви и калкулатор да превърнете футовете в метри:http://www.physics-help.hit.bg/calkr.htm

11. Тук е от
    Aug 2003

Цитат Първоначално публикувано от BADBO333

Само един въпрос.....през HDMI не чувам звук от телевизора. Какъв е най-добрия начин за изкарванен на звук.... и кабелите, които ще ми трябват.

Благодаря,
    Само HD2xxx моделите на ATI Имат пълна FullHD подръжка(Nvidia не обработват звука) и само с такава видео карта не се нуждаеш от допълнителни кабели за звука. Най добре е да си изкараш звука през 5.1 озву4ителна система за да се накефи6 максимално на прекрасната картина

12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от noon
    shpeksi, благодаря за информацията.

Цветовете явно са много добри. Интересува ме само дали си успял да пуснеш Sharpa на 1920x1080 резолюция през компютъра (предполагам през HDMI само може) и на какво разстояние е поносимо да се гледа компютърния образ. За други тестове няма смисъл, то цветовете си показват достатъчно Аз ще ходя след малко отново да ги видя наживо.
    Кабела който ползвам е dvi->hdmi. Иначе го пускам на 1080рhttp://img516.imageshack.us/my.php?image=sharpmj1.jpg"] цък.[/url] Спокойно се гледа от 2-3 метра.

13. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Имаш и 24p опция за филми. Пробва ли я?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от bgm
    За refresh rate-a ли говориш, че нещо не разбрах.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да, това е опция да гледаш филма с точно 24 кадъра както е сниман самия филм. Пробвай го и кажи какво е. И на мен ми е интересно.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Да, това е опция да гледаш филма с точно 24 кадъра както е сниман самия филм. Пробвай го и кажи какво е. И на мен ми е интересно.
    Ок, сега ще пусна 300 да видя как :D :P

18. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от bgm
    аз съм с 32X20E тряя и аз да я имам тази опция, как се включва

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе