Страница 221 от 223 ПърваПърва ... 171211219220221222223 ПоследноПоследно
Резултати от 3,301 до 3,315 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2003

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от goshe

Разумният избор за момента - 42ПВ70. Критерии - цена, размер, качество. Само лично мнение.
    И аз съм достигнал до този извод и точно се наканих да купувам, но излязоха непредвидени разходи и телевизора остава на заден план

2.  

3. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от amigo75
    bgm: Много добре си го написал. Кратко и ясно, адмираций за което. Само един пропуск виждам. Забравил си плазмитe
    Имам и един въпрос. Наистина ли никой не вижда замазването дори и при 4мс-те матрици на шарп. Май аз съм за доктор
    В Метро-Варна съм гледал Шарповете(много пъти) Доста често там върви едно демо(мисля че е на Philips) с едно голф игрище и когато камерата подгони топката тревата дори и на шарпа става като зелен фон, докато на плазмата pv7 която е наредена между LCD-тата детайлноста на тревата се запазва. (Тук имам един въпрос към LUDIA: Нарочно ли е по мрачна картината на плазмата, заради разработката на дисплея или така си предава.)
    И продължавам: Другият момент във който се вижда замазването на всички LCD-та. Това е при футболен мач. Обърнете внимание на мрежата на вратата когато се раздвижи. Просто вече не е мрежа. Това дали само аз го виждам!?
    Спокойно, не си за доктор. В момента няма телевизор в БГ, а може би и в света (ЛСД и Плазма), който да се справя с тези проблеми както е при ЕЛТ. Човешкото око, колкото и да е несъвършено ги забелязва тези неща. Но заради разделителната способност и малките размери в дълбочина хората си затварят очите за най-нормалните неща и се вглеждат в други не толкова съществени - модерни. Ако хората не бяха хора, нямаше да има пазар на тези технологии .

4. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от amigo75
    Само един пропуск виждам. Забравил си плазмитe
    Имам и един въпрос. Наистина ли никой не вижда замазването дори и при 4мс-те матрици на шарп.
    Не съм ги забравил. Аз съм се ориентирал към LCD и не ги гледам плазмите много, много.
    За тях другите могат да помогнат.
    Размазването при движение е един от фундаменталните недостатъци при тази технология.
    Минимизира се до известна степен при някои модели, но няма как да се отстрани напълно.
    С една дума - Физика.
    При плазмите пък е следата (трейл). При бързо движение на топката може да я забележиш.
    Няма идеална технология. Взимаш това, което най-много отговаря на изискванията ти и
    това което гледаш.

5. Тук е от
    Oct 2007

Още не съм си купил телевизор и пак се върнах на дилемата LCD или плазма.
    До преди празниците бях на страната на плазмата, но по празниците погледах Панасоника, който бях харесал и ме притесни друго нещо:
    много гадно се отразява светлината в екрана на плазмата! Дори и вечер на лампа пак се вижда и малко дразни.
    Не знам дали аз не гледах само там и дали се свиква ама това е на път да ме накара да взема LCD.
    Хайде собствениците на плазми да споделят техния опит!

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от dreshkov
    Още не съм си купил телевизор и пак се върнах на дилемата LCD или плазма.
    До преди празниците бях на страната на плазмата, но по празниците погледах Панасоника, който бях харесал и ме притесни друго нещо:
    много гадно се отразява светлината в екрана на плазмата! Дори и вечер на лампа пак се вижда и малко дразни.
    Не знам дали аз не гледах само там и дали се свиква ама това е на път да ме накара да взема LCD.
    Хайде собствениците на плазми да споделят техния опит!
    Така е, отразява се. Спасение няма. Или търсиш модел с антиотражателно покритие или разчитш, че светлината у вас няма да се отразява на екрана. Това зависи какво е разположението на мебели, прозорци и осветление. С едни по-плътни пердета и съобразяване на осветлението си решаваш този проблем. Така за 2000 лв получаваш телевизор с 42" екран и много добра работа като цяло.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Така е, отразява се. Спасение няма. Или търсиш модел с антиотражателно покритие или разчитш, че светлината у вас няма да се отразява на екрана. Това зависи какво е разположението на мебели, прозорци и осветление. С едни по-плътни пердета и съобразяване на осветлението си решаваш този проблем. Така за 2000 лв получаваш телевизор с 42" екран и много добра работа като цяло.
    И аз имах малки притеснения за осветл в началото, но бяха напразни. Осветл ми е главно от горе, намалявам го до приятен за гледане фон. Отчети и големия ъгъл на гледане, особено по празниците с чаша питие полягаш удобно без притеснение, че губиш от цветовете. Препоръчвам при възможност стойка за стена - семпло и елегантно, петата ми "тежеше" визуално. Предварително си пускаш кабели даже с резерв да не снемаш пак панела.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Да, да - какво да кажа и аз след голямото коледно обикаляне в търсене на предобеден мой приятел, че телевизора който ще купуваме трябва да е СОНИ!!! - 42' върхов модел. Е, хубаво ама не!!! След 10 дневно ходене по мъките в търсене на митичното Сони - приятелчето с мъка призна, че любимата му марка не била вече същата както преди 20 години и модела който си купи е: http://www.lcdtvbg.com/index.php?mar...ID=51&vote=yes
    Аз също дълги години бях супер фен и собственик на много техника от Сони.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Производители LCD TV снижают производственные затраты! -

По данным DisplaySearch, до 2010 года производственные затраты на LCD телевизоры снизятся на 10-16%.
    Исследователи утверждают, что к четвертому кварталу 2010 года производственные затраты на 32-дюймовые HD LCD телевизоры снизятся до US$400, 42-дюймовых – до US$600, а 52-дюймовых – до US$1,000.
    Производственные затраты на телевизоры с панелями большого размера (42, 46, 47, 52 и 65 дюймов) опустятся еще ниже - примерно на 20%.
    Производственные затраты на LCD телевизоры включают стоимость панелей, механических элементов, ТВ чипов, блоков питания, а также операционные расходы.
    Причинами снижения производственных затрат на телевизоры является падение цен на комплектующие, а также увеличение объемов аутсорсинга.

LG начинает продажи телевизоров Xcanvas -
    LG начала поставки LCD телевизоров с деревянной отделкой на корейском рынке. Серия Xcanvas была анонсирована еще в августе.Она состоит из трех моделей: 42-дюймовой 42LY4D ($3,621), 47-дюймовой 47LY4D ($4,793) и 52-дюймовой 52LY4D ($5,858).
    Все три модели имеют 178-градусный угол обзора "TruV", USB порт и 120-герцовый 1080p движок XD.

Покупатели вернут в магазины более 10% HD телевизоров -
    Около 10% купленных к Рождеству HD телевизоров будут возвращены обратно в магазины. В прошлом году количество возвращенных телевизоров составило на 20% больше. Причина кроется в том, что годом ранее большинство пользователей подключало новые телевизоры к DVD плеерам со стандартным разрешением, поэтому качество изображение было не таким высоким, как ожидалось.
    В этом году покупатели стали более «продвинутыми», убедившись в том, что для получения HD изображения требуется специальное HD устройство ввода. Несмотря на это, около 10% HD телевизоров все же будут возвращены в магазины.
    По информации от EE Times, около 40% владельцев HDTV не смотрят программ в высоком разрешении.

Аналитики предвещают конец эры DVD -
    По словам аналитиков из агентства Berstein Research, 4%-ное снижение продаж DVD дисков является знаком того, что данный формат вступил в «пору увядания». Таким образом, через некоторое время на первый план выйдут новые HD форматы (если даже в противостоянии не выявится один победитель), а также интернет-ресурсы, на которых фильмы и телепрограммы можно будет скачивать или просматривать в режиме он-лайн.
    Как предвещают аналитики, в будущем пользователям придется делать выбор, покупать ли им HD диски или использовать для этих целей интернет. Именно эти два источника мультимедиа будут конкурировать на рынке развлечений.

russiadiginews.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2004

аз съм доволен от 42пв70, не знам къде са ви лампите и прозорците, аз досега не съм разбрал за такъв проблем, те сега и ЛСД мониторите ги правят със стъкло, особено мобилните
    за замазването - специално сравнявах плазмата със 14" филипс туба, при бърз панинг на камера на футболен мач и при двата рекламите покрай терена просто се размазват - няма начин, може би тубата по-малко
    дори да си движите главата бързо хоризонтално няма да можете да прочете текст, няма да можете да фокусирате

12. Тук е от
    Dec 2007

От доста време понаглеждам и магазини като Денси и Зора,където има едни други марки като Хиундай и Краун.Гледам само 32".Та се чудех дали някой няма наблюдения върху тях?Дали няма някои компромисни средно добри модели на атрактивни цени?
    С това не искам да дразня когото и да било.Лично аз бих си купил Шарп,но бих пробвал новата технология/ЛЦД/ и с нещо не толкова перфектно на по-тънка цена.Особено,че видях прилична картина ,много добър контраст,че и бонус 2 тунера.Така или иначе след година -две трябва да купуваме ФУЛ ХД!
    Аз бях почти се навил на Филипса,но резолюциата 1024 към ПЦ ме отказа,а днес видях,че някакъв евтин и непретенциозен Краун работи на 1366 на 60хц...А какво да го правя тоз ТВ като единственият качествен сигнал от компа е прецакан...

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от zeiko
    От доста време понаглеждам и магазини като Денси и Зора,където има едни други марки като Хиундай и Краун.Гледам само 32".Та се чудех дали някой няма наблюдения върху тях?Дали няма някои компромисни средно добри модели на атрактивни цени?
    С това не искам да дразня когото и да било.Лично аз бих си купил Шарп,но бих пробвал новата технология/ЛЦД/ и с нещо не толкова перфектно на по-тънка цена.Особено,че видях прилична картина ,много добър контраст,че и бонус 2 тунера.Така или иначе след година -две трябва да купуваме ФУЛ ХД!
    Аз бях почти се навил на Филипса,но резолюциата 1024 към ПЦ ме отказа,а днес видях,че някакъв евтин и непретенциозен Краун работи на 1366 на 60хц...А какво да го правя тоз ТВ като единственият качествен сигнал от компа е прецакан...

Ако използваш dvi -> hdmi кабел за връзка между компа и телевизора ще можеш да си пуснеш телевизора на нейтив резолюцията му.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от zeiko

Ами връзваш през DVI и си готов.

16. ysn
    ysn е офлайн

Тук е от
    Dec 2007

Здрасти на всички, тези дни взех сериозно да си мисля да купя нещо и се чудя между това:
    LG RZ-32LC52 - http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09033693
    и разните аналогични като размер и цена модели на Самсунг.
    примерно LE-32R87BD - http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09034476
    те дори са към 10% по-ефтинки, но LGто се предполага, че приема 1080p сигнал (не че ще върши някаква реална работа, но по-добре да го има предполагам). Изобщо интересува ме специално за тези двата, но ако имате генерални съвети относно нещо 32'' до към 1300 лева са добре дошли

тааа, някакви съвети или фърст хенд експириънс? аз от година насам сигурно ту ще си купувам, ту се отказвам, та някой с личен опит ако може да хвърли две думи.

17. Тук е от
    Dec 2004

Хей, хора! Какво правите?
    Защо всяка интересна тема по форумите, рано или късно, винаги преминава в нападки? Защо така?
    Наистина тук се набляга на Sharp. Едва ли са най-добрите. При тази жестока конкуренция никой производител няма да си позволи да изостава. Има доза пристрастност към тази марка. Може би по-добро познаване на този продукт. Никой не е в състояние да познава в детайли всички модели.

Никога не съм харесвал израза: "Като не ти харесва - не чети" или да се гонят хора от някой форум, защото са на друго мнение! В крайна сметка всеки сам трябва да прецени дали някоя тема му е приятна или не. Дали му е полезна, или - не. Съответно да я чете и пише по нея, или - не. След като са изписани 167 страници - значи има интерес към темата. Всеки има глава, за да преценява сам как да си похарчи парите и кои марка/модел да избере.
    А снобите, които си взимат ТВ за 8-10 хил. не пишат тук. Всеки питащ тук е поставил някаква ценова граница.
    Дайте да обсъждаме конкретни модели, вместо да се подхвърлят предизвикателни реплики.

И незабравяйте - Честита Коледа и весела Нова година!!! Да бъдеме живи и здрави! Празнувайте и се радвайте на новите си LCD-та! И на близките си!

18. Тук е от
    Dec 2007

как е този модел /Sony Телевизор LCD BRAVIA KDL-40S2510/ .....на цена 2100лв? Струва ли си?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе