Страница 171 от 223 ПърваПърва ... 121161169170171172173181221 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,551 до 2,565 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от vap_it
    Благодаря за съвета
    Значи купих си кабел DVI-HDMI и направих връзката между PC-TV, но имам един проблем-незнам защо но картината на телевизора не се показва цялата а е изрязана малко от всички страни(явно се дължи на някаква синхронизация), сменях разделителната и пак не се оправя проблема! Какво да направя?
    Предполагам става дума за overscan. Почти всеки телевизор има 2-5%, които не показва. Някои модели имат опция да се изключва. Не знам при твоя дали има. Пробвай различните режими, които имап за промяна на съотношението. Може там да са я сложили.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от nikolav
    Аз май последно се спрях на някои от следните модели:
    Най-вероятен: Philips 42PFL7662D/12 за около 2600 лв.

Или един от тези двата, които са към 3000 лв. и са ми над лимита, но според вас ако си струва може и да се напъна.:
    Sony KDL-40T3500 - тук специално ме кефи DVB-C тунера, но само заради него не бих дал 400 лв. отгоре.
    SHARP LC-42XD1E.

Едно от основните ми питания за тия е някой има ли впечатление как се държат с телевизия със стандартна резолюция. Цифрова.
    Взимай Филипса. Шарп-а също е добро предложение, но първо е по-скъп и второ се справя по-зле със SD сигнал /кабелна, двд/. И трето, ъгъла му на виждане е сравнително малък.

4. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Предполагам става дума за overscan. Почти всеки телевизор има 2-5%, които не показва. Някои модели имат опция да се изключва. Не знам при твоя дали има. Пробвай различните режими, които имап за промяна на съотношението. Може там да са я сложили.
    Пробвах всичките режими за съотношението но и това не помага
    Довечера ще си поиграя да видя дали има такава функция и да я премахна!

5. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Цитат Първоначално публикувано от vap_it
    Благодаря за съвета
    Значи купих си кабел DVI-HDMI и направих връзката между PC-TV, но имам един проблем-незнам защо но картината на телевизора не се показва цялата а е изрязана малко от всички страни(явно се дължи на някаква синхронизация), сменях разделителната и пак не се оправя проблема! Какво да направя?
    Aз имах изглежда същия проблем и го оправих с една от настройките в Каталист контрол панела. Ако си с АТИ мога да погледна точно къде се намира.

Поздрави

6. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    Aз имах изглежда същия проблем и го оправих с една от настройките в Каталист контрол панела. Ако си с АТИ мога да погледна точно къде се намира.

Поздрави
    Ами лошото е че съм с NVIDIA(7900GTX).
    Добре все пак кажи каква е тази настройка за да потарся в NVIDIA koнтрол панел някакви подобни настройки и при мене
    И още нещо - какъв модел е телевизора ти?
    Благодаря предварително!

7. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Телевизора е Шарп LC-46XD1E. Функцията мисля се казваше именно under/overscan. Но в момента не съм в къщи и не съм съвсем сигурен.

[edit]Въпросната настройка се намира под DTV (DVI) 3 -> Scaling Options
    Представлява слайдер, който от едната страна има Underscan, а от другата Overscan. Избираш си позиция някъде посредата.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2007

Миро, благодаря, а какво ти е мнението за САМСУНГ 42Q7, едно приятелче ще го взима от техно маркет Сандански, на промоция е 1750лв, а е бил до преди седмица 2500лв.

10. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

hiryrga щях да намеря назаем 70-80лв и щях да си взема сони 32s3010.просто като го видях и блокирах.беше включен на цифровия сигнал на евроком пловдив.незнам що толкова възвеличавате шарпа филипса.те и англичаните са измислили футбола ама като гледам горките в последно време хич ги няма на световните(това е по отношение на това кой измислил ЛСД).УСПЕХ

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Гледам, че в ТМ са пуснали Toshiba 37X3000P. Не съм го виждал на живо, обаче гледам че е с IPS матрица (FullHD), обаче кантраста му е 3200:1 и е със стария Pixel PROcessing ІІІ PRO. Някой има ли преки наблюдения да сподели.

12. Тук е от
    Nov 2005

SONY KDL-32S3010 + ПОДАРЪК! 1578.90лв.

Контраст 8000:1. 3хHDMI интерфейси. Вграден тунер за цифрова кабелна телевизия - вече нямате нужда от допълнителни устройства за приемането на цифрова кабелна телевизия!

Това означава ли,че няма да плащам допълнителните 5 лева на Кейбълтел?

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от zerow
    SONY KDL-32S3010 + ПОДАРЪК! 1578.90лв.

Контраст 8000:1. 3хHDMI интерфейси. Вграден тунер за цифрова кабелна телевизия - вече нямате нужда от допълнителни устройства за приемането на цифрова кабелна телевизия!

Това означава ли,че няма да плащам допълнителните 5 лева на Кейбълтел?
    До колкото знам пак ще ти трябва картата защото имаш условно кодирани канали, които не може да гледаш без карта. /Fox Life, Fox......., AXN пакета.../.
    Поне си спестяваш грозния бъгав декодер и едно дистанционно повече.

14.  

15. agk
    agk е офлайн

Тук е от
    Nov 2007

Здравейте!

Всички пътища водят до Рим се оказва , а в случая всички пътища водят до вашия форум, който ми беше сериозно препоръчан от мои познати защо нивото на компетентност е било високо и защото не се държите като аругантно към такива, които задават въпроси, на които отговори са им познати.
    И така към въпросите ми.
    Предстои ми вземане на HD-ТВ. Ще го гледам на разстояние 3 - 4,5 метра. Кой от двата вида е подходящ - plasma или LCD ?
    Асъм се спрял на PANASONIC TH-42PY70P или SHARP LC-42X20E или на някой модел на Филипс, който примерно Вие ще ми препоръчате. За сега ще го консумирам чрез кабеларка ДВД. Предстои ми вземането на сат - оборудване с HDTV-приемник.
    Трябва ли да се взема full HDTV след като почти няма излъчвания по сателитите и инвацията се очаква да е на олипиадата в Пекин? Тук финансовия въпрос не е толкова решаващ.
    Не е ли по-дбре телевизора да е и с цифров тунер? Ако "да" това ще ми помогне ли при вземането на сат-оборудването?
    а какво е ИСУ, което споменава Лидия ? До колкото разбирам Лидия е консултант в магазин - въпросът ми е кой е той/ е ако искаш да отговориш разбира се!/
    Благодаря Ви за вниманието!
    Очаквам Вашето становище!

Поздрави!

16. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Според мен 42" са малко за това разстояние. Виж калкулатора за разстояние: http://www.myhometheater.homestead.c...alculator.html
    Още повече, че при гледкане на HD резолюция трябва да си още по-близо. За такива големи размери - задължително FullHD. По отношение на HD Sat TV ти трябва приемник поддържащ стандарта DVB-S2. Единственият TV с такъв вграден е SHARP LC-52HD1E. Между другото е натъпкан с всички видове цифрови тунери. Щом цената не е проблем това е твоя TV.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Това, което ти е дал 4a4i е предимно за проектори.
    И точно обратното, ако ще гледаш от голямо разстояние "малък" ТВ, не ти трябва Full HD.
    Panasonic-a е изключително добър. Този Sharp още не сме го виждали наживо и не се знае точната цена за да се сравнят.
    Не е задължително да имаш цифров тунер. И определено ще ти трябва външен САТ тунер за да приемаш нелегално платените HD САТ канали. Цифровите тунери по ЛСД-тата най-често са за ефирна цифрова телевизия /DVB-T/. Вече почнаха да пускат и модели с DVB-C за кабелна цифрова.
    Иначе определено, ако ще гледаш HD, е по-добре да си с по-голям екран. Особено за филми.
    ИСУ = Интер Сервиз Узунов, фирмата официален вносител на Шарп.
    Лудия работи в Метро - Варна и е най-големия застъпник за Шарп и е "виновен" за популяризирането на тази марка.

18. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от nikolav
    Аз май последно се спрях на някои от следните модели:
    Най-вероятен: [url=http://www.consumer.philips.com/consumer/bg/bg/consumer/cc/_productid_42PFL7662D_12_BG_CONSUMER/42PFL7662D-12]Philips [url=42PFL7662D/12[/url] за около 2600 лв.

Или един от тези двата, които са към 3000 лв. и са ми над лимита, но според вас ако си струва може и да се напъна.:
    Sony KDL-40T3500 - тук специално ме кефи DVB-C тунера, но само заради него не бих дал 400 лв. отгоре.
    SHARP LC-42XD1E.

Едно от основните ми питания за тия е някой има ли впечатление как се държат с телевизия със стандартна резолюция. Цифрова.
    и филипса и шарпа са зле
    http://www.hdtvtest.co.uk/Sharp-LC42XD1E/Conclusion.php
    http://www.hdtvtest.co.uk/Philips-42...Conclusion.php

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе