THFC, 37LC2R е СКАПАН МОДЕЛ, НЕДЕЙ СИ ГО ВЗИМА. Обеснявам какъв му е големият проблем, макар, че си мисля, че и преди съм писал за него, но както и да е. Първо при мен е на 1999 лева, с 2 години гаранция. Понеже, ВИДЕОЛУКС -вноситея на LG за България(ТЕХНОПОЛИС) си намалиха гаранциите на всички LCD\PLASMA ТВ от средата на лятото миналата година на 24 м., я бяха на 36. Старите модели внесени преди 10 юни 2006 са с 36м. гаранция. Второ и най-основно големият проблем на този ТВ са цветовете. Правилно си забелязал първите 10 минути. Цветовете му са претоварени със сила, адски са засилени и от това страда качеството на образа при това много. При мен са закачени 3 LG модела заедно през компонентният вход и получават сигнал от един HD генератор. Та при изобразяването на една женска ръка или на едно цвете, при хубавият модел на LG си виждаш сгъвите на ръката на жената и тичинките в цветето и всяко си е отделно, а на LC2-то имаш едно огромно мазало и нямаш никакъв детайл. Моето предложение е щом си се навил да даваш 2050 лева за LG да си вземеш за 2278,80 лева, старият им ТОП КЛАС 37LB1R, с два активни тунера и въртяща се стойка на + - 30 градуса и с дисплейче под ТВ-о за разните му вкл. опцийки. И двата ги има в Метро където ръботя, иди и виж каква е разликата, ще разбереш тогава сам колко се лъжеш в избора си. Много трябва да се внимава в избора на LCD\PLASMA за да не се окаже, че накрая ти си преебаният. А да и LB е с 36 м. гаранция. ХЕХЕХЕХЕХЕХ кво повече можеш да искаш.
orlie, пич от преди месец и нещо имам на компа едни снимки дето ме домързя да ги сложа в нета и да ги постан тука, но понеже малко се ядосах на твоето мнение и се разсмях също така ще ги сложа, за да ти докажа колко не си "ПРАВ" с твоята ПЛАМЗА PX3 за 1700 лева.
Първо наприказвал си един КУП ГЛУПОСТИ, ама цял ден има да ги рина, пък виж кое време е да го е.....м. "Нямало забележима разлика меджу LG, PIONEER и PANAШНУР. Аз пък казвам, че ИМА ОГРОМНА ПРОПАСТ МЕЖДУ 2-те TOP PLASMA BRAND и LG. Дори да не продавам в момента нито една от двете. ДО преди 2 дена имах PC3R на работа и мога да кажа нискобюджетен модел. Почна да се продава на 2700 почти и за 2-3 месеца му свалиха 1000 лева, защо ли??? Май не се продава добре, май няма черно, май образа му е малко замазан, явно. И за да не бъда голословен:
,
,
,
.
На първата снимка май г-н ТАЙГЪР УУДС има доста по хубаво синя блузка на LCD-то и там не маже така МАЙ, за разлика от PLASMA-та където си и маже и цвета е малко по убит. Втората снимка, тука според мен е излишно да пиша каквото и да е то се вижда, но пак ще спомена(злорадствам). Явно скапанато LCD имало черно, че и детайл и всико отгоре, пфу да е...м, плазмичката ми няма хубаво черно, че и доста сивее, хлъц. Трета снимка: отново черно, отново мазене при плазмата. Четвърта: отново ми го няма ЧЕРНОТОООООО, искам си черното мамка им прекараха ме, че ми и маже отново скапаният ТВ. Изроди набутаха ме, а си мислех че съм на далавера с тея 1700 лева, ааааааааа хлъц, хлип. ИСКАМ LCD!!!
,
.
Мдам явно черното ти е избягало някъде, някой го е пуснал да си ходи по живо, по здраво. Съжелявам че нямам снимка на същият модел LCD, но слагам по-новият му модел, като той се позиционира в ниският клас на ШАРП. Явно тука черното някой го е вързал със дебел синджир, да не избяга някъде или да не излети (все пак е газ, в кутиики, херметизирани PDP-то).
Пич извинявай, за саркастичния и иронизиращ отговор, но не мога да се стърпя. Когато някой пише, ей така, без никакви доводи или без реално виждане върху цялостният проблем. Малко в стил: "моето гардже е най-красиво, другите са грозни гарджета". Не може така. все пак този форум се чете от доста хора и с такива постове като вашите, ако не се намеси някой, с малко повечко опит, стават големи мазала и обърквани сред четящите. Както и друг път съм писал и двете технологии си имат и плюсове и минуси, но просто минусите на плазмите са малко-повечко от плюсовете, а LCD-та се развиват доста по-бурно от 2 години насам. Освен това несериозни изказвания за трите марки плазми, че нямат съществена разлика в образа е още по-непрофесионално или как да го кажа ламерско. ТИ ЛИЧНО видял ли си три телевизора на тези марки един до друг на един сигнал, на еднакви настройки и си видял, че разлика почти няма. И затова хубавите плазми тръгват от 3000 и нагоре, защото там има вложени, доста повечко технология и разработки от ниският ценови клас(същото и при LCD и при CRT, че и при колите ;-), че и за какво ли не друго). Въобще няма да захапвам другата голям глупост дето си я истипосал: "LCD-тата са за геймъри само и любители на гледане от 1 м максимум на HD divX. HD телевизията няма да навлезе поне още 2 години, така че ни се струва да се набутваш с HD ready плазма дори", понеже дори "старите" и "немощни" плазмички с резолюция 852х480 от преди 2-3 години могат да изобразят пре компонентният, DVI или HDMI вход до 1080i сигнал.
Само да спомена за протокола, PC3R модела(него имах на работа) е 1024х768 пиксела, а онова LCD е на 960х540; контарста на плазмата я дават 10 000:1 малииииииии, а на LCD-то 800:1; яркост плазмата-1200 cd\m2, LCD 450 cd\m2. И мдам последната бройка замина онзи ден на цена 1778,80 лева. Сигнала идва от един цифров сателите приемник на Стронг и с два скарта подавахме сигнала към тв-е.
Аде лека вечер, че утре всички или почти всички сме на бачкане, до писане. И не се напрягай много, но истината боли.