Страница 130 от 300 ПърваПърва ... 80120128129130131132140180 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,936 до 1,950 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Имам един малко лаически въпрос. Днес си купих от ТМ Panasonic TH-42PY8P.
    Като го извадиха от кутията нямаше никакви предпазни, дори и рекламни стикери. Накарх ги да извадят още 1 - същата работа. Мострата също нямаше. Това нормално ли е според вас?
    Притесненията ми са да не са били върнати от някъде. Иначе си работи без видими на първо четене забележки.
    Благодаря за вниманието.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от brin
    Имам един малко лаически въпрос. Днес си купих от ТМ Panasonic TH-42PY8P.
    Като го извадиха от кутията нямаше никакви предпазни, дори и рекламни стикери. Накарх ги да извадят още 1 - същата работа. Мострата също нямаше. Това нормално ли е според вас?
    Притесненията ми са да не са били върнати от някъде. Иначе си работи без видими на първо четене забележки.
    Благодаря за вниманието.
    Влез в серсизното меню и виж колко часа е работил.
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:11675

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

adtomov - лекото забавяне на нещата дадоха излишно спокойствие на много хора и те повярваха, че днешните дни със ситуацията около LCD-технологията ще се задържи поне 10-20 години. Ха, ха!!! Блаженни са лековерните! О Т Д А В Н А пиша за неща в развитието който ще изпреварваят в пъти ВСЕОБЩИТЕ очаквания на ТОТАЛЕН застой в сферата! Наистина неща далечни от развитието на 3-те така очаквани технологии забавиха промените очаквани през лятото на 2007 с 2-3 години.... но края на чакането дойде!!! В изключително близки срокове света ще бъде свидетел на коренни промени в ситуацията на вариантите на визуализация! И, то на мнооого по-ниска цена! Не може, да ама може! Чекай, чекай малко!!! Ако днес си купувам м/у плазма и лцд бих избрал качество на най-ниската възможна цена защото утре е много близо и да го подарявам пак не би направил интерес. Призовавам никой да не чака бъдещето, защото то е вече тук!

5. Тук е от
    Feb 2008

По същата логика,не трябва ше преди 10 год да си копуваме ЖСМ=и-НОКИЯ 3310,3320,3330......6600,6630,6120...Един познат по същата логика казваше ще си купя клетачен телефон след 10 год,тогава ще се продават на килограм.....Не трябваше да си копуваме черно-бели телевизори от рода на София,Мизия*Мизерия*,Мургаж....После цветни телевизори от рода на Велико Търново.........за да си купя сега ЛСД
    Страхотна логика

6. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от Nik0la
    Здрвейте момчета и момичета. Виждам, че сте доста навътре в нещата с LCD-тата. Миналата седмица си взех http://www.sony.co.uk/view/ShowProdu...TechnicalSpecs
    Какво мислите за този телевизор? Да не би да съм се прецакал защото доста приятели ми казаха, че за тази пари съм могъл да си взема много по-добър Samsung, пък аз си харесвам марката Sony. Предварително ви благодаря.
    Със сигурност си се минал. Ще спомена откъс от една поговорка".......... на където стадото с овцете, натам и ос.................."
    Надявам се да ме рабираш. Незная колко пари си дал, ама преди това запозна ли се с параметрите на LCD/Plazma. А и марката, всеки селянин като го питаш какво предпочита за TV, Sony разбира се!.
    Не се сърди, това е моето мнение. Да се наслаждаваш на гледката. Твой си е.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    1. Samsung SDI инвестирует $529 миллионов в производство OLED !!!

Компания Samsung SDI планирует вложить $529 в производство OLED панелей.
    К середине 2009 года объемы производства должны в 6 раз превзойти текущие.
    Данное решение было принято в связи с тем, что лидирующие производители панелей пытаются получить долю быстрорастущего рынка AM-OLED,
    которые гораздо тоньше ЖК панелей, более энергоэффективны и обеспечивают лучшее качество изображения.
    Планируется, что производственная мощность завода достигнет 9 миллионов устройств в месяц.
    В настоящее время компанией производится 1.5 миллиона 2-дюймовых панелей.
    Другие производители также спешат расширить производство OLED продукции. В ноябре прошлого года Sony начала продавать OLED телевизоры небольшого формата. Компания Toshiba планирует начать поставки OLED экранов маленького и среднего размера.
    На прошлой неделе компания Matsushita заявила о том, что окончательно сформировала план по началу массового производства 37-дюймовых OLED телевизоров, которые появятся на рынке через 3 года.

2. Field Emission Technologies начнет производство 60-дюймовых FED панелей !!!

Прошел целый год с тех пор, как в прессе в последний раз упоминалось о разработке телевизионных FED панелей компанией Field Emission Technologies,
    0% которой принадлежит Sony. Так называемые FED дисплеи, или дисплеи с автоэлектронной эмиссией — это плоские панели, использующие эмиссионные катоды, которые бомбардируют фосфорное покрытие. В результате этого покрытие излучает свет. Толщина FED-дисплеев составляет всего несколько миллиметров.
    Среди достоинств FED-дисплеев стоит отметить то, что в них не может быть битых пикселей, в отличие от LCD, даже если 20% эмиттеров электронов откажут функционировать. Данная технология наиболее близка по качеству изображения к лучевым экранам.

FED-дисплеи потребляют меньше энергии, чем стандартные LCD и плазменные панели. Кроме того, их производство намного дешевле из-за меньшего числа компонентов. Несмотря на то, что демонстрационные модели FED панелей уже были продемонстрированы, их производство пока не было налажено.
    Со следующего года компания FET планирует начать массовое производство 26-дюймовых FED-панелей. 60-дюймовые телевизионные панели поступят в производство немного позднее.

russiadiginews.
    Братле,
    Говори на БГ, никой не е длъжен да разбира скапания RUSIAN.!!!!

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

soon, ти прогнозираш някакви революции, но те все още изглеждат далечни. Тази есен наистина излизат лазерните, но явно те няма да са алтернатива с техните над 65". От горната новина пък става ясно, че чак след 3 години ще се появят 37" OLED модели. Така като гледам до 5-6 години няма да има сериозна алтернатива, която да се започне да се предлага масово. Така както аз ги виждам нещата отиват към 10-тина години.

kall, давай го по-спокойно ако обичаш. Ако имаш да кажеш нещо по-темата го сподели, ако не, то отивай в data.bg.

10. Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    soon, ти прогнозираш някакви революции, но те все още изглеждат далечни. Тази есен наистина излизат лазерните, но явно те няма да са алтернатива с техните над 65". От горната новина пък става ясно, че чак след 3 години ще се появят 37" OLED модели. Така като гледам до 5-6 години няма да има сериозна алтернатива, която да се започне да се предлага масово. Така както аз ги виждам нещата отиват към 10-тина години.

kall, давай го по-спокойно ако обичаш. Ако имаш да кажеш нещо по-темата го сподели, ако не, то отивай в data.bg.
    Точно така!!!

11. Тук е от
    Jun 2008

Има ли някой който да е абонат на Кейбалтел и да си е сменял декодера със някой по добър,че нещо ми се вижда нисък клас този Topfield6100.И дали ще има някаква видима промяна във качеството.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Chubi_81
    Има ли някой който да е абонат на Кейбалтел и да си е сменял декодера със някой по добър,че нещо ми се вижда нисък клас този Topfield6100.И дали ще има някаква видима промяна във качеството.
    Topfield е най-доброто, което предлагат.
    Промяна на качеството ще има ако вземеш HD приемник.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от kall
    Със сигурност си се минал. Ще спомена откъс от една поговорка".......... на където стадото с овцете, натам и ос.................."
    Надявам се да ме рабираш. Незная колко пари си дал, ама преди това запозна ли се с параметрите на LCD/Plazma. А и марката, всеки селянин като го питаш какво предпочита за TV, Sony разбира се!.
    Не се сърди, това е моето мнение. Да се наслаждаваш на гледката. Твой си е.

Със сигурност си се минал
    преди това запозна ли се с параметрите на LCD/Plazma

Колко са верни тия параметри ?
    Разликите в конкурентни модели са минимални .
    Цените цъщо.
    Избора на TV е субективен ,
    Като всеки селянин гледа SONY , земете си SANG - идеанен на параметри , нискааа цена

14.  

15. Тук е от
    Jun 2008

lazarus18 bблагодаря ти за бързия отговор.Във случая HD приемника засега неми е нужен понеже във Бургас все още не са пуснали HD каналите,които така и никой от Кейбалтел неможа да ми каже кои са.Иначе ако си взема такъв приемник да го ползвам за първо време за цифровата вместо този Topfield ще има ли разлика.И евентуално какъ приемник да си търся.

16. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Искам да споделя още впечатления от Тошиба-та. Тия японци са перфекционирали изпълнението на този телевизор при наличие на цифров сигнал на входа (през HDMI интерфейса.) Доста го мъчих за тия 10-ина дни, през които го имам. Оказа се, че контрастът трябва да си му е на 100 във всяка ситуация. Обща цветност - в интервала 40 - 47 % (по подразбиране беше 50%). Яркост - 60-65 %, в зависимост от източника на картината. При такава яркост дава достатъчен детайл, а при по-голяма яркост се губи черното. Сила на подсветката - при гореспоменатия диапазон на яркост търпи по-широк интервал - 40-60%, без сериозно въздействие върху степента на черното. Аз я държа на 50%. Доста си играх с цветовете. най-вече червеният цвят му е малко пренаситен и се наложи да го държа смъкна с няколко единици. Най-хубавото дойде, когато открих действието на опцията "xvYCC Broad Colour Space", която, за съжаление работи само със сигнал през HDMI интерфейса. При включена опция цветовете просто "заспиват" - естествени skintones, идеален баланс между основните цветове, без нужда от настройка. Явно японците гледат напред в бъдещето. Въпреки, че скалерът му е много добър и се справя добре с SD, тая REGZA определено е предназначена за гледане на цифров сигнал.
    :-)

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

kall - ти се моли братята руси да са живи и здрави и да ги има докато и нас ни има, че иначе майка ...

18. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Както ivando отбеляза, появиха се малко по-разумни цени за X20 линията на Sharp у българско... (за който не се интересува от 100 Hz):
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038973
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038974
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038975
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038976
    Естествено, от Интерсервиза отново не са съвсем у час. Явно печалбарството у нашенско се лекува само и ЕДИНСТВЕНО с конкуренция.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе