Айде помогнете де... :SПървоначално публикувано от NeRoX
Айде помогнете де... :SПървоначално публикувано от NeRoX
Модела е А, успях да го погледна как предава на обикновена кабелна и ми се стори малко кофти картината, цветовете изглеждаха наред. При по-некачествени програми, при рязко движение, оставаха следи / сенки....но при други програми не се забялязваше. Сериозна ли е разликата ако е матрицата е PVA и MVA ???Първоначално публикувано от madmaxx
Пуснахме и през компютър един 1080p филм - останах очарован. Много добра картина и цветове, никакво замазване или сенки. Проблема, е че няма с какво друго да сравня и не зная доколко реално мога да преценя.
Няма никакви дефекти, пълна гаранция, около 1700лв мога да го взема.
Струва ли си парите?
Тая цена ме притеснява доста, по принцип 2000лв ми беше бюджета! С малко усилия и един лек лизинг  ги докарвам 2300, ако до тези пари има по-добро предложение от http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038238 (май 200лв за 100 херца не ми се дават), моля кажете го Първоначално публикувано от lazarus18
А този модел http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039075 , освен резолюцията, различава ли се много от другия (матрица и изобщо като качество на картината)
Благодаря предварително за помощта!
Лично на мен 32" SAMSUNG няма който да ми харесва,поне до 1500лв ,ако си се ориентирал около 1000лв. по добре поогледай моделите на LG или TOSHIBAПървоначално публикувано от NeRoXВ крайна сметка матрицата не е всичко другите производители също произвеждат добри матрици и човек може да не види разлика м/у отделните типове.За мене разликата между PVA и MVA е в ъгъла на виждане PVA не губи добрия черен цвят докато MVA започва да синее и малко по коректно предаване на цветовете в полза на PVA технологията,макар че и там има какво да се желае.Първоначално публикувано от julisimo
На кратко ,няма смисъл да се задълбава толкова тествай обстойно и ако ти харесва го взимай.
Аз търсих из цяла България 46М86BD да намеря със "S-Samsung" матрица и се оказа, че изобщо от този внос няма и една такава.
При мен е с "А". Сравнявах моя с на един приятел който има същия и е със "S" КУПУВАН ОТ ПЪРВИТЕ ПОЯВИ НА МОДЕЛА У НАС.
Честно не намерих и 1% разлика в прицизността на детайла и общото супер свежо качество на картината.
Защо да не са хубави? Имат страхотен дизайн, чувал съм че компонентите им били доста добри, DNI технолигия (която всъщност не знам за какво служи), имат Gamemode, а аз главно ще го използвам за игра, защото си купих конзола. А може и да не съм прав де... Земете ме светнете най-добре!Първоначално публикувано от madmaxx
NeRoX ако не държиш да е full-HD в Метро има Samsung 40R81BX с оригинална матрица на Samsung-S на втория стикер символите са SS08. Цената е 1440лв.
Здравейте, имам намерение да сложа LCD в спалнята. Разстоянието от което ще се гледа ТВ е около 3 метра. Какъв размер е удачен и съответно какво конкретно, като модел бихте ми препоръчали. Благодаря ви.
Не държа да е fullhd, защото нямам финансии, но държа да е 32", защото за по-голям няма да има място. Финансиите ми са около 1000 лв. Абсолютен таван 1200.Първоначално публикувано от P0w3rSlav3
NeRoX виж в метро samsung 32R86BD' под 900лв, с цифров тунер и ако ти хареса взимай
Здравейте форумци,
От доста време чета постовете и все така не се ориентирам дали да е LCD или Плазмен ТВ.
Принципно съм се спрял на един модел на LG 42PT81.
Моля ви за съвет.
Здравейте. За мое учудване, днес, след обиколка в един Т-маркет случайно открих едно Sony с A-MVA матрица. Беше от по-стара серия, V2000 или W2000, не помня точно, но за мен си беше изненада. Мислех си че всички модели на Сони от последните 2-3 години трябва да са с S-PVA матрица.
kall, виж сега. Плазмените телевизори, особено последните модели (например серия 800 на Panasonic), имат прекрасна картина, както на SD така и на HD сигнал, превъзходен контраст и вярно цветопредаване. Проблемите им са два: Първи и най-важен: картината им губи качеството си с годините. Втори, много маловажен: имат малко по-висока консумация на ток от съответстващите им LCD диагонали. Има и една особеност. Добре е да се гледат при слаба странична или разсеяна светлина.Първоначално публикувано от kall
Аз определено преминах на страната на LCD. За да избереш сам, трябва да видиш на място своя избор, както и неговата възможна конкуренция.
Ако избираш плазма, най-доброто е в Pioneer и последните модели на Panasonic.
:-)
Adtomov като свършат S-pva и слагат a-mva и други.
За справка - http://www.emsnow.com/newsarchives/a...s.cfm?ID=15178
Ето и още инфо: Sony is using AU Optronics (AUO) LCD TV panels for its 37-inch LCD TV models, the sources indicated. The Japan-based company is also buying 32- and 26-inch panels from AUO and Chi Mei Optoelectronics (CMO) and 15- and 20-inch LCD panels from Chunghwa Picture Tubes (CPT), added the sources.
Top customers' share of LCD TV module makers' shipments in 3Q07 (unit basis)
Rank LCD TV module maker Top customers Top customers' share of shipments
1 AUO Sony, Samsung, Philips, LGE, Proview 61%
2 LPL Philips, LGE, Toshiba, Amtran, Toshiba, Skyworth 73%
3 CMO Samsung, Philips, Funai , LGE, Sony 48%
4 Samsung Sony, Samsung, TCL 85%
5 Sharp Sharp, Philips 100%
6 CPT Samsung, LGE, Funai , Tatung , XOCECO 68%
7 IPS-Alpha Panasonic, Toshiba, Hitachi 100%
Бях чел че Samsung използават в техните lcd около 40 %техни s-pva матрици и 60 % от AUO,CMO и CPT.
Sony използват около 70 % S-pva матрици и 30 % от AUO и CMO.
БЛАГОДАРЯ!!!Първоначално публикувано от adtomov