Страница 136 от 300 ПърваПърва ... 86126134135136137138146186 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,026 до 2,040 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от NeRoX
    Какъв 32" Samsung бихте ми препоръчали. Гледам, че има R серия, S серия и много модели, а цените са г/д еднакви, екстрите също, дизайна също.
    Айде помогнете де... :S

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от madmaxx
    При този модел добре е да търсиш с буква S (S PVA),букви като A,C,W,P отговарят на различни китайски производители на матрици с което автоматично изключваме,че панела ще е 10Bit и с WCG просветка.Все пак зависи за колко пари ще го взимаш и дали няма някакъв проблем,аз гледам 40М87BBD на цифрова кабелна от 3м. и съм доволен.
    Модела е А, успях да го погледна как предава на обикновена кабелна и ми се стори малко кофти картината, цветовете изглеждаха наред. При по-некачествени програми, при рязко движение, оставаха следи / сенки....но при други програми не се забялязваше. Сериозна ли е разликата ако е матрицата е PVA и MVA ???

Пуснахме и през компютър един 1080p филм - останах очарован. Много добра картина и цветове, никакво замазване или сенки. Проблема, е че няма с какво друго да сравня и не зная доколко реално мога да преценя.

Няма никакви дефекти, пълна гаранция, около 1700лв мога да го взема.

Струва ли си парите?

4. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Ако цената не те притеснява това е значително по-добър модел от Панасоника:

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037939

Нищо, че е Самсунг.
    Тая цена ме притеснява доста, по принцип 2000лв ми беше бюджета! С малко усилия и един лек лизинг  ги докарвам 2300, ако до тези пари има по-добро предложение от http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038238 (май 200лв за 100 херца не ми се дават), моля кажете го 
    А този модел http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039075 , освен резолюцията, различава ли се много от другия (матрица и изобщо като качество на картината)
    Благодаря предварително за помощта!

5. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от NeRoX
    Айде помогнете де... :S
    Лично на мен 32" SAMSUNG няма който да ми харесва,поне до 1500лв ,ако си се ориентирал около 1000лв. по добре поогледай моделите на LG или TOSHIBA
    Цитат Първоначално публикувано от julisimo

Модела е А, успях да го погледна как предава на обикновена кабелна и ми се стори малко кофти картината, цветовете изглеждаха наред. При по-некачествени програми, при рязко движение, оставаха следи / сенки....но при други програми не се забялязваше. Сериозна ли е разликата ако е матрицата е PVA и MVA ???

Пуснахме и през компютър един 1080p филм - останах очарован. Много добра картина и цветове, никакво замазване или сенки. Проблема, е че няма с какво друго да сравня и не зная доколко реално мога да преценя.

Няма никакви дефекти, пълна гаранция, около 1700лв мога да го взема.

Струва ли си парите?
    В крайна сметка матрицата не е всичко другите производители също произвеждат добри матрици и човек може да не види разлика м/у отделните типове.За мене разликата между PVA и MVA е в ъгъла на виждане PVA не губи добрия черен цвят докато MVA започва да синее и малко по коректно предаване на цветовете в полза на PVA технологията,макар че и там има какво да се желае.
    На кратко ,няма смисъл да се задълбава толкова тествай обстойно и ако ти харесва го взимай.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Аз търсих из цяла България 46М86BD да намеря със "S-Samsung" матрица и се оказа, че изобщо от този внос няма и една такава.
    При мен е с "А". Сравнявах моя с на един приятел който има същия и е със "S" КУПУВАН ОТ ПЪРВИТЕ ПОЯВИ НА МОДЕЛА У НАС.
    Честно не намерих и 1% разлика в прицизността на детайла и общото супер свежо качество на картината.

7. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от madmaxx
    Лично на мен 32" SAMSUNG няма който да ми харесва,поне до 1500лв ,ако си се ориентирал около 1000лв. по добре поогледай моделите на LG или TOSHIBA...
    Защо да не са хубави? Имат страхотен дизайн, чувал съм че компонентите им били доста добри, DNI технолигия (която всъщност не знам за какво служи), имат Gamemode, а аз главно ще го използвам за игра, защото си купих конзола. А може и да не съм прав де... Земете ме светнете най-добре!

8.  

9. Тук е от
    May 2008

NeRoX ако не държиш да е full-HD в Метро има Samsung 40R81BX с оригинална матрица на Samsung-S на втория стикер символите са SS08. Цената е 1440лв.

10. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте, имам намерение да сложа LCD в спалнята. Разстоянието от което ще се гледа ТВ е около 3 метра. Какъв размер е удачен и съответно какво конкретно, като модел бихте ми препоръчали. Благодаря ви.

11. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от P0w3rSlav3
    NeRoX ако не държиш да е full-HD в Метро има Samsung 40R81BX с оригинална матрица на Samsung-S на втория стикер символите са SS08. Цената е 1440лв.
    Не държа да е fullhd, защото нямам финансии, но държа да е 32", защото за по-голям няма да има място. Финансиите ми са около 1000 лв. Абсолютен таван 1200.

12. Тук е от
    Aug 2007

NeRoX виж в метро samsung 32R86BD' под 900лв, с цифров тунер и ако ти хареса взимай

13. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Здравейте форумци,

От доста време чета постовете и все така не се ориентирам дали да е LCD или Плазмен ТВ.
    Принципно съм се спрял на един модел на LG 42PT81.
    Моля ви за съвет.

14.  

15. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Здравейте. За мое учудване, днес, след обиколка в един Т-маркет случайно открих едно Sony с A-MVA матрица. Беше от по-стара серия, V2000 или W2000, не помня точно, но за мен си беше изненада. Мислех си че всички модели на Сони от последните 2-3 години трябва да са с S-PVA матрица.

16. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от kall
    Здравейте форумци,
    От доста време чета постовете и все така не се ориентирам дали да е LCD или Плазмен ТВ.
    Принципно съм се спрял на един модел на LG 42PT81.
    kall, виж сега. Плазмените телевизори, особено последните модели (например серия 800 на Panasonic), имат прекрасна картина, както на SD така и на HD сигнал, превъзходен контраст и вярно цветопредаване. Проблемите им са два: Първи и най-важен: картината им губи качеството си с годините. Втори, много маловажен: имат малко по-висока консумация на ток от съответстващите им LCD диагонали. Има и една особеност. Добре е да се гледат при слаба странична или разсеяна светлина.
    Аз определено преминах на страната на LCD. За да избереш сам, трябва да видиш на място своя избор, както и неговата възможна конкуренция.
    Ако избираш плазма, най-доброто е в Pioneer и последните модели на Panasonic.
    :-)

17. Тук е от
    Jul 2006

Adtomov като свършат S-pva и слагат a-mva и други.
    За справка - http://www.emsnow.com/newsarchives/a...s.cfm?ID=15178
    Ето и още инфо: Sony is using AU Optronics (AUO) LCD TV panels for its 37-inch LCD TV models, the sources indicated. The Japan-based company is also buying 32- and 26-inch panels from AUO and Chi Mei Optoelectronics (CMO) and 15- and 20-inch LCD panels from Chunghwa Picture Tubes (CPT), added the sources.
    Top customers' share of LCD TV module makers' shipments in 3Q07 (unit basis)
    Rank LCD TV module maker Top customers Top customers' share of shipments
    1 AUO Sony, Samsung, Philips, LGE, Proview 61%
    2 LPL Philips, LGE, Toshiba, Amtran, Toshiba, Skyworth 73%
    3 CMO Samsung, Philips, Funai , LGE, Sony 48%
    4 Samsung Sony, Samsung, TCL 85%
    5 Sharp Sharp, Philips 100%
    6 CPT Samsung, LGE, Funai , Tatung , XOCECO 68%
    7 IPS-Alpha Panasonic, Toshiba, Hitachi 100%
    Бях чел че Samsung използават в техните lcd около 40 %техни s-pva матрици и 60 % от AUO,CMO и CPT.
    Sony използват около 70 % S-pva матрици и 30 % от AUO и CMO.

18. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    kall, виж сега. Плазмените телевизори, особено последните модели (например серия 800 на Panasonic), имат прекрасна картина, както на SD така и на HD сигнал, превъзходен контраст и вярно цветопредаване. Проблемите им са два: Първи и най-важен: картината им губи качеството си с годините. Втори, много маловажен: имат малко по-висока консумация на ток от съответстващите им LCD диагонали. Има и една особеност. Добре е да се гледат при слаба странична или разсеяна светлина.
    Аз определено преминах на страната на LCD. За да избереш сам, трябва да видиш на място своя избор, както и неговата възможна конкуренция.
    Ако избираш плазма, най-доброто е в Pioneer и последните модели на Panasonic.
    :-)
    БЛАГОДАРЯ!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе