Страница 143 от 300 ПърваПърва ... 93133141142143144145153193 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,131 до 2,145 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от shpeksi
    Кажете нещо, че накрая ще си купа 46х20 и ще дам моя )))))))))
    То предлагането на 37 инча е доста малко. Хубаво щеше да е вземеш някакво Сони с вграден кабелен тунер, но няма такъв модел.
    Освен за Самсунг М86/М87 не се сещам друго.

Цитат Първоначално публикувано от soon
    lazarus18 става дума за един маняк познат, който търси и търси най-доброто с ограничение в цената за 46'-47' LCD до 4000 лв.
    максимум и все не може да избере, но вече сондира мнения. Взе да чува и от съвети. Ти какво би предложил от твоите наблюдения към днешна дата?
    Виж, с намалението на цената на XL2E с 1000 лева си е много добро пердложение. Единствено риска от бандинг и по-ниския ъгъл на виждане не мисля, че има сериозни недостатъци.
    Споменатата Toshiba 47Z3030 също. При нея единствено черното леко отстъпва.
    Иначе определено най-близкото като цена и максимално добро качество е Samsung 46A656. Знам че си предубеден към този модел, но освен силно отражателното покритие на екрана не мога да кажа сериозен недостатък.

За съжаление Sony 46X3500 все стои на прекалено висока и неадекватна цена.

2.  

3. Тук е от
    May 2008

Я кажете нещо за LG 37LF75. 

Цената му е доста добра http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038978

4. Тук е от
    May 2008

Някой сравнявал ли е пряко PANASONIC TH-46PY85P със SAMSUNG LE-46A656, като ще се ползва доста на СД сигнал от Булсатком с хубав приемник ( ако той е от значение чак толкова ) ? Откачам вече ...

lazarus18 ти като виден плазмафен, какво ще кажеш между тези два модела, както съм благодарен и на всякакво мнение че остана 1 седмица до покупката. В ТМ консултанта ме навива на плазмата, щото ЛЦД ще маже много на СД. Но ако толкова не се навия за плазма ми казват че PHILIPS 42PFL9603 е доста по добър от Самсунга, главно със 17 битовия панел и 2мс време на реакция.

5. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@Zoran
    Срванявал съм един до друг с еднакъв сигнал PHILIPS 42PFL9603 и PANASONIC TH-42PY85P, както с HD, така и с SD сигнал. За моите възприятия Philips-a беше по-добър. За съжаление беше светло в магазина и нямаше как достатъчно обективно да преценя дълбочината на черното където трябва да е силата на плазменият дисплей. Като детайлност,контрасност, цветопредаване избора беше еднозначен. Не забелязвам Philips-a да 'маже' повече от плазмата. А повярвай ми знам какво да гледам.
    Между другото имам дълги наблюдения и преки сравнения с Philips 42PFL9732 и 42PFL7603. На 9732 и 9603 не мога да забележа разлика с влючено/изключено 100Hz Clear LCD. Взирал съм се дълго - никаква промяна. На 7603 се вижда незначително размазване например при бързо минаващи финални надписи на края на филм, но това го отдавам на по-бавно реагиращият панел. Всеки ден също гледам SONY 40V3000 - за същите пари PHILIPS 42PFL7603 е значително по-добър, като изключим зрителният ъгъл и липсата на VGA порт. При 40V3000 размазването при динамични сцени е доста явно забележимо дори без да го следиш специално. Може би при Philips помага и HDNM-то.

6. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от shpeksi
    Кажете нещо, че накрая ще си купа 46х20 и ще дам моя )))))))))
    Казах нещо

7. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    @Zoran
    Срванявал съм един до друг с еднакъв сигнал PHILIPS 42PFL9603 и PANASONIC TH-42PY85P, както с HD, така и с SD сигнал. За моите възприятия Philips-a беше по-добър. За съжаление беше светло в магазина и нямаше как достатъчно обективно да преценя дълбочината на черното където трябва да е силата на плазменият дисплей. Като детайлност,контрасност, цветопредаване избора беше еднозначен. Не забелязвам Philips-a да 'маже' повече от плазмата. А повярвай ми знам какво да гледам.
    Между другото имам дълги наблюдения и преки сравнения с Philips 42PFL9732 и 42PFL7603. На 9732 и 9603 не мога да забележа разлика с влючено/изключено 100Hz Clear LCD. Взирал съм се дълго - никаква промяна. На 7603 се вижда незначително размазване например при бързо минаващи финални надписи на края на филм, но това го отдавам на по-бавно реагиращият панел. Всеки ден също гледам SONY 40V3000 - за същите пари PHILIPS 42PFL7603 е значително по-добър, като изключим зрителният ъгъл и липсата на VGA порт. При 40V3000 размазването при динамични сцени е доста явно забележимо дори без да го следиш специално. Може би при Philips помага и HDNM-то.
    Филипс-а за телевизор ли го имаш,това е марката която най много маже...взими си PANASONIC TH-42PY85P за да не збъркаш

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Zoran
    Някой сравнявал ли е пряко PANASONIC TH-46PY85P със SAMSUNG LE-46A656, като ще се ползва доста на СД сигнал от Булсатком с хубав приемник ( ако той е от значение чак толкова ) ? Откачам вече ...

lazarus18 ти като виден плазмафен, какво ще кажеш между тези два модела, както съм благодарен и на всякакво мнение че остана 1 седмица до покупката. В ТМ консултанта ме навива на плазмата, щото ЛЦД ще маже много на СД. Но ако толкова не се навия за плазма ми казват че PHILIPS 42PFL9603 е доста по добър от Самсунга, главно със 17 битовия панел и 2мс време на реакция.
    Ако искам да съм обективен може би наистина Самсунга е по-добър от този Панасоник. Може би най-вече заради по-доброто представяне на SD сигнал. Панасоник се представят доста посредствено при деинтерлейсинга и дори при този сравнително висок клас модел има какво да се желае. Това ще доведе до назъбвания в образа и моаре в определени сцени, които на такъв голам екран сигурно ще се забелязват. Това отношенив Самсунга и Филипса са на много по-високо ниво. Плазмата би била алтернатива ако решиш да вземеш по-ниския модел - PY80, на който му липсва най-вече една система - IFC, която явно повече вреди отколкото помага. Така с лек компромис би взел един доър модел с 700 лв по-евтино.
    Ако парите не са проблем и държиш на перфетна работа вземи ЛСД-то.
    Аз бих взел плазмата, но предполагам, че избора ми би бил субективен.

10. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Ако искам да съм обективен може би наистина Самсунга е по-добър от този Панасоник. Може би най-вече заради по-доброто представяне на SD сигнал. Панасоник се представят доста посредствено при деинтерлейсинга и дори при този сравнително висок клас модел има какво да се желае. Това ще доведе до назъбвания в образа и моаре в определени сцени, които на такъв голам екран сигурно ще се забелязват. Това отношенив Самсунга и Филипса са на много по-високо ниво. Плазмата би била алтернатива ако решиш да вземеш по-ниския модел - PY80, на който му липсва най-вече една система - IFC, която явно повече вреди отколкото помага. Така с лек компромис би взел един доър модел с 700 лв по-евтино.
    Ако парите не са проблем и държиш на перфетна работа вземи ЛСД-то.
    Аз бих взел плазмата, но предполагам, че избора ми би бил субективен.
    Обърках се с моделите PZ които бият самсунга по всички параграфи
    Panasonic TH-42 PZ 800 100Hz Double Scan контаст 1.000.000:1 30.000:1 0,001 ms
    Същото може да се каже и за Panasonic TH-46 PZ 80
    Panasonic TH-42 PZ 85
    Panasonic TH-46 PZ 85 никой телевизор ЛСД неможе да изкара това коео изкарва Panasonic

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

PZ са нашите PY с леки изменения, но същите качества на картината. При положение, че ги няма да се продават не виждам смисъл да се коментират. Човека търси нещо конкретно.

12. ego
    ego е офлайн

Тук е от
    Jul 2008

Lazarus,

Имаш ли мнение за новите модели на Pioneer Kuro - PDP - LX5090 ( който вече го има и в България ) и PDP - LX5090H ( който се очаква да се продава в края на годината у нас) ? Беше писал преди, че ще отидеш да видиш и тестваш PDP - LX5090. Ако си го направил, би ли споделил първите си впечатления.

13. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от Zoran
    Някой сравнявал ли е пряко PANASONIC TH-46PY85P със SAMSUNG LE-46A656,...?
    Zoran, ако ще е Philips, най-добре да е 47PFL9632D, но е с неадекватно висока цена на нашия пазар. Изборът между плазма и LCD е много труден, по принцип. По-хубава картина на SD сигнал ще ти даде TH-46PY85P, но и Самсунг-а не е за подценяване, особено, ако гледаш напред в бъдещето, когато повечето сигнал ще бъде качествен. Както често се съветва в този форум - иди на място, виж и двете картини на един и същи сигнал и прецени сам. PHILIPS 42PFL9603 и PHILIPS 47PFL9703D също са с неадекватно (засега) високи цени за диагонала, който предлагат.
    :-)

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ego
    Lazarus,

Имаш ли мнение за новите модели на Pioneer Kuro - PDP - LX5090 ( който вече го има и в България ) и PDP - LX5090H ( който се очаква да се продава в края на годината у нас) ? Беше писал преди, че ще отидеш да видиш и тестваш PDP - LX5090. Ако си го направил, би ли споделил първите си впечатления.
    В магазина имаше само мостра, която беше продадена на клиент и нямаше как да видя. Ако се гледат и четат ревютата из интернет явно пак Пионер поставят летвата непостижимо високо за всички останали.

16. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от zaks
    Филипс-а за телевизор ли го имаш,това е марката която най много маже...взими си PANASONIC TH-42PY85P за да не збъркаш
    Дали имам Philips за телевизор? Лично мое мнение е, че Philips за LCD-тата е това което е Pioneer при плазмите.
    Съжалявам, може би аз не съм запознат е ефекта 'маже'. Смятам, че е глупаво да говорим за 'марка която маже'. Има конкретни модели с конкретни характеристики
    Имам преки и дългосрочни наблюдения върху топ моделите за миналата и тази година 9732 и 9603, както и по-ниския клас 7603 и наблюдавам едно наистина отлично представяне с SD сигнал.
    9603 е определно по-добър от PY85, 7603 е на същото ниво като него. SONY V3000 отстъпва на всички изброени до тук модели. Samsung A656 е доста добър, но съм го гледал малко и само в магазин с демонстрационен сигнал и затова не мога да дам обективно мнение.

17. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    Дали имам Philips за телевизор? Лично мое мнение е, че Philips за LCD-тата е това което е Pioneer при плазмите.
    zlatko, уважавам правото ти на лично мнение, но на база точно кои параметри реши, че посочените от теб модели на Philips са по-добри от PY85?
    :-)

18. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@adtomov
    Пак казвам - на база пряко сравнение. За моите очи(всичко е субективно) 9603 има по-детайлна картина, по-добри или поне толкова добри цветове, по-добър контраст в светлите области, много добри градиенти на цветовете и по-добро представяне на SD&HD сигнал. Не можах да сравня добре черното поради много светлото помещение. Сигурен съм че при плазмата ще е по-добро на тъмно, но 9603 не стоеше неравностойно до PY85. Пряко с PY85 сравнявах и 7603. 3-те Philips ги сравнявам един с друг.
    Моето мнение въобще не е меродавно, просто споделям впечатления.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе