Страница 133 от 300 ПърваПърва ... 83123131132133134135143183 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,981 до 1,995 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

zaks, къде го гледаш тези мощности?
    Първо, да си избираш телевизор за 2-3 хил. лева по това колко харчи е смешно. То хората вече кола като си купуват не го гледат.
    Второ, ставало е дума вече около 100 пъти, че при плазмите са посочени максималните мощности, а консумацията на ток при тях зависи изключително много от това какво се показва на екрана и по-точно колко ярко е то. Има тестове, че при един филм с преобладаващи тъмни сцени, плазма с равни размери на друго ЛСД е изхарчила по-малко ток.
    Иначе ето максимални стойности на конкретни модели:
    42PV80 - 255W
    42PY85 - 385W
    46PY85 - 470W
    50PZ800 - 495W

Като реалните стойности са поне 20-30% по-малко. Така или иначе едва ли разликата в сметката ако ползваш ЛСД или плазма би била повече от 50-60 лв за една година, което е смешно ако си си купил 50" телевизор за 4-5 хил. лева.

Иначе за това кои са хубави модели то освен Пионер остават само на Панасоник.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте! Абе много се чудя напоследък между Panasonic 32LE80p и Sony KDL-32U3000K. Пък и Panasonic 32LX70p не е зле, но е за малко повече пари. а пък съм заделила около 1100-1200лв. Моля за съвет компетентните кое е по-доброто!
    А Панасоника пък няма PC вход и незнам дали ще може да си го включа към PC-to? Как става тая работа

4. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от elsie_04
    Здравейте! Абе много се чудя напоследък между Panasonic 32LE80p и Sony KDL-32U3000K. Пък и Panasonic 32LX70p не е зле, но е за малко повече пари. а пък съм заделила около 1100-1200лв. Моля за съвет компетентните кое е по-доброто!
    А Панасоника пък няма PC вход и незнам дали ще може да си го включа към PC-to? Как става тая работа
    Панасоника. Компютъра можеш да вържеш през HDMI.
    Основната разлика м/у двата Панасоника е 100-те Hz.
    Прецени дали ще ти трябват. При Панасоник не могат да се изключват.

5. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Първо, да си избираш телевизор за 2-3 хил. лева по това колко харчи е смешно. То хората вече кола като си купуват не го гледат.
    Второ, ставало е дума вече около 100 пъти, че при плазмите са посочени максималните мощности, а консумацията на ток при тях зависи изключително много от това какво се показва на екрана и по-точно колко ярко е то. Има тестове, че при един филм с преобладаващи тъмни сцени, плазма с равни размери на друго ЛСД е изхарчила по-малко ток.
    42PV80 - 255W
    42PY85 - 385W
    46PY85 - 470W
    50PZ800 - 495W

Като реалните стойности са поне 20-30% по-малко. Така или иначе едва ли разликата в сметката ако ползваш ЛСД или плазма би била повече от 50-60 лв за една година, което е смешно ако си си купил 50" телевизор за 4-5 хил. лева.

Бяхме в техномаркета и така ни казаха,не помня на кой модел беше,но видяхме и отзад на лепенката пишеше 485 вата
    Ако греша се извинявам,но винаги съм бил за ПЛАЗМАТА

6. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от zaks
    И аз залагам на Тошибата.Мой приятел я има последната от линковете и се гледа перфектно.Имам 1-ви братовчет със Самсунг и не се гледа хубаво.А що се отнася за модела на LG 32LG3000 e с матрица на SHARP Където Madmax казва е в голяма грешка и по добре си мълчи,че sssaaa e прав в случая,лек ден на всички и без караници моля
    Преди да се пише нещо първо трябва да се провери ,преди да казваш,че някой греши и не е прав трябва си сигурен,че е така,ако пък имаш желание може да отидеш до някой магазин да влезеш в сервизното меню на 32LG3000 и да провериш с каква матрица е,иначе пускаш невярна информация и заблуждаваш хората,а целта на форума е друга.Вярвай не съм аз човека който да си измисля и да си чеши езика както някой хора за това има други форуми.
    http://www.kaldata.com/comments.php?...ighlight=sharp

7. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

И аз залагам на Тошибата.Мой приятел я има последната от линковете и се гледа перфектно.
    zaks, от Тошиба-та си заслужават само топ-енд моделите, в случая Z-серията от миналата година и ZF от тази година.
    http://www.home-entertainment.toshib...a?opendocument

8.  

9. Тук е от
    Jun 2008

Тъй като в момента SONY 40 D 3500 почти навсякаде е с цена от 1950 до 2000 лв,нека някой собственик на този модел да сподели впечатленията си ,а които има мнение за това SONY да каже дали си заслужава покупката?

10. Тук е от
    Jun 2007

Бяхме в техномаркета и така ни казаха,не помня на кой модел беше,но видяхме и отзад на лепенката пишеше 485 вата..
    Имам 850 вата UPS,към него съм закачил освен компютъра,плазмата Panasonic TH-42PV70P и домашното кино Panasonic SC-PT150/през което изкарвам звук от РСто/.Сега,като чета поста ми стана интересно и гледам общото натоварване е 350 вата.РСто е в 2Д режим,а по ТВто вървят новините.

11. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    42PV80 - 255W
    42PY85 - 385W
    46PY85 - 470W
    50PZ800 - 495W

Виж този модел колко е..Panasonic TH-42 PZ 70 EA 494 Watt

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Човека по-горе ти казва, че гледа моментния разход на UPS-a си и компютър + плазма му натоварва общо 350 вата. За да постигнеш тези ватове на етикета трябва да пуснеш изцяло бял екран с яркост и констраст на макс и говорителите да са до дупка.

demiro, направи няколко теста с твоя UPS да се приключи вече с това потребление на ток.

13. Тук е от
    Jul 2008

Решил съм да си взема 46 инчов тв и се колебая между Сони Филипс които са LCD и Панасоник който е плазма моля за съвет. Тук във форума никъде не видях да се овсьждат новите модели плазми на Панасоник дали са добри?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

nesorvtrori,
    само и единственно твоите очаквания за картината която желаеш да виждаш с очите си могат да ти дадат правилния отговор!!!
    Аз мога да ти кажа, че нито един от новите им модели не ми харесва, но това ще ти реши ли проблема на чудене!?

1. Колко си готов да платиш за картината (сигурно най-добрата или не) която търсиш?
    2. Размера има ли значение?
    3. Какво, от къде и колко ще гледаш?
    4. След първите 3 отговора, приготви си любимия филм и иди да го видиш как ще изглежда на един от тези марки телевизори.
    5. Ти вече знаеш кой е твоя модел телевизор!
    6. Честито!!!

16. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от demiro
    Имам 850 вата UPS,към него съм закачил освен компютъра,плазмата Panasonic TH-42PV70P и домашното кино Panasonic SC-PT150/през което изкарвам звук от РСто/.Сега,като чета поста ми стана интересно и гледам общото натоварване е 350 вата.РСто е в 2Д режим,а по ТВто вървят новините.
    Изключи ТВ-то и виж колко ще ти падне консумацията.
    Така ще се ориентираш за моментната консумация.
    И после можеш да си поиграеш с различни режими на гледане и различни екрани.
    Интересно е колко действително харчи плазмата.

17. Тук е от
    Nov 2006

здравейте, от няколко дни съм собственик на sony 32 v4500: http://www.sony.bg/view/ShowProduct....TechnicalSpecs
    ще споделя нещата от които не съм доволен на фона на високата цена на телевизора.
    1. с цифровия тунер за кабелна телевизия на кейбълтел изкара само 5 цифрови канала, които много често пикселизират, всички останали илизат черни. на евроком положението е същото. оказа се че за да гледам цифровите канали трябва да си купя допълнително накакво устройство, на стойност 130лв, което се пъха в съответния слот в телевизора, в което пък да се пъхне картата на кабелния оператор, която пък струва допълнително пари и т.н. въпросното нещо не се продава нито от магазините, откъдето се купуват телевизори, нито от кабелните оператори, а от трети лица - някои магазини за сателитна техника, и няма гаранции че ще работи точно с този модел телевизори и съответния кабелен оператор. това практически обезсмисля наличието на тунера за цифрова кабелна, което за мен е основното предимство на телевизорите сони пред другите марки.
    2. с цифровия ефирен тунер не се хвана нищо, не знам защо
    3. при бързи движения се забелязва замазване на образа, особено на музикалните канали, където подскачат на клиповете, явно реакцията от 8мс не е достатъчно бърза и никакви чипове за обработка на образа не могат да го компенсират
    4. функцията за изравняване на силата на звука на практика не работи. нито изравнява звука при смяна на каналите, нито когато почнат реклами с по-силен звук го компенсира по някъкъв начин.
    5. много неудобно дистанционно - дълго е над 20см, най-използваните копчета за програмите и звука са в най-долния край, ако се наложи да боравиш с другите, ръката не ги достига. ако пък искаш да избереш например канал 23, като натиснеш цифрата 2, още преди да си успял да натиснеш 3, те прехвърля на 2-ри канал, и чак после на 23-ти. може на някой да се струват дребни неща, но са дразнещи. все пак това е реномирана марка, не е НЕО.
    иначе като цяло телевизора не е лош, цветовете ми харесват, но ако можех, сега бих си купил телевизор с бърза матрица (3-4мс), може би някой филипс. надявам се да съм бил полезен с нещо.

18. Тук е от
    Mar 2006

Да не хващаш кабелните цифрови е нормално, защото са кодирани, що се отнася до ефирната цифрова ти трябва специална антена. С обикновена не става.

P.S Предполагам, че става въпрос за София, защото в останалите градове не знам дали има цифрово разпръскване.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе