Страница 141 от 300 ПърваПърва ... 91131139140141142143151191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,101 до 2,115 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Има ли някой свързал SAMSUNG LCD с PC чрез кабел HDMI-DVI ? Телевизора ли пускате да ви е първичен?

2.  

3. Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от veskobravo
    в usa плазми вече не се предлагат в магазините
    Това са пълни глупости,имам прятел който е в америка 9 год и преди да си купя телевизор ми каза да си купя плазма,че са по добри и в Амрика 70% са плазми и се търсят повече аз не го полушах разбира се,но Плазми има...*****,Китай,Америка, са най голямите пазари ако там се забрани ще се спрат да се произвеждат,а в момнта се развиват както и ЛСД-та.

4. Тук е от
    Aug 2007

да не е в южна америка твоят приятел?

5. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

Монитора се пуска първичен, ТВ се пуска като разширение на монитора. Така е при мен. Така гледам филми. Просто премествам прозореца с филма от монитор към ТВ.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от ivando
    Монитора се пуска първичен, ТВ се пуска като разширение на монитора. Така е при мен. Така гледам филми. Просто премествам прозореца с филма от монитор към ТВ.
    С каква видео карта си и как осъществяваш връзката PC - ТВ - през DVI или някой друг порт?

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от veskobravo
    в usa плазми вече не се предлагат в магазините
    В световен мащаб за първи път тази година ЛСД телевизорите настигнаха плазмите по продажби в съответните размери. Ясно е, че ЛСД ще ги изпреварят, но плазмата ще продължи да бъде избор за ценители в големите размери или бюджетно решение в ниските класове. За момента тя предлага повече при по-голям екран и по-ниски цени в HD Ready сегмента.

Full HD канали няма все още никъде по света и няма и да има в обозримото бъдеще. Максималната резолюция на сигнала при HDTV е 1080i, която се приема от ВСИЧКИ HD Ready модели.
    Много хора допускат грешката, че по-високата резолюция на панела води до по-качествена картина, а това изобщо не е така.
    Няма нищо лошо, хората търсещи нещо до 2000 лв за момента да си вземат HD Ready телевизор. Ще могат да си го ползват още дълги години.
    Това дали има смисъл от FUll HD сигнал и панел и друг път сме го разисквали моето мнение е, че до 50" няма никакво значение. Ако го гледаш от нормалните дистанции за гледане. Ясно е, че ако го ползваш за монитор или играеш игри на него от близко разстояние /1-2 метра/ вече пикселите биха се виждали, което е неприятно.
    Резолюцията на панела е показател от 5-6 степен на значение при избора на телевизор /поне при мен/. Разбира се, ако всичко останало е на едно ниво и не те притеснява малко по-високата цена, то естествено човек трябва да вземе Full HD.
    При ЛСД вече тази дилема почти отпада защото вече всички свестни модели, които излизат са Full HD и в скоро време няма да има HD Ready модели.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Не се притеснявайте ,че сте си купили вече телевизори,тъй като и те предлагат достатъчно функционалност.
    Навремето Philips, като пускат първият си компактен модел радио,са го промоцирали с рекламният слоган :"Philips - завистта на съседа"!До голяма степен всичко е маркетинг-нали фирмите трябва да продават.
    Когато Сони са си пуснали първото компактно радио в Щатите -дори са си сменили и името на фирмата от Sunny ...на краткото и звучащо добре на всички езици SONY.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Здравей lazarus18!
    Видях, че си се появил днес. Моля те мисля, че бе ти постнал едни размери за колко трябва да е разстоянието на гледане при различните големини на екраните.
    Колкото по-голямо толкова по-добре само, че не е точно така. Имам спор с един колко трябва най-добре за отлично гледане да бъде разстоянието при 42' и 46'.
    Благодаря за съдействието!

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Всичко зависи от типа сигнал, който ще се гледа и индивидуалните усещания на човек.
    Ако се гледа някаква цифрова телевизия /SD/ и човек не иска да вижда дефектите от кофти сигнала то 42 инча трябва да се гледат от 3-3,5 метра, а 46 над 4 метра. Вече ако ще се гледат филми /ДВД, HD/ тогава обикновено се търси максимално голям екран и спокойно може 42 инча да се гледа от 2-2,5, а 46 инча от 3 метра.

12. Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    С каква видео карта си и как осъществяваш връзката PC - ТВ - през DVI или някой друг порт?
    Ми GF 8600 GT ми е картата, DVI-HDMI е кабела а телевизора е SAMSUNG 40A656 ,пусна ли ТВ-то да е първичен монитор дига 1920x1080 и картината е на цял екран без да е разтеглена сичко точно ама на монитора бяга,явява се "по-малък" ,ако пусна монитора първичен вече с него сичко е наред,но на ТВ-то резолюцията е по ниска и картината разтеглена (освен ако не пусна 4:3 формат и да ми отреже отстрани че да пасне) ,та сега си сменям кой да е първичен в зависимост пред ТВ-то или монитора сядам,но ако може да псане картината на монитора при първичен монитор Samsung-а няма да е лошо че да не сменям резолюцията секи пат.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

lazarus18 става дума за гледане по равно:
    50% SD (от сателит с приемник FERGUSON HF8900 HD/SD USB PVR - Булсат) и 50% HD (TVIX M-6500).
    Въпроса на приятелчето е за разстояние което от всякъде е м/у 2.70 и 3.70 м. телевизора ще е този модел с двоумене 42' или 47':
    http://www.p4c.philips.com/files/4/4...10_pss_bul.pdf

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

47 инча и SD сигнал от 2,70 ще е леко изнасилено според мен. Иначе със HD сигнал от Tvix-a ще е уникално на 47 инчов екран.

16. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от zaks
    Форумът е да помогнеш с нещо на някой кой с каквото може а не да се "плюват" ЛСД-та и Плазмите...Аз съм от 3-4 месеца с ЛЦД 46'' и ама изобщо не ме е ЯД,че дадох 3.700 лв,гледам предимно сателитна телевизия и картината спи,няма мазане при футбол ,спортове като тенис не гледам.Много е важно при бързи движения какви настройки си въвел.И моето мнение е който има парички да си купи ЛСД или Плазма.Ако е голям ще се насладите на гледането като в КИНО.Който не може да си купи това удоволствие,моля да не плюва...
    За въпроса PANASONIC TH-46PY85P го гледах при един приятел и гледа невероятно по добре от моя Sharp LC-46 X 20 E - Aquos
    Понеже си цитирал мен предполагам че за мен става дума та ще си позволя да ти отговоря!
    Нямам идея на кое викаш плюене може би на истината?
    Аз пишейки тук според теб плюя а според мен помагам да се намали броя на прецаканите хора които си купуват ЛСД щото такива като теб не искат да си признаят грешката и лъжат хората че 46"-52" се гледа от 3 метра на СД сигнал и е ОК разбираш ли картината спяла.... смях и мноооого мъка...
    А към бъдещите купувачи ще попетя съвета си --> записвате си DivX 700 MB отивате в някой магазин карате да ви пуснат въпросния диск отдалечавате се на разстоянието от което ще гледате и разбирате как ще се вижда на цифрова телевизия СД сигнал....
    Другия вариант е слушате мъдрите съвети как картината спи от 3 метра и си купувате там някое ЛСД и след това за да не се чувствате прецакани започвате да си го повтаряте (това за спящата картина) докато не го повярвате а след това дори започвате да убеждавате и останалите.... :D

17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Благодаря на Lazarus18 и всички коментирали гледаемите разстояния и инчовете на телевизорите.
    Човека си плати горница за услугата и му докараха 42' и 47' за краен избор на мястото където ще се гледа след около 2 часа адаптация и усещане на екрана решението бе взето на 100% след голямото тестване. За коментираното разстояние от 2.5 до 3.5 м. максимално идеалния размер е 42'. В момента го гледаме и нямам думи! 47' идва наистина голям и похлупващ сетивата за коментираното разстояние. Илюзията е лъжлива - в големия магазин 42' изглежда малък, но в хол с такова разстояние достатъчно голям, даже доста. По предишни коментари се набутах и аз взех 46' за подобно разстояние и сега ми е доста голям, но така е когато човек се улавя на чужди акъли.

18. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте, какво ще ми препоръчате като LCD, 32-37'' цена около 1500лв.
    Примерно какво ще препоръчате между следните модели:

Panasonic TX-32LX70P - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027483 - 1299лв.
    TOSHIBA 37X3000PG - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033246 - 1749лв.
    SHARP LC 32D44E - http://www.sharpbg.com/index.php?productID=260 - 1395лв
    Ще се радвам на помощта ви, както предложения на други модели в същият диапазон като цена-качество.
    Благодаря, ще очаквам вашите коментари и помощ

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе