Страница 144 от 300 ПърваПърва ... 94134142143144145146154194 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,146 до 2,160 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

PFL9632D моделите на Филипс са всичко друго но не и добри ТВта.Input lag-а им е огромен.Нещо от порядъка на 200-300 милисекунди.За игри,забрави.... в 9603/9703 са пооправили проблема

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Не, че ме засяга НОВОобразувалия се спор около СУПЕР скъпите и много хубави модели на Филипс, но ще споделя за последно
    относно кой е най-добрия модел за цената си в момента от 2999 лв. и своите 46'.
    3 думи само: - Няма друг такъв!
    Отиваш, пускаш първото AVI от 700MB и устата остава отворена до края на филма!
    http://av.samsung.de/produkte/detail...d-920a0986b65d
    Не съм срещал друг такъв модел с такъв блясък, контраст, обемнна дълбочина и потресаваща детайлност и при SD и HD!
    Значи, който се чуди - отива и пуска ... и ... .
    Дано помагам на повечето тотално объркани в своя избор и вярващи на чуждите очи!
    http://www.samsung.ru/press/news/common/19079.html

4. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Най тъпото според мен е че не можеш да идеш в ТМ или ТП например и да ги накараш да ти пуснат сигнал от цифров оператор защото дори и да е добър сигнала ще е кофти кабела или ако е готин кабела сигнала ще е шерван меду 240 ТВта......предишния път преди да си купя плазмата отидох в ТМ и след като видях сигнала на прехваления модел PY80P се отказах след това го гледах в един познат и останах втрещен от качеството на СД сигнала та мисълта ми е че начина на търговия е олицетворение на цялата ни държава в момента.... за съжаление и не виждам тенденция за оправяне поне при по масовите стоки....
    Също така оставяш няколко К и се чувстваш длъжен на супер неразбиращите (болшинството от тях) консултанти...... Булгаристан.....

5. Тук е от
    May 2007

Soon кажи нещо повече за ХД сигнал през HDMI входовете-някои се оплакват бандинг(лоша градация на цветовете)-ето тук примерно http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=681874 .Също така трептене при 24хц сигнал https://www.youtube.com/watch?v=IgN0GGd-sz4
    И други смущения при ползването на ХДМИ входа
    Това за 700мб-овия филм малко ме интересува.Няма да взема 3000лв тв да гледам SD сигнал

6. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от ghost_of_sparta
    PFL9632D моделите на Филипс са всичко друго но не и добри ТВта.Input lag-а им е огромен.Нещо от порядъка на 200-300 милисекунди.За игри,забрави.... в 9603/9703 са пооправили проблема
    Ако imput-lag-а е твоя основен критерий колко добър е един телевизор, то тогава си прав. Като казваш "За игри,забрави.... " - ти лично пробвал ли си да играеш? Или само си чел за тези неща? Останалите достойнства на тези телевизори напълно компенсират този lag. За мен.
    При 9603 при избор на PC за конкретния HDMI вход lag-а е значително по-малък от този при 97хх/96хх сериите.

7. ego
    ego е офлайн

Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    В магазина имаше само мостра, която беше продадена на клиент и нямаше как да видя. Ако се гледат и четат ревютата из интернет явно пак Пионер поставят летвата непостижимо високо за всички останали.
    Lazarus,
    От това, което си чел из ревютата, знаеш ли има ли съществена разлика м/у Pioneer LX-5090 и LX-5090H ? Заслужава ли си да се изчака излизането на LX-5090H в края на годината или LX-5090 ( който вече го има на пазара ) е със същите характеристики ?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ego
    Lazarus,
    От това, което си чел из ревютата, знаеш ли има ли съществена разлика м/у Pioneer LX-5090 и LX-5090H ? Заслужава ли си да се изчака излизането на LX-5090H в края на годината или LX-5090 ( който вече го има на пазара ) е със същите характеристики ?
    Това, което четох беше, че разликата е само в MPEG4 HD тунера на Н модела. Нещо, което със сигурност няма да ползваш защото става дума за DVB-T тунер и ще трябва да чакаш да пуснат ефирни HD канали за да го ползваш. Убеден съм, че ако/когато това стане тези същите канали ще ги има в пакетите на всички кабелни/сателитни оператори.

Виждам, че модела се продава за 5450 лв, което за 50 инчов дисплей с недостижимо качество е добра цена. За сравнение топ моделите на "конкуренцията" са по-скъпи:
    Philips 47PFL9703 - 6000 лв - по-малък размер, по-висока цена
    Sony 52X3500 - 8400 лв - не знам какво да кажа тук.

10. Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    Ако imput-lag-а е твоя основен критерий колко добър е един телевизор, то тогава си прав. Като казваш "За игри,забрави.... " - ти лично пробвал ли си да играеш? Или само си чел за тези неща? Останалите достойнства на тези телевизори напълно компенсират този lag. За мен.
    При 9603 при избор на PC за конкретния HDMI вход lag-а е значително по-малък от този при 97хх/96хх сериите.
    Ако искате Филипс по-добре 9603/9703.Но цените са им...твърде завишени ми се струва.
    И да,пробвал съм го 9632

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006

От 3 дена съм собственик на телевизор Sony 32V4500. Ще споделя мойте първоначални впечатления за тв-то. В момента съм го сложил до стария ми Panasonic 29" CRT 100Hz. Предимно съм го гледал на кабелна телевизия. Пуснал съм го през вградения цифров тунер на Евроком. Качеството на аналоговата кабелна телевизия е под всякаква критика. С пипане на всякакви настройки успях да го докарам да предава както CRTто с тази разлика, че цветовете са му много по-добри. За любителите на черното искам да кажа, че почти не се забелязва разлика в черното между двата телевизора.
    Най-големия плюс на този телевизор е вградения цифров тунер за кабелна телевизия. Има много добър контраст. Функцията за изравняване на звука работи нормално.
    Големия минус е, че се забелязва (незнам как да го нарека) снежинки или следи при смяна на сцените дори като гледаш новините. Дистанционното е отвратително (дълго, с кофти разположени бутони и много чувсвтително при натискане на бутоните).
    Иначе HD програмите са ...... без думи.
    Това е засега. Ако имате въпроси питайте.

12. Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от Kiki777
    Големия минус е, че се забелязва (незнам как да го нарека) снежинки или следи при смяна на сцените дори като гледаш новините.
    Това не го разбирам,но ми се вижда обезпокоително.На ХД как е?

13. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Вчера вечерта пак ходих до Техномаркет да купувам ТВ и пак не купих Докато се натестваме с един познат и те затвориха магазина Основната ми цел беше да тествам и да сравня Panasonic 46PY85P и SONY 46W4000, като на хартия смятах че са горе долу равни с лек превес на СОНИ-то заради кабелния тунер. За съжаление нямаше изложен 46 инчов Панасоник, за това тествах 42 инчов такъв. Междувременно тествах и SHARP LC-46X20E тъй като е с 1000 лева по-евтин, а бях останал с добри впечатления от него от теста в Узунката. Сонито беше вързано през HDMI към СОНИ блу-рей плеър, на който зададохме да пуска СД сигнал (демек да не ъпскейлва плеъра), Панасоника беше закачен през СКРАТ за 2 лева към някакво Панасоник ДВД. Шарпа беше закачен през компонентен с някакъв най-прост (трижилен аудио+видео) кабел към някакво май много дървено ДВД Тошиба. Всичките са тествани на настройките, които си им бяха в магазина, че нямаше време за повече. Тествах основно с HQV benchmark NTSC диска, и 2 ДВД филмчета с много добро качество, единия от друг диск на lazarus18 - "нещоси" Essentials - на НАСА филмчето с изстрелването на совалката и другото беше от демо диск на Панасоник, трейлър на Хрониките на Ридик. Рeзултата:

На бенчмарк диска Сонито и Панасоника са близко, с лек превес на Панасоника особено при noise reduction-a. Принципно и 2-та не се представят блестящо но може да се каже, че са в графата Good. С изключение на теста за моаре-то с формулата, където и 2-та се дънят. Като видео пуснах и на 2-та филмчето със совалката и точно тук Панасоника отнесе СОНИ-то като куцо пиле домат. На СОНИ-то картината стои доста по-измита и изкуствена, не е толкова детаилна и има повече неща, които дразнят погледа. Като цяло Панасоника ме срази. Има си трепкането на плазмата, има си двойния образ под ъгъл (някакво вътрешно отражение на предпазното стъкло), обаче цветовете, контраста и детаилите, особено в по-тъмни сцени са направо убийствени, в сравнение с ЛЦД-то на СОНИ.

За Шарпа не знам какво да кажа - пълна скръб, все едно не е същия телевизор, който тествах напролет. То не са назъбени букви и наклонени линии, то не са артефакти, то не е мазане, на тестовете е направо отврат и имаше брутален овърскан... не знам, или проблема е в плеъра и/или кабела, което не мога да си го обясня да оказва пък чак толкова голямо влияние или просто това не е оня телевизор - например да е правен само за пазара за източна европа с някакъв друг дървен чипсет, а оня предишния в узунката да е бил японски?!? Тук ще помоля за мнение някой с повече опит - може ли плеъра или кабела или интерфейса да оказва чак толкова голямо влияние? Иначе хрониките на ридик на него изглеждаха много зле, на Панасоника бяха идеални. За съжаление не остана време да го пусна и на СОНИ-то. Другото, което се чудя - има ли нзачение че тествах 42 инчов вместо 46 инчов Панасоник. Може ли на 46 инчовия да е по-зле?

Другото ми притеснение е, че пича в магазина (между другото евала му правя, че е единствения, който се връзва да ти закача плеъри и да си играе да тества с теб и да ръчка по менютата, и това ми е за втори път с него - Илиан се казва май, ако чете тук - много благодаря), та той каза че имат само една бройка 46PY85, която е работила 3 дена като мостра. Увери ме, че е било 3 дена, защото после е дошла 50-ката и са изложили нея, а 46-цата, както се изрази той, си я е прибирал като за себе си Та проблем ли е това? Защото са си все пак около 36 часа работа? Аз ще си го проверя де дали е работил само толкова - в тая връзка, при 8ма серия на Панасоник, до системното меню пак ли се стига с V+000? Ще съм благодарен за отговори днес, че много ми се иска довечера да отивам и да го взимам, че жената вече хем ми се смее хем ме овиква, че ходя може би 5-ти път вече да избирам и само тествам и нищо не купувам. Мерси предварително

lazarus18 - беше писал че HDMI-HDMI и DVI-HDMI кабел за около 20 лва на метър е достатъчно добър - правилно ли си спомням? На мен ми трябва между 3 и 5 метра за връзка с компа. И още нещо - HDMI-HDMI кабела, който идва с Попкорна достатъчно добър ли е или да купувам нов? Мерси.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2007

Въпрос:
    като гледам цените тук:
    http://www.geizkragen.de/preisvergle...56/485609.html
    заслужава ли си такава една покупка от чужбина?
    За справка, това тука струва 3049 лв.
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037780
    Как стои въпроса с гаранцията? Международна? Който има има инфо - нека да сподели, моля...

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

ethernall, качеството на плеъра и кабела са доста важни и предполагам затова Шарпа е изостанал толкова. В ТМ са достатъчно малоумни да вържат техниката през компонентен вход/изход, ползвайки обикновени чинчове за композитен сигнал и стерео звук. Това би се отразило пагубно на качеството - загуба на детайлност и цветове и тн.
    Отделно не сте уеднаквили настройките, което също оказва голямо значение.
    Важното е, че все пак изводите са тези до които и аз съм стигнал. И при мен и Сони-то и Панасоник-а издъхват на този тест, което в реални условия би довели до назъбвания на образа при определени сцени. Истината обаче е, че много малко модели се справят напълно със тази задача.
    Не изключвам възможността моделите на Шарп да са различават с тези във ИСУ. ТМ с нищо не могат да ме изненадат.

Защо не обмислиш варианта за Панасоник PY80? Много хора смятат, че нищо полезно не му липсва.

Ако наистина единствената бройка е работила само 36 часа едва ли е проблем. Трудно биха я прецакали за толкова кратко време. За всеки случай провери. Пусни един празен канал /черен екран/ и дай яркостта до край. Ако забележиш нещо останало като отпечатък лошо, но пък е напълно възможно след 10-15 мин работа да се изчисти. Все пак има някакъв минимален риск, но не по-голям да имаш изгорели пиксели, бандинг, блийдинг и тн като при всяко ЛСД.

За кабелите смятам, че не е нужно да се изхвърляш със скъп кабел. Просто риска при евтините е да оцелиш дефектна бройка. При по-скъпите шанс е по-малък.
    Известно време ползвах един HDMI кабел 7,7 метра на MonsterCable, който е струвал над 200$ за проектора. После така разместих, че минах на 3 метра сравнително евтина кабел /30-40$/ и честно казано никаква разлика не видях. И то сравнявайки със специални пиксел по пиксел патерни, които имат линийки по 1 пиксел и веднага се вижда. Има някакви миниатурни сенки, но те предполагам са от самия проектор. Със доста скъп компонентен кабел например, са в пъти по-видими сенките.
    Така че взимай нещо сравнително евтино и ако е дефектен ще го върнеш.
    Кабела на Попкорна е приличен, но е къс. 1,5 метра май. Върши работа.

Цитат Първоначално публикувано от pavele
    Въпрос:
    като гледам цените тук:
    http://www.geizkragen.de/preisvergle...56/485609.html
    заслужава ли си такава една покупка от чужбина?
    За справка, това тука струва 3049 лв.
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037780
    Как стои въпроса с гаранцията? Международна? Който има има инфо - нека да сподели, моля...
    Първо виж дали изобщо има доставка до България, че аз като купувах HD-DVD плеъра никой от Германия не го доставяше до БГ.
    Аз не бих рискувал с толкова скъпа и тежка стока като телевизор.
    По-добре се разходи до Солун и си купи от там. Ако се развали лесно ще го закараш до сервиза там. 3 часа път са. Цените там са малко над немските, но са по-ниски от тукашните. Поне за някои модели.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Ето сравнение с PY80 http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/stores/servlet/vModelComparisonResults?storeId=15001&catalogId=13401&catGroupId=75003&surfCategory=VIERA%26%23174%3B%20Plasma%20HDTVs&cacheProgram=11002&cachePartner =7000000000000005702&items=221679|221167| с който единствената съществена разлика е в контраста та от тази гледна точка не знам дали си струва 400те лева отгоре... но ти си знаеш най добре...
    Относно кабела вярвай ми има огромно значение не можах да повярвам колко се подобри картината след като смених скарта вървящ към комплекта на ИТВ...
    За сервизното меню се влиза с "-V" + 000.
    За Шарпа нямам преки впечатления но аз като си избирах телевизор тествах Сони 40W4000 и бях много разочарован от него .... цветовете бяха ужасни мажеше абе пуснеш ли му нещо различно от фул ХД и се осира....

18. Member
    Тук е от
    Mar 2008

lazarus18, благодаря ти много за бързия отговор И аз мислих за PY80, твърди се, че при него липсва само Intelligent Frame Creation, което май докарва повече недостатъци, отколкото ползи. Ако е така може би не е зле човек да си спести 400 кинта... То това IFC нали може да се изключва при 85-цата? Ще видя довечера дали има разлика във впечатлението Иначе другото, което си мислех е, че за по-малко пари от 46PY85 може да се вземе 50PY70P - струва ли си според теб? Пак е FullHD, но за 85/80 твърдят, че е по-добър като картина. А на 46PY8P какво му липсва та е толкова евтин? Много въпроси се събраха, ма то така е като се готвиш да се разделиш с една торба пари...

Друго, което исках да питам е може ли на Панито, да му се сетне накакси да разпъва винаги картината автоматично на цял екран, по един или друг начин, защото малкия си пуска сам филмчета понякога, които естествено са 4:3 и не искам да го намеря накой път как вече примерно час гледа със сивите линии от страни

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе