е това е вече друг въпрос, аз мисля да го давам на брат ми стария 32" кинескоп, не си струва да го продавам за малко пари, а и гледа само кабелна тв идеално
е това е вече друг въпрос, аз мисля да го давам на брат ми стария 32" кинескоп, не си струва да го продавам за малко пари, а и гледа само кабелна тв идеално
Не съм съгласен с нито едно от горните "предимства"Първоначално публикувано от hristoslav2
Еднакви размери са с подобни килограми с плазмите
По надежден не знам какво значи според теб?
Има 106" плазми
Разхода на плазмите беше засичан от съфорумници и се оказа дори една идея под този на ЛСДто ако не ме лъже паметта...
Не знам как ЛСДто има "по ярки изображения" след като е с по нисък контраст....
Иначе поздравления за труда по поста!
Изображението е по-ярко заради подсветката отзад/550 кандела на квадратен метър/-а излъчваната светлина от плазмените дисплеи е по малка-1000ANSI лумена.Застани пред двата модела и сравни белият им цвят/яркост на максимум/-вземи един светломер от някой професионален фотограф и измери сам щом не вярваш .При новите модели с LED подсветка-разхода на енергия е значително по малък-при старите е приблизително същият като на плазмите но пак е по-малък/15-30w/.А иначе благодаря за коментара-приемам всякакви критики и мога да поправя нещо ако съм згрешил.
При нормални настройки на гледане не мисля че има разлика...
Още повече че ако надуеш яркостта сивото (което трябва да е черно) ще стане светло сиво според мен....
Основното предимство на LCD е че е по подходящо за монитор.
Изпуснал си момента с ъгъла на видимост...
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039358
103" била а не 106"... все пак си редактирай за размера на плазмите...
Как се влиза в сервизното меню на различните марки?/моля всеки които знае нещо по темата да гo публикува/
Samsung-При загасен от ДУ телевизор натискаш последователно  INFO - MENU - MUTE - POWER ON  и си в сервизното
Philips -При включен телевизор от ДУ телевизор натискаш последователно  062596-INFO и си в сервизното
NEO-натискаш последователно  MENU 4725
JVC-Натискате Mute+i /i-бутона за изкарване на номера на програмата/или/при старите модели натискате едновременно PICTURE MODE и DISPLAY/
PANASONIC-  натиска сe и задържa бутон -V от страничния панел на телевизора и в същото време от дистанционното се натисне три пъти цифрата 0.
Преходите по менюто-зеленият бутон,От едно меню на друго-"hold" бутона.Работните часове се намират в меню 2/"Hours"/.Ако натиснем вместо "index" бутон "i",телевизорът връща заводските настройки /"self check"/ и включва избор на каналите.
С
SONY-При старите модели 1.натиснете VCR/TV/DVD бутон докатоTV LED lсветне.
2.Натиснете и задръжте жълтият бутон за 5 секунди докатоTV LED почне да мига бързо 
3.Натиснете 99999. Всички 3 LED трябва да светнат. Дистанционото управление сега е настроено в сервизен модел.
4.За да върнете дистанционото в работен режим повторете стъпки 1и 2 след което натиснете00000.
B. Настройване на TV в Сервизен режим:
1.Настройте дистанционното в Service Mode както беше обяснено.
2.Включете TV.
3.Натиснете video standby button на дистанционното 2 пъти(Забележка! Натиснете  video
standby button, не TV standby бутона).
"TT--"will appear on на екрана ще покаже че е в сервизен режим.
4.Натиснете MENU на дистанционното to obtain сервизното меню.
5.За навигация исползвайте бутоните горе и долу на дистанционното.
6.За да влезете в required menu item натиснете the right arrow бутон.
7.За да излезете от сервизното меню изключетеTV и след това го включете ON.
Внимание!Ако влизате в менюто си запишете предварително на лист всички настроики които променяте-ще ви бъде от полза  в случай че не сте доволни от промените и искате да въстановите предишните!Ако не разбирате не  пипайте нищо в менюто-възможно е да изгубите гаранцията на ТВ-по нататък  с помоща на всеки които знае ще опишем какво може и какво не може да се пипа в сервизното меню
еи хора като ви слушам колко сте в час направо ми иде да се гръмна
Значи искам да кажа че hristoslav е много прав за големината на ТВ, а именно че и аз се уплаших от моят 52" ЛЦД и наистина до 5 дни сте свикнали и страите ви излеждат като "Юнос-и"
Давай смело....Първоначално публикувано от ministur
Здравейте пичове!
Преди 3 дена взех => Philips 47PFL7642
.. Нямам думи!! PC-o се вижда невероятно.. филмите също.
Има само един проблем в настройките който не успях да оправя.
Става въпрос за функцията на този телевизор отностно Черното. Докато си гледам филми, и когато кадъра е тъмен, телевизора го затъмнява допълнително... и това мн. ме изнервя. Четох .. четох тая книжка, но не намирам от къде се изключжа това чудо....
Дайте съвет моля ви се!!!
АА и не можах да разбера за какво е този "CI slot" (цък тук )?!?!? за цифрово ТВ ли е ?!?!
Благодаря предварително!
Common Interface -това е слот за Smart карти.Няма да ти върши работа за сега-там се поставя CAM модул и в него смарт картата-служи за декодиране на кодирани ефирни или кабелни канали/твоят телевизор е с ефирен тунер-DVB-T/
Мерси мн. за бързия отговор!!!Първоначално публикувано от hristoslav2
[color=navy]Как се влиза в сервизното меню на различните марки?/моля всеки които знае нещо по темата да гo публикува/
Samsung-При загасен от ДУ телевизор натискаш последователно INFO - MENU - MUTE - POWER ON и си в сервизното
Philips -При включен телевизор от ДУ телевизор натискаш последователно 062596-INFO и си в сервизното
NEO-натискаш последователно MENU 4725
JVC-натискаш едновременно PICTURE MODE и DISPLAY
PANASONIC- натиска сe и задържa бутон -V от страничния панел на телевизора и в същото време от дистанционното се натисне три пъти цифрата 0.
Преходите по менюто-зеленият бутон,От едно меню на друго-"hold" бутона.Работните часове се намират в меню 2/"Hours"/.Ако натиснем вместо "index" бутон "i",телевизорът връща заводските настройки /"self check"/ и включва избор на каналите.
С
SONY-1.натиснете VCR/TV/DVD бутон докатоTV LED lсветне. [vs/color]
А как се влиза в сервизното меню на LG 42PG3000 ? Ако някой знае, моля да напише.
Задържат се двете менюта няколко секунди.Това ти е динамичния контраст,виж в менюто имаш опция от която може да го спираш или намалиш.За какви пари го взе,ако не е тайна.Първоначално публикувано от 4i4i
ако има прогаряне на клетки никога ли не се оправя...???
В новите модели има фукция в менюто за предпазване от прогаряне-иначе има някаква система открита от сервизните техници-черна лента се движи напред назад по белия екран и въстановява донякъде прогорелите клеткиПървоначално публикувано от LeBron
Някой знае ли как се влиза в сервизното меню на-TOSHIBA , LG , SHARP ??