Страница 189 от 300 ПърваПърва ... 139179187188189190191199239 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,821 до 2,835 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от veselintonev
    Дойде време да се купува LCD TВ за всекидневната, която е около 20 кв2/5.50x3.60/, бях се спрал на 42" ама предвид че ще го слагам на стената май ще е 46".
    Имам питане отностно поставянето на ТВ -то на стената ,гледам има в Техномаркет различни стойки за поставяне на по-голени ЛСД-та , въртящи и статични, та интересуваме първо на колко разстояние от пода/тавана/ се поставя /има ли значение това /, мисля че трябва все пак да има някакъв наклон по Хоризонтална линия или трябва да е успореден на стената.! Ъгъла на виждане променя ли се много при ЛСД -то..?
    Аз ти препоръчвам така да се монтира, че да го гледаш фронтално на височината на погледа.
    Ако стаята ти е широка и се налага гледане под ъгъл е добре да е въртяща стойката защото вече при 45-50 градуса спрямо центъра при LCD започва да се губи от качеството. Пак зависи и от модела де.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2008

Благодаря на всички, които се отзоваха на въпроса ми!!! Избора ми май наистина няма да е лесен, но ще разгледам внимателно посочените от вас модели и тогава ще реша точно какъв да си взема - май ще има още седмица "мъки" в мислене и преценки Благодаря още веднъж!!!!

4. aad
    aad е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

моля за съвет за качествата на един от следните лсд.ще се гледа предимно на цифрова кабеларка-sony32s4000k-lg32lg6000-toshiba32xv500pg-philips32pfl5403d-samsung le-32a456.-всеки си има недостатъци естествено но съм се насочил към тях и всяко мнение ще ми е полезно.благодаря предварително

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от LeBron
    вече съм с 50PY80....супер много благодаря на ethernall и на lazarus18...ТВто е звяр..хахахаха дребни забележки но повече му се кефя отколкото да издребнявам...ethernall щях да взимам 46цата но като видях 50' с разлика от 400 лв.....гледам го от три метра и ми цепи главата...хахааххахахх
    Е айде честито! Със здраве да си го ползваш Аз като пазарувах нямаше 50-ки Иначе сигурно и аз такъв щаях да взема. До към 3-4 метра ми е ОК моя но на 5 малее... Верно като ми дойде някой на гости и като почна да му разправям, че ми е малък ме гледа леко странно При тея резолюции проблема ако гледаш HD сигнал, според мен е, че ТВ-то изобраява много дребни детаилим които окото ти вижда, че са там но не ги вижда добре и се получава едно допълнително напрягане на окото, което дразни и измаря. Още повече, че вече почват да се появяват и читави телевизионни сигнали (снощи гледах 16х9 tv7 със супер качество за SD сигнал) и няма проблем да ги гледаш от 3-4 метра на 46-50-ка. Още веднъж - поздравления за избора и кажи какви са ти забележките, че ми е интересно...

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ethernall
    Е айде честито! Със здраве да си го ползваш Аз като пазарувах нямаше 50-ки Иначе сигурно и аз такъв щаях да взема. До към 3-4 метра ми е ОК моя но на 5 малее... Верно като ми дойде някой на гости и като почна да му разправям, че ми е малък ме гледа леко странно При тея резолюции проблема ако гледаш HD сигнал, според мен е, че ТВ-то изобраява много дребни детаилим които окото ти вижда, че са там но не ги вижда добре и се получава едно допълнително напрягане на окото, което дразни и измаря. Още повече, че вече почват да се появяват и читави телевизионни сигнали (снощи гледах 16х9 tv7 със супер качество за SD сигнал) и няма проблем да ги гледаш от 3-4 метра на 46-50-ка. Още веднъж - поздравления за избора и кажи какви са ти забележките, че ми е интересно...
    От къде ги купувате тези голями размери плазми?
    От известно време не намирам в сайта им нищо над 42 инча от по-новите модели.

7. Тук е от
    Dec 2002

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Човек какво направи ти бе! 1380лв.за 26"! Ти сериозно ли го мислиш или си решил да ни шокираш тука из форума?!?!?
    Е аз още не съм решил на 100%, но до този извод стигнах.
    По принцип бях набелязал следните модели 26":
    1. LG LC51 - модел от средата на 2007г.
    2. Panasonic 500p - за този знам със сигурност, че е добър, но вече го няма.
    3. Sony p или s серията - много негативи прочетох за тези две серии на сони,
    4. LG 3000 - това ми изглежда нов модел, но не можах да го намеря по магазините.

Телевизорът ми трябва за кухнята, където разстоянието не е проблем, но е проблем мястото където ще се окачва. Ако можеше да се сложи там 32", нямаше да се замислям изобщо.
    И в крайна сметка този V4500 има всичко, което може да се иска от един тв. Има и цифров тунер, което е голямо предимство за софия и ми е напълно достатъчно за кухнята да гледам бтв, нова и канал 1. Наистина е на безумна цена за 26", но дето се казва в една реклама"Е добре де какво да направя".
    Ти кой модел би препоръчал?

8.  

9. Тук е от
    Dec 2002

Цитат Първоначално публикувано от kokovanev
    унгарска партида /вече почти изчерпана, като им гледам сайта/ Самсунг 26 R8Х BD с "истинска" матрица...
    Как да разбера коя е "истинската" матрица?

10. Тук е от
    Jun 2008

Пускано е многократно, но:
    A- AU Optronics (AUO)
    C- Chi Mei Optoelectronics (CMO)
    P или W - Chunghwa Picture Tubes (CPT)
    S или нищо - Samsung

Буквата я гледаш на етикета на гърба на телевизора, на малко разстояние след модела.

Повече инфо за Самсунг /и не само/ за ползващите руски език - http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:12202

11. Тук е от
    Dec 2006

Здравейте, в DOMO видях SAMSUNG TV-LCD различни модели с цени, които са значителни по-ниски от стандартните. На кашона и на инструкцията пише refurbished, което в превод значи излъскано, поправен, подновен и т.н. Намерих един сайт, в който пордробно е обяснено какво означава refurbish. Иначе гаранцията е стандартна, като за другите TV. Според вас заслужава ли си риска - цената е около 1/3 по-ниска.
    http://hometheater.about.com/cs/befo...efurbinfoa.htm - това е линка за сайта.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Дп Колкото знам са рециклирани ТВ, един познат си взе такъв от Домо и интересното при него е че този модел не е Фул ХД, а при него е сменен с ФУЛ ХД и е на цена под 1000лв за 32" ,кара го вече няколко месеца без проблем.

13. Тук е от
    Dec 2006

Мерси за отговора. Преди малко се обадих в ДОМО в централата и казаха, че това са телевизори, които са имали софтуерен проблем, който е отстранен и затова са на такава цена. Моля специалистите да кажат дали си заслужава риска имайки предвид разликата в цената, която наистина е значителна.
    Благодаря.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от markoni_bg
    Мерси за отговора. Преди малко се обадих в ДОМО в централата и казаха, че това са телевизори, които са имали софтуерен проблем, който е отстранен и затова са на такава цена. Моля специалистите да кажат дали си заслужава риска имайки предвид разликата в цената, която наистина е значителна.
    Благодаря.
    При положение, че имаш гаранция и го огледаш преди да го вземеш за несофтуерни проблеми не виждам голям риск. Доста хора, включително и потребители от този форум, си купиха такива бройки и никой още не се е оплакал.

16. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от zizu
    Е аз още не съм решил на 100%, но до този извод стигнах.
    По принцип бях набелязал следните модели 26":
    1. LG LC51 - модел от средата на 2007г.
    2. Panasonic 500p - за този знам със сигурност, че е добър, но вече го няма.
    3. Sony p или s серията - много негативи прочетох за тези две серии на сони,
    4. LG 3000 - това ми изглежда нов модел, но не можах да го намеря по магазините.

Телевизорът ми трябва за кухнята, където разстоянието не е проблем, но е проблем мястото където ще се окачва. Ако можеше да се сложи там 32", нямаше да се замислям изобщо.
    И в крайна сметка този V4500 има всичко, което може да се иска от един тв. Има и цифров тунер, което е голямо предимство за софия и ми е напълно достатъчно за кухнята да гледам бтв, нова и канал 1. Наистина е на безумна цена за 26", но дето се казва в една реклама"Е добре де какво да направя".
    Ти кой модел би препоръчал?
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09027480
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09027482
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038603
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038809
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09039187

17. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Някой знае ли как се влиза в сервизното меню на-TOSHIBA , LG , SHARP ??
    За Toshiba мога да ти дам 2-3 линка :
    http://www.avforums.com/forums/archi...p/t-20308.html
    http://www.avforums.com/forums/archi.../t-436437.html
    http://www.avforums.com/forums/showt...=485190&page=5
    Дано ти свършат работа.
    :-)

Виждам, че дискусиите относно размерите на панелите продължават. Аз имам 2 панела. Единият е с диагонал 26", а другият - 52". И преди съм изразявал мнението си, но мисля да се потретя: При FullHD панелите размерът ИМА значение. Колкото повече - толкова повече! :-))))))))))))))))

18. Тук е от
    Jun 2008

bgm, виж ги и на живо, но от това, което аз съм гледал, горе-долу стават LM70 /с доооста уговорки/ и Sam.456 /6=DVB-T + разл. шаси с малко по-добър процесинг/, ако е с S матрица... Последния вариант превъзхожда значително останалите, вкл. и LM70. А В40ХХ е пълен отврат, отдолу и отгоре инвертира страшно цветовете /както и 26-ците от S30XX серията преди него, подозирам, че са с AUO-TN/, тотална излагация, особено за тези пари... Ползвам много техника от Сони, някои неща са още от началото на 90-те /сериозни модели CD плеър, касетен дек, VHS Hi-Fi и др./, други /Megapixel MiniDV, DVD-HDD-рекордер, ES серия ресийвър/ са по-"пресни", но напоследък трябва доста да се внимава, сляпото предоверяване "only 'cos it's a Sony" не е за препоръчване...

П.П. Същото е и при останалите "големи" - Филипс, JVC, Панасоник, Хитачи, Тошиба, Саньо и т.н. и т.н., но Сони са по-нагли и искат много пари за откровено "бюджетни" изделия... А колко стабилни /въпреки, че някои си бяха чисто търговски.../ марки от близкото минало буквално "умряха" от/в ръцете на китайците - Акай, Шнайдер, Сименс, Грундиг, Саба, Телефункен, Томсон, Нордменде, Паладиум, Блаупункт, Фишер и т.н. - много са... Да не говорим, че някога /началото и средата на 90-те/ дори изделията с марка като Кроун, Тевион /и някои други такива.../ бяха с доста прилично качество, а за цената си - направо отлични... Което при Нео, Елит, Санг, Пролукс, Техникер и т.н. никога не се е случвало... Извинявам се за лирическото отклонение...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе