Страница 139 от 300 ПърваПърва ... 89129137138139140141149189 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,071 до 2,085 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2008

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Добре де, как може СД сигнал на LCD на 50" от 3 метра да в добре ? Като ходих до ТМ уж да гледам Самсунг 46А656 и видях някакви Сонита и други модели пуснати на сигнала от ИТВ направо се отвратих. Както каза консултанта, май май вярно като си купиш ЛЦД за СД сигнал, винаги ще маже. Като че ли май и аз ще се насоча към PANASONIC TH-46PY85P. Или пък от ЛЦД-тата се замислям за PHILIPS 42PFL9603, че с този 17 битов панел картината доста ми се чини. Някакви мнения ?

ПС: Защо на а656 моделите на самсунг им пише 15 000:1 контраста като уж беше 50 000 ? Това второто да не е просто някакъв динамичен ...

2.  

3. Тук е от
    May 2008

Като да добавя че ще се гледа от 2.5 метра.
    Все пак и двете имат ХДМИ вход и идвете ще ми предават като монитор на тази резолюция от лаптопа
    А то на ХД сигнал всички предат добре, но въпроса е че като му завържа булсат-а .... нещата отиват на сериозно мазане
    При плазмите това е доста по малко заради времето на реакция, че и контраста на едните е къде къде пред другите

Не искам да започвам вечната дискусия между ЛЦД и Плазмите, просто питам за съвет

4. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от max_nik
    Според мен, за това за което ще го ползваш и двата размера ти са много. От 3м максимума според мен е 40", особено когато си говорим за SD и DVD. Аз сега ще купувам ТВ и точно като теб ще гледам от 3м, и съм се спрял на 37", което за мен е почти идеално. Всеки си има различни виждания за разстоянието, за това един добър съвет е да отидеш в магазин с много телевизори да се пусне DVD или цифрова ТВ, да се отдалечиш на 3м и да гледаш.
    Аз гледм 46" от 3-4м и ми се струва малък телевизора ще се замислям за 50-52"

5. Тук е от
    May 2008

купи си Шарп и няма да съжаляваш,моя
    Цитат Първоначално публикувано от georgyg
    Copy/Paste от другата тема
    И аз имам един въпрос, след като по прочетох малко форума си търся телевизор от 37" до 42" до 2000 лв.
    До тука клоня към TOSHIBA 37X3000PG http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09033246 и PHILIPS 42PFL7662D http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09030221 Като май Тошибата повече ми харесва. Шарп мисля нямат добър подходящ модел за парите си. В момента сме на Булсатком.

А мисля и някаква стойка да взема, но ми трябва да се върти, но ги гледах, че са към 250-300 лв.

Сега ъпдейт, днес разгледах малко телевизорити по обстойно и стигнах до извода, ча дори може и Шарп да взема, макар да е 500 лв по скъп.
    Давайте и друга идея.
    Купи си Шарп и няма да съжаляваш 4м/с е поне моя е такъв Sharp LC-46 X 20 E
    няма като другите телвизори при движение се гледа замъглено.По форумите се пита от колко разтояние се гледа флат телевизор аз го гледам моя от 3-4 метра и е ок

6. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от zaks
    купи си Шарп и няма да съжаляваш,мояКупи си Шарп и няма да съжаляваш 4м/с е поне моя е такъв Sharp LC-46 X 20 E
    няма като другите телвизори при движение се гледа замъглено.По форумите се пита от колко разтояние се гледа флат телевизор аз го гледам моя от 3-4 метра и е ок,дори се замислям за следващият телевизор да е ПАЙНЕР КУР-о 50-52"

7. Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от zaks
    купи си Шарп и няма да съжаляваш,мояКупи си Шарп и няма да съжаляваш 4м/с е поне моя е такъв Sharp LC-46 X 20 E
    няма като другите телвизори при движение се гледа замъглено.По форумите се пита от колко разтояние се гледа флат телевизор аз го гледам моя от 3-4 метра и е ок
    Мисля наистина да взема Шарп (ще се купува Септември) просто защото наистина няма смисъл да се прави компромис за 400лв, но ще го взема по малък от твоя - вероятно 37" или 42" (по скоро големия), а пък след това ще се търси стойка.

На мен ми трябва стойка за стена, но де не е неподвижна, а да моше телевизора да се мести, защото е между 2 помещения на средата и няма да е удобно, та поради тази причина стойката май ще е към 300 лв, но по нататък ще се купува. Лошото е че LC-42X20E е 2500лв, та сега търся човек, който да уреди една малка отстъпка от Техномаркет-а за телевизора. Първоначално бюджета беше 1500-1700, но явно няма да е това. Ще се събират пари и това си е

8.  

9. Тук е от
    Jul 2008

Има ли някой който да каже нещо добро за новите плазми на Панасоник например: PANASONIC TH-46PY85P

10. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от nesorvtrori
    Има ли някой който да каже нещо добро за новите плазми на Панасоник например: PANASONIC TH-46PY85P
    42ката от същата серия много ми хареса а панела е идентичен....
    Последните дни идват приятели които си взеха ЛСДта и като видят образа на телевизора ( PANASONIC TH-42PV80P ) на цифрова TV и не могат да повярват че може да се вижда толкова добре... Но тъй като всичко е строго субективно моя съвет е записване на DivX (700MB) и тестване с него по магазините което ви хареса как се вижда него взимате а не после да има олеле.. ама то на фул ХДто изглеждаше невероятно а на кабеларката...

11. Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    42ката от същата серия много ми хареса а панела е идентичен....
    Последните дни идват приятели които си взеха ЛСДта и като видят образа на телевизора ( PANASONIC TH-42PV80P ) на цифрова TV и не могат да повярват че може да се вижда толкова добре... Но тъй като всичко е строго субективно моя съвет е записване на DivX (700MB) и тестване с него по магазините което ви хареса как се вижда него взимате а не после да има олеле.. ама то на фул ХДто изглеждаше невероятно а на кабеларката...
    И аз гледах при един приятел и потвруждавам,че се гледа по хубаво от което и да е ЛСД на което съм гледал.Трябваше Лазарус да послушам Плазма да купя ама както казах следващият ще е определено плазма PANASONIC или Pioneer КУР-о най вероятно,други марки плазма няма

12. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от boris_bg
    ... В моя случай дилемата е 46 или 52 инча, които ще се гледат от 3м . ..Най-много ме притеснява дали при големия размер качеството на картината не се възприема като по лошо заради по малкото разстояние и дали да очаквам вторични негативни ефекти като главоболие и т.н. С две думи някой може ли да сподели дали гледа 52 инча от 3 метра. Качеството на сигнала е цифрова кабелна и ДВД.
    Според моето лично мнение 46 инча ще ти е достатъчен.Но всичко е въпрос на собственото ти възприятие,аз например гледам 42 инча от около 2,5 метра и ми малее отдавна,но първите една-две седмици докато свикна ми беше леко кофти.Иначе за HD и 52 инча не са проблем от 3метра.Но за SD сигнал,52 инча от 3метра са си множко,така че според мен разумният избор е 46-те инча,към които си се насочил.Имаше един сайт с оптималните размери на екрана за различните сигнали и разстоянията,от които да се гледат.Мисля че lazarus18 го беше пускал веднъж,така че ако не го затрудняваме може да го публикува пак.

13. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от boris_bg
    adtomov... Да разбирам ли че гледаш 52 инча на SD цифров сигнал и всичко е ОК. Аз по принцип съм голям фен на Пайнер Куро....
    Да, от известно време гледам една Тошиба 52 инча от 3 м. На стандартен сигнал размазване, разбира се, има. Засега LCD-тата не могат да го преодолеят. Но поне Тошиба са се постарали да го минимизират. Аз поне свикнах. А и моята цел не е сигналът, с който разполагам сега. След време ще имам цифров сигнал през HDMI интерфейса и тогава ... Но да не се унасям в мечти.
    Pioneer Kuro е най-доброто, което можеш да имаш като плазма. Мога само да те посъветвам да изчакаш малко, докато в Т-маркет у българско се появят повече модели на последната серия на Panasonic (PZ800U), които имат THX сертификат за картината при един от фабрично зададените режими. И тогава да решиш. Успех!
    :-)

14.  

15. Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Да, от известно време гледам една Тошиба 52 инча от 3 м. На стандартен сигнал размазване, разбира се, има. Засега LCD-тата не могат да го преодолеят. Но поне Тошиба са се постарали да го минимизират. Аз поне свикнах. А и моята цел не е сигналът, с който разполагам сега. След време ще имам цифров сигнал през HDMI интерфейса и тогава ... Но да не се унасям в мечти.
    Pioneer Kuro е най-доброто, което можеш да имаш като плазма. Мога само да те посъветвам да изчакаш малко, докато в Т-маркет у българско се появят повече модели на последната серия на Panasonic (PZ800U), които имат THX сертификат за картината при един от фабрично зададените режими. И тогава да решиш. Успех!
    Казах следващият телевизор,не се знае кога ще е та аз съм от 2-3 месеца с Шарп откъде толкова пари та още един да взема
    Просто преди да купя Шарпа Лазарос ми каза плазма да си взема а аз не го послушах човека не,че моя гледа лошо,но констатирах,че Плазмата Пенасоник и Пайнер гледат много по-добре над останалите марки,става въпрос за плазми за ЛСД немога да кажа нищо за Пенасоник а Пайнер-ане прави ЛСД,също тъка си е мое мнение,че хубаво гледа за ЛСД Шарп-а и някой Самсунги,останалото дано не обида някой и пак повтарям,че си е лично Мое мнение другите марки нещо не ги бива .
    Желая всичко добро и приятна вечер на всички
    PS
    Някой беше казал,че всички ЛСД-та мажат на Шарпа като му дам всички опций на ЕКШЪН -4м/с не съм видял мазане,ако някой е констатирал,че има ще запиша час за очен лекар
    :-)

16. Тук е от
    Apr 2008

Вчера ходих до ТМ да гледам Х20Е серията на Sharp, но останах доста разочарован от картината на обикновена кабелна - жестоко мазане!!! Не знам дали е от настройките или от това , че били вързали много ТВ-та и сигналът се прецаквал съвсем!!! Препоръчаха ми от там тази плазма - щяла на кабелна да се представи много по-добре, което за мен е важно:
    http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09037550

Въпросът ми е Sharp 46Х20Е - 2800лв. или тази плазма , която е 42' инча - тавана ми е 3000лв.
    Мисля , че преди месец в ТМ пак ми препоръчваха същата плазма на същата цена - май е време да я свалят!!!

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Гледах 42 ката на PANASONIC която е 2000 и не е full HD. Наистина се справяше перфектно на аналогова кабелна - обаче моето лично мнение е че е грехота да се дадът 2000 лв за плазма която не е FullHD. Модела който са ти препоръчали е добър обаче цената отново по мое мнение е безобразно висока! Извинявай ама за тези пари можеш да вземеш качествено 46" LCD! За тази твърдо не бих ти препоръчал да го вземаш!

18. Member
    Тук е от
    Jun 2008

А за чий х*й ти е да е фул ХД ако не си гейм маниак или не гледаш от 1.5-2 метра ако ми обясниш.....
    На фул ХД сигнал плазмата дето са му препорачали на пича вади страхотен образ ама все пак презумцията е че си взимаш панела основно за телевизия а там дали е фул ХД или е просто ХД вервай ми няма да хванеш разлика която да те убеди да дадеш 50те % повече....
    А на качественото 46" ЛСД как се виждат качествените ни програми от кабелната/цифрофа ТВ е просто мъкааааа.....
    Относно тва да си го купиш с цел след 3 години да го ползваш пълноценно за мен е смешно тъй като след 3 години техниката ще е значително напреднала цените ще са паднали и сегашното "качествено" ЛСД ще е последна дупка на кавала.... Друг е въпроса ако се взима основно за Игри и фул ХД филми от комп тогава и аз съм за ЛСДто но тогава фактически си купуваш голям монитор с тунер :D

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе