Страница 239 от 300 ПърваПърва ... 189229237238239240241249289 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,571 до 3,585 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Привет Didi
    относно новата ти дилема-PANASONIC TX-37LZ8P е с по-добрата матрица IPS-Alpha докато Samsung-а е с матрица A-MVA на AUO-иначе процесинга/обработката/ на видеосигнала е на едно ниво и при двата модела
    Разбирам пристрастието ти към Самсунг-но дизайна е последното нещо което се гледа при избора на един телевизор
    Що се отнася до резолюцията на Panasonic-а-FULL HD ДИСПЛЕЙ -РЕЗОЛЮЦИЯ 1920 Х 1080 -но това няма никакво значение при телевизори до 37 инча-няма да забележиш разликата в картината/можеш да я видиш при размер от 42 инча нагоре
    Подкрепям мнениетто на Zlatko за PANASONIC TH-42PV80P-погледни го
    /
    Цитат Първоначално публикувано от trink
    Досега само четох ли четох, но накрая да се включа и аз да помогна
    Минах през всякакви телевизори и се оказа, че почти какъвто и да сложа, ще съм много доволен- все пак не съм имал телевизор от около 2 години. Минах през какви ли не желания- Philips, LG 37LG600. Samsung 37A656... Мислех и аз между Панасоника и Самсунга на Dida, ноооооооо:
    - Panasonic 37LZ8P е 1500лв, обаче е само 10000:1 контраст(не става- какво като е модел 2008 )
    - За сметка на това, 37A550 е пак 1500лв, но контраста е 35000:1. Определено по-добре.
    ОБАЧЕ- Samsung LE40A557 е само 1800 лв, като е с 3 инча по-голям и контраста му е 40000:1. Този контраст го няма дори скъпия 37А656.
    Това е телевизора за мен, въпреки че е малко голям- имах огромно желание за 37", но ще си взема 40".
    Да не говорим, че този 37А556, е като 40А557, но с 3 инча по-малък, с по-кофти контраст. А пък е с 50 лв. по-скъп! Да, 37 инча са по-скъпи от 40 инча

Е- има една уловка де- има го само в един от магазините Техномаркет- на Цариградско. Явно ще чакам до Януари да докарат повече бройки.
    trink- 5-та серия на Samsung/ LE40A557/ е с по-евтина матрица/A-MVA/ за разлика от 6-та серия/S-PVA/ -от там и разликата в цената/не забравяй че матрицата/видеопанела/ е 70% от цената на телевизора
    Цитат Първоначално публикувано от granity
    samboro-няма разлика KDL е регионален код на 32U4000,ако има разлика в параметрите то Технополис са объркали брошурата Всички телевизори на Сони които се продават в момента започват с този код-KDL.Не зная каква е цената му но ако е над 1000 аз лично бих си избрал друг.
    granity-KDL не е регионален код на SONY !!!!Това е просто означение за телевизорите
    регионалният код се изписва накрая- SONY KDL-40D3500AEP
    AEP- All European Product
    Е - Европа
    буквата К на края обаче не е!! -SONY KDL-40P3000K
    Цитат Първоначално публикувано от soon
    zlobarov добър е, но този размер е вече много голям за моето място. Кофтито е,че всички у нас си падат по високо контрастна и остро детайлна картина, а това при плазмената технология не го виждам.
    SOON-Lazarus18 хубаво ти го е казал-плазмените телевизори имат по-детайлна и контрастна картина от LCD телевизорите.А най-детайлна картина имат лазерните телевизори.
    наскоро гледах 3 сайта на казината във VEGAS-всички големи супер луксозни апартаменти бяха с плазмени телевизори PIONEER.
    ЗАЩО ЛИ????

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

hristoslav2 няма лошо, въпрос на възприятие, но при плазмата детайл/блясък/острота/рязкост/лазур на цвета/дълбочина от контраста на черното - жалко но нищо не виждам дори и насила. Грешката е явно при мен, но всички около мен и десетки най-различни приятели всички са предпочели LCD. Има няколко случая за заменки на първоначално купени Plasmа телевизори с ония по-лошите и защо ли. Относно най-детайлната и рязка картина пак повтарям единственно видях при Филипса - 42'9603, но няма да го купя заради вече изброените неща с който НЕискам да се съобразявам и съжалявам на тази супер висока цена. Дори и на цена от -2000 лв.= 1780 лв. пак ще се замисля. Относно модела на PANASONIC TX-37LZ8P мога да кажа, че е телевизор с рядко срещана перфектна картина. Лошото при него е че го няма в размер 42' - 46". Ако го има в такива проблемът ми от към търсене ще бъде решен мигновенно. Трудно се събират хубавите неща в едно.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Съжалявам колеги! Ходих гледах, но картината на LCD то на мен ми харесва повече! Говоря за HD. Лично мнение! Просто сравнявах Панасоник и други модели добри плазми, това е! По "студената" картина на LCD ми харесва повече! Може би защото стоя все пред монитор, може и по друга причина, но моето мнение се различава от общото. Именно "топлата" картина и по видимия пиксел на плазмите не ми харесват. Иначе като се има предвид че цените им са относително по ниски избора на плазма би бил по-лесен. Но това е както казвам лично предпочитание. Определено не бих си взел плазма, колкото и добър контраст да има и колкото и да е добро черното.
    Няма топла или студена картина. Има правилно настроена и грешно. Гледайки с по-студени цветове ти изкривяваш картината спрямо това как е настроена тя при записването на самия филм и как е искал режисьора тя да се вижда.
    Не виждам как може да е по-видим пиксела на плазмата като на една и съща площ има еднакъв брой пиксели. Аз на HD Ready не виждам пикселите пък какво остава на Full HD.
    Не казвам, че винаги трябва да се избира плазма, но и при двете технологии образа трябва да бъде настроен по един начин за да показва това, което е записано. При еднакви настройки вече между модели във високия клас и от двете технологии няма голяма разлика. Просто разликата идва от там, че плазмата показва най-доброто си в леко затъмнено помещение, а LCD-то във светло.

soon, и друг път съм правил показно в което една плазма Панасоник 42PV80, която е HD Ready модел, дава повече детайл в образа от който и да е Full HD LCD модел от ниския, че и някои от средния клас. Разбира се, гледани от нормална дистанция.
    Детайла на образа зависи от много неща /контраст, шумоподтискане, motion resolution.../, а при повечето показатели плазмата има предимство.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

lazarus18 да прав си. По едно време бях решил още когато се появи този модел на Панасоник да си взема плазма, но след баланса и контрола на това което нашите очи в семейството и около ще харесат да гледат най-вече ... знаеш кой стана моя фаворит ...М...

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Телевидение высокой четкости (HDTV) - большой прыжок вперед, но различные варианты формата HD-видео оставались долгое время предметом интенсивных дискуссий.
    Грэг Бенсберг, главный советник по телевещанию британской регулирующей организации Офком (Ofcom) говорит, что исследования показывают: 720p более перспективный формат, особенно при использовании любого вида компрессии видеосигнала. "Компрессия интерлейсного видеосигнала (1080i) создает больше проблем,- говорит он,- В этом отношении прогрессивный сигнал (720p) явно лучше"
    Конечно, лучшим решением есть формат 1080p, уже доступный на Blu-ray дисках. Бенсберг с этим согласен - "Да, мы надеемся, что в будущем мы станем свидетелями вещания в формате 1080p, поэтому люди должны думать о будущем, когда они выбирают для покупки телевизор."
    Поэтому на вопрос, какой формат перспективнее - 720p или 1080i, напрашивается окончательный ответ, по крайней мере точка зрения телеиндустрии, а это очень важный пункт в дебатах о переспективах разновидностей HDTV-форматов. В словах Фила Лавена, бывшего технического директора EBU (Европейского Вещательного Союза) это звучит так - "Мой посыл очень простой: Формат 720p - теперь, 1080p - позже, 1080i - никогда"

7. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Dida
    Здравейте отново!!!
    Много благодаря на hristoslav2 за инфото (относно samsung-a).
    Но тъй като (разбира се) все още не съм купила нещо - продължавам да мисля (=чета). Форумът е много интересен, само ми е малко на "китайски".
    И в този ред на мисли видях съвет за PANASONIC TX-37LZ8P (който отново попада в "моята" ценова категория). За съжаление инфото в Техномаркета е супер оскъдно и не схванах дали е Full HD или HD ready. Разбрах, че е модел 2008, но ако можете да ме ориентирате малко повече за дилемата PANASONIC TX-37LZ8P или Samsung LE37A550 (като оставим настрана дизайна, към който съм пристрастна).
    Предназначението му е телевизия (тривиално - вероятно ITV или Bulsatcom - което е друга тема на размисъл), и - разбира се филми от compa-a.
    Благодаря предварително!!!
    Щом си се спряла на два модела - избора ти е лесен.
    Просто отиди и виж, кой от двата ти харесва повече като картина, дизайн, ако ще и като дистанционно.
    С който е от двата няма да се набуташ. А след това в вас няма да има с какво да го сравняваш.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от stevepy
    Здравейте !Видях ,че коментирате Samsung a536.Имам въпрос свързан с него.Вчера си купих такъв/след дълги колебания/ и имам следния проблем-на кабелна /при всички програми/ на екрана "вървят" три светли ленти.Особено са дразнещи при по-тъмна картина.Някой може ли да даде съвет ?
    Както повечето от вас предположиха -оказа се ,че проблема при мен е от кабелната.Днес ми монтираха "прословутия" галваничен разделител и чертите изчезнаха.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

11. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Няма топла или студена картина. Има правилно настроена и грешно. Гледайки с по-студени цветове ти изкривяваш картината спрямо това как е настроена тя при записването на самия филм и как е искал режисьора тя да се вижда.
    Не виждам как може да е по-видим пиксела на плазмата като на една и съща площ има еднакъв брой пиксели. Аз на HD Ready не виждам пикселите пък какво остава на Full HD.
    Не казвам, че винаги трябва да се избира плазма, но и при двете технологии образа трябва да бъде настроен по един начин за да показва това, което е записано. При еднакви настройки вече между модели във високия клас и от двете технологии няма голяма разлика. Просто разликата идва от там, че плазмата показва най-доброто си в леко затъмнено помещение, а LCD-то във светло.
    Може и аз да не съм го казал точно! Нека да го кажа по друг начин - рязка, отчелива. Това имам предвид със студена.Нямам предвид цветовете. Относно плазмите при близко гледане се забелязва зърнеста структура дори и при FULL HD. Дали става дума за пикселите.. възможно и да не е. При LCD това не се забелязва.Там пък има "мазане". Както и да е избора съм си го направил. Остава марка и модел.
    А и смятам че избора ми е правилен понеже обикновенно гледам на светло...
    Не знам кой стандарт ще победи - може и нито един от двата, знам само че ще се купува телевизор!

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Изобщо не става дума за войни и победи. Ясно е, че и двете ще останат поне още няколко години с огромен превес в продажбите на LCD. Не отричам, че това е по-лесния избор. От всичките 10-15 човека, на които пряко съм им помагал да избират нов телевизор, най-много 3-4 да са избрали плазма в крайна сметка.

13. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте, искам да си взема 37" Full HD LCD телевизор, защото по-голям размер не мога да събера, а и разстоянието от което ще се гледа е 2,5 - 3,5 метра. Бюджета, с който разполагам е МАХ 2000 лева. Общо взето съм се спрял на 2 модела: PANASONIC TX-37LZ8P и PHILIPS 37PFL7603D. Първия към момента се харчи в Техномаркет за около 1449 лв., а втория за около 1999 лв. Въпроса ми е - има ли някой преки впечатления от тези модели и ако да, кой от двата е по-добър избор (изключвам цената, тъй като влиза в бюджета)? Има ли друг по-добър модел 32-37" за тези пари?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ico7
    Здравейте, искам да си взема 37" Full HD LCD телевизор, защото по-голям размер не мога да събера, а и разстоянието от което ще се гледа е 2,5 - 3,5 метра. Бюджета, с който разполагам е МАХ 2000 лева. Общо взето съм се спрял на 2 модела: PANASONIC TX-37LZ8P и PHILIPS 37PFL7603D. Първия към момента се харчи в Техномаркет за около 1449 лв., а втория за около 1999 лв. Въпроса ми е - има ли някой преки впечатления от тези модели и ако да, кой от двата е по-добър избор (изключвам цената, тъй като влиза в бюджета)? Има ли друг по-добър модел 32-37" за тези пари?
    По-скоро този - Samsung 37A556
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040063

Филипса е хубав, но според скъп за това, което предлага, а новите ЛСД Панасоници нещо не ми допадат като обработка на сигнала - доста шум и дефекти в картината. Особено на SD сигнал.
    И двата модела, които гледаш имат забележки към черния си цвят.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Здравей stevepy!
    Ще съм ти благодарен ако дадеш малко информация за SAMSUNG LE 40A536.
    Заслужава ли си покупката му? Как се справя телевизора на SD, HD сигнал? Пускал ли си РС през някой от входовете му и ако да как се справя?
    Какво ти харесва в него и какво не. Въобще напиши нещо за телевизора.
    Благодаря предварително!

17. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Може и аз да не съм го казал точно! Нека да го кажа по друг начин - рязка, отчелива. Това имам предвид със студена.Нямам предвид цветовете. Относно плазмите при близко гледане се забелязва зърнеста структура дори и при FULL HD. Дали става дума за пикселите.. възможно и да не е. При LCD това не се забелязва.Там пък има "мазане". Както и да е избора съм си го направил. Остава марка и модел.
    А и смятам че избора ми е правилен понеже обикновенно гледам на светло...
    Не знам кой стандарт ще победи - може и нито един от двата, знам само че ще се купува телевизор!
    Това е така защото в магазина го гледаш на динамик, магазинен режим или както там си го кръсти конкретната фирма ако с тези настройки гледаш в домашни условия ти гарантирам главобол след максимум 2 часа... (под домашни условия нямам в предвид на двора в слънчев ден )

18. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от sirgeorge
    Здравей stevepy!
    Ще съм ти благодарен ако дадеш малко информация за SAMSUNG LE 40A536.
    Заслужава ли си покупката му? Как се справя телевизора на SD, HD сигнал, DVD? Пускал ли си РС през някой от входовете му и ако да как се справя?
    Какво ти харесва в него и какво не. Въобще напиши нещо за телевизора.
    Благодаря предварително!
    Съжалявам ,но аз съм пълен профан на тема телевизори.Потърси помощ от някой от спецовете/lazarus,hristoslav/.Иначе избрах модела ,защото предлага най-много за цената си/въпреки факта ,че е нисък клас телевизор с кофти матрица и тн/.Все още съм го ползвал само на кабелна и нямам впечатления.Последно -от четене на форума и умуване /почти година /се убедих ,че няма идеален телевизор-просто като дойде момента за покупка вземаш това ,което теб ти харесва най-много.Това е правилния избор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе