хахахахахах
Добре си решил. Модела е съвсем приличен, но има и други също толкова добри предложения:Първоначално публикувано от ridck
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038238
Този е със 100 лева по-скъп, но значително по-добър:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037939
Да не кажа, че за тези пари и за разстоянието, от което ще гледаш съвсем спокойно може да си вземеш 40-42 инча без никакъв риск за зрението ти.
Например това, което е също по-добър модел:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09030045
както и това:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039013
Не знам какво разбираш под HD на тези оператори, но те и двата не предлагат такава екстра. Нищо че им върви рекламата нонстоп.
Освен ако не смяташ 1-2 HD канала за някаква услуга.
Така или иначе всички тези модели в малка и голяма степен ще ти свършат работа и със SD програмите си.
Аз бих добавил и LG 42LG6000
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09040326
Малко по голям е(на 3,5м. ще заспи),смятам че е много балансиран модел за момента на тази цена,само дето на сайта на маркета са се осрали с това време за реакция.
Предварително уточнявам че не става дума точно за този модел!Първоначално публикувано от madmaxx
Човек, двама мои познати си взеха LG - хубава цена, стилен - приемливо добър дизайн - ама много дървен софтуер имат тия LG телевизори ! Големи кахъри с включване към външни устройства и много дървено меню - чак дразни. Иначе по отношение на цената наистина са примамлив избор!
Вчера ходих по друга причина в ТМ на Цариградско - та там видях, че има 50PY80 - сложен е до моя. Даже се поуспокоих, че 50-ката не изглежда чак толкова по-голяма. Не знам дали просто им бяха различни настройките, но 46-цата имаше по-добра картина...Първоначално публикувано от lazarus18
При новите модели менюто е направено много прегледно с големи картинки и според мен е много удобно за работа,все пак там е въпрос на вкус,а за включването на външни устройства ако се има в предвид PC,защото при други не виждам какви проблеми може да има,поне аз не съм имал никакви проблеми просто се пуска автоматичната конфигурация и всичко се получава от първият път,при положение че не не съм много на ти с компютрите.При LG6000 нещото,което ме дразни е че няма подходящ формат при който да се гледа формат 4:3.Първоначално публикувано от elcos
Да за PC става дума! Няколко пъти без малко да залитна към LG - определено цените им хич не са лоши - ама като се сетя за проблемите с връзката... Мисля доста да го ползвам за връзка с PC!
Убеден съм че са оправили софтуера, обаче нямам възможност да го тествам за съжаление.
Как вързваш компа - HDMI или D-SUB?
И по двата начина съм пробвал DVI-HDMI и VGA-VGA предимно на карти АTI
Някой може ли да направи по-подробно сравнение между 42LG600, Samsung M86 и A656, и плазмата PY80. Какво значи това че LGто няма подходящ формат за гледане на 4:3?
Благодаря предварително.
Означава че когато сигнала е 4:3 и като изключим варианта с две черни ивици от двете страни няма подходящ формат,който да компенсира разтеглянето на образа,както панорама при SHARP,JVC и smart при SONY.
Купих новото SONY 46W4500 който има "motion flow 100hz" като екстра но си нямам идея постоянно ли работи това 100хц или трябва аз да го пускам.
Предимно гледам футбол през дриймбокс и знам че за бързи спортове 100хц е добро предимство.Как да разбера дали работи или е изклчен 100 хц?
Четах и за сервизни менuта в форума има ли нещо което мога да пусна от там или подобре да не го пипам?
Иначе телевизора е впечатляващ но все пак при мен скока е голям от JVS 32' interi art кинескоп на това сони така че нормално да съм впечатлен от разликата.Дадаха ми го на цена 3650 лв което смятам е много добра цена за този модел.
37X20E определено не ми хареса, писъл съм за него в миналогодишната тема.Първоначално публикувано от ridck
Спри се на вариантите на лазарус или мадмакс.
@кокованев
Гледал съм ги на живо без Сонито, в този размер е трудно да вземеш нещо добро на подходяща цена.
Съгласен съм с изводите ти. Най-добре Панасоника или Самито.
Но за 26", които гледаш от 3 метра големи дефекти няма да се забележат
и почти всеки ТВ ще изглежда добре.
В едно заведение гледах 46" Грундиг от 12 метра.
Изглеждаше почти перфектно.
От 3 метра се виждаше, че е пълна скръб.
Тъй като ти сигурно си първия в този форум с такъв телевизор то ще трябва сам да го разучиш. Ако ползват същите настройки от Х3500 то доколкото помня имаше опции Auto 1/Auto2 и OFF. На Auto 1 работи най-добре.Първоначално публикувано от koxx
Колеги,
един въпрос по-скоро към връзването на Плазма с компютър.
Имам компютър с ATI HD4850 видео, в комплекта на видеокартата имам адаптор DVI to HDMI. Като ходих да си купувам кабел и исках да си взема DVI -> HDMI кабел, но в последния момент попитах пича в магазина дали ще изкара и звук въпросния кабел, та той ми каза че само HDMI - HDMI кабел ще изкара... викам му преходника който е в комплекта с видеокартата да не е с повече крачета (което очевидно няма как да се случи ) и то при условие че е вързана видеокарта към SPDIF на дъното.
Има ли такова нещо и става ли връзката с DVI to HDMI кабел.
Надявам се да съм го обяснил достатъчно разбираемо... Моля хора, които са го правили на практика да отговорят. Горното е валидно с пълна сила и за по-старата серия HD3XXX на ATI.
Мерси
Моя приемник Drembox HD е свързан кам ТВ-то само с такъв преходен кабел DVI-HDMI и си изкарва звука на HD каналите както и на нормалните канали като нямам друга връзка всичко е през този кабел.
Логично е в твоя случай да няма разлика но вси пак да кажат и хора които правят преход от ПС.
на мен също ми е интересно как като се свали филм на ПС се гледа на ТВ с HD kaчество иска се видео карта HD и поне DVI out ako niama HDMI pc-to или има и друг начин за да работи прехода през ПС.
малко нее по темата ама мисля 4е запознат може да напише два реда по въпроса.