Страница 21 от 300 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2003

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от plameo

Единият е: LG 37LC51 с матрица TFT S-IPS à matrice active
    http://www.lcd-compare.com/televiseu...-LG-37LC51.htm

Вторият е: TOSHIBA 37C3003PG с матрица IPS LCD Panel Technologie
    http://www.toshiba.de/consumer/files...s/37c3003p.pdf

След няколкоседмично обикаляне по магазините и аз сведох избора си до тези два модела, За съжаление все още не мога да избера. Някой да знае за основен недостатък на единият пред другия или пък неоспоримо предимсво, да говопи сега или да мълчи завинаги по въпроса ! Телевизора засега ще е основно на кабелна и чат пат DVD или от PC-to. По този повод, каква е резолюцията през VGA входа Native на панела или пък по-различна и с какво опресняване в Нет-а не намерих отговор на този въпрос.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

Пич утре отивам в магазина и точно тези два модела, които ни интересуват смятам да разгледам. Ще взема и xbox360 конзолата си и ще я пробвам и на двата модела/ ще поискам и разни видео материали да ми пуснат за сравнение. Като се върна веднага ще ти напиша кой е по-добрия според мен. Да те питам ти ходил ли си в магазините , разглеждал ли си ги лично?

4. Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от Redeemer
    Дали някой знае кога ще долази в BG 40"W3000 ?
    Първия внос е в края на януари, което като гледам календара е скоро Може би в магазините ще е в началото на февруари.

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004

Значи, може би ще ядосам някои, защото това, дето ще питам, може би някога някъде е обсъждано, но аз за 1 час четене не намерих отговора, та ще питам....
    Абсолютно съм гол и бос със широкоекраните телевизори, цифрови сигнали и т.н.
    Снощи бях на гости на моя позната и се "радвах" на новото й 42" LCD - LG някакво (хубава картина), обаче даваха новините по БТВ и грозно разтегнатите образи на екрана те карат да се чувстваш адски слаб и строен Хванах дистанционното и почнах настройките. Пусках картината в режим 4:3 за да се пооправят муцките на новинарките, обаче ТВ-то запълни пространствана отсрани на екрана с някакви гадни СИВИ ивици! Сиви!!! Гнус! Би трябвало да са черни, защото това сиво на моменти се слива с образа. След новоноте предаването по телевизията мина в някакъв широкоекранен формат и се появиха отгоре и отдолу черни ивици (плюс сивите отстрани). ТВ-то не разтегна образа за да оправи картината и трябваш на ръка да търся подхтодящият формат. Оказа се 14:9 (а не 16:9) при което чернине ивици отгоре и отдолу се скриха, а сивите ивици станаха тънки. При това положение емблемата на БТВ стоеше отрязана на половина, защото при 4:3 горната й част беше в черната ивица. Добре де, ами ако това беше филм. Значи долният ред на субтитрите на филма, които обикновенно са в черната ивица ще излизат от екрана... Е какъв е смисълът тогава от тези широкоекранни телевизори?
    Друг гаден момент беше, че в рамките на едно и също предаване образът ту беше 4:3, ту 14:9, тоест или трябва да го гледаш в 4:3 като отвреме на време ще имаш черни ивици отгоре и отдолу (и реалният диагонал тогава сигурно става колкото 25" ТВ), или в режим 14:9 и като се смени образа в 4:3 да преглътнеш отрязването на образа отгоре и отдолу, или път да държиш дистанционнот в ръка и през 1 минута да сменяш образа Е каква е тази глупост!
    Та въпросът ми е - няма ли телевизори, които сравнително интелигентно да засичат наличието на черни ивици при широкоекранно излъчване и сами да разпъват образа и какво се случва със субситрите в това положение? И на всички ли LCD-та в режим 4:3 ивиците отстрани са сиви или това е някаква глупост на LG?
    п.п. ако има значение, сигнала към LCD-то на познатата ми идваше от някакъв цифров приемник.

6. Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от cristo
    ... гол и бос със широкоекраните телевизори...
    ... сравнително интелигентно да засичат наличието на черни ивици при широкоекранно излъчване...
    Да има доста модели, но катото ти чета поста явно не е за теб LCD-то като технология. Споко още дълго ще има кинескопи за без пари.

7. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Има с модели, които разпъват образа според формата, но не се справят перфектно.
    Особено, когато има черни ленти отгоре и отдолу и отвреме на време се появявт субтитри.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

има и тема по въпроса ако не сте я видели:
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35067.0.html

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от cristo
    Значи, може би ще ядосам някои, защото това, дето ще питам, може би някога някъде е обсъждано, но аз за 1 час четене не намерих отговора, та ще питам....
    Абсолютно съм гол и бос със широкоекраните телевизори, цифрови сигнали и т.н.
    Снощи бях на гости на моя позната и се "радвах" на новото й 42" LCD - LG някакво (хубава картина), обаче даваха новините по БТВ и грозно разтегнатите образи на екрана те карат да се чувстваш адски слаб и строен Хванах дистанционното и почнах настройките. Пусках картината в режим 4:3 за да се пооправят муцките на новинарките, обаче ТВ-то запълни пространствана отсрани на екрана с някакви гадни СИВИ ивици! Сиви!!! Гнус! Би трябвало да са черни, защото това сиво на моменти се слива с образа. След новоноте предаването по телевизията мина в някакъв широкоекранен формат и се появиха отгоре и отдолу черни ивици (плюс сивите отстрани). ТВ-то не разтегна образа за да оправи картината и трябваш на ръка да търся подхтодящият формат. Оказа се 14:9 (а не 16:9) при което чернине ивици отгоре и отдолу се скриха, а сивите ивици станаха тънки. При това положение емблемата на БТВ стоеше отрязана на половина, защото при 4:3 горната й част беше в черната ивица. Добре де, ами ако това беше филм. Значи долният ред на субтитрите на филма, които обикновенно са в черната ивица ще излизат от екрана... Е какъв е смисълът тогава от тези широкоекранни телевизори?
    Друг гаден момент беше, че в рамките на едно и също предаване образът ту беше 4:3, ту 14:9, тоест или трябва да го гледаш в 4:3 като отвреме на време ще имаш черни ивици отгоре и отдолу (и реалният диагонал тогава сигурно става колкото 25" ТВ), или в режим 14:9 и като се смени образа в 4:3 да преглътнеш отрязването на образа отгоре и отдолу, или път да държиш дистанционнот в ръка и през 1 минута да сменяш образа Е каква е тази глупост!
    Та въпросът ми е - няма ли телевизори, които сравнително интелигентно да засичат наличието на черни ивици при широкоекранно излъчване и сами да разпъват образа и какво се случва със субситрите в това положение? И на всички ли LCD-та в режим 4:3 ивиците отстрани са сиви или това е някаква глупост на LG?
    п.п. ако има значение, сигнала към LCD-то на познатата ми идваше от някакъв цифров приемник.
    Можеше да пишеш поне в темата за "интелигентното разпъване".
    Много модели имат режим Auto, в който си засичат всички режими, така че винаги да си на правилния режим. Когато сигнала е стандартно 4:3 използва "смарт режима" за разтягане, когато е някакъв музикален клип в LetterBox /2 чрни ленти отгоре и отдолу/ пуска някакъв Zoom режим и изрязва излишните ленти като получаваш 16:9 в правилни пропорции. Ако е филм в LetterBox и субтитрите са в черните ленти сам си измества картината нагоре за да се виждат и четат. Цвета на лентите се избира от самото меню дали да са сиви или черни.
    Като цяло гледането на 16:9 екран си е някакъв проблем, но неудобството се компенсира от големия им размер, при гледане на широкоекранни филми и най-вече възможността за HD сигнал.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2007

В сервизното меню на LG може да се сменя цвета в черен на въпросните ленти при режим 4:3.

12. Тук е от
    Jan 2008

mitrez
    Неактивен

Публикации: 24

« Отговор #115 -: 11.01.2008, 14:51 »

--------------------------------------------------------------------------------
    2-3 пиксела и също толкова субпиксела.Не съм питал защото,аз сам в седем дневния срок в който мога дори да върна стоката без много много да обяснявам.Пикселите не бяха проблем за мен те не се забелязват.Телевизора даде софтуеарен дефект.При изключване на телевизора,ми се налагаше да изключвам от контакта за да тръгне пак(не всеки път)-това е авариен режим при намагнитизирване,пряка светлина и т.н.,но при мен такивава нямаше,така че ми казаха софтуеарен дефект.В магазина ми казаха че е имало такъв случай,по тяхни думи не се среща често.Пак казвам за сега са много коректни. [/color]
    ==============

здравейте ,

четейки горното виждам , че проблема с вкл. на ТВ Шарп 32wd1 го имам не само аз . И му светвах и изгасях лампата в стаята ... и го местих в други стаи да не би да има някаво извънземно влияние и т.н. но не би ...
    В мом. е на сервиз 3-ти ден и ми става ясно защо гаранцията им е 3 години - да имат време да си оправят вс. дефекти предполагам.

Отзад на лепенката има някавъв надпис на Италиански - може тази злополучна серия да е върната отнякъде и да си я пласират тука като за 2-нд хенд.

Не съм гледал за изгорели пиксели но като го взема от сервиза (ако стане) трябва да го прегледам още там.

13. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от wert7544
    Първия внос е в края на януари, което като гледам календара е скоро Може би в магазините ще е в началото на февруари.
    Да видим как ще предава и 40"W3000 може да се окаже конкурент на 42Х20Е. Цената май ще е сходна - в Полша я видях около 1600 евро. Правилно ли разбрах, че има HD DVB-С тунер? Ако предава добре и при сглобка в Европа (Испания) ще преглътна 8 м.с.. Някой от знаещите може ли да коментира модела имайки предвид плюсовете на SONY ако приемем, че телевизорите им са с почти липсващи производствени дефекти, стабилен фърмуер и добра сервизна поддръжка? Отделно на това защо изчезна Шарп 42Х20Е от Интернет доставка и се появи в наличност в магазинната мрежа? Опит за продажба на дефектна пратка или съвпадение на обстоятелства? Разбира се това са догатки. Някой знае ли нещо по-конкретно?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Можеше да пишеш поне в темата за "интелигентното разпъване".
    ми не съм я видял - един час четох тази и ми се изчерпа търпението да търся даже по други теми. сега ще я изчета. мерси за включватено.
    като знам обаче, че аз пускам DVD-то или някой филм от компа веднъж месечно... просто тези широкоекранни май не са за мен... лошото е че другите почти ги няма вече, а не са много демоде....

16. Banned
    Тук е от
    Dec 2007

For the seventh consecutive month, AU Optronics (AUO) shipped the most TV panels. In December, AUO captured 25.1% share followed by LG.Philips LCD (LPL) with a 19.7% share and Samsung Electronics (SEC) with a 16.5% share. Chi Mei Optoelectronics (CMO) came in #4 for the month with a shipment share of 16.4%, close to the SEC share. Sharp continued to increase its TV panel share in December. It was the only supplier to increase its shipments, which resulted in a 13.9% unit share for fifth place in December.

17. Тук е от
    Aug 2007

docR, не съм от знаещите, но този модел е с 10 битова матрица, което означава 4 пъти повече цветове от стандартните 8-битови панели и съответно по-рядко (или липса) поява на черти при преливащи се тонове!
    А на този адрес е цената му през последнити 3 месеца в Германия:
    http://www.idealo.de/preisvergleich/...3000-sony.html
    За съжаление често нас си слагат 15-20%!!!! отгоре
    От друга страна големите марки трябва имат международна гаранция, но конкретно на SONY не съм им чел условията.

18. Тук е от
    Aug 2007

Извинявам се!
    На Philips 37PFL9632D (който мисля е много добър) са сложили почти 30%!!! отгоре на цената.
    Тук ни го предлагат за 1,937 Евра -
    http://www.electron.bg/product_info....040d5b18c0143a
    в Германия е от 1,500!!!
    http://www.idealo.de/preisvergleich/Product/770547.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 300 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе