Страница 158 от 300 ПърваПърва ... 108148156157158159160168208 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,356 до 2,370 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Новые модели телевизоров Sony Bravia появятся в Европе

Вдобавок к серии V4500, поступившей в продажу в Европе, компания Sony представила на европейском рынке
    две новые серии LCD телевизоров Bravia X4500 и Bravia W4500.

Серия X4500 состоит из моделей с диагональю 40, 46 и 55 дюймов. Они имеют оригинальный дизайн и оснащены опциональными цветными динамиками. 55-дюймовая модель оснащена 8 встроенными динамиками, остальные модели имеют по шесть. Также модели имеют заднюю подсветку LED с функцией локального затемнения и поддерживают DLNA. Также телевизоры оснащены технологией "IB Reduction" от Sony, повышающей четкость движущегося изображения.

Серия W4500 представлена 40-, 46- и 52-дюймовыми моделями.
    Телевизоры также оснащены задней подсветкой LED (но без затемнения) и DLNA.

Цена на телевизоры не известна

2.  

3. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте!!!! Нов съм в този форум и ще ви помоля да ми помогнете за избор на LCD 32 максимум до 1300 лв. Аз засега съм се спрял на това:http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09035993 Но ако има и нещо по-евтино и добро....???? Ще го ползвам с цифрова кабелна,PC и DVD! Благодаря Ви предварително!

4. Member
    Тук е от
    Jan 2006

За тези пари и изисквания - приемлив избор. За всеки случай погледни и това: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09026758

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от iwoto
    Здравейте на всички.
    Отскоро и аз съм собственик на 42PV80 и имам въпрос към lazarus18.Спазвах препоръките за разработване първите 200часа , но все пак се вижда съвсем леко в пълен мрак на черен екран от 50 см разстояние и то доста бледо логото на бтв(трябва дасе вгледаш 1 мин зада разбереш чее бтв).
    Немисе ще да използвам онази програма с цветния шум тъй като пише че може да повлиае на цветове,контраст,яркост а проблема е мн мн малък , но всепак ме дразни и мее страх да гледам бтв зада несе отпечата по сериозно.Пробвах да пусна програма на която няма статични образи и засилвам контраста и яркоста на максимум за около 0.5-1час но неизчезна.Дали ще изчезне само с времето ако не гледам бтв.
    Някакви съвети?
    Ти само на БТВ ли го гледаш? За колко време ги натрупа тези 200 часа? Аз вече 2 седмици го ползвам и до сега да съм натрупал макс 80 часа.

6. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ти само на БТВ ли го гледаш? За колко време ги натрупа тези 200 часа? Аз вече 2 седмици го ползвам и до сега да съм натрупал макс 80 часа.

Не него гледам само на бтв.И когато го гледам разпъвам картината така че логото дасе скрие.200 часа натрупах за около месец.Възможно е някой от мойте хора дае гледал бтв повече време, но както и дае,сега катро гледам тв на която и дае програма се отпечатва логото за 20 на мин гледане,но като смениш канала за 5 мин се оправя.
    Та дори и с намалени настройки незадържай повече от 20 мин на канал до навъртане 200 часа.
    Мисля си че тоз модел е по-податлив на прогаряне от PV70 заради повишения контраст.
    Иначе като цяло съм мн доволен даже немисля да сменям и кабеларката-на аналогова съм!

7. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей pgssi
    не всички са пристрастни тук във форума, все пак се коментират и най продаваните модели, а и не навсякъде в магазините има от всички марки телевизори!
    Сега се сещам за прехваления шарп X20 серия, ами определено на мен лично не ми харесва, забелязах и как контраста му се променя при рязка смяна на светла и тъмна сцена и тн, или явно не съм гледал добре , така че, прехвален или не, аз не съм чак толкова очарован от него, цветове добри, контраст става, но не е нещо невероятно
    Тошиба, ами честно казано и те доста се дънят с някой модели, full hd и тн, не коментирам че погледнат леко отстрани подчти всеки модел на тошиба сивее, тоест черния цвят отива на кино и тн , контраста на доста от моделите им е нисък, въпреки че пише 20 000 динамичен, е по скоро не повече от 6000 примерно
    Новите модели на сони ми харесват, определено има напредък към добро спрямо по старите им модели, което може само да ме радва

АЗ не мисля че трябва да се робува на марка, от всеки една марка има приличен избор в даден ценови клас, което е хубаво, оттам нататък избора е на клиента, а ние тук се опитваме да помогнем за този избор

Ето trademark споделя с нас че LG 32LG3000 е един чудесен избор за цена качество, и според мен е прав, добър телевизор за доста добра цена

Успех на всички в избора на телевизор

8.  

9. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Привет на всички :-)
    lazarus18, обръщам се предимно към теб, първо защото ти ме посъветва да се загледам в Тошиба и второ, защото май само ти би проявил интерес към настройките на 52Z3030D, доколкото други собственици на Тошиба засега не са побликували нещо, поне не за времето, откакто чета този форум.
    Та така, за изминалия повече от месец, дистанционното на телевизора ми сигурно иска да се откаже от мен чрез Държавен вестник. Тъй като настройките на контраста и яркостта бяха лесни за уточняване, няма да се спирам на тях. Мисля, че вече писах по въпроса. По-сложният момент беше с цветовата схема, особено, след като тва желязо притежава опцията x.v.Color, доста преди моделите на Sony например, които едва сега я вграждат в 4500 сериите. Тъй като нямам цветни филтри, подходът, който избрах, беше да си изнамеря широкоекранен LCD монитор за компа, чието цветопредаване да ми допада най-много. Нарочно не използвам словосъчетанието "вярно цветопредаване", доколкото това явно е разтегливо понятие с неизвестен център на тежестта. Та, връзката към монитора е DVI, към Тошката е DVI-HDMI, през двойно екраниран кабел, за който платих майка си и баща си, до малко над кръста, отдолу нагоре. Имайки тези 2 цифрови връзки и видеокарта, която спокойно се справя с 1080 линии сигнал едновременно и към двата дисплея, се опитах да настроя телевизора спрямо монитора. Естествено, използвах и сваленото на харда ми DVD "DVD video essentials". За да не отегчавам публиката, само ще напиша изводите си:
    1.(+) опцията x.v.Color е нещо извънземно хубаво, само дето аз не притежавам (засега) оборудване, което да може да ползва предимствата й;
    2.(-) Цветовата схема на телевизора по подразбиране е за телевизия.... не за цифров HDTV сигнал;
    3. Има само 3 настройки за бялото - "топла" "естествена"(по подразбиране) и "студена". За HDTV сигнал най-приемливо цветопредаване се получава за СТУДЕНА, а не за ЕСТЕСТВЕНА или ТОПЛА настройка. Това твърдение включва и цвят на кожата... учудващо, нали? Коментар: Освен 3-те FullHD версии на "Карибски пирати" превъртях и част от рекламните клипчета на Panasonic, Philips и Samsung, с които се продават HDTV ready изделията в ТМ, при тях също студената настройка даваше най-естествени цветове на кожата на красивите манекенки от клиповете;
    4. След избиране на настройката на бялото, се захванах с цветовете. Тошка-та притежава възможности за настройка на 3-те основни (RGB) и 3-те вторични (YCM) цвята. Всеки от тях разпънах от крайно (-) до крайно (+), за да видя ефекта. Освен това си играх и с настройката "нюанс", доколкото тя влияе на всички останали цветове в различна степен. След едномесечни упорити усилия (в свободното време) установих, че всъщност, инженерите от Toshiba са се справили много добре. За цифров сигнал (в случая HD през HDMI вход) настройките по подразбиране са отлични за СТУДЕНА настройка на бялото. Е, има отделни леки нюанси за зеленото, червеното и циана, но те са в рамките на незабележимото за средностатистическото око.
    5. Интересен факт. За да не получават "сянка" буквичките при листване на папки под Windows, настройката "острота" трябва да е на поне -20, а не 0.

Общо взето - по мое мнение, оптимален избор за цената си. Та така :-)

10. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Забравих да спомена, че общата цветност (0-100, по подразбиране 50) трябва да е в интервала 30-40, за да няма свръхнаситени цветове. Това го прочетох първо в един руски форум на собственици на Тошиба, но го проверих на практика и е така. Важи както за обикновен телевизионен сигнал, така и за цифров сигнал (при изключена опция x.v.Color).
    Ами, това е. :-)

11. Тук е от
    Aug 2008

Здравейте,нов съм във форума, въпреки че отдавна го следя с голям интерес,от доста време все се канех и аз да си взема едно LCD tv 40-ka.Голям почитател съм на philips,но засъжаление и те като SONY предлагат качество на цени които са доста солени(поне за мен).Понеже не ме мързи,освен четенето на този форум,ходя често до хипермаркетите за черна и бяла техника за да проверявам нагледно какво качество предлагат коментираните във форума модели.Съгласен съм че плазмите дават по-добре от LCD-тата цифров или dvd сигнал,понеже днес си купих един samsung 40m86bd(който е много хвален от SOON),последна бройка в техномаркет божурище.И искам да споделя какви впечатления имам от него за няколкото часа гледане.
    1.има добри цветове,черното си е екстра,телесния цвят също много добре го изобразява.
    2.Задължително проверих преди да го купя с каква матрица е тв-то,за мое облекчение S-PVA(като се има предвид че беше останала само тази мостра)
    3.Ефирния цифров тунер е доста добър,качеството определено е по добро от аналогова кабелна,хванах всички ефирни цифрови канали на София само с обикновен коаксиален кабел(без специялна антена)който от едната страна е букса която съм сложил на тв входа,а другата страна на кабела просто си виси през прозореца.
    4.В къщи имаме още един телевизор plazma samsung 42v6 на 3 години,сложих ги един до друг за да ги сравня.И какво да ви кажа плазмата която е с резолюция 854x480,даваше уникално по хубава картина от lcd-to(като се има впредвид че е FULL HD),като сигнала беше dvd а после сателитна.Но това въобще не ме впечатли,защото не съм го взел за да гледам телевизия на него.След това им пуснах HD сигнал в резолюция 720p i 1080i,плазмата се справи с първата,но с втората не можа,все пак плазмата приемаше сигнала през pc входа чрез цифров DVI,това си беше максимума който можах да извлека от него.
    LCD-то беше ниаква друга ракия ,на HD 720p i 1080i беше просто удоволствие да се гледа,просто кристал,направо ми взе акъла .Но най-много се изненадах като си пуснах 1080p филм през pc-то црез DVI-HDMI кабел,просто нямам думи,страхотна картина,a декстопа на pc-то се виждаше много по ясно от монитора който ползвах досега PACKARD BELL 19 инчов с матрица на NEC.Интернет страниците ги дава идеално,просто нямаше никакво напрежение в очите ми докато сърфирах в нета.

Резултата от тези тест който направих беше:плазмата става идеално за цифров сателит dvd и HD 720p,но за втори монитор и FULL-HD филми LCD-то е на светлинни години.
    Остава да го тествам с X-BOX 360 PS3,но няма да се изненадам ако картината е пак супер кристална .
    Това е от мен,като му направя други тестове веднага ще споделя

12. Member
    Тук е от
    Feb 2006

miro_vampiro ,
    Не съм съгласен с теб!
    Снощи беше почерпката на моя кумец,който си взе преди седмица "прехваления шарп X20 серия" - 46 инча.На всички канали на кабелната на Евроком предава прекрасна картина,нищо общо с моя Панасоник/ при мен някои от тях са с шум/.Промяната в контраста е свързана с работата на ОРС-датчик за оптичен контрол на картината.Специално си поиграхме с него,като насочвахме пряка светлина в екрана.
    Черното-моята плазма няма такова черно/при нея е съчетание от трите основни цвята-т.е. има светене/ и не съм виждал друга плазма да има подобно.Ъгъл на виждане-дори ако застанеш почти на една линия -не виждаш изменение в цветовете.
    Телесните цветове-аз поне, не съм виждал по естествени тонове на лицата.Чисто субективно.
    Никакво мазане.На мача снощи топката си беше топка и си беше удоволствие гледането/нищо,че нашите паднаха/.Но най-силно ме впечатли fashion TV-забравил съм какво е да гледаш слаби гаджета / при мен са трътлести/.
    dvd с прогресивно сканиране-пуснахме някакви рекламни клипчета-изглеждаше много добре.
    Не знам дали е от ракията или от тежеста на масата,но точно този телевизор много ми хареса.Да не говорим за дизайна/въпросът е доста субективен-но ми се стува,че по-тънък телевизор не съм виждал/.
    На стандартна телевизия SDTV/кабелна/ - не вярвам да има по добра картина /засега/.Мит са точно "прехвалените" плазми.
    P.S. Забравих да спомена : на един от рекламните клипове има изгряващо слънце.На моя Панасоник отчетливо се вижда градиентна заливка,при шарпа -не.И двамата сме с еднакви ДВД-та/Pioneer 575/,включени с прогресивно сканиране.

13. Тук е от
    Apr 2008

Най-накрая и аз си взех ново ТВ, учудващо и за самия мен избрах - SONY 40W4000 (не съм фен на марката)!!! А основната причина за избора - представянето на Sony-то на кабелна!!! Бръмчене при мен няма - поне засега!!!

Съгласен съм с мнението на miro_vampiro за SHARP серия Х20Е (имах голямото желание да се сдобия с 42Х20Е), но това което видях на практика не ми хареса - особено SD- сигнал!!!

Успех на всички в трудния избор - като се замисли човек обаче това е само един телевизор!!!

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от adtomov
    Привет на всички :-)
    lazarus18, обръщам се предимно към теб, първо защото ти ме посъветва да се загледам в Тошиба и второ, защото май само ти би проявил интерес към настройките на 52Z3030D, .......

Общо взето - по мое мнение, оптимален избор за цената си. Та така :-)
    Аз също съм си играл доста с този модел да го настройвам за мой познат. За съжаление нямам в момента при мен списъка с настройките, но това, което помня е, че за най-прецизна настройка се налагат корекции в сервизното меню. Ако разгледаш темата в avforums.com ще видиш, че повечето от собствениците го правят:
    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=685447

Това се налага най-вече за постигане на правилна настройка на сивия цвят, която е определяща за цялостното представяне на цветовете.

Веднага ми прави впечатление, че ползваш настройка COOL, което никога не се препоръчва ако търсиш каквато и да е реалистичност. Обикновено при калибрирането на всеки диплей се гони стандарта D65, което са цветова температира от 6500К. При всеки модел, който съм виждал, а и за всеки модел, за който съм чел някакви сериозни тестове това се постига при настройка Warm или някъде между Warm и Normal/Neutral.
    Масово производителите изкарват за продажба телевизорите с настройка Cool защото тя е най-ефектна и привлича купувачите. За компенсират тоталното изкривяване на цветовете в този режим те умишлено засилват подаването на червен цвят за да неутрализират по-синия облик на всичко. Затова когато избереш правилната температура - Топла/Warm всичко изглежда червенеещо и е добре, че Тошибата има прецизни цветови корекции за да се елиминира този факт. Крайния резултат е изключително по-добър отколкото при режим Cool. Единственото, което може да ви се струва нередно е малко жълтеещото бяло, но това е погрешна илюзия че хубавото бяло е синеещо. Това е трик, който се ползва много често от рекламите за прахове за пране и белина

Естествено в крайна сметка всичко е субективно и човек трябва да си настрои картината както му харесва на него.

Ако ползваш компютър за източник на сигнал към него мога да ти препоръчам човек, който да калибрира компютъра така че да подава правилни цветове към телевизора. Това става със уред и струва около 50-60 лв. Проблема е, че не може да се направи тази калибрация при гледане от DVD/Blu-ray плеър или телевизия защото тогава се налага калибриране на самия телевизор, а не на източника. Всмисъл то е постижимо, но със съвсем друго оборудване и процедура и доколкото знам в България още не се предлага такава услуга.

@n8852, аз също мога да потвърдя, че Х20 е много добър модел, а на цената на която се продава в момента е изключително предложение.
    Само за някои от забележките обче не съм съгласен - ъгъла му на виждане е сравнително малък. Определено под този на преките му конкуренти.
    Досега на всички модели, които съм виждал има проблем с бандинга - по-малко или повече, но аз веднага го забелязвам на всякакъв равен фон. Повечето хора не му обръщат внимание. Промяната на яркостта се получава от опцията Active Contrast, a не от OPC. Когато е влючена се забелязва това постоянно премигване и мен лично адски ме дразни. Този трик вече го ползват много производители с цел да постигнат по-висок динамичен контраст. Определено откъм хубави, реални цветове има какво да се желае. Отстъпва на моделите от висок клас на Philips, Sony, Samsung и повечето плазми. Навсякъде се оплакват от гореописания проблем с Red Push, но тъй като разбирането за хубави цветове явно е строго индивидуално това едва ли е недостатък.
    Иначе потвърждавам плюсовете му - изключителна цена, много добро черно, отличен за гледане на цифрова телевизия, бърза матрица и много добър дизайн.

16. Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от alien_1
    Най-накрая и аз си взех ново ТВ, учудващо и за самия мен избрах - SONY 40W4000 (не съм фен на марката)!!! А основната причина за избора - представянето на Sony-то на кабелна!!! Бръмчене при мен няма - поне засега!!!

Съгласен съм с мнението на miro_vampiro за SHARP серия Х20Е (имах голямото желание да се сдобия с 42Х20Е), но това което видях на практика не ми хареса - особено SD- сигнал!!!

Успех на всички в трудния избор - като се замисли човек обаче това е само един телевизор!!!
    От къде го взе.Струва ми се че никъде го няма

17. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от n8852
    Черното-моята плазма няма такова черно/при нея е съчетание от трите основни цвята-т.е. има светене/ и не съм виждал друга плазма да има подобно.Ъгъл на виждане-дори ако застанеш почти на една линия -не виждаш изменение в цветовете.
    Стига бе човек, не се излагай, чувал съм, че бялото е съчетание от 3-те основни цвята, но за черното... За ъгъла на вижда не пък точно на тези шарпове не си прав.

Никакво мазане.На мача снощи топката си беше топка и си беше удоволствие гледането/нищо,че нашите паднаха/.Но най-силно ме впечатли fashion TV-забравил съм какво е да гледаш слаби гаджета / при мен са трътлести/.
    Вече ги коментирахме тия шарпове, че са с много добър процесор, никой не го оспорва това. А за гаджетата - ми разпъни си образа и ще са ти слаби и на тебе

На стандартна телевизия SDTV/кабелна/ - не вярвам да има по добра картина /засега/.Мит са точно "прехвалените" плазми.
    P.S. Забравих да спомена : на един от рекламните клипове има изгряващо слънце.На моя Панасоник отчетливо се вижда градиентна заливка,при шарпа -не.И двамата сме с еднакви ДВД-та/Pioneer 575/,включени с прогресивно сканиране.
    За картината на СДТВ не мога да споря, защото не съм имал възможност да ги сравня пряко. Иначе дай го това филмче да го видиме при всеки как се вижда... На бенчмарк ДВД-то, точно на този шарп очевидно преливането на нюансите на основните цветове не беше плавно, особено на синьото или червеното - не помня вече. Та май в ракията е било разковничето

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    @ethernall, той говори за Sharp 46X20, а не за Philips.
    Мда спал съм... мерси за корекцията.

18. Тук е от
    May 2008

Абе пичове някъде адекватна информация как да си оправя настройките че да разтегна телевизора (Панасоник 46PY85P ) както е разтегнат по монитора ми има ли ? На лаптопа ми си се вижда добре, но на ТВ-то е орязано от всички места. С Aspect Ratio-то на ТВ не става. От компютъра ли трябва да се оправи или от самия телевизор ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе