@Harpuna
Направил си отличен избор. Честито!
Ако си купиш един HD приемник за iTV Partner ще можеш да видиш каква картинка ще ти изкара Pnasonic-а на EurosportHD(скоро и NatGeoHD). Преди малко гледах ските - наистина е красиво!
@Harpuna
Направил си отличен избор. Честито!
Ако си купиш един HD приемник за iTV Partner ще можеш да видиш каква картинка ще ти изкара Pnasonic-а на EurosportHD(скоро и NatGeoHD). Преди малко гледах ските - наистина е красиво!
Здравейте,
след дълги колебания и аз се обзаведох с Panasonic TH-42PY80P
и сега искам да ви попитам за тези 200 часа разработка.
Какви са препоръчителните настройки за тези 200 часа?
В ръководството на TV-то не пише нищо за подобно нещо.
Благодаря на всички съфорумници,продължавайте да помагате на обърканите хора
Здравейте,
от четвъртък съм щастлив собственик на SAMSUNG LE-40A656, но така и не мога да разбера някой неща свързани с настройките на телевизора. Вчера ми вързаха и ITV цифрова телевизия и въпросите станаха още повече . Когато съм пуснал PlayStaton почти всички опции в настройките са ми активни / Картина в картината, 100 Hz и т.н./ Но когато включа цифровата телевизия половината от опциите отпадат. Аз си мислих че може едновременно да се гледат БТВ и Нова телевизия едновременно. Уви не е активна възможността за "Картина в картината" , както и доста други опции???
Друг е въпрпса, че каналите ги сменям от дистанционното на сателитния приемник, защото след връзването на ITV сменянето на каналите не може да се прави от дистанционното на телевизора.
Надявам се да ми помогнете кой с каквото може.
Мерси предварително
С леко намалени яркост и контраст... както и да не се гледа с черни линии отгоре и отдолу.... аз лично не съм се съобразявал и нямам впечатление това да се е отразило негативно на ТВтоПървоначално публикувано от valeks
Ако ви дразнят разширените образи прочетете това --> http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg277423
При мен работи и определено е по добре!
За съжаление няма с какво да ти помогнем. Съвсем нормално е това, което си видял. Проблема с двете дистанционни може да решиш с някакво универсално такова, което да ти управлява всички уреди.Първоначално публикувано от valka_pone
@valka_pone
Както ти е казал lazarus18 по-горе, е нормално това което наблюдаваш. Но не съвсем. Телевизора ти трябва да може да прави PIP/PAP по тунер и видео вход. Т.е. пускаш си цифровия DVB-T тунер на телевизор, хващаш мултиплекса на БТК(819 MHz) и тогава ще можеш да гледаш например НВО от iTV(видео вход) и bTV от ефира(DVB-T тунер). Мултиплекса на БТК се състои от 8(мисля) програми(БНТ1, бТВ, Нова, City...), така че ще можеш да гледаш всяка комбинация от тези 8 и всяка една програма която хващаш с приемника на iTV.
Не е нормално 100Hz да не са активни за видео вход, направо е невъзможно според мен. Прочети си добре книжката.
Кои други функции не ти работят според теб?
Много важно за максимално качество на картината е да ползваш RGB сигнала, който излиза от приемника на iTV. За целта трябва да си купиш пълен SCART кабел, да го включиш към вход на телевизора който поддържа RGB, и да зададеш на приемника да изкарва RGB сигнал на ТВ изхода.
Купи си едно универсално дистанционно както беше посъветван, инвестицията си заслужава. Всъщност като се замисля - провери дали това на твоят телевизор няма такива функции. Например при 9-та на Philips дистанционното може да командва сателитен приемник, DVD, домашно кино освен телевизора.
Мерси за компетентния отговор, но за съжаление половината термини, които си употребил нищо не ми говорят. Ако можеш да го обясниш с думи прости /като за човек, който за първи път вижда такива настройки/
Как да го хвана този мултиплекс на БТК? DVB-T тунер? А това какво е?
Още утре ще гледам да се обзавета с този SCART / някаква представа за цената му?/, но след това ще изникне въпроса как да разбера кой вход на телевизора поддържа това RGB и също как да задам на приемника да изкара RGB сигнал?
Знам, че сигурно за хора, които разбират от този вид техника въпросите ми звучат елементарни, но за съжаление за мен не е така.
Мерси
@valka_pone
Ами като начало е добре да прочетеш подробно упътването към телевизора си. DVB-T тунер е тунер за цифрова ефирна телевизия. iTV Partner който гледаш е цифрова сателитна телевизия DVB-S.
Сега как да намериш мултиплекса на БТК с твоя DVB-Т tuner.
Забоди една жица около 50-ина см в антенния вход на телевизора. Ще свърши работа за DVB-T.
Доколкото прочетох в manual-а на твоя Samsung процедурата за търсене на цифрови канали е следната:
Menu>Digital Menu>Channel>Manual Store
Там ще видиш екран на който трябва да избереш честота на която искаш тунера ти да търси канали. Избираш канал, при който честота да е 819MHz(819 000 KHz). Трябва да е някой от високите (60-69 канал). Натискаш червения бутон за да започнеш търсене.
След като ти намери каналите ги запазваш. Натискаш EXIT.
Относно SCART-a: продава се във всеки от големите магазини. Търсиш кабел който да е по-дебеличък(значи има вътре всички жици и е екраниран). Препоръчвам ти Bandridge. Не трабва да струва повече от 15-30лв. Всякакви златни конектори и други са глупости.
Поне според manual-а само ЕХТ1 входа на твоя ТВ може да приема RGB сигнал. Значи трябва да включиш там SCART-a. ТВ трябва сам да разпознае получавания сигнал.
Ако ми кажеш с какъв приемник си ще ти кажа как да извадиш RGB сигнал. Обикновено се намира в "Настройки">"Аудио/видео настройки".
PS. Дистанционното ти не поддържа управление на повече устройства. Трбва да купуваш отделно универсално такова. Ако искаш наистина класно, погледни този линк: http://www.electron.bg/index.php?cPa...sort=2a&page=7
Сателитния приемник е TechniSat Digit S2.
Това със забождането на какъвто и да е кабел в антенния вход го приемам буквамно, нали ? Или има значение каквъв кабел да сложа?
P.S. Този SCART кабел до каква степен ще повиши качеството на картината, че честно казано си я представях малко по качествена.... нали уж е цифрова, а огромна разлика от аналоговата няма? Това беше и причинатая да се чудя дали не е нещо от настройките на телевизора или има проблем със самата цифрова телевизия
@valka_pone
Щом си с Tehnisat отиваш в Меню>Настройки>Настройки Аудио/Видео и избираш СКАРТ режим да е RGB.
За кабел в антенния е вход е съвсем буквално, просто взимаш една жица около 50см и си готов. Даже може да опиташ само с пръст като докосваш входа дали няма да хванеш сигнал като тест.
Качеството на картината няма да се подобри много. Но ще е по-добре(поне за очите на този, който знае какво да гледа). Проблема идва от резолюцията на входния SD сигнал и HD резолюцията на дисплея ти. Няма оправия докато не мине телевизията на HD изцяло.
Има оправия ,защото на западните канали Премиере,ТПС,Дигитал+ е доста по-различно от АйТиВи! ITV и на Кинескоп е меко казано пумия.Първоначално публикувано от zlatko
Да , ама не. Digital menu-то не е активно. И незнам дали това вече не е проблем на телевизора.
Махах, слагах буксата на каблнатая случайно да не би проблема да е от там, но уви. Да имате представа това пък сега от какво е?
@valka_pone
Най-вероятно трябва да избереш при нстройките страна различна от България. Най-добре някоя европейска.
Пак ти казвам - прочети си книжката внимателно, 10 часа питане и проби в менюто ще ти спестят 10 минутно четене на manual-a! ;-)
PS. Говориш за кабел на кабелната телевизия? Тогава не ти трябва цифровия тунер, можеш да си правиш PIP/PAP по видео вход(ITV) и тунер(кабелна)
PS1. По инерция реших, че си от София, само тук има DVB-T излъчване!!!
zlatko, радвам се че помагаш /надявам се, че не само на мен...предполагам, че ще има и други с въпроси като моите/, но ще се радвам да ми обясниш как да я направя тази врътка с двата тунера. Пробвах на няколко пъти с какви ли не кабели но така и не изкарах нищо.
Давай стъпка по стъпка, щото май нещо изпускам.
P.S. От София съм си.
p.s.2 - Ако искаш дай skype за да не спамим в темата.
@valka_pone
Трябва първо да намериш програмите с DVB-T тунера. Така и не разбрах - успя ли да го активираш в менюто? Трабва да избереш страна различна от България! Взимаш една тънка жица, оголваш малко от единия край и я мушкаш в тясното отворче в центъра на антенния вход. После следваш стъпките които съм ти описал по-горе. Настройваш 818MHz и даваш да търси програми.
След като хванеш програмите си прочиташ в книжката как да правиш PIP/PAP и действаш.