Според мен разумния компромис е PHILIPS 37PFL5603D. Няма Амбилайт, но предава много добре на цифрова телевизия и ДВД. За сега това е 90 % от гледаното в къщи. Моделът на LG е стар и по-добре го пропусни.....Първоначално публикувано от RIPSTER
Според мен разумния компромис е PHILIPS 37PFL5603D. Няма Амбилайт, но предава много добре на цифрова телевизия и ДВД. За сега това е 90 % от гледаното в къщи. Моделът на LG е стар и по-добре го пропусни.....Първоначално публикувано от RIPSTER
Като стана въпрос за LG-ето на какво попаднах
Купил телевизор LG 32LB1R. Сборка - Китай. Все вроде ничего, но очень заметна одна вещь:
как я подразумеваю, сам экран состоит из двух частей - с левой стороны панель, примерно, 2/3 экрана, с правой - соостветственнно, 1/3. В связи с этим на этом месте изображение немного не совпадает (на 2-3мм сдвинута в вертикале) и появляется прозрачная полоска. Если поставить тестовую картинку - шахматка (бело - черная), то эта граница видна отчетливо (бело - черная полоса, в милиметр толщиной).
Это только у меня так?
И можно ли как то это исправить, а то раздражает ужасно. Или обращаться в сервисный центр.
Фоток, к сожелению, выложить не могу (нет фотоаппарата).Виден почти на всех входах (на HDMI не проверял).
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:10409-7
При мен в момента стои дилемата между тези двата модела на които и ти си се спрял - PHILIPS 32PFL7603D или PHILIPS 32PFL7803D - наистина голямо е чуденото да взема този с Ambilight-а или другия с FullHD. В последно време май повече клоня към този с Ambilight а и ще останат пари за стенна стойка :DПървоначално публикувано от RIPSTER
Благодаря за съветите !
Понеже все решавам нещо друго в последния момент все пак взехме по-голям размер екран SAMSING LE22A656A1D -
образът е кристално чист , изобщо удоволствие да се гледа. Сега ми идва да сменя и другите два архивни телевизора.
zdraveite kupihsi v4era panasonic th-42pv80p i samna cifrovata na msat no ne6tonemiharesva obraza minavathorizontalnoedni 4ertiiot zvuka se4uva nqkakvo bu4ene daite mi savet kakvo da pravq
Ползвай кирилицата, че така е трудно да ти сричаме мисълта ...... предвид съчленяването на думите.Първоначално публикувано от tsvetan79
До "tsvetan79"! Не мисля че някой ще ти отговори на "бозата" която си съчинил! Никой не е длъжен да се мъчи да чете шльокавицта ти а и като се има предвид че не слагаш интервали където трябва това още повече омазва нещата. Смятам че това си е чисто неуважение към хората във форума!
tsvetan79
"За что се срамиш" да пишеш на БЪЛГАРСКИ?!
Full HD определено е по-добро като екстра, въпроса е доколко ти е нужно.Първоначално публикувано от digunan
Някой има ли наблюдение върху поведението на хора средна възраст с по-голям екран? Все пак там възприятията са по-различни. Струва ми се, че ако телевизора е на 2-3 метра, то умората ще е повече от удоволствието. Говоря за 37". Чудя се PHILIPS 37PFL5603D или по-малкия PHILIPS 32PFL7803D. Ambilight-a отпадна като вариант пак заради по-горе посочените причини за възприятието.
@RIPSTER
Ако поразгледаш мненията на повечето участници тук ще забележиш една тенденция - в началото винаги има притеснения, че екрана ще е прекалено голям. След покупката повечето хора(>90%) се уверятват, че притесненията им са били напразни и започват да съжаляват(включително аз, гледам 42" от 2,5-3,0м.), че не са купили по-голям телевизор.
Новите LCD телевизори нямат нищо общо като технология със CRT. Проблема с умората на очите при кинескопите идва от трептенията в образа(50Hz). При LCD няма нищо подобно. Идеологията на възпроизвеждане е корерно различна, трептене отсъства напълно, много са по щадящи за очите.
Ambilight-a пък е направо "мехлем" за очите когато гледаш в тъмна стая, поради 2 причини. Първо с него околната осветеност в стята е по-висока, което не позволява на зениците да се разширят прекалено(като в пълна тъмнина) и поради това преходите в картината ярка/тъмна се възприемат много леко и без натоварване(акомодация) на окото. Второ Amblilight-а прикрива успешно една исконна слабост на LCD телевизорите - недоброто черно. Това което се възприема като тъмно сиво в тъмна стая, се възприема като черно в осветена.
Имам наблюдения в/у хора средна възраст(40-60). Нямат никакви оплаквания от голям екран и Ambilight. Точно обратното.
Но все пак решението е твое. ;-)
Благодаря ти за отговора. Аз обаче нямах предвид умората в очите от технологична гледна точка... имах предвид че разстоянието и големината на екрана трябва да си спазват пропорция. Все пак неслучайно на първите редове в киното е кофти да гледаш динамични сцени, тъй като окото шари по целия екран, а заедно с него и главата. Къде си видял нещо, къде не. Това обърква и те кара да си затормозяваш мозъка излишно. За Ambilight-a си прав. Аз не оспорвам предимствата му и ако го купувах за мен щях да го предпочета, но като не знаеш мнението на другия е малко по-специфично, за жалост. Може би просто като ида на място ще погледам и помисля по-дълго.
Ти знаеш ли колко голям телевизор трябва, за да постигнеш този фект от първите редове в киното... няма да ти стигнат парите със сигурностПървоначално публикувано от RIPSTER
Имай предвид че на последния ред в киното гледаш на около 1-1,5 пъти по диагонала на екрана. Това ако го пренесеш у вас се равнява да гледаш 37 инча телевизор от 1-1,50 метра. Големия екран е идеален и за по-възрастни хора защото те обикновено недовиждат и по-големия образ им идва идеално.Първоначално публикувано от RIPSTER
Аз съдя по моята тъща, която като дойде у нас много се кефи на 42 инча от 3 метра и като се върне у тях на 21 инча започва да се оплаква.
Взимай смело по-големия.
Да колега, вземи по-големия. Аз имах Филипс 32 PFL 7332. Образът беше много добър на стандартна кабелна телевизия. Нашите го харесаха и им го дадох. Много се кефят. Все пак от 21" на 32" е много добре. Баща ми има проблем със зрението, но твърди, че може да вижда образите на екрана. След това си купих Филипс 37 PFL 7603. Реших се на тази стъпка след като един ден пробвах в къщи едно Сони 40W4000. Не знам дали не сбърках, но образът на Филипса ми харесваше повече. Пиксел плюса на Филипса върши много добра работа. Ако имаше 40 " Филипс, щях да си купя такъв, но размерите са ясни. Иначе го гледам от около 2 -2.5 метра и умора в очите няма. Прав е колегата, който по-горе беше написал, че почти всички след известно време съжаляват, че не са взели по-голям телевизор.
Здравейте, каня се да си купя LCD телевизор и съм фен на марката Сони. Искам големината му да е 40 инча , но се чудя кои взема от следните три модела 40S4000, 40V4000 и 40W4000. Някой може ли да ми обясни каква е точно разликата м/у тях. Сумати форуми разгледах но не можах да открия нещо съществено освен за матрицата че на модела 40V4000 била S-PVA. Разликаат в цената за тези три модела е около 400 лв. Мпля помогнете.