А какво гледа по-точно по форумите, че не можа да откриеш съществените разлики?! Според мен по-трудно ще намериш приликите, отколкото разликите.Първоначално публикувано от AlexMitrany
А какво гледа по-точно по форумите, че не можа да откриеш съществените разлики?! Според мен по-трудно ще намериш приликите, отколкото разликите.Първоначално публикувано от AlexMitrany
Ето ти линкове за Сони-тата:
V4000 - http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-...0080822127.htm
W4000 - http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-...0080822127.htm
Четеш и сравняваш. Не знам какъв бюджет си отделил, но S серията е нисък клас - ако търсиш качество не си заслужава.
Ако парите не са ти проблем се хвърляй на W4000. Малко по-евтин е Samsung 40A656 - по нищо не отстъпва на сони-то (бих казал дори, че го превъзхожда). Но всичко е въпрос на личен вкус
Проблемите ти идват от скапания СКАРТ кабел който ползваш купи си по хубав (такъв за около 20 лева) и си гледай телевизора с кеф.... ааа и пиши на кирилица....Първоначално публикувано от tsvetan79
Абе то и аз не успявам да намеря разлики между S4000 и V4000. Мислех, че S4000 е със друга матрица, но май и той е със S-PVA.
Общо взето не виждам и разлика между W4000 и V4000. Проблемите на W серията си ги има в V. S4000 пък отстъпва в дизайна на другите 2.
Може би ако се търси по-добро решение вече отиваме към W4500.
не знам вие как сте но аз мисля да си взема 50 инча за за растояние 3,20 бях трагнал да си взвмам 42 но ми се видя малък та сега сте сабирам за 50-ка
Здравейте на всички, ако още не сте усетили аз съм поредния купувач дето е изчел доста от форума не целият разбира се и в крайна сметка реших да споделя до къде стигнах и евентуално да дадете някой съвет за което ще съм ви благодарен. Искам да си купя тв, като ще към Булсатком, от тук се насочих към лсд. От тук нататък имам три отправни точки:
1. Разстоянието от което ще гледам е 2.7 м., всички ми казват, че за това разстояние най-добре за 32 инча, срещнах разбира се и доста мнения от форума, че след време ще ми се струва малък, но в край на сметка реших 32 поради това че ...
2. Мога да отделя 1300-1400 лв.
3. Не знам до колко може да им се вярва, но техниците от Булсатком(междудругото страшно интелигентни момчета, сигурно щото съм се наплашил от майстори) споделиха мнение че са най-доволни от Philips може и 40, Sony и Samsung но най-много до 37.
След доста търсене по интернет и четене на постовете и едно ходене до Техномаркет, стигнах до извода, че сонитата са доста скъпи, и като цена-качество най-много ми хареса Филипс и Самсунг. Действително като се загледах открих проблема с черното на самсунга и накрая останах с варианта Филипс.
Що годе се образовах от един сайт (http://www.electron.bg/single_news.php?idz=134) за това какво означават повечето параметри и направих следните предположения за покупка:
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09036251 на този динм контраст ми се струва малък и не виждам pc вход
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038006 ще трябва да додам някой лев, но ще се напъна.
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09030368 също доста малък контраст
Въобще не ме бива с техниката, но затова пък съм икономист и от последните новини които чета във връзка с финансовата криза разбрах, че в големите магазини се готвят да вдигат цените (веднага след изчерпване на складовите наличности) на стоките произведени в Азия и договорени в долари поради това, че долара в момента и 1.56 и съответно ще правят промоции на продуктите договорени в евро(което пък се срива напоследък).
Въпроси:
Греша ли някъде с Филипса, колкото и условен да е въпроса?
Имате ли някакви други варианти за марка и кой от трите бихте предпочели?
Филипса къде се произвежда и очакват ли се някакви сериозни промоции по нова година и стрували си да чакам до тогава?
Знам че ви е втръснало от такива коментари и запитвания, но се надявам да получа някой съвет от по запознати от мен хора. Благодаря!
Според това което пишеш, 32" ще ти е малък след 3 дни! Погледни 37", 40" че и даже 42".Колкото по-голям толкова по-добре.
Аз преди 6 месеца за спалнята си взех 23" преди това бях с 15"ЦРТ ТВ и си викам охоооо този е 23" ще е супер, да ама не, като се има предвид че го гледам от около 1.5 м, и доста ми малее вече. Просто съвет , в крайна сметка, ти си решаваш!
Здравейте.
Форумът ви е страхотен. Поздравления за полезната информация.
Сега и моя въпрос.....
Искам да си купя 42 ' LCD или Plasma. С Булсатком съм, но досега не съм имал телевизор. Разстоянието ми е около 3,5 метра.
Няма да го вързвам с компютър. Ще се гледа телевизия и DVD.
Дайте съвет какво да си взема. Бюджета ми е ограничен до 1500.
Благодаря предварително
офф страхувах се че така ще кажете, 40 -42 определено мисля че ще ми е голям, виж 37 мисля че ще е добре, но точно на Philips в момента има един за 1200 лв с доста лоши параметри според мен разбира се и друг който е доста добър но е чак 2200 лв., нещо средно не се предлага поне не и в техномаркет. Намерих един за 1600 лв в електрон.бг с добри параметри но пък беше n/a.Първоначално публикувано от veselintonev
Привет RIPSTER,Първоначално публикувано от RIPSTER
четейки форума, си мисля... Колко по-лесно би било, ако нуждаещите се от помощ първо си дадат труда да прочетат веке... хмммм... 159 страници, с користната цел да си съставят мнение относно проблема, който ги интересува. Тъй като почти всички проблеми или въпроси са вече дискутирани и има публикациии от сведующите членове на форума. Развитието, което се наблюдава е в 2 посоки. Първата (и естествена) зависи от появата на нови модели (по-съвършени) телевизори на пазара. Втората, (която повече ме радва, щото съдържа повече елементи на личностно израстване) е по повод отношението, на пишещите, към размера на екранния диагонал. Вече сме в ерата на FullHD (засега само) екраните. Това е близкото бъдеще, дори и в изоставаща (по отношение на внедряване на технологиите) страна, като нашата малка България.
Мое лично мнение, базирано на опита ми, е (май го пиша за 4-и или 5-и път), че щом става въпрос за FullHD (или с по-висока резолюция) екран, независимо дали е плазма или LCD, удоволствието, което получаваш от гледането, е правопропорционално на диагонала на екрана. Може да се каже и на площта му, но такова твърдение би било твърде хедонистично.
Само за информация, имам един 26-инчов и един 52-инчов панел, който гледам от 2,5 - 3 метра. Вече си мисля, че за сигнали с резолюция равна или по-голяма от 1920х1080 пиксела, спокойно бих се наслаждавал на 63-инчов панел, без НИКАКВИ притеснения... За пиксели, очи, трептения.. и тем подобни артефактни твърдения останали от CRT ерата. Лошото е, че цените на диагоналите след 52 инча растат експоненциално, поне засега.
:-)
примерно Sharp LC32D44E ИМА ГО В МЕТРО ЗА 994 ЛВ. С 3 Г. ГАРАНЦИЯ
В ТЕХНОМАРКЕТ ГЛЕДАХ И ЕДИН PHILIPS -37PFL3312 ,НО ПУСНАТ КЪМ КАБЕЛАРКАТА БЕШЕ МНОГО ЗЛЕ.ДА СИ ПРИЗНАЯ ТАМ ПОКАЗАНИТЕ PHILIPS -И БЯХА ВСИЧКИ С МНОГО ШУМ В КАРТИНАТА.ОТ ЦЯЛОТО ХОДЕНЕ И ГЛЕДАНЕ SAMSUNG ДАВАТ НАЙ ДОБЪР ОБРАЗ ВКЛЮЧЕНИ КЪМ КАБЕЛНА , А НЕ КЪМ РЕКЛАМНИТЕ КЛИПЧЕТА.
Така както си задал параметрите цена/размер/бюджет избора е един http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09036466Първоначално публикувано от veegog
Това с уговорката че няма да го ползваш за игри или втори монитор.... ако си фен на ЛСД то можеш да вземеш "възстановен" телевизор Самсунг 40А656 от ДОМО (за мен е някак си гадно да си вземеш един вид втора ръка ТВ ама цената е добра и има сравнително положителни отзиви засега..)