Страница 223 от 300 ПърваПърва ... 173213221222223224225233273 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,331 до 3,345 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Цитат Първоначално публикувано от desobboy
    Здравейте,
    нещо ново ми се набива в полезрението - http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09043196
    Някакви отзиви за него, изглежда IPS-Alpha, 37'', Full HD и т.н. Но ме притеснява малко подозрително ниската цена - да не е нещо refurbished на Panasonic
    или сглобка *****. Иначе изглежда обещаващо! И така...някакви мнения, директни, индиректни...
    Поздрави!
    този PANASONIC TX-37LZ8P е стар модел и от техномаркет ги чистят за да направят място на новите модели които ще дойдат през февруари.
    иначе модела си го бива-Panasonic нямат refurbished незнам дали е зглобен в *****
    погледни темата за матриците и сервизните менюта-там съм обяснил как да се разчита кода на PANASONIC-така ще разбереш къде е направен
    Цитат Първоначално публикувано от veselintonev
    Благодаря за пожеланията, но с тези настройки SD сигнала не е много добър, стои много мътна картината, снощи не можах 1 мач да изгледам.!
    Порових се и си направих доста по-различни от тези. Иначе ТВ-то е супер ,гледам го от около 2-2,50 м ,за сега ми е ОК на ХД просто нямам думи на този Дисплей се вижда превъзходно.Днес и утре ще си поиграя малко повече и ще дам своето мнение.
    veselintonev ако ти се вижда тъмна картината-значи не си се почерпил достатъчно по случай придобивката-пиини още 2-3 и ще се изясни образа.Айде и от мен честито-дълго време да си го гледаш

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от plamenhhh
    Здравейте отново момчета,ей голяма мъка е да се чудиш за какво LCD да си дадеш парите. Както и да е, аз се хвърлих на PHILIPS 47PFL7403 D/10. Ще ми дойде на 3000 лв. и се надявам мноого да ми харесва,че незнам. Благодаря на всички за професионалните съвети.
    много добър избор-пиши малко подробности как е

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ето един интересен случай
    ВНИМАНИЕ всем кто пользуется ХДМИ подключением.

вобщем подключал кабель. выключил фильтр на компе вытащил вилку телека из розетки. при подключении проскочила искра и телек не определился. забегая наперед скажу что порт не спалил но тем не менее....
    полез проверять переходник дви-хдми, случайно дотронулся до контактов - и хорошо получил по пальцам током. тоесть кабель при подлючении не был обесточен! что подтвердилось при проверке фазометром.
    подключил кабель одной стороной к видеокарте начал эксперементировать - фазометр показывал наличие тока только в положении когда фильтр Выключен! если фильтр включить то индикатор ниче не показует. друг посоветовал перевернуть вилку фильтра в розетке в стене - дествительно помогло. по идее именно в таком положении фильтр размыкает фазу. (вчера делал перестановку и перевернул вилку, не придав этому особого внимания)
    вобщем советую всем проверить КАК подключен комп, и фазометром - обесточен ли хдми кабель при подключении, в противном случае рискуете спалить хдми порты

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ето тестови картинки които да качите на флаш памет -за да тествате телевизора
    http://stream.ifolder.ru/8683025
    Можете и сами да си направите.В Paint'е в атрибути поставяте резолюция 1920x1080, правите заливка в нужният цвят и съхранявате в jpg. Качвате на флаш паметта и отивате да проверявате.

интересува ме -някой свързвал ли е источник с HDMI 1.3 версия към телевизор с HDMI 1.2 версия? И какъв е резултатът?

6. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте, за проверка на пиксели вижте тук:
    http://udpix.free.fr/

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

http://www.ledinside.com/LED_TV_in_IFA_2008en_b
    Samsung A950
    Sony X4500
    LG LG90
    Philips 42PFL9803

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от plamenhhh
    Здравейте отново момчета,ей голяма мъка е да се чудиш за какво LCD да си дадеш парите. Както и да е, аз се хвърлих на PHILIPS 47PFL7403 D/10. Ще ми дойде на 3000 лв. и се надявам мноого да ми харесва,че незнам. Благодаря на всички за професионалните съвети.
    Това е правилният избор - шаси на 9-та серия от тази година(Q529.1E LA), матрица като 9603(LC470WUF-SAA1, LGPH), 100Hz, липсва му само Ambilight. Размера на който си се спрял също е перфектен. И цената според мен. Едиснтвено, ако има наоколо 47PFL7623 ги сравни и тогава избери.
    Успех!

10. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Ето един интересен случай
    ВНИМАНИЕ всем кто пользуется ХДМИ подключением.

вобщем подключал кабель. выключил фильтр на компе вытащил вилку телека из розетки...
    За какъв филтър говори другаря?

11. Тук е от
    Nov 2007

Край! През уикенда отивам на лов за LCD TV . Бюджет ( ултра нисък ) - до 1000лв ( просто това ми е границата!).
    Предназначение - 90% PC ( HD Rip, DVD Rip и т.н. ) през HDMI ( ATI HD3650 ), 10% на антена ( за сега, с тенденция Булсат за в бъдеще ).
    Разстояние: ~ 2m
    Размер : 32'' ( толкова ми позволява мястото )
    Участници в избора: 1.http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038240
    2.http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09038576, лични наблюдения
    3.http://sharpbg.com/index.php?productID=260, ( наистина ли е кофти свързването с комп през HDMI и този banding ефект ).
    Знам, че в крайна сметка избора ще бъде очната ставка, но все пак искам и вашите мнения, преди да се впусна.
    П.с. Моля ви, без предложения от типа - събери още 300,400,500лв; вземи си по-голям размер и т.н., просто това ми е предела.

12. Тук е от
    Sep 2005

[quote=zlatko ]
    Това е правилният избор - шаси на 9-та серия от тази година(Q529.1E LA), матрица като 9603(LC470WUF-SAA1, LGPH), 100Hz, липсва му само Ambilight. Размера на който си се спрял също е перфектен. И цената според мен. Едиснтвено, ако има наоколо 47PFL7623 ги сравни и тогава избери.

Е добре де Zlatko тогава само амбилайта ли е разликата с 47PFL9703,след като матрицата и шасито са същите,поне така разбрах де?
    plamenhhh пиши като го вземеш някакви впечатления,най вече на СД сигнал!Успех!

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Konstantin -добро решение от товоя страна да си вземеш 37 инча.Ако обаче ще гледаш само телевизия -може и да е HDReady.Но помисли в перспектива-дали някой ден няма де искаш да го вържеш с компютър,HTPC,ъпскейлващо DVD,Bly-Ray???
    Що се отнася до идеята ти да се откажеш от PHILIPS-може да се поспори по въпроса-както казва Zlatko PHILIPS за LCD-тата в момента е като PIONEER за плазмите-най добрият.Имам в предвид системите за обработка на видеосигнала,SD-сигнала,подобрителите като характеристики са едни от най добрите.Разбира се едва ли можеш да си позволиш с твоя бюджет най-доброто от PHILIPS-9 серия.Що се отнася до моделита на които си се спрял-първият е по-добрият избор
    1,PHILIPS 37PFL5603 e с матрица 129T370HW02V3 на AUO -чудесен телевизор-таз годишен модел
    2,SAMSUNG LE-37A550-хубав телевизор макар и миналогодишен модел
    за реновираните модели, имат си нормална гаранция-2 години като останалите телевизори-не ги оподценявай
    прочети предните 2-3 страници обсъждали сме тази тема
    мдаам, съгласих си с теб, thanks, беше много полезен. Ще каже човек, че си имаш Philips...

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ethernall
    За какъв филтър говори другаря?
    виж тук http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:12718-120

16. Member Аватара на NeRoX
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Пловдив

Напротив -забелязва се разликата в контраста-/това което пишат е динамичният контраст-нативният е от порядъка 900-2400/виж сам в магазина-Philips-7серия /30000:1 до 40000:1/и SAMSUNG-6 и 7 серия/50000:1 и 70000:1/
    Щом искаш по-малко пластмаса- по-тънка рамка-виж 5 серия на PHILIPS
    32PFL5403
    32PFL5603
    32PFL5803
    Тошиба не са зле-добри телевизори са,но са основно бюджетни модели и черното им сивее
    за тях можеш да попиташ Adtomov-той е един щастлив притежател на Toshiba
    В крайна сметка ще гледам главно 2-те LG-та и Samsung-а. Според теб кой от тях е най добър?

17. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@veszxr
    Ами да, на практика е почти идентичен със 9603(не 9703!).

18. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от desobboy
    Здравейте,
    нещо ново ми се набива в полезрението - http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09043196
    Някакви отзиви за него, изглежда IPS-Alpha, 37'', Full HD и т.н. Но ме притеснява малко подозрително ниската цена - да не е нещо refurbished на Panasonic
    или сглобка *****. Иначе изглежда обещаващо! И така...някакви мнения, директни, индиректни...
    Поздрави!
    Здрасти. Взех го в Събота. Само за два дни в бургаския ТМ бяха продадени всички налични бройки и вече го няма. През HDMI всичко изглежда възхитително. Гледам HD филмче и ми спира дъха. През DVD с upscaling дори DIVX ми се струва удивително добре. Вързах го онзи ден към ITV Partner - картината е леко разочароваща. Всъщност такова при ITV Partner е положението с каквито и да е големи LCD телевизори, щото резолюцията и битрейта с които излъчват са OK явно само за малки екранчета. ITV междудругото предлагат само един HD канал, но само ако приемника ти е HD /поне 500 лв/. На етикета на панасоника в магазина пишеше, че е произведен в Словакия, но на кашона и на самия телевизор е изписано Чехия. Моята бройка е произведена през последната седмица на м. май 2008. Както и да е, доволен съм от покупката. За тази цена си е направо обир

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе