Страница 242 от 300 ПърваПърва ... 192232240241242243244252292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,616 до 3,630 от общо 4486

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008

Японската компания Toshiba стана първият производител, приложил нова технология за Upscale в гамата си LCD телевизори Regza ZV. Твърде вероятно е идеята да стане изключиетлно масово прилагана от всички компании през идните месеци, тъй като приложението и третира Standard Definition сигнала с цел да го доблицжи до HD изображение. За оптимален ефект Toshiba използват метод, наречен Resolution +, който доближава максимално "остарялите" стандарти към модерните HD разбирания. Използваните алгоритми намират доста широко приложение в DVD плейъри и всякакви устройства от периферията на домашното кино, но сега биват използвани за първи път не посредствено в LCD телевизор. Regza ZV ще включва 42 и 46 инчови модели с Full HD 1080p поддръжка и цени, между 1100EUR и 1500EUR.

Toshiba, компания с огромни постижения в битовата електроника, показа цяла нова гама LCD телевизори, покриващи стандарта Full HD. Продуктовата линия включва пет модела ZH7000, Z7000, FH7000, H7000 и C7000 и се разпростира в ценовият диапазон между 930EUR и 3500EUR. Топ модела в гамата, ZH7000 ще се появи на пазара през ноември тази година в три различни размера - 52 инча, 46 инча и 42 инча. Всички те ще могат да работят при разделителна способност 1920х1080 и ще бъдат оборудвани с 300GB твърди дискове. Спецификациите включват цифров тунер, HDMI входове и два вградени високоговорителя с номинална мощност от 10W. 52 и 46 инчовите модели ще предлагат максимален контраст от 3000:1 (с 30 000 DCR) докато 42 инчовият телевизор ще работи при 1100:1 (до 11 000:1). Следващите под ред Z7000 FH7000 и H7000 също ще се предлагат с вградени HDD с 300GB дисково пространство и ще се предлагат в различни размери, като най-бюджетното решение ще бъде в серията H7000, с размер от 32 инча и ще струва около 930EUR.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2001

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Сони поставят в телевизорите си DVB-T тунер/кабелен/.С него спокойно хващаш почти всички програми с исключение на платените-за тях ще ти трябва CAM -модул http://www.digitalplus-bg.com/moduli.html
    и карта които поставяш в слота отстрани на телевизора.Така си спестяваш приемника който ти дават от кабелната.
    Ок, в крайна сметка от препоръките избора се свежда до:
    1. SONY KDL-32V4500K
    2. PHILIPS 32PFL7803D

В темата за препоръките се споменава и за SAMSUNG LE-32A656, който вече е на доста поносима цена. Та той сякаш е вариант
    3. SAMSUNG LE-32A656

За Мсат препоръчвате Сонито. Как е то като качество на картината спрямо другите 2 модела?

Съжалявам, че ви тормозя с допълнителни (може би и не много уместни) въпроси, но предпочитам три пъти да меря и един път да режа

4. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Сони поставят в телевизорите си DVB-T тунер/кабелен/.С него спокойно хващаш почти всички програми с исключение на платените-за тях ще ти трябва CAM -модул http://www.digitalplus-bg.com/moduli.html
    и карта които поставяш в слота отстрани на телевизора.обре с телевизионен сигнал.Спокойно можеш да го вземеш без да се притесняваш.
    Едно уточнение за да не стават грешки:
    DVB-T = Digital Vieo Broadcast - Terrestrial(наземен ефир), с такъв тунер никога няма да хванеш нещо което върви по кабела, а само прогамите от цифровия ефирен мултиплекс на БТК, който вмомента е само за София.
    DVB-C = Digital Vieo Broadcast - Cable(кабелен) това е тунера който трябва да търсите в спецификациите на телевизора ако искате да го ползвате за цифрова кабелна телевизия. Останалото за САМ модулите е така.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Така да се похваля и аз, днес си взех SAMSUNG LE-40A536 от ТМ.
    Впечатленията ми на прима-виста са, че си заслужава парите - 1399 лв. След като обстойно проучвах пазара в продължение на две-три седмици и изчетох доста неща във форума, бях подготвен какво да търся, за какво да се интересувам, какво да изисквам. Естествено не разполагах с голям бюджет - 1500 лв., а сигурно има много по-добри решения и по-скъпи, но от това което гледам в момента съм възхитен. Очаквах LCD-то да се представя доста посредствено, даже зле на кабелна, но се изненадах когато закачих булсата в къщи. В ТМ ме предопредиха, че тяхния сигнал е отвратителен и в къщи би се справил по-добре и бяха прави. Трябва да ви кажа че за Булсата има разлика как ще вържите приемника към ТВ-то. Първо пробвах с коаксиалният кабел и се представяше добре, но имаше някакви вълни които преминаваха през екрана, закачих скарта и нещата видимо се подобриха. Сигнала е много добър, естествено има какво още да се желае. Пуснах и едно ДВД там нещата са много по-добри, направо не ми се мисли, ако закача един BlueRay плеър или PS3. Утре мисля да пусна PC-то през ТВ-то. За съжаение разполагам само с d-sub изход на видеокартата и само с VGA->VGA кабел ще става връзката.
    Това е за сега като го разуча по-обстойно ще се опитам да направя ревю на модела.

П.п. Моля Ви ако някой има настройки на цветовете за този трелевизор да ги сподели. Аз съм направил едни, които ми харесват, но може да има по-добър вариант.

6. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от BrayanA
    Благодаря за насоката. Ще го погледна този Sony 40W4000. Малко дизайна му не ми харесва спрямо този на PHILIPS 42PFL7433D, но ако е по-добър ще го преглътна
    По спецификация Pixel response time му e 8.0 ms, на 42PFL7433D мисля че беше 3.0 ms. Това има ли реална разлика за игрите или тази 10 битова матрица е по-важна?
    Много се връзваш на изчетеното по форумите Мозъкът ти не може да направи разлика от 3 до 8 мс ....
    Наистина 3 мс е по добре от 8 мс, но реално това не е истинската стойност на "лаг-а" на телевизора.
    Това е стойносста от сиво към сиво в реално услловия е друго. При тестове им дават на LCD дисплеите 35-40 мс.
    Но това не пречи за игра, а 10 битовия панел си е по-доброто решение.

ПП. Дори не ми слушай и мене , взимай X-box-а и тествай в магазина какво става .....

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Искам да споделя че си отговорих на един доста важен за мен въпрос а именно:
    Каква големина панел може да се гледа комфортно в стандартна стая?
    Поогледах се из Технополис където бяха изложили всички големи - над 42" телевизори заедно на един щанд. Като реших че за момента няма да гледам дали ТВ то е Плазма или LCD, както и марка и качество на картината, а само комфорт на гледане от около 2 метра. На всички вървеше HD сигнал, така че това допълнително улесни нещата. Естествено абстрахирах се и от цената на много големите панели .
    Изводите са : За мен комфортно може да се гледа 52" или 55" максимум панел. От там нагоре вече започва да става доста трудно да се обхване цялата картина и дори на фона на голямото помещение на магазина изглеждаха доста големи. За пример една 60 ка LG. Определено беше много трудно да се гледа образа на разстояние по малко от 4 метра което вече за стандартна стая става множко!
    Естествено всичко над 46 , 47 инча е над финансовите ми възможности, така че е ясно какво ще вземам, но ми беше интересно как стоят нещата. Накратко 52-ка може да се гледа спокойно в един нормален хол! Това е .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

elcos в магазините телевизорите не изглеждат много големи, говоря за 37-42", при по-големите се забелязва разликата.
    В къщи размера се "променя" като вземеш едно такова чудо и го сложиш в хола. Аз си взех 40 инча и го гледам от 2м. и направо душата ми се пълни, хем в ТМ гледах ТВ-то от същото разстояние, но не ми се стори толкова голям, там ми изглеждаше като 32-ка. И все пак колкото по-голям размер ТВ можеш да си позволиш, толкова по-добре, но всяко нещо си има граници, както си забелязъл, скрупулите че от 2м. SD сигнала е отвратителен и трябва да го гледаш от по-голямо разстояние в моя случай отпаднаха напълно. Булсата се вижда много добре, без пикселизация, замазване и болки в очите и вратът.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Размера на телевизора зависи изключително много от това за какво ще се ползва. Има хора, които си купуват нов телевизор за гледане на телевизия и най-много 1-2 в месеца да пуснат някое двд. За тях изхвърлянето с размера не е оправдано. Спокойно може да си вземат 37--40-42 за да го гледат от 3-3,50 м.
    Ако говорим за хора, които ще гледат доста филми особено HD, то горно ограничение буквално няма. Аз лично не приемам идеята да се гледа от по-близко от 3 метра защото окото се натоварва да фокусира толкова близко. От 3-4 метра спокойно се гледат екрани с размер над 50 инча. Да не говорим, че ако човек разполага с подходящо помещение за парите на среден клас телевизор би могъл да се обзаведе с един сносен проектор и да се наслади на филми с размер 80-100 инча.

11. Тук е от
    Nov 2008

Здравейте пак...
    Отново имам един въпрос, за който ще се радвам да ми отговорите ясно и точно. Гледам резила на нашите снощи с Sharp-чето и обърнах внимание че в движение номера на фанелката на футболистите е "назъбена" когато се получи така, че се падне по средата на дисплея...
    Не всеки път но определено ми се наби на очи
    Това трябва ли да ме кара да мисля че телевизора е дефектен или нещо "нормално" заради LCD технологията - понеже определено ме попритесни на други канали с филми или нещо друго не съм забелязъл подобен проблем

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

[quote=zlatko ]
    Едно уточнение за да не стават грешки:
    DVB-T = Digital Vieo Broadcast - Terrestrial(наземен ефир), с такъв тунер никога няма да хванеш нещо което върви по кабела, а само прогамите от цифровия ефирен мултиплекс на БТК, който вмомента е само за София.
    DVB-C = Digital Vieo Broadcast - Cable(кабелен) това е тунера който трябва да търсите в спецификациите на телевизора ако искате да го ползвате за цифрова кабелна телевизия. Останалото за САМ модулите е така.

Прав се Zlatko в бързината да отговоря съм збъркал наистина DVB-C е кабелен а DVB-T е ефирен тунер-за което се извинявам ако съм подвел някого по невнимание

13. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от JaY_Z_82
    Здравейте пак...
    Отново имам един въпрос, за който ще се радвам да ми отговорите ясно и точно. Гледам резила на нашите снощи с Sharp-чето и обърнах внимание че в движение номера на фанелката на футболистите е "назъбена" когато се получи така, че се падне по средата на дисплея...
    Това трябва ли да ме кара да мисля че телевизора е дефектен или нещо "нормално" заради LCD технологията - понеже определено ме попритесни на други канали с филми или нещо друго не съм забелязъл подобен проблем

Деинтерлейса на ТВ-то не се справя добре. Не е дефектен, но не е на необходимото ниво.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Здравейте пак...

Или е както bgm ти е казал или не си задал правилна настройка. Някои модели имат опции за Movie и Video деинтерлейсинг отделно. Трябва да си на Video за всеки случай или на Auto ако има.
    Така или иначе моделите, които имат перфектен деинтерлейсинг за да липсват тези назъбвания, моарета и разкъсвания на образа са изключително скъпи и е нормално твоя да има тези проблеми.

16. Тук е от
    Nov 2008

Ако се има в предвид дали опцията от ТВ-то Movie picture - On/OFF - да тя и включена - трябва де си изключи ли ?Video деинтерлейсинг (дори не знам какво означава) - е опция, която 99% съм убеден че няма в телевизора т.е. ако movie е OFF логично video е ON така ли?

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако се има в предвид дали опцията от ТВ-то Movie picture - On/OFF - да тя и включена - трябва де си изключи ли ?Video деинтерлейсинг (дори не знам какво означава) - е опция, която 99% съм убеден че няма в телевизора т.е. ако movie е OFF логично video е ON така ли?
    Пробвай с OFF. При по-високия клас на Sharp има повече настройки от ON/OFF. Опитай и дали ако изключиш 100Hz дали няма да се подобри това назъбване.

18. Тук е от
    Nov 2008

lazarus18 - благодаря ти; Ще пробвам с изключването на movie pic, а тези 100hz - тяхната идея не е ли да направят чрез вмъкването на още два кадъра картината по плавна (а не така назъбена???) Тая моята щайга нисък клас ли се води (щото и тя има някви настройки там за картината, подтискане на шума и разни такива...)? Май оставам с впечатление, че съм се набутал яко, пък му броих една кофа пари (

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе