Вижте резултатите от анкетата: Коя е най-добрата марка телевизор според вас?

Гласували
456. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Sharp

30 6.58%
  • Sony

85 18.64%
  • Philips

82 17.98%
  • Panasonic

111 24.34%
  • Toshiba

10 2.19%
  • Hitachi

2 0.44%
  • Samsung

75 16.45%
  • LG

49 10.75%
  • друга

12 2.63%
Страница 106 от 443 ПърваПърва ... 5696104105106107108116156 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,576 до 1,590 от общо 6641

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Опцията се маркира с посока наляво /като за намаляване на звука/.
    направих го, но ефект няма.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2008

ivanhoe72, правим много ОФФ в темата, но ако приемника на Булсат-а няма отделно 2 бр. чинчове за изход звук /L + R Audio out/, които да са ти свободни в момента, а има само 2 скарта /примерно/, които в момента са ти заети от телевизора и ДВД-рекордера, пак ти остават 2 варианта:
    1. виж за 2 женски чинча за изход звук /L + R Audio out/ на гърба на ДВД-рекордера - доста е вероятно там да имаш звука от сат. приемника, когато рекордера е превключен на прием от него... Недостатък - трябва да стои включен и рекордера...
    2. с преходници, като нивото на звука от този скарт, от който ще разклоняваш с преходник ще падне още, поради ред причини... Може да пробваш да разклониш този за телевизора /така и така не те удовлетворява.../, като разчиташ на запаса от мощност на системката и случиш с преходника - да не вкарва брум... Най-простия вариант /и най-компактен/ е малка "кутийка" с мъжки скарт отпред /за към сат. приемника/ и женски на гърба /за да си включиш съществуващия вече кабел към телевизора/, а отстрани на корпуса имаш 3 женски чинча - видео + ляв и десен канал за звука. Често имат и превключвател за чинчовете - дали да са вход или изход, превключваш да са изход и ползваш звука с един най-обикновен кабел с по 2 мъжки чинча то всяка страна... Има и други възможности - иди в някой "Конрад" /или подобен магазин/ и им обясни какво ще правиш - ако са грамотни ще ти помогнат. Марков преход едва ли ще намериш - най-много някоя "Хама", само веднъж /доста отдавна.../ съм виждал марков преход мъжки на женски скарт с изкаран отделен изход за звук - 2 женски чинча на късо кабелче - беше в окомплектовката към "кинаджийски" ресивър Сони с пролоджик 5.0 - мноого години минаха от тогава...

П.П. Реално не знам при теб кое и как е свързано, какви свободни конектори има по техниката, всяко изделие как си управлява сигнала от входовете/изходите - възможно е да ти пиша напълно излишни работи - може да имаш много елементарен вариант, а може да се наложи да се преокабели всичко и принципно да се промени според твоите конкретни нужди - въпроса е някой, който е в час да ти огледа техниката...

4. Тук е от
    Dec 2007

Свързах го.Значи от сат. приемник с двата женски чинове към двд системата на AUX 1.Колонките работят но само две от всичките пет.Но все пак има напредък.

5. Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от CrossBlade
    DLNA е много хубава екстра, особено за без пари!
    Екстрата DLNA е много хубава, но само (до колкото знам) при новите модели на SAMSUNG. Но иначе ... http://gxben.wordpress.com/2008/08/2...tocol-so-much/

Ето и малко инфо за DLNA Media Server -ите http://www.rbgrn.net/content/21-how-...-os-x-or-linux

При новите модели на SAMSUNG тази опция е прекрасна, само с един малък недостатък не поддържа DTS звук. Не съм много сигурен дали само с фърмуер ще може да се добави DTS-a, както четох някъде.

Иначе все едно имате вградено HTPC в телевизора.

А дано и някои друг последва примера на SAMSUNG и пусне на пазара телевизори с напълно функциониращ (+ DTS звук) DLNA вход .

6. Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    да я погледна какви компютърни резолюции поддържа
    Вчера взех LG 42LH3000 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052010 за 1549лв без много да му мисля, надявам се не съм се минал :-).
    Ето резолюциите с PC (ако някой иска, мога да постна и цялото ръководство):

Pixels720x400640x480800x6001024x7681280x7681360x7681280x10241920x1080(RGB-PC)1920x1080(HDMI-PC)
    Hertz70.0859.9460.3160.0059.8759.8060.0059.9360.00

Но имах малко кахъри докато наглася правилната резолюция от лаптопа... Струва ми се, че с RGB връзка успях 1920x1080 само при 16-битов цвят, не 32-битов.

Ще може ли някой да ми помогне с намирането на Аналогови+DVB канали за София?
    • Като казах на телевизора "България", не можа да намери никакъв DVB
    • Като го излъгах "UK", намери 5-6 цифрови и 1 аналогов (но с лошо качество)

На толкова ли мога да се надявам от ефира? Има ли някъде списък? Засега съм напълно бос в тази тема.

А какво ще ме посъветвате за платена телевизия:
    • кабел (предполагам НЕ?)
    • Булсатком (предполагам ДА?)
    • iTV Partner или нещо друго?

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Дайте инфо!!!Какво трябва да се направи,че едно SonyW5500 да проработи с ц.кабелна без тунера на оператора.СІ-модул ? А ако няма(недават) карта става ли излишен?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ivanhoe72
    kokovanev,мерси за изчерпателният отговор но сега като се замисля май няма да стане. Забравих да ви кажа че приемника на Булсатком съм включил към ДВДрекордера .... за да мога да си правя записи но самият рекордер няма колонки.Аз искам да искарам звука пред ДВД системата която е с колонки.Стама май доста сложно и практически невъзможно .Ако все пак видиш някакъв вариант пиши .
    А ДВД рекордера няма ли аудио изход /2 чинча/? Последния вариант ти е да изкараш звука от самия телевизор /жака за слушалки/ и от там със канел 3.5 мм жак - 2 чинча във системата.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от lepetrov
    Дайте инфо!!!Какво трябва да се направи,че едно SonyW5500 да проработи с ц.кабелна без тунера на оператора.СІ-модул ? А ако няма(недават) карта става ли излишен?
    Повечето оператори ползват стандартен външен приемник с място за карта. Някои обаче ползват друг приемник, без който не може да се декодират каналите.
    Кажи за кой оператор става дума.

11. Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    А ДВД рекордера няма ли аудио изход /2 чинча/? Последния вариант ти е да изкараш звука от самия телевизор /жака за слушалки/ и от там със канел 3.5 мм жак - 2 чинча във системата.
    Свързах го вече .... писах в предишният си коментар . Колонките вече работят но само две от всичмките пет...

12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Повечето оператори ползват стандартен външен приемник с място за карта. Някои обаче ползват друг приемник, без който не може да се декодират каналите.
    Кажи за кой оператор става дума.
    RN-Бургас-това е приемника ми http://www.rn-tv.com/selltv_set-top_box_cable.php
    Не съм ходил в офиса им,само по телефона звъннах,но говорих с една мацка и нали се сещаш
    Благодаря за помоща

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

RN-Бургас-това е приемника ми http://www.rn-tv.com/selltv_set-top_box_cable.php
    Не съм ходил в офиса им,само по телефона звъннах,но говорих с една мацка и нали се сещаш
    Благодаря за помоща
    Така като гледам картата е вградена в приемника и не може да се извади. Ако е така може и да стане работата. Освен ако оператора няма някакви отделни карти. Тогава си купуваш Conax модул, слагаш го в CI слота на телевизора и после в него картата.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

Така като гледам картата е вградена в приемника и не може да се извади. Ако е така може и да стане работата. Освен ако оператора няма някакви отделни карти. Тогава си купуваш Conax модул, слагаш го в CI слота на телевизора и после в него картата.
    Пак благодаря!Точно така без карта е(не се вади)
    А без карта(ако не ми дадат такава),работи ли Conax модула??

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Пак благодаря!Точно така без карта е(не се вади)
    А без карта(ако не ми дадат такава),работи ли Conax модула??
    Целта на този модул е да може да сложи картата /грубо казано/. Само модул без карта нищо не прави.

17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от valexiev
    Вчера взех LG 42LH3000 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052010 за 1549лв без много да му мисля, надявам се не съм се минал :-).
    Ще може ли някой да ми помогне с намирането на Аналогови+DVB канали за София?
    • Като казах на телевизора "България", не можа да намери никакъв DVB
    • Като го излъгах "UK", намери 5-6 цифрови и 1 аналогов (но с лошо качество)

На толкова ли мога да се надявам от ефира? Има ли някъде списък? Засега съм напълно бос в тази тема.
    Не си се излъгал-LG напреднаха доста за една година а и съотношението цена/качество е добро
    В София се излъчват цифрово/DVB-T/-следните програми
    BNT1
    BTV
    NOVA
    TV7
    BBT
    THE VOICE
    HORIZONT
    HRISTO BOTEV

http://forum.predavatel.com/

http://www.telemaniac.com/forum/index.php

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе