Пак аз. Има ли начин да се изчисти това замъгляване около образите на SAMSUNG 37А 656 при Булсатком Ако го оправя от настройките на ТВ не ми харесва картината Евентуално настройки на антена смяна на приемника или е безнадеждно
Пак аз. Има ли начин да се изчисти това замъгляване около образите на SAMSUNG 37А 656 при Булсатком Ако го оправя от настройките на ТВ не ми харесва картината Евентуално настройки на антена смяна на приемника или е безнадеждно
здравейте!
понеже виждам че тък мога да получа адекватна насока при избора на лсд телевизор,ще помоля да ме орентирате към някои модели тв.
става въпрос за 32 инча телевизори като съм се спрял на марките самсунг,лг и тошиба.мога да отделя до 800-900 лева и ще се радвам да ме насочите към някои подходящи модели.предимно ще го ползвам за гледане на телевизия(кабелна) филми на двд и евентуално за компютара отново за гледане на филми.а ако мислите че подценявам и други марки ще се радвам да ми посочите и такива.благодаря ви предварително!
conan
Аз се сдобих с такава плазма 37PV8PA преди коледа. Бих казал, че съм много доволен засега. Все още не съм достигнал 200 часа разработка, но тивито се държи много добре. Гледам го на Булсат и DVD. Тази седмица си взех по-добър кабел на НАМА-позлатен от ТМ за 13,99 лв. и промяната веднага се усети. На DVD, Панасоника се държи просто невероятно /системата ми е само със скарт/. Верни цветове, дълбочина на картината, добро черно. Не съм от знаещите, но в случая се доверих на очите си при избора на тиви и на помоща на знаещите в този форум. И аз исках да взема LCD, но се убедих че за тези пари няма подходящ избор. Все още не съм се сблъсквал с проблема прегаряне, но да си призная доста се притеснявам от този ефект на плазмената технология, но какво да се прави нищо не е съвършено.
Не знам, кой е най-подходящият телевизор за монитор, но по принцип телевизорите на Samsung се справят много добре. Аз ползвам 40А536, не забелзявам никакъв лаг при гейминг. Ако имаш добър бюджет бих ти препоръчал 40"/46 А656 и него съм го пробвал справя се великолепно като монитор. Нямам много реални впечатления как се справят другите марки и модели като монитор, но и там сигурно има добри решения.Първоначално публикувано от dragonator
Първоначално публикувано от dunav_forever
TOSHIBA 32C3500/3005PG - малко стари модели (мисля че бяха от 2007), но това не ги прави по-лоши, за тази цена са много добри решения стига да не са работили много като мостри. Вчера ги гледах в ТМ и добре се справяха с кабелната, макар че сигнала там е под всякаква критика.Първоначално публикувано от vali77
TOSHIBA 32AV504DG - модел от 2008. На него вървеше един рекламен диск (HD) на Samsung справяше се добре както и всички модели около него.
PANASONIC TX-32LE8P/8PС - модел от 2008 разликата им е само в цвета на корпуса. Трябва да отбележа, че при тях липсва D-sub вход. И на тях вървеше същото рекламно CD, справяха се добре.
SAMSUNG LE-32A430/436 - модели от 2008 от 4 серия, едни не лоши предложения.
LG 32LG2000/3000 - важи същото като горните два модела.
ако си на RGB пробвай със CVBS (от настройките на картината на приемника)Първоначално публикувано от stefanrus
На CVBS съм.Първоначално публикувано от TEZ
А може ли да е от скарт кабела. На НАМА е отдавана е вземан просто досега не съм го ползвал
Това че е на НАМА нищо не значи,хубавите скартове са с отлят корпус на буксата,тези който съм виждал да продават в повечето случай са с един гумен и при второто или трето включване/изключване/от куплунга за нищо на света немогат да ти доставят картината която очакваш.Първоначално публикувано от stefanrus
фърмуер - какво ще промени и какви опасности крие?!
Свалих го от Samsung за LE40A656, въпроса ми е трябва ли да го инсталирам и какъв резултата да очаквам -- питам щото неми е ясно.
stefanrus не ти ли малко мътна картината на CVBS?
Пробвай на следният вариант.
Смени режима на RGB от видео настройките на приемника. Опитай след това тези настройки.
Режим - Стандарт
Фонов осветление - 7
Контраст - 75
Яркост - 50
Острота - 0
Цвят - 45
Настройки на детайл:
Регулиране на черно - Високо
Динамичен контраст - Високо
Гама - 0
Цветова област - Естествен
Баланс на бялото:
Ч-изместване - 26
З-изместване - 25
С-изместване - 25
Ч-усилване - 13
З-усилване -25
С-усилване - 15
Телесен тон - +2
Подобр.краища - Вкл
Опции картина:
Цветова схема - Нормална
Размер - Авто формат
Режим екран - 16:9
Цифрово NR - Автоматичен
Режим само синьо - Изкл
На А536 с тях контури и сенки не се забелязват, но аз предпочитам малко по-други настройки (това често го казвам, но всеки има различен вкус), не се притеснявай да си поиграеш с настройките.
съжалявам за офтопика, ама реших малко да ви развеселя:
как се поправя плазма:
https://www.youtube.com/watch?v=lKJcBx9cXKo&eurl
наистина става така...
Който купил плазма - купил: http://news.ibox.bg/news/id_1642145271 ...
Някой компетентен може ли да ме светне?Първоначално публикувано от joro_bul
Здравейте на всички.
Много се зарадвах на този форум, понеже не разбирам много и доста се рових за '32 LCD.Колкото повече се ровя по объркан ставам затова ще помоля някой който е запознат да отговори.
Телевизора ще се ползва за Булсатком(спорт и филми), както и за филми през PC (но чрез D-SUB вход понеже лапа няма друг изход). Има ли смисъл да си взимам Full HD при това положение и по-добър ли е варианта HD ready - 100HZ? Цената която съм си определил е до 1500 лв.
Предложете и модели плс.
Panasonic ще пуснат тази година нови плазми (G12)с двойно по-ниска консумация и два пъти по-тънки.ENJOIПървоначално публикувано от ethernall