Страница 61 от 91 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 1361

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори 2011 - част 1/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2011

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

nkd, момчета,
    днес,след обед го купих - Samsung LE46C750, цвят, картина,всичко е перфектно!
    Аз съм на цифрова тв "близу" и на някои от програмите замазва задните образи,тези,които са в дълбочина,например публиката на стадиона.Предните образи не ги замазва,напротив изглеждат страхотно.
    Та въпросът ми е :как да се подобри картината и да се махне замазването ?Четох за кам модул,това ли е начина или има и друг?И ако "да" - какъв?
    От 10 дни прекарвам почти цялото си време в този форум,но не съм го изгубила напразно,напротив- доволна съм от покупката си, благодарение на вас, всички, които ми помогнахте в избора.
    БЛАГОДАРЯ!

2.  

3. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/

Честито lili66 !!!
    Задължително вземи САМодул , картината видимо ще се подобри още и точно тези замазвания ще намалеят силно .Все пак не всички програми са добри и телевизора при тях няма вина, като критерий трябва да са ти такива като БТВ , НОВА , БНТ и западните. Модула- CONAX Smit можеш да го купиш от Близу за 80лв. или от тук:
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NAX-CAM-%5E%5E
    Трябва да се внимава с поставянето на картата и модула в слота.
    1.Поставя се картата с чипа към логото CONAX ,трябва да влезе докрай цялата .
    2.Така окомплектования Модул се поставя в CI слота отстрани на телевизора с логото обърнато назад към задния панел/капак внимателно като се преодолява към края едно съпротивление. Модула остава да стърчи 2,5см от слота.
    3. Горните действия се извършват при загасено ТВ , след поставянето на модула се включва .
    Успех !

4. Тук е от
    May 2009

лили, това със замазването на публиката на стадиона няма да се оправи с поставяне на каквото и да е :-)

Това е желан ефект в случая, а не дефект както си мислиш. Така е решил да го заснеме оператора/желание на режисьора/ - идеята е да изпъкнат предните образи. Същите похвати се използват и при видео/кино заснемането, както и при фотографията. Ефектът се нарича 'боке'.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    Sofia

@нкд
    Здравей,
    Да попитам дали да ъпдейтвам фърмуера? Има наличен 3006, през ЛАН.
    @лили66
    Сложих КАМ модул Технокрипт, малко ми беше трудно докато разбера как се пъха точно, но за начало модула да е с карта, както е обяснил Ники, а самия модул с жълтата страна да сочи към гърба на телевизора. Модула не потъва целия (както си мислех), а стърчи поне 3 пръста навън (края му почти се изравнява с ръба на ТВ). Ники го е написал много добре, сега видях...Извинявам се
    ХД каналите няма да излезнат, ако не си на пълния пакет на Близу. Ако ти е нужна помощ за настройките за кабелната ето една тема: http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=9533

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ivaylodj
    лили, това със замазването на публиката на стадиона няма да се оправи с поставяне на каквото и да е :-)

Това е желан ефект в случая, а не дефект както си мислиш. Така е решил да го заснеме оператора/желание на режисьора/ - идеята е да изпъкнат предните образи. Същите похвати се използват и при видео/кино заснемането, както и при фотографията. Ефектът се нарича 'боке'.
    Това се нарича дефект от бавната реакция, допълнен от ниския битрейт на сигнала.
    Пусни същия мач от HD канал на телевизор с висока резолюция при движение /плазма, някои LCD с 100/200Hz/ и ще видиш какво е заснел оператора.

7. Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Честито lili66 !!!
    Задължително вземи САМодул , картината видимо ще се подобри още и точно тези замазвания ще намалеят силно .Все пак не всички програми са добри и телевизора при тях няма вина, като критерий трябва да са ти такива като БТВ , НОВА , БНТ и западните. Модула- CONAX Smit можеш да го купиш от Близу за 80лв. или от тук:
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NAX-CAM-%5E%5E
    Трябва да се внимава с поставянето на картата и модула в слота.
    1.Поставя се картата с чипа към логото CONAX ,трябва да влезе докрай цялата .
    2.Така окомплектования Модул се поставя в CI слота отстрани на телевизора с логото обърнато назад към задния панел/капак внимателно като се преодолява към края едно съпротивление. Модула остава да стърчи 2,5см от слота.
    3. Горните действия се извършват при загасено ТВ , след поставянето на модула се включва .
    Успех !
    Какво ми остава да кажа, освен - отново едно голямо "мерси" и ще почерпя...някой ден!

8.  

9. ajt
    ajt е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

Докато се натутам и SAMSUNG UE-40C6000 вече го няма. След всичко което изчетох се бях навил на него. Жалко .. сега фаворит ми е предложеният TOSHIBA 40XV733G
    . Чакам още предложения за около ~1200лв. Поздави

10. Member
    Тук е от
    Nov 2010

SAMSUNG UE-40C6000 в Техномаркет колкото искаш 1399 лв http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40c6000

11. ajt
    ajt е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

Беше някаква промоция. Новата цена не ми е по джоба.

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от ajt
    Беше някаква промоция. Новата цена не ми е по джоба.
    Тошибата е добър модел , ето виж и това:
    http://www.technomarket.bg/products/09091440/lg-42ld565

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Вземай С650 -по-добър е от С6000 и на добра цена /а има и бройки с матрица на Самсунг /. Успех!

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

lili66 Честито

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Здравейте, ще ми е нужна помощ при избор на LCD TV. Изисквания - размер 37" или 40" ще се гледа основно Булсатком и може би след време филми от лаптоп; качествена картина; FULL HD; по възможност да е с 100Hz; USB интерфейс за филми и музика(добре е да има), бюджета е ограничен - 1000лв.+100лв. максимум в краен случай. Та за тези пари и изисквания кой ТВ би бил най-добрия избор?

ПС: При Самсунг ако матрицата не е S-PVA, тогава измежду тези - AA - AU Optronics (AUO) A-MVA 2 / AA01, AA02, AA03, AA04/; AC - AU Optronics (AUO) A-MVA 3 /AC01, AC02, AC03, AC04/ или тази I - LG Display IPS (LGD) S-IPS кои са по-добри?

Ще се радвам много ако hristoslav2 също се включи. Благодаря Ви предварително.
    Подредени по контраст
    1. AC
    2. CN
    3. AA
    4. I
    Но като се подредят по зрителен ъгъл ,подредбата е различна.
    1. I
    2. CN
    3. AC
    А като ги подредиш по време на реакция...
    1. I
    2. AC
    3. CN

http://www.hifinews.ru/article/details/12080.htm

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Благодаря на hristoslav2 и Momchil.
    Заради ограничения бюджет от 1000лв. се спряхме (ТВ не е за мен) на SAMSUNG LE-40C530, но тъй като наличния (със SQ матрица на Самсунг) в магазина беше ползван като мостра един месец, помолих да ми поръчат неразпечатан, който ще идва от София. Да се надявам, че и той ще е със същата матрица, ако ли не ще проверя наличния колко заработени часове има и ако не са много може той да се купи. Всъщност проблем ли е ако е работил един месец в магазина (даже още беше облепено със заводското защитно фолио)?

17. ajt
    ajt е офлайн

Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Тошибата е добър модел , ето виж и това:
    http://www.technomarket.bg/products/09091440/lg-42ld565
    Тази матрица добра ли е?

S-IPS използвани във Mid-End LG TVs /LD420-650, LE5300-6500/

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Всъщност проблем ли е ако е работил един месец в магазина (даже още беше облепено със заводското защитно фолио)?
    Не е проблем.
    Цитат Първоначално публикувано от ajt
    Тази матрица добра ли е?
    Да. Добра като цветовъзпроизвеждане и зрителен ъгъл.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 61 от 91 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2011 - част 2
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1469
    Последно: 12-11-11, 20:01
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе