Качество на картината
Качество на звука
Приемлива цена
Лесен за употреба
"Зелен" с ниска консумация на енергия
Марка която познавам и вярвам
Добра гаранция и сервизен план
Последна технология
Ценови / отстъпки / намаления
Атрактивен дизайн и стил
Голям размер на екрана, който мога да си позволя
Вграден интернет достъп
Позитивни ревюта за продукта на WEB сайтове
Безжична интернет връзка
USB запис
Ultra HD TV
3D съвместимост
Oled TV
Държавно-спонсорирана програма за отстъпки
Curved TV (огънат екран)
Няма как да излезе звук , телевизора няма необходимите кодеци за да го познае и да го пусне към ресивъра . Просто файла така е записан и няма как това да стане с плеъра , вграден в телевизора .
Този проблем с липсата на кодеци било то за звук или видео решава ли се ако TV-то е с Android и се ползва външен плеър например VLC или се ползва Андроид TV Box. Много е кофти ако не може да се наслади човек на такива филми 4k HDR. Иначе за какво са тези телевизори .Все пак LGUH8507 е висок клас телевизор. Засега само LG ли подържат Dolby Vision или 2017 година и други марки ще имат поддръжка т.е.има ли бъдеще .
Това не е проблем , проблемен е конкретния релийз на филма , звук си излиза но не е оригиналния , а само ядрото му . Външен плеър винаги може да се ползва , но вградените плеъри в телевизорите не са никак лоши към днешна дата .
Поддръжката на HDR e имат доста модели от различни производители и това не е проблем . Проблем е намирането на такова съдържание , а за такава телевизия ще се чака .
- - - - - - - - - -
За Dolby Vision е въпрос на време или желание от страна на другите производители на тв, все пак се плащат лицензи , да се случи . Но и без него не е проблем .
- - - - - - - - - -
Dolby Vision - това е един вид подобрен HDR , съвсем просто казано .
- - - - - - - - - -
Kакво е Dolby Vision
Изчетох всички, въпроси, постове, отговори и никъде не разбрах две неща, тези който са си купили UHD телевизори, как е картината с SD каналите на нашите родни оператори, защото в малките градове има по 20 HD канала, всичко друго е SD канали и заслужава ли си двойната инвестиция, при положение, че до година, две нищо няма да се промени.
Няма драма с SD каналите. Доста модели телевизори скалират сравнително добре SD картината. Естествено разликата между SD и HD е забележима.
Дали си заслужава... по този въпрос може да се дискутира много и всеки сам си дава отговор на него! За мен лично е удоволствие да гледам 4к клипове и филми. Лично моя телевизор се справя чудесно с SD каналите, но има предвид че това много зависи и от кабелния оператор. Ако си с антенка на Булсатком... няма да си много доволен.
а според теб близу или виваком, лошото е, че виваком в Габрово предлагат не повече от 25 HD канала и 20 мега нет....няма оптика и не се знае кога ще има.
Телевизора към който съм се насочил е SONY KD-49XD8305BAEP, бюджета ми е около 2 000 лв.
Здравейте от 10 дена съм с нов телевизор LG 49UH8507 работи много бързо и картината е супер. Въпроса ми е при възпроизвеждане на тъмен фон в който има нещо светло (примерно буквите на края на филма) има под и над бялото изображение светла сянка в черното. Същото се получава и като се пусне курсора на дистанционното по екрана по верикала под и над него се появява по светло изображение. Това се забелязва доста на загасена лампа , през деня не се личи почти.
Може ли да ми кажете дали това е проблем на телевизора или е проблем на технологията, която се използва.
Това е заради подсветката. Технологията е такава.
За Близу нямам наблюдения, но доколкото знам при тях нещата са на ниво. Vivacom от сателит... съм гледал.... не мога да кажа че съм очарован (поне преди време беше така).
А за телевизора за по-малко пари мисля че можеш да си избереш и телевизор с по-добра картинa:Samsung 49KS7000
A малко ако се напънеш ще може и Samsung 55KS7000
При тази цена xd83 някак си ми бледнее...но пък колегата може би желае точно тази марка
И все пак това не е за пренебрегване
Телевизор SUHD Smart Samsung 55KS7002, 55`` (138 см), 4K Ultra HD - eMAG.bg
Не съм фен на марките, наскоро обзавеждах жилище и за всички уреди досега съм се водил само по едно, всичките са с 5 годишна гаранция, така мисля да направя и с телевизора, просто на двама познати самсунгите им изгоряха единия беше в гаранция, другия точно след гаранция и му искаха толкова колкото струваше самия телевизор. Ще погледна този модел на Самсунг и ако го купя, ще е с 5 годишна гаранция.