ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО ! Добре че запазих линка, днес го пуснаха пак дори за по ниска цена :
SAMSUNG QE65QN85B - TV Neo QLED 4K UHD - 65 inches (165 cm) - Quantum HDR 1500 - Dalle 100Hz - Smart TV - 4 x HDMI 2.1 : Amazon.de: Electronics & Photo
Поръчах го веднага, да видим какво ще стане.
Хъмм, дори не съм се и замисля, но 30лв + или - не е болка за умиране.
Няма проследяващ номер, нито куриерска фирма. Не съм поръчвал от трети търговец досега и нямам представа дали това е нормалният начин на показване на информация за пратката Получих имейл, че съм отправил дублирано запитване, защото писах първо на имейл, който уж е за връзка с flanco през emag, а вторият път писах направо през сайта им, но не предполагах, че и двете "отиват" на едно място:
Здравейте,
Пишем Ви във връзка със запитванията, които сте изпратили към нас.
Желаем да Ви информираме, че поради натовареността на периода в момента, ще ни е необходимо малко повече време от обичайното, за да съдействаме.
Молим Ви да проявите разбиране и да не дублирате запитванията си, тъй като това допълнително удължава срока за отговор.
Уверяваме Ви, че всяко запитване регистрирано при нас, ще получи необходимото съдейтвие от наш оператор и при този контакт с него, може да допълните информацията, която сте пропуснали да предоставите.
@AntrAcsA, този модел не е ли с IPS, и то в този клас (все пак е samsung, не lg)?
Самсунга от амазон е на изкушаваща цена. Тук най-евтино съм го виждал на около 2600 лв. И аз мернах някъде,че е IPS, но 65 инча на цената на телефункен, бих го преглътнал лично :D
Frost, ще си получиш тв, не се притеснявай.
Не не, SAMSUNG си е, това е QN серията с мини лед на LG e QNED . Да, ADS е , но за тези пари не ми пука
Нека да видим какво е да купиш ТВ от амазон, както виждам пускат МНОГО добри оферти ,а и съм спокоен, защото ако е скам, винаги мога да си взема парите обратно. Също така хубавото е че ако реша да го върна, дават ми два месеца време за да го направя.
Този пост е редактиран от AntrAcsA; 30-11-22 в 18:28.
Да де, имах предвид, че IPS (или подобните при самсунг) панелите са обичайни за LG, просто се чудя защо самсунг са решили да не е VA. Пуснах да видя ревю от любопитство, mini-led подсветката спасява положението. И да, за тези пари си е добре, при положение, че обикновено на тази цена е 55Q80B.
Хъмм.... час след като пуснах заявката , получих съобщения от продавача че продукта уш не е бил наличен... правят някакви шмекерии май май .
- - - - - - - - - -
ОК, върнах ами парите, сега мисля да се пробва, с други два продавача.. единия продава Samsung QDOLED 65S95B за 1400€..
Дай да видим.
Много добра цена за 55G2 при румънците. https://www.emag.bg/televizor-lg-ole...ref=fam#139-cm
2700 е от едигитал с 35лв. доставка, 2800 от емаг. *
Снощи се разцъках из настройките на новото ми LG OLED55C2 за да направя щадящ първоначален режим както ме посъветва Dominator. Потребителските режими на картината обаче не показват някакви цифрови степени на яркостта. Те са "Ярък", "Стандартен", "Икономичен/APS", "Кино", "Спорт", "Оптимизатор за игри"и "Filmmaker Mode". От тях най неярък ми се стори "икономичния" и донякъде "стандартен" и "Кино". Влязох в разширени настройки, там за яркостта имаше четири или пет степени, като най-долната беше BT.1886(което нищо не ми говори), а другите по-нагоре някакви съотношения от рода на 2:1 и т.н., които също нищо не ми говорят(яд ме е сега, че не заснех екрана, в ръководството ги няма). Беше оставено на предпоследното, и аз не го бутнах щото на другите ставаше по-ярко. След това намалих контрастта от 90 на 60 и цветовия интензитет на 40. Гледам, че има и "Грижа за OLED", но там не съм влизал още. Някой, който има модела да ме посъветва кое за какво е и на колко да го оставя, че съвсем се опетлах. То един билюк менюта и настройки, които често се припокриват и си влияят една на друга - свят да му се завие на човек. Едно време с Тошибата ми CRT нямах такива проблеми: цвят, яркост и контраст в линийка от квадратчета и си ти....
Това с разработването са градски легенди за мен. Не го използвай на макс яркост е единственото, което бих направил аз в началото. Другото си го сложи както душата ти сака.
Ето линк с примерни настройки, които за перфектни като за начало:
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c2-oled/settings