Страница 560 от 641 ПърваПърва ... 510550558559560561562570610 ... ПоследноПоследно
Резултати от 8,386 до 8,400 от общо 9614
Like Tree2463Одобрявам

Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Отговор: Мнения и Избор на телевизор (инфо в първите постове)

Цитат Първоначално публикувано от Braykov Виж публикацията
    Здравейте, питането ми е:
    1. Кой от двата е по-добър:
    https://www.emag.bg/televizor-tcl-mi...AAA5mLO0JYpmjw
    или
    https://www.emag.bg/televizor-samsun...S6MBM/?ref=fam
    2. За тези пари има ли по-добра 65-ца?
    3. Как става врътката за отстъпката при 2 продукта, че не се оправя?!?
    Благодаря!
    Има по-добър тв-р за тези пари.Също с 10% отстъпка.
    https://www.emag.bg/televizor-lg-ole...pd/DBGQXGMBM/?
    https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10

Дори преди да сложим липсата на DV като основна пречка пред SAMSUNGa.Оценки за HDR филми 8,2/8,8....HDR ...ама когато го има.А в NETFLIX(HBO MAX?)...къде е?

https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...D0%B5-559.html

A на TCL просто не му е тзи цената.Той по принцип е на близка цена до C805 ,но след нова година поради ограничени наличности понякога се появяват високи цени,не само в България.След месец всичко ще си дойде на местото.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Благодаря, явно няма да съм късметлия
    Значи не е при мен проблема. Ще го изчакам да падне цената му.

4. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    Има по-добър тв-р за тези пари.Също с 10% отстъпка.
    https://www.emag.bg/televizor-lg-ole...pd/DBGQXGMBM/?
    https://www.rtings.com/tv/tools/comp...threshold=0.10

Дори преди да сложим липсата на DV като основна пречка пред SAMSUNGa.Оценки за HDR филми 8,2/8,8....HDR ...ама когато го има.А в NETFLIX(HBO MAX?)...къде е?

https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...D0%B5-559.html

A на TCL просто не му е тзи цената.Той по принцип е на близка цена до C805 ,но след нова година поради ограничени наличности понякога се появяват високи цени,не само в България.След месец всичко ще си дойде на местото.

Оценката на OLED-а се надува от контраста и диминг зоните и блуминга , това е като да оценяваме и сравняваме WV GOLF с Tesla, кой автомобил има повече батерии и ампер часа някак си не е честно.

Да , B3 не е лош телевизор (макар че мисля че е на лоша цена) и LG през последните две години доста напрегнаха и с обработката на картината, но този B3 телевизор според мен е подходящ само за спални или силно затъмнени помещения защото с тези 580 нита максимална яркост при HDR.. и 380 при SDR... като добавим и неприятно агресивния ABL... няма да се хареса на много хора.

Иначе си прав за цените на TCL и не само, на доста марки цените сега са надути поради намалелите наличности след празниците, и сега като излязат новите модели след месец, два ще е интересно.
    Помниш в миналата година 65" C845 го бяха пуснали на 1700 лв в началото.

5. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Оценката на OLED-а се надува от контраста и диминг зоните и блуминга , това е като да оценяваме и сравняваме WV GOLF с Tesla, кой автомобил има повече батерии и ампер часа някак си не е честно.

Да , B3 не е лош телевизор (макар че мисля че е на лоша цена) и LG през последните две години доста напрегнаха и с обработката на картината, но този B3 телевизор според мен е подходящ само за спални или силно затъмнени помещения защото с тези 580 нита максимална яркост при HDR.. и 380 при SDR... като добавим и неприятно агресивния ABL... няма да се хареса на много хора.

Иначе си прав за цените на TCL и не само, на доста марки цените сега са надути поради намалелите наличности след празниците, и сега като излязат новите модели след месец, два ще е интересно.
    Помниш в миналата година 65" C845 го бяха пуснали на 1700 лв в началото.
    Оценката на OLED не се надува заради контраста ,а се понижава.
    ПРОСТО ЗАЩОТО това е показателя който трябва да е в пъти над всички останали,а не е.Ако не беше контраста кой щеше да прави OLED или mini led?
    Слагай лампи да надуваш яркоста и си в джаза!Тогава от HISENCE с 10 000 нита по убаво нема?

Задачка с понижена трудност-за ученици в 4 -ти клас:
    Ако на един телевизор контраста е безкрайност ,а на друг 100 000/1 колко пъти по-добър е първия?

4000/2000
    нита се смята нещо,но как се смята когато едната цифра е безкрайност?
    Цветовете пък са цветове и трудно се измерват-колко добри и колко лоши са,а не .....Както се вижда от класацията на сляпо на HI FI DE,LG е първи,независимо какъв обем са му цветовете! И...там всички конкуренти са OLED-и.
    Този пост е редактиран от inches9; 29-01-24 в 22:03.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Оценката на OLED не се надува заради контраста ,а се понижава.

Слагай лампи да надуваш яркоста и си в джаза! Тогава от HISENCE с 10 000 нита по убаво нема?

Задачка с понижена трудност-за ученици в 4 -ти клас:
    Ако на един телевизор контраста е безкрайност ,а на друг 100 000/1 колко пъти по-добър е първия?

Не съм чул с каква яркост се бие слънцето,ама ако почета още малко тук ще разбера....
    1. Грешиш! Въпреки че първото нещо, което забелязва човешкото зрение е контрастът, а второто цветовете (от което се възползват тв търговците, като ги пускат в динамичен режим.) - при OLED, оценките са по високи и по куп други фактори.

2. Какъв е смисълът от 10 000 нита? Колористите казват ясно, че не са ти нужни такива дисплеи.
    70% от филмите са мастерирани до 500-600 нита, 20% са мастерирани до 1000 нита а останалите 10% са мастерирани до 4000 нита.

3. Първият! Защото ще изобразява по-добре тъмните сцени с повече детайли.

4. Слънцето свети с 1 600 000 000 нита.

https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...ml#post1065368
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-01-24 в 22:38.
    AntrAcsA одобрява това.

7. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Тези от Емаг съвсем изтрещяха....

Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
    brotzki одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Големият дебют на Disney с филми с висока честота на кадрите тази седмица е само началото
    https://www.flatpanelshd.com/news.ph...&id=1706616000

..така че в следващите две години, очакваме да се появят сертифицирани телевизори и за тази глупост - 48fps трудно мога да ги нарека HFR
    Frost одобрява това.

10. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

За мен по-интересното е, че става въпрос за 3D. Да очакваме ли нова вълна от 3D телевизори, аз не бих отказал...
    Иначе единственият филм, който съм гледал, е Хобит на 3D HFR на кино, но не останах впечатлен. Предпочитам "насичането" пред гладкото движение. Просто ми се губи кино ефектът, когато всичко е като теленовела.
    Този пост е редактиран от Frost; 31-01-24 в 11:13.

11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Моля без лични нападки. Защитавайте тезите си без да се обиждате.
    Какъв е смисъла да пишете обиди и после да ги трия
    Gena_bs и silviqcvetkova харесват това.

12. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Не ме разбра правилно!
    Участвай във форума ако ти е приятно. Споделяй информация и спори в адекватни граници.
    Но престани да коментираш останалите в дискусията.
    Този пост не добавя информация към нея, а описва твое мнение за други участници.
    Затова е изтрит, следващия път ако продължаваш в същия дух освен изтриването, ще се наложи да получиш и почивка.
    Тук не е място за дърлене и лични спорове - водете си лично, през друг канал!

mod. edit
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Напр. да кажеш какво прави твоя тв-р SAMSUNG при филм с DV в NETFLIX и HBO MAX .
    Не знам колко е в контекста на цялата "дискусия", много не ѝ обърнах внимание, но последно когато пусках DoVi филм от MAX на моя AU9072, тръгна в HDR. Netflix не ползвам.

14.  

15. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Не знам колко е в контекста на цялата "дискусия", много не ѝ обърнах внимание, но последно когато пусках DoVi филм от MAX на моя AU9072, тръгна в HDR. Netflix не ползвам.
    Ако може да уточним с какъв точно HDR тръгва-HDR10,HDR10+-ако го имаш-,HLG?Като птритежател на C2 вероятно си забелязъл ,че в горния десен ъгъл се изписва,DV.../HLG и.т.н.

Благодаря колега.Когато прпоръчват тв-ри които уж били добри за HDR ,имат такива тв-ри,а не казват какво става когато пуснеш филм в NETFLIX има проблем.Когато обясниш какво точно става -няма проблем.
    Когато говориш за ''китайците'' все едно че всички са еднакви и неграмотни въпреки хилядите си ЛАБОРАТОРИИ ,не експерти..... за климатици,тв-ри и др. както често един от тези с които си исипахме обиди,за мен е проблем.Ако за другите и форума не е...не знам какво да кажа.Просто не знам.
    За мен просто един обижда милиард и повече хора безнаказано,а аз не трябва да го обиждам?Може и така да се тълкуват някои закони,правила...кой знае.
    И проблема в горното е,че DV e най-често използвания формат.Ако един тв-р не го поддържа и отива на SDR в NETFLIX,то той на практика НЯМА HDR,поне доколкото ZAMUNDA ако не е забранена може всеки един момент да я клъцнат,а средностатистически българин и колекция от блу рей дискове ми се вижда меко казано преувеличено.HBO max питам по принцип.Там за сега има много малко филми в DV.За разлика от NETFLIX.
    И мисля,че ти си един от немногото които могат да оценят какво става когато пуснеш филм(HDR или не) на OLED(тв-р със съвършен или отличен контраст) и някакъв друг,да не говорим за edge led такъв.

п.с. Ако искаш да бъдеш до край полезен за нас ,пък и за себе си,можеш да си пуснеш NETFLIX за месец,да пробваш филм с DV и поне за себе си да прецениш каква е разликата м/у OLED с DV и не oled(вярно е ,че разликите тук са по-големи) ,който според твърденията на rtings,в които нямам никакви съмнения ще SDR.
    Този пост е редактиран от inches9; 31-01-24 в 13:37.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Всеки HDR филм съдържа базата от статични данни HDR10
    Ако телевизора не поддържа динамични метаданни, каквито има в HDR10+ и Dolby Vision, той ще възпроизведе само базата HDR10 (без метаданните), което е достатъчно за модел от нисък клас до среден клас.
    Samsung с цел, да не се плащат лицензионна такси от 3 долара на Dolby за всяка бройка телевизор, се опитват да наложат своята безплатна версия HDR10+.

17. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

УУУУФФФ.
    От съдържа...до несъдържа или ги няма в...разликата е...
    Не знам колко пъти трябва да пусна това и някой да го прочете.Или...ако го е прочел да каже в прав текст,че rtings хабеер си нямат,и той на неговия ......извънземен ТВ-Р...вижда друго.
    Просто копирам от долния линк
    Всички Blu-ray дискове трябва да използват HDR10 като статичен слой с метаданни. Това означава, че е обратно съвместим с всеки телевизор; ако това е диск Dolby Vision и вашият телевизор поддържа само HDR10+, вместо това ще възпроизведе филма в HDR10. Същото обаче не може да се каже за поточно съдържание, тъй като филм Dolby Vision на Netflix може да не носи базовия слой HDR10, така че ако вашият телевизор не поддържа Dolby Vision, той просто ще се възпроизвежда в SDR вместо това.
    https://www.rtings.com/tv/learn/hdr10-vs-dolby-vision

Да повторим или....

Същото обаче не може да се каже за поточно съдържание,
    Отговора на това може да се даде по ЕДИН единствен начин -пробвал съм сто филма на NETFLIX на моя SA/или....даваш линк към надежден източник,че това просто не е истина???
    .Общите знания не са интересни.
    Този пост е редактиран от inches9; 31-01-24 в 14:10.

18. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

MAX не поддържа HDR10+, така че е статичен HDR10. Amazon Prime е една от улугите, където се ползва HDR10+, но пък липсва Dolby Vision. Няма да си пусна абонамент за Netflix, само за да тествам. И да, забелязал съм какво се изписва в горния десен ъгъл при LG, за разлика от Samsung, които не информират, когато се възпройзведе HDR съдържание. Иначе HDR10+ си го преобразувам в Dolby Vision, което едва ли е точно, но пак е нещо, вместо да е само статичен HDR10.

Иначе Jack Sparrow докрай... просто релийз групите правят това, което официалните разпространители не - хибридни издания.

The Beekeeper 2024 Hybrid 2160p WEB-DL DoVi HDR10+ HEVC DDP 5.1 Atmos-126811 - 18.5 GiB

е "смеска" между:
    The Beekeeper 2024 2160p WEB-DL DD+5.1 HDR10+ HEVC-LilKim - 18.5 GiB
    The Beekeeper 2024 2160p WEB-DL DD+5.1 DV HEVC-LilKim - само 11.15 GiB

Получаваш хем най-големият възможен размер с висок битрейт, хем всички възможни формати - HDR10, HDR10+, Dolby Vision.

От сайта на NF пише това относно HDR на Samsung:

Прикачени изображения Прикачени изображения
    SFisher и CubanLinx харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе