Дайте препоръки/отзиви за фирми за дограма в Пазарджик.
Че ще трябва да се сменява дограмата в новото жилище.
Предварително благодаря!
Дайте препоръки/отзиви за фирми за дограма в Пазарджик.
Че ще трябва да се сменява дограмата в новото жилище.
Предварително благодаря!
Не знам какво разбираш под "ги". Или пък под "Рехау гаражно производство". Със сигурност не е Рехау - факт. Пък ти ако искаш се срещай с колкото си искаш турциПървоначално публикувано от dragozow
Истинско Рехау трудно ще намериш в България.Могат да ти кажат че е Реаху ама дали е същото няма как да знаеш.
Първоначално публикувано от dragozowЧети внимателно. Факт е, че има начин да се разбере кои фирми работят с представителството на Рехау БГ. А, дали ще решиш, че те въпреки това могат да те ментят си е изцяло твое решение. Ти вече си поставяш границата между информирано решение и пълна паранояПървоначално публикувано от SongBird
Поздрави
П.П. Съмнението си е съмнение, но трябва да има граница иначе става невъзможно да се вземе решение. Винаги трябва да има праг на информираност над който вече трябва да "знаеш". В този смисъл не приемам за вярно твърдението ти, че "няма как да знаеш".
Винаги могат да работят с Рехау и да поръчват паралелно с истинския и менте.Могат да ти набутат и дръжки и панти по две за лев.Казвам ти го защото съм продавал обков и фирмаждиите които търсят качеството се броят на пръсти.Масово се гледа да е евтино...качеството го отнася клиента.Твърдя че над 90% от фирмите в бранша от София че и от България пазаруваха при нас и имам много обширен поглед над нещата.
Да де, ама друго си е да си контактуваш с Реджеб ...
Очевидно е норвежец. Или швед.
Мда,шведско име е това
Истината е че никой неще да работи с продуктите на Стилмет,Екзалко и разни други фирми които правят качествени неща.Завода на Стилмет се скъсва да изнася в чужбина,а тук се внася стока от Китай и Турция.Една стъклена врата от тия на магазините внесена от Китай струва с 30% по-малко от една произведена от Кристиян Нейко.
Аз се доверих на шесткамерен Blick, с к-стъкло. Механизмите не знам какви са. GU пише на металните части.
Не е ясно ама има едно име Гюлсан,пак "шведско".Може и да не е де.Националността няма значение защото има турско добро и лошо,само времето ще покаже.
Носачи "AsMetal" по -добри са от "оргиналните"уж италиански и немски.Първоначално публикувано от dragozow
100% съм съгласен с тебе, само че не измествай темата, че не на всеки му е ясно. Говориш за автомобилни носачи и шарнири от тази турска марка, нали?Първоначално публикувано от kris11
Не знам. Фирмата, чиито услуги избрах ми се води във списъка "Приятели" и разчитах на техния избор, поне що се отнася до съветите.
Та те ме посъветваха да се откажа от тройния стъклопакет пред двойния, сравнявайки цените с ползите. Предполагам, че ще са ми избрали и що годе прилична механика.
Ще видим.
Що се отнася до стъклопакетите [Разградска фирма], нямам забележки. Никакъв конденз вътре в пакета, дори и при сериозни температурни разлики.
Зимата изкарах така, но сега ми предстои избор на щори и не знам защо съм си внушил, че не искам да ми пробиват никой елемент от дограмата, а очевидно няма начин това да стане с алуминиеви щори.
Вероятно ще избера ... не знам как се казват ... едни широки вертикални ленти, монтират се на трегера [в моя панелен случай] пред прозорците.
Преди 6-7 години сложих Рехау в къщи. На следващата година, сменихме дограта и при майка ми.
По това време, уж нямаше ментета на Рехау. Даже се обаждах до местното представителство на Рехау на Симеоновско шосе и те потвърдиха, че фирмата *** работи с тях.
Та след тия 5-6-7 години време, мога да кажа следното - като цяло дограмата при мен е пълен боклук. Идентифицирал съм до момента няколко причини:
1. Основна причина - калпава изработка от страна на фирмата
2. Лош монтаж
3. Лош обков
4. Лош профил
Всъщност пиша по темата най-вече за да подчертая причината 4 - профила Рехау е лош !
Защо е лош ?
Защото има странното свойство да се "изметва" при застудяване. Зимно време, в момента в който температурата навън започне да пада и стигне до -5, при мен започва процеса на измятане на дограмата - появяват се едни гадни процепи между касата и крилата през които духа. Нарекох го процепи, но става въпрос за неплътно прилепване на крилото към касата. Това неплътно прилепване го има и по вертикалните, и по хоризонталните части.
Наблюдавам измятането всяка зима и доколкото разбирам, процеса протича така:
- при застудяване от -5 градуса, касата се свива температурно от студа навън
- при крилото такова свиване няма
- касата притиска крилото странично и профилите на крилото се изкривяват като дъга навътре към стаята, а в същия момент, касата си остава права. Това изкривяване се забелязва с просто око както при хоризонталните, така и при вертикалните части. Вероятно по вертикалата имам по-голям луфт между крилото и касата (и съответно по-слабо притискане от страна на касата), тъй като вертикалното измятане е по-малко, (а би трябвало да е по-голямо, защото там има по-дълги участъци)
При -15 градуса навън, съм измервал, че отклонението в средата на крилото е вече 1 мм и гуменото уплътнение категорично не може да покрие тая разлика. Най-гадното е, че там където е процепа и подухва, допълнително се получава овляжняване и конденз и намирам парченца лед на подпрозоречната дъска вътре в стаята.
При пролетното затопляне, крилото постепенно възвръща "оригиналната" форма и измятането изчезва. Изкривяването вече не се забелязва с просто око. Постепенно крилото се изпъва и всичко се самоуплътнява. Даже става по-тихо, защото шума от булеварда изчезва.
Добро решение! Пробвал съм го в стария си апартамент. Има много разцветки и можеш да подбереш цвят в зависимост от цвета на боята, тапетите или цялостното цветово решение на интериора.Първоначално публикувано от Malone
Да така е.Извинявам се на колегата в намесването в темата му.Първоначално публикувано от Lazar
@Malone Извинявай ,но имаш ли снимка на тези ленти, че ме заинтригува.
Не знам на кой етаж е апартамента ти и достъпа до прозорците, но има и решение с дистанционно управление на шорите без да се пробива дограмата.Говоря за външни щори.