Поръчах първия вариант, който ми препоръча ( стаята е вътрешна и топла зимата, лятото е проблем с жегата). За обкова ще кажа, след монтажа.
Още веднъж, мерси за съвета!
Поръчах първия вариант, който ми препоръча ( стаята е вътрешна и топла зимата, лятото е проблем с жегата). За обкова ще кажа, след монтажа.
Още веднъж, мерси за съвета!
Приятели, а какво ще кажете за дограма KBE?
Преди 5години сложихме 6 камерна КМG 70 престиж , и сме много доволни от нея. Апартамента е на 3 етаж , главна (натоварена) улица и като затворим прозорците вътре не се чува нищо от уличния шум . Немаме проблеми с оросяване и т.н.. Стъклопакета е двоен 32мм 4сезона или както му викат Енержисейф. В студения период стъклото отвътре на пипане си е топло, а лятото не се нагрява, въпреки че слънцето грее цял следобед към хола . Стъклата мисля че беха 6мм като между тех е некъв газ - аргон мисля но не съм много сигурен .
Здравейте,ще искам мнение от вас за тази" GEALAN" 6-камерна .Ще си сменям на целият етаж дограмата.Какъв пакет да сложа троен Ка-Бяло-Енерджи или Ка-Енерджи но 40мм да е пакета.Има ли смисъл да се слага аргон и другото питане е енерджи стъклото спира ултравиолетовите лъчи, но дали спира и примерно през лятото като е 35гр. самата топлина да влиза.Това питам заради прозорците на север дали има смисъл да слагам енерджи,защото там само сутринта за 1 час пече слънцето.
по-добре троен
аргон - не
да, лятото спира инфрачервените
на север няма особен смисъл
Здравейте! Може ли някой да ми препоръча добра фирма за изработка и най-вече монтаж на PVC дограма във Велико Търново. До момента са ми препоръчали Валда и Алумина Елит. Във Валда ходих и ми хареса начина, по който ми направиха оферта-с подробни обяснения за разните параметри на дограмата - профил/ стъкло/ и т.н. Дори ми демонстрираха с едни ламБи и едни прозорчета предимствата на различните видове стъкло. Алумина елит пък са си местна фирма и се произвеждат тука. И за двете фирми обаче нямам отзив от първа ръка и най-вече за монтажите, защото доколкото разбрах монтажът е най-важното нещо. Затова моля, ако някой има наблюдения на тези неща за Търново специално, да не се срамува да ми каже :D Благодаря ви предварително!
За Валда имам положително мнение от първа ръка.За монтажа е божа работа-това е професия с голямо текучество.Трябва да си в час с тънкостите,да им висиш на главата и да изискваш.
Качеството на Валда е добро, монтажа също,но в демонтажа на старата дограма са много,много зле!Нямат инструменти,работят главно с чук !!!
Здравейте,смених дограмата с 6-камерна и троен стъклопакет Ка-бяло-енерджи.Днес сутринта забелязах че северните прозорци за изпотени отвън.Изпотяването е отвън не отвътре.Това нормално ли е.Да не има някаква грешка в дограмата или стъклопакета.Това е добре че изпотяването не е вътре,но просто питам за съвет на какво се дължи.
Ами най вероятно - студена повърност, топъл въздух и влага във въздуха...