Страница 9 от 13 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 186
Like Tree8Одобрявам

Висока влажност

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Висока влажност

За нищо...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2009

сега се сетих нещо,не знам колко е вярно,но когато ми монтираха дограмата тази година,6 камерна монтажниците казаха,а може би в магазина ли,че при средно положение преди отворено на дръжките се отпуска само натиска върху уплътнителите и може по много малко да влиза въздух-та това положение да се ползвало ако има мухъл,но аз тогава го подминах с насмешка това защото нямам такива проблеми.Дали стана ясно незнам.Пояснявам:При мен дръжките са с механизъм със сачма.При завъртане примерно от затворено към отворено се чуват два пъти цък,цък и се отваря дограмата.Ако го обяснявам като часовник-6 и 30 е затворено,в 6 и 38 се чува цък, уплътнителя не е притиснат много и цък в 6 45 вече е отворено.Става въпрос за положение 6 .38 когато не е натиснат уплътнителя със сила от механизъма

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Новите дограми го имат този механизъм за вентилация.За да има ефект обаче трябва вентилатор ,който да изсмуква.

5. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте.Намерих накрая модула на Пелтие за влагоуловителя,но искам да Ви питам като го монтирам коя страна трабва да топли-предната или задната?Благодаря Ви предварително!

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Новите дограми го имат този механизъм за вентилация.За да има ефект обаче трябва вентилатор ,който да изсмуква.
    Имат грънци.Как се затваря/ако е монтирана и нивелирана добре/зависи от обкова.Самата дръжка е такава и можеш да я сложиш и на старо PVC.Все също е да не завърташ обикновена/без часовниче,слънчице и тн наименувания/ до края,а само малко.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    Имат грънци.Как се затваря/ако е монтирана и нивелирана добре/зависи от обкова.Самата дръжка е такава и можеш да я сложиш и на старо PVC.Все също е да не завърташ обикновена/без часовниче,слънчице и тн наименувания/ до края,а само малко.
    Поне така го рекламират,до колко е ефективно - незнам.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Поне така го рекламират,до колко е ефективно - незнам.
    Дръпни леко и завърти капачето на дръжката на единия и другия вид,после врътни дръжката и ще видиш разликата.След това иди си купи от новите дръжки и разправяй,че ти е нова и с вентилация дограмата.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Аз съм си сложил клапани на Аереко,не ми трябват нови дръжки.

11. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Съжалявам че не запазих етикетчето на дръжката,за да го покажа,но мисля че и без такава дръжка може да се постигне този ефект,с тази разлика че при тази дръжка има фиксирано място за застопоряване,а при който го няма трябва визуално да се ориентира по това да е мръднала лекичко дограмата и да е отслабила натиска от уплътненията до такова положение-почти долепени.На Vanquished ще кажа че според мен не ти трябва вентилатор,защото при постоянното отваряне и затваряне на врати из къщи и разлики в налягането дограмите сами ще "пропускат" на порции въздух.Може би и се заблуждавам защото до сега не съм забелязал някъкви сериозни проблеми от конденз по съклата, с изключение понякога сутрин има по най долния край по една чертичка от 5-6 мм.А, пояснявам, не ползвам този "режим"Само писах тук ако това би помогнало на някого,за да не разбере някой погрешно че имам конденз и това го е излекувало!

12. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Момчета,холът ми е свързан с външна тераса в една стая/х*й голям,ама заварено положение/.Имам не само конденз по ПВЦто, по плочките на пода на бившата тераса/тази зима по-малко,щото налепих изолация откъм тавана на долния комшия/,но и избива влага по стените около прозореца.Горе-долу се спасявам като вечер и сутрин бърша конденза,а мухала/когато се появи/ със спирт или хипохлорид,и проветрявам по 20-60 мин/зависи от външната температура/ сутрин,следобед и вечер.Само дето климатикът ме псува,а електромерът ми се радва,но надделявам над мухала.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2009

подари и една дограмичка на съседа отдоло,друг вариянт не виждам...и по дебела външна изолация 8-10 см и си нов човек,качи градусите с още 2 първоначално за проба.Би ли казал какъв вид и колко дебел матерял ползва и как е поставен на тавана на този долният апартамент?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Marian1,вътре сложих/преди около 10 г./ розов пресован стиропр 2 см.,а вън отдолу/тази есен/ 5 см обикновен,който ползват за външната изолация.Външна изолация се отказах,че е малко/доста,ако трбва да съм точен/ специфично ,пък и деля стена с комший от другия вход,а те не дават да сложа откъм тяхната страна.Тези отгоре също са едни п***ли и работата се обесмисля.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от marian1
    .На Vanquished ще кажа че според мен не ти трябва вентилатор,защото при постоянното отваряне и затваряне на врати из къщи и разлики в налягането дограмите сами ще "пропускат" на порции въздух.Може би и се заблуждавам защото до сега не съм забелязал някъкви сериозни проблеми от конденз по съклата, с изключение понякога сутрин има по най долния край по една чертичка от 5-6 мм.А, пояснявам, не ползвам този "режим"Само писах тук ако това би помогнало на някого,за да не разбере някой погрешно че имам конденз и това го е излекувало!
    Като спра вентилаторът и кондензът сутрин се появява.Миналата година кондензът стигаше до средата на стъклото.Сега нямам.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2009

гледай сега, нещо не мога да си представя нещата,но така както аз ги разбирам-Сложил си отвътре по стените 2см стиропор, и имаш пластмасова дограма.Крайно недостатъчно според мен.За около 300-350 кинта купи на комшията една (най смотаната с плъзгащ механизъм и повече неотварящи се части) ал дограма и му предай проблема с течащите вадички по дограмата,или пък ако си достатъчно красноречив и убедителен му кажи че ще му помогнеш с половината,може и да излезне човек ако го качиш в подходящо време и му покажеш какво ти се случва и мъчи,направи си и външна изолация мин 8см стиропор и седни и си пей.До тук не повече от 1500 лв даже сега и това е твърде завишено зависи от кой град си.Аз ако заради някви пикливи 300 лева за на този кютук дето се казва и на светофара с миене на стъкла ама ще ги дам и ще забравя за тъпия проблем!Относно вътрешната изолация-тя не е за всеки и навсякъде-дето се вика таралеж в гащите е,ако не знаеш как и къде и колко-можеш в такъв филм да влезнеш че майка плаче....късмет!

18. Тук е от
    Dec 2009

Определено трябва вентилатор особенно ако си на последните етажи. Аз също съм с клапани на Аереко и забелязах че без пуснат внтилатор някъде, няма почити никаква циркулация и клапана реално не работи. Най-ефективно е като пусна аспиратора в кухнята, който въпреки, че е на другия край на апартамента тегли доста сериозно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 13 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Топлообмен и влажност на въздуха
    От valen1 във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 17
    Последно: 10-03-12, 08:08
  2. Продавам GPS Навигация с висока резолюция
    От stan4opan4o във форум Продава
    Отговори: 6
    Последно: 12-06-11, 01:50
  3. Мъгла & Висока влажност - Подходящите режими !
    От 6pek във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4
    Последно: 01-02-10, 12:02
  4. НЕНОРМАЛНО ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА
    От MiStReR_xXx във форум Общ - хардуер
    Отговори: 18
    Последно: 28-02-03, 15:34
  5. Volcano 9- висока вътрешна CPU температура ли?!?
    От DPetrov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 16
    Последно: 17-11-02, 21:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе