Накарай "майсторите" като сложат мрежата да ковнат малко дюбелчета през мрежата към стената за да нямаш по някое време замазка тип перде.
Накарай "майсторите" като сложат мрежата да ковнат малко дюбелчета през мрежата към стената за да нямаш по някое време замазка тип перде.
Видях този ефект върху фибран. Тези уж лепят с едно по-сиво, а шпакловат с по-бяло. Драната мазилка я разтварят от чували. Чух че истинската била готова в кофи. За съвети и дума да не става, те нали са "майстори". За 42 лв. с тяхни материали и 5 см. стиропор толкова.
taralion-няма никъкво значение цветът за шпакловката-освен че да е по близък цвят до мазилката за да се покрие по лесно ако някъде има евентуален пропуск.Има огромно значение обаче ПРОИЗВОДИЕЛЯ! какво значи 42 лв? тук при мен в хода има залепени на 30 лв,но не съм сигурен какво включва.Тази мазилка от чувалите е по евтина, а тази от баките е по качествена-има разни модели -силиконови разни там един куп ...Хм за съветите-докато аз плащам, а и съм в България,без да обиждам някой,но видя ли че нещо не е както трябва-се разправям! Винаги се информирам предварително,после провеждам разговор с изпълнителя и чак тогава когато съм уточнил какво искам и очаквам си стискаме ръцете.За цена не се пазаря-не отбивам,но после имам ли забележки-питам защо има след като са си казали цената а пък не са ми предоставили това което съм платил.
gabarko1 -не подвеждай човека! Не е вярно това.Ако имаш мерак-ще ти го и обясня за да не си хабя копчетата сега напразно,защото е доста дълго.
В стаята сам лепих фибрана, но на въже не мога да вися. Обикновено с тъпи хора трудно се спори. Майсторите обикновено са от тая група. Един колега някога през кризата лепеше плочки и да си призная той беше единствен досега, с който се провеждаше разговор и нямаше забележки. Да не забравяме и умствения му багаш, все пак беше висшист. Четири дена ги обикалях "майсторите", а те и имене си имаха де, но ме гледаха някакси особено, все едно че им досаждам. А аз си седях на една пейка и си ги наблюдавах.
малко и аз по темата какви са тия цени аз съм от бургас 5см стиропор шпакловка и мазилка от чували суха между 22 3 лева до 30лв![]()
хора не им разрешавай те да вкарват кв на прозорци и вратопрозорци в общата квадратура
Ако не ги вкарат трябва да ти вземат за обръщане, което излиза пак толкова и за това се смята цялата квадратура.
обръщане вкарване на прозорци всичко е ако мине номера
15 лв./м. за труд, демонтаж и монтаж на алуминиева козирка над прозореца. Майсторите са от София и цените са като там. Работят малко по-качествено от местните и пият само бира.
От 3 години апартамента ми е с вътрешна изолация фибран, като си се готви вътре, ела да видиш колко влага мухъл и конденз има точно 0 - нула, няма и помен от влага!Първоначално публикувано от Kaar
Мога ли да използвам неопор за вътрешна изолация?Апартамента е краен,на последен етаж(панел).Предишния собственик е иззидал външните стени с итонг,и сега търся нещо по тънко,че да не отеснее съвсем.Четох за тапети от стиропор и за термоизолираща боя,производство на Мегахим.Ако някой има опит с подобни материали,моля да сподели.
В подобен на твоя апартамент съм.Есента правих ремонт на спалнята.Поради невъзможност отвън,на външната стена сложих стиропор отвътре.На тавана също.Отделно отвън алпинисти ми направиха изолация от 5см. стиропор.Ефекта от изолацията по моя преценка е голям и си струва.Според мен спокойно можеш да ползваш неопор.Имах и тапети от стиропор.Като недостатък мога да посоча, че постояно трябва да се съобразяваш да не се опираш в тях-остават вдлъбнатини /освен ако не решиш да им правиш замазка отгоре/С боята нямам опит въпреки, че са ми демонстрирали с две теракотени плочи, повърхноста на едната от които е намазана с подобна боя определено се усеща по-топла като сложиш длан върху нея.
Довечера ще отида до фирмен магазин на Мегахим да поразпитам за боята.
Здравейте колеги, имам един много спорен въпрос.Жидея в къща на втори етаж, която е строена седемдесетте години а 99г. се дострои над мен трети етаж.
Тъй като тогава не е имало предвидени тераси за третия етаж, то те са изляти върху плочата.
Сега там ще живее брат ми и почва да мисли за пода, как да го оформи. Допълнителните тераси са с дебелина около 12см. Плочата е крива и има големи разлики особенно в хола, който е към 38м2. Въпроса ми е как да процедирам да запълня тез 12 см и да не утежнявам конструкцията, че да не вземе да падне някой ден цялата плоча в/у мен
и същевременно да шумо и топлоизолирам. Мислех си да изравня със ситен пясък, после фибран 3см. и накрая замаска с армировка но май не е много удачно, голяма е площа и ще вземе да поддаде и да се напука.
Моля, дайте съвет, какво да правя.
По добре си сложи стиропор,мнрнията са много и само ще се обаркаш зависи от сградата и зиложението.От 5-10 см.