Страница 9 от 19 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 281
Like Tree48Одобрявам

Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Отговор: Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка

Моя таван в нишата го оставих на паната, без покритие отгоре.Определено тавана си е топъл, няма проблеми с влага и мухъл. Като се осигурява нормалното отопление и вентилация на помещението, няма да има мухъл.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Щом нямаш място - значи фибран, че е по-тънък - с 4-5 см няма да се сниши кой знае колко. За влагата ти казаха - дори и само с декоративни плочи няма да има проблем, пък ако сложиш и фибран - хич. И въпреки това - според специфичните условия - ако имаш конденз по дограмата - ПРОВЕТРЯВАЙ - това е най-лесно, а и желателно във всички случай. Щом има конденз по стъклопакетите, значи може да кондензира и на други скрити места /където са с по-ниска температура от стайната/! Старите дограми проветряваха на воля сами. С нови дограми - се проветрява ръчно

4. Тук е от
    Oct 2012

Какво ще кажете за Депрон, използвах го на една стена зад кухнята, където ми се образуваше мухъл и засега е ок. Депрона е тънък под 1 см, лепи се лесно и казват че изолира добре. Дали е подходящ като изолация за таван? Може би първо фибран или стиропор и после върху него Депрон, който даже може директно да боядисаш без да го мажеш?

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

депрона е същото като фибрана.

6. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Депрона и Фибрана си приличат само по това ,че и двата материала са ХПС/затворена структура на молекулите/Като молекулни групи в структурите си ,обаче са доста различни!...Кое е по добро е трудно да се каже!И при двата материала маркетинга и рекламата са доста силни..... Фибрана е по познат ,по използуваем,....Личното ми мнение е ,че ако някой ползува Депрон,не трябва да очаква чудеса!Приказките,че 6мм Депрон изолират като не знам какво си са приказки за наивници!Все пак не съм чул или чел да се изолира с Депрон космически кораби!......

7. Тук е от
    Oct 2011

Постоянно си противоречите за всяко нещо и така обърквате хората...последно - едно и също ли са депрона и фибрана?!

8.  

9. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ако намериш 40 мм депрон слагай смело няма да сбъркаш. гледам на сайта им няма стойност за топлопреминаване... има нещо измислено. ако можеше да е 0.017 немците щяха да го ползват толкова че и ние да сме чували за него... за съжаление не изолират с депрон.

аз това лято ще видя какво ще сложа - не ми се пуска картонаджия в къщи. за това ще почна експериментите с лепене на 100 или 150 мм фибран на тавана в коридора.

окачен таван в банята за да мога да си пусна въздуховоди и осветление и да мога да имам достъп.

в спалните ми се ще картон, но ще видим как ще мине експеримента в коридора.

10. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

..Ами gogo68,разсъждавай бе човек!Отговори си така на въпроса,и Ауди и БМВ са коли, така да едно и също е,но ....са си различни коли!Депрон 6мм е 5,80 някъде квадрата,значи 40мм ще е огромна пара на квадрат!Не знам да има такава дебелина в търговската мрежа!При депрона има нещо особено,той е много мек,като го натиснеш с пръст,следата ти остава!....Разликите са на молекулно ниво,структурата двата материала е различна!Иначе и двата материала имат едно и също предназначение-ИЗОЛИРАТ!Това е.Аз бих използувал "Фибран",но търси от този синия,на ДАУ.Прави се в Гърция и към него по добре лепнат лепилата,независимо какви са!Това го знам от майстори....

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    ако намериш 40 мм депрон слагай смело няма да сбъркаш. гледам на сайта им няма стойност за топлопреминаване... има нещо измислено. ако можеше да е 0.017 немците щяха да го ползват толкова че и ние да сме чували за него... за съжаление не изолират с депрон.
    Дааа, немците са преди всичко практичен народ. Преди 10тина години имах отношение с една немска фирма за проектиране и те бяха адски учудени защо навсякъде почваме да слагаме алуминиеви радиатори. Според тях панелните имаха по добро топлоотдаване и двойно по ниска цена. Каваха, че в Германия се ползват алуминиеви радиатори предимно за представителни цели, но масово в жилищни сгради се ползват панелни радиатори. Същото е и с депрона. Те предвиждат каква и колко изолация е необходима, още в проектирането и това е така от края на 60те години. За тях депрона е само авариен мматериал, т.е ползва се само кагато няма никаква друга възможност, в стари реновирани сгради и то само ако няма никаква възможност за ползване на друг материал.

12. Тук е от
    Jan 2013

здравейте, правя предстенна обшивка с ГК и вата на бетонна шайба около 30кв, от другата страна на стената е магазин много голям необитаем и стената е много студена, та въпроса ми е да слагам ли пароизолацонно фолио между ватата и ГК, изчетох 100 различни мнения

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Разбира се,още повече че от другата страна е шайба която няма почти никаква паропропускливост.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Задължително.Още по-добре е да си вземеш вата каширана с алуминиево фолио.Така имаш 2 в 1.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Edi1, къде я има тази вата?

17. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    Разбира се,още повече че от другата страна е шайба която няма почти никаква паропропускливост.
    добре, слагам ги в следни ред - бетонна стена, вата, паронепропускливо фолио, ГК.
    така не рискувам ли студения въздух от другата страна през магазина да мине през стената и да кондензира във ватата?

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Няма да мине, не бой се.Биро, ето я - вата с алуминиево фолио | Ривагипс БГ ЕООД , това за пример.Всички производители правят такава вата.Има на рула, на листи, каменна, минерална.За дома 5 см вата с фолио е добре.Фолиото към помещението задължително.Може първи слой да сложиш вата 5 см без фолио и втори слой с фолио, ако имаш място, де.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 19 ПърваПърва ... 7891011 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Топлоизолация на климатик
    От vyrhara във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 6
    Последно: 19-12-11, 00:34
  2. Топлоизолация на къща - въпрос ???
    От d_imige във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 04-11-11, 18:48
  3. Вътрешна + външна изолация - Има ли смисъл?!
    От Николай Г. във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 25-09-11, 21:46
  4. Каква топлоизолация да сложа?
    От Bobsun5 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 54
    Последно: 27-12-05, 22:23
  5. Каква топлоизолация да избера?
    От Bobsun5 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 10
    Последно: 14-03-05, 17:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе