Моя таван в нишата го оставих на паната, без покритие отгоре.Определено тавана си е топъл, няма проблеми с влага и мухъл. Като се осигурява нормалното отопление и вентилация на помещението, няма да има мухъл.
Моя таван в нишата го оставих на паната, без покритие отгоре.Определено тавана си е топъл, няма проблеми с влага и мухъл. Като се осигурява нормалното отопление и вентилация на помещението, няма да има мухъл.
Щом нямаш място - значи фибран, че е по-тънък - с 4-5 см няма да се сниши кой знае колко. За влагата ти казаха - дори и само с декоративни плочи няма да има проблем, пък ако сложиш и фибран - хич. И въпреки това - според специфичните условия - ако имаш конденз по дограмата - ПРОВЕТРЯВАЙ - това е най-лесно, а и желателно във всички случай. Щом има конденз по стъклопакетите, значи може да кондензира и на други скрити места /където са с по-ниска температура от стайната/! Старите дограми проветряваха на воля сами. С нови дограми - се проветрява ръчно![]()
Какво ще кажете за Депрон, използвах го на една стена зад кухнята, където ми се образуваше мухъл и засега е ок. Депрона е тънък под 1 см, лепи се лесно и казват че изолира добре. Дали е подходящ като изолация за таван? Може би първо фибран или стиропор и после върху него Депрон, който даже може директно да боядисаш без да го мажеш?
депрона е същото като фибрана.
Депрона и Фибрана си приличат само по това ,че и двата материала са ХПС/затворена структура на молекулите/Като молекулни групи в структурите си ,обаче са доста различни!...Кое е по добро е трудно да се каже!И при двата материала маркетинга и рекламата са доста силни..... Фибрана е по познат ,по използуваем,....Личното ми мнение е ,че ако някой ползува Депрон,не трябва да очаква чудеса!Приказките,че 6мм Депрон изолират като не знам какво си са приказки за наивници!Все пак не съм чул или чел да се изолира с Депрон космически кораби!......
Постоянно си противоречите за всяко нещо и така обърквате хората...последно - едно и също ли са депрона и фибрана?!
ако намериш 40 мм депрон слагай смело няма да сбъркаш. гледам на сайта им няма стойност за топлопреминаване... има нещо измислено. ако можеше да е 0.017немците щяха да го ползват толкова че и ние да сме чували за него... за съжаление не изолират с депрон.
аз това лято ще видя какво ще сложа - не ми се пуска картонаджия в къщи. за това ще почна експериментите с лепене на 100 или 150 мм фибран на тавана в коридора.
окачен таван в банята за да мога да си пусна въздуховоди и осветление и да мога да имам достъп.
в спалните ми се ще картон, но ще видим как ще мине експеримента в коридора.![]()
..Ами gogo68,разсъждавай бе човек!Отговори си така на въпроса,и Ауди и БМВ са коли, така да едно и също е,но ....са си различни коли!Депрон 6мм е 5,80 някъде квадрата,значи 40мм ще е огромна пара на квадрат!Не знам да има такава дебелина в търговската мрежа!При депрона има нещо особено,той е много мек,като го натиснеш с пръст,следата ти остава!....Разликите са на молекулно ниво,структурата двата материала е различна!Иначе и двата материала имат едно и също предназначение-ИЗОЛИРАТ!Това е.Аз бих използувал "Фибран",но търси от този синия,на ДАУ.Прави се в Гърция и към него по добре лепнат лепилата,независимо какви са!Това го знам от майстори....
Дааа, немците са преди всичко практичен народ. Преди 10тина години имах отношение с една немска фирма за проектиране и те бяха адски учудени защо навсякъде почваме да слагаме алуминиеви радиатори. Според тях панелните имаха по добро топлоотдаване и двойно по ниска цена. Каваха, че в Германия се ползват алуминиеви радиатори предимно за представителни цели, но масово в жилищни сгради се ползват панелни радиатори. Същото е и с депрона. Те предвиждат каква и колко изолация е необходима, още в проектирането и това е така от края на 60те години. За тях депрона е само авариен мматериал, т.е ползва се само кагато няма никаква друга възможност, в стари реновирани сгради и то само ако няма никаква възможност за ползване на друг материал.
здравейте, правя предстенна обшивка с ГК и вата на бетонна шайба около 30кв, от другата страна на стената е магазин много голям необитаем и стената е много студена, та въпроса ми е да слагам ли пароизолацонно фолио между ватата и ГК, изчетох 100 различни мнения![]()
Разбира се,още повече че от другата страна е шайба която няма почти никаква паропропускливост.
Задължително.Още по-добре е да си вземеш вата каширана с алуминиево фолио.Така имаш 2 в 1.
Edi1, къде я има тази вата?
Няма да мине, не бой се.Биро, ето я - вата с алуминиево фолио | Ривагипс БГ ЕООД , това за пример.Всички производители правят такава вата.Има на рула, на листи, каменна, минерална.За дома 5 см вата с фолио е добре.Фолиото към помещението задължително.Може първи слой да сложиш вата 5 см без фолио и втори слой с фолио, ако имаш място, де.