Страница 4 от 19 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 281
Like Tree48Одобрявам

Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Nov 2009

Отговор: Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка

...Здравейте на всички!Да съжевя малко темата!...Четох,мислех,гледах!...Не,че измислих нещо,ама тези 10-на дни трябва да реша окончателно за вътрешната изолация!Идва време да се връщам и да подкарвам ремонтите...Та зетя трябва да свърши хамалогията и да достави "матрала"до шестия етаж!...Ще е гипс картон лист върху лист с разминаване на фугите,2по 9.5мм,каменна вата от долу....Сега остава въпроса за това парозащитно фолио!Та въпроса ми е:..Най доброто на пазара в момента?Фирма производител?Дистрибуторите зетя ще ги открие,като следово куче е......Дори и нещо да го няма в БГ,мога да си го взема от тук...Един колега беше писал за Терафол сд150,ама мамка му,нищо не открих,освен някакви ленти на Хенкел с ширина 10см!?.......И още нещо,паропропускливо,парозащитно...какво точно да търся!?...Благодаря!

- - - Обновено - - -

Помагайте де!....Паро.....какво по дяволите да търся!?.......И доколко алуминиевата кашировка е алтернатива на такова фолио?....А ако се работи и с двете-няма ли да е по сигурно,че" мухълчо" няма да се появи из нейде!?......

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2009

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

slovaka, преди 2 години правих сериозен вътрешен ремонт, свързан с разбиване на стени, изграждане на нови такива, ВиК, Ел и всичко за което се сетиш. Един от етапите беше сваляне на хоросановата мазилка в кухнята и обличане на стените с ГК на конструкция+вата(каменна) м/у ГК и външната стена, която е средна част на дълга северна стена. Когато дойдоха студовете, с изненада установих, че частта от стената, покрита с ГК+вата в кухнята, е една идея по-студена от останалата част от северната стена, която е само с хоросанова мазилка отвътре. Отдадох го на това, че отдолу има баня, която е неотопляема, че съм изолирал само част от стената и околните повърхности се явяват термо-мостове и на това, че тактилните ми сензори ме лъжат . Миналата година правих външна изолация на къщата с EPS и предната зима с изненада установих, че тази част от стената, която е с ГК+вата, пак е по-студена, от тази, която е само с 40 и кусур годишна хоросанова мазилка отвътре. Та така! Дерзай и само напред !

5. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте, да вдигна и аз темата с "едно" въпросче... Става дума за къща на етап груб строеж, строежа е започнал 2007 г. На два етажа по 150 м2. Къщата е изградена от тухли единички (плътни), колони, плоча между първия и втория етаж и отгоре скатен покрив с вентилиращи отвори. Цялата къща отвън е облечена с градешки камък от доло до горе с дебелина 40 см. Така външните стени са 65 см дебели (два реда единички и камъка). Но на стените които има прозорци са изградени с един ред единички (12 см) и камъка отвън (40 см) общо 52 см. Заради камъка отвън за ВЪНШНА изолация и дума неможе да става. Тъй като вече четвърта фирма идва на оглед за цялостното вътрешно довършване - ме объркаха тотално. Едната фирма предлага да се изолира вътрешно с 10 см ЕПС с мрежа и шпакловка отгоре само външните стени, а вътрешните с машинна гипсова мазилка. Другата предлага с ГК и вата (от тази обикновенната 18м2 в пакети която е ). Другите ми предлагат да бъде цялата отвътре измазана с машинна гипсова мазилка - стените били достатъчно дебели и щяло да е топло... Другите ГК и каммена вата 5см 50 кг/м3 на външните стени и мазилка на вътрешните... Аз като цяло след дългото четене на темите за топлоизолация най-много клона към ГК+ Каменна вата на външните стени и машинна гипсова мазилка на вътрешните (заради акумулиращият ефект). А дали и на външните стени не е хубаво да се мине с машинна гипсова мазилка - да се запечатат преди поставянето на ватата с картон (ако това е най-подходящо разбира се)? Отоплението ще е с камина с водна риза и радиатори (ако има значение), ел конвектори когато не е запалена камината. Дограмата е Трокал с троен пакет К/Бяло/Енерджи... И остава въпросът как и с какво да се изолира тавана под плочата, защото вторият етаж ще е неотопляем поне в близките няколко години. Препоръчват ми ГК и вата от обикновената щяло да е достатъчно. Аз си мисля и там ако сложим каменна вата няма ли да е по-добре ? И дали няма да се получат термо мостове на неизолираните вътрешни стени към тавана ? А пароизолация дали ще е нужно? Въпросите станаха малко повече, но и проблема е комплексен. Къщата се намира близо до Варна (ако е от значение).
    Поздрави...

6. Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Има смисъл от вътрешната топлоизолация, но както е казал колегата по-горе трябва да се нарпави много добре, за да нямаш проблеми с мухъл после.

7. Тук е от
    Jan 2008

До Радо от Варна ............ и останалите.
    Вече пета или шеста година съм си изолирал двете стаи в апартамента с 5 см. пресована каменна вата на ROCKWOOL. Първо я лепих с лепило, което беше около 25 лв. торбата / на WEBER / и след това шпакловка с мрежа и същото лепило. Понеже тогава имах достатъчно средства, изолирах всички стени в стаите, включително и вътрешните, само че тях с пресована вата с 3 см. дебелина. Таваните са с гипс картон с 5 см. каменна вата - листове 1м. х 0,60 м. на два пласта т.е. 10 см.
    Изключително съм доволен и препоръчвам подобна изолация. Ефекта е много положителен. Четейки постовете не мога да разбера само откъде се появява влагата при Вас, а оттам и мухълът. Аз нямам.

п.п. проблема е само един - в парите. Тогава равносметката бе около 23-24 лева на квадрат + още по 5 на майстор за шпакловка с лепилото и още една ръка с чист гипс.

п.п. 1. личното ми мнение е, че вътрешната изолация е най-ефективния метод за плащане на по малки сметки за отпление поради простия факт, че топлиш единствено въздуха, а не и стените.

п.п. 2. в Ка стъклото лично аз не виждам някакъв смисъл. Говоря по наблюдения между сходни дограми с и без Ка.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Добре би било, когато се прави изолация/и не само/, да се прочете сериозна литература, преди да се вземе решение как точно да се изпълни. Иначе се допускат грешки и се правят ненужни разходи.

10. Тук е от
    Dec 2012

Re: Отговор: Вътрешна топлоизолация- има ли смисъл и ка

Мога да се включа в темата за стъклата. Ако ти се отделят малко средства за тях помисли над варианта за слънцезащитно фолио. Излиза около 30-40лв/кв. В зависимост от модела фолио. Аз сложих външно фолио на стъклото. Също така ако ти е к стъклото задължително отвън! (на к стъкло се слага задължително отвън защото може да спукаш стъклопакета) С фолиото хем зимата пазиш топлината вътре хем лятото вън. Принципа на фолиото е че спира UV лъчите. А термозагубите зимата са 20-30% през стъклата. Доколкото до вътрешната изолация съм с 2 ръце ЗА. Стига да е с качествени материали и да ти го поставя отвърдена фирма. Защото съм виждал такива изпълнения и влаги на вътрешна изолация че ти е бедна фантазията.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Ще го кажа по друг начин: Вътрешната изолация е "добър" вариант, само ако няма никакъв друг!

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Определено е така, напълно съгласен.

13. Тук е от
    Jan 2008

Ще го кажа по друг начин: Външната изолация е "добър" вариант, само ако се изолира цялата сграда, външна площ.

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

фолио може но само вътре в стъклопакета. а на тая цена може да се сменят пакетите. от бяло-бяло с енерджи с бяло и аргон.

ето линк на къде вървят нещата с джамовете :
    State-of-the-Art Windows For Our New Home | GreenBuildingAdvisor.com

16. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от curizo Виж публикацията
    Ще го кажа по друг начин: Външната изолация е "добър" вариант, само ако се изолира цялата сграда, външна площ.
    Май не си много във час със изолациите

17. Тук е от
    Oct 2011

Да попитам и тук - понеже имам големи топлозагуби в апартамента, който е около 90м2 и се отоплява с парно на газ, ми казаха да направя топлоизолация на таваните. Апартамента има външна изолация и дървени дограми на Карабулев със стъклопакети. Според вас каква изолация да направя на таваните? Не искам да е с гипсокартон и шпаковка, че много голяма мръсотия става! Мисля с окачен растерен таван и между него и плочата с минерална вата - какво ще кажете? Също така някъде четох и за някакви топлоизолиращи бои /гранули/ - какви са те и ще има ли ефект? Как е най-добре? Благодаря!

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

боите са ала-бала работа. ако вършеха нещо пасивните къщи на немците щяха да са кат бетон и тухли и една ръка термоизолационен латекс но не би - слагат 30-тина сантиметра изолация бедните немци.

топлото отива нагоре, колкото и да искаме да се борим с физиката. за щастие таваните са по-малко от стените
    ако имаш външни стени лепни и на тях нещо.
    прозорците са голяма инвестиция, но пък най-големите дупки от където бяга топло. но пък може външни щори като евтина алтернатива на смяна на дограмата - ако не можем да сложим троен стъклопакет.
    mirandi одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 19 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Топлоизолация на климатик
    От vyrhara във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 6
    Последно: 19-12-11, 00:34
  2. Топлоизолация на къща - въпрос ???
    От d_imige във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 04-11-11, 18:48
  3. Вътрешна + външна изолация - Има ли смисъл?!
    От Николай Г. във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 2
    Последно: 25-09-11, 21:46
  4. Каква топлоизолация да сложа?
    От Bobsun5 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 54
    Последно: 27-12-05, 22:23
  5. Каква топлоизолация да избера?
    От Bobsun5 във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 10
    Последно: 14-03-05, 17:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе