Страница 5 от 18 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 265

Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    531
    #61

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    FearMe, без обиди обаче:
    не опитвай на* чичко Ленин техниките за* бързото четене, до които явно си още далеко, ами вземи чети по-внимателно кой какво пише. Сигурен съм, че от всичко разбираш и никой не би ти се опрял по брой публикации в http://forum.setcom.bg/ защото си № 1 и си се...* по всички възможни теми, но:
    1. Никой не говори за задължително броене на пиксели а за замерване размерите на картинката. Ако имаш с какво да ги броиш - още по-добре. Ако не - взимай шивашкия метър. Освен това телевизора ще вкара повече изкривявания от камерата - кеф ти в центъра, кеф ти в краищата /а кой материал според теб не е минал през обектив/. На доста публикации по темата се препоръчва точно това - замерване на тест картина. Явно не си ги чел.
    2. "завъртане на 180 " - досега никой не е писал за нещо подобно - ти за сефте го споменаваш. А и при професианално направени филми също има бързо движение на камера или на обекти, но нежелано "размазване" май не се забелязва. Евала на аритметиката ти.
    3. За двуслойни, трислойни и N слойни ДВД-та, както и кое колко събира* - никой не е писал тук за това освен теб.
    4. За битово ДВД - софтуерно и хардуерно декодиране - направо ме хвърли в плиткото. Няма да мигна цяла седмица. А за добавяне на опции - посочих някои линкове без да твърдя дали става или не за конкретен модел, но твъдя, че по принцип става и това зависи от конкретния видео процесор на ДВД-то. Ако е с Медиатек - вероятноста е доста висока, ако е със Зоран или Сигма - шансовете клонят към нула.
    5. За процесорна немощ също никой досега не е писал* - а за безпредметен* и ненужен рендъринг, ако това изобщо ти говори нещо.
    6. "За простото кодиране" с* Ulead, Premier*и т.д. - ами нали и аз това разправям - не че не става, ама не се прави така.* Пак си чел по хоризонтално-вертикално-диагоналния* метод и си скачал по не-ключовите думи а и не си заделял 7-те нужни кутийки в главата си.
    7. Ako "Ulead, Premier или някоя друга подобна програма" не са за видео монтаж, то сподели с нас за какво служат и съответно да започнем* и ние да ги ползваме правилно и по предназначение.
    8. Отборът на незнаещите твърдеше, че размера на файла и качеството са обратно пропорционални при еднаква прдължителност, с пожелание да не се изпадада в двете крайности. Ти компетентно не се съгласи с тях, но каза абсолютно същото. Това ми е познато - като смешката за липсващата овца - тук са 9 - е 9 де, ама трябва да са 10 - е 10 де.* Отново чел не дочел за какво се говори, не пропусна като бонус да ни обясниш за наличието на "5.1 звук, DTS (и то на няколко езика!), и прочее бонус материали и т.н.". Всички бяхме изпаднали в тих ужас* с незнанието си - с какво е запълнено едно* двуслойно DVD. Тенкс, тенкс, тенкс ....... и* отново пак тенкс.
    Благодаря ти също така за безценната информация, както и множеството идеи, които беше така любезен да споделиш с нас относно* обсъжданите тук проблеми. Ако нямаше такива като теб да ни помагат, просто сме загинали.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    195
    #62

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    Цитат Първоначално публикувано от KTT
    Относно размазването нямам идея, но например може да направиш DVD-то с друга програма. За Премиера се говори не го прави много качествено.
    Моля те, доуточни за какво става дума:
    "За Премиера се говори НЕ го прави много качествено" или
    "За премиера се говори ЧЕ го прави много качествено."

    Наблюдения върху Ulead Video Studio 9.
    Снимал съм 1 час= 12 гига.
    Мятам филма в улеада, но избирам само 5 минути от него и само тези 5 минути ги правя на двд. Качеството е убийствено. Няма никакво размазване и т.н.
    Втория път обаче пускам целия филм+още половин час. Правя го двд с абсолютно същите настройки, както и 5-те минути. Разликата е огромна. Същите 5 минути във втория случай при бързо движение на камерата почват да се размазват.
    Онзи ден снимах камион в движение - на разстояние 120 метра, със зуум 10. Пуснах го в улеада - супер готино, без размазване. Пуснах го и в премиера - същия добър резултат.
    Ето това много ме заинтригува.
    Явно премиера трябва да се ползва за монтаж и ефекти, а кодирането от друга програма.
    Но Премиера ползва MainConcept MPEG Video. Доколкото знам кодека е супер. Другата възможност е малък ресурс на компютъра, но това би забавило рендерирането, а не да се отрази на времето.

    Няма ли някой, който да работи в телевизия и поне да подметне какъв софтуер ползват. И на какви компютри.

  4. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    531
    #63

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    * * dedo pop,
    * * вече ти писаха за едно и многопасово кодиране. Може в това да е проблема. Не намесвай MainConcept кодека. Почти винаги си е присъствал в Премиера. При еднопасовото - постоянен битрейт, не се оценява материала, при многопасовото би следвало да се доизчисляват "сцените" - тези с малка промяна на "информацията' - по-нисък от средния битрейт, по-сложните- с по-висок, но за целия материал битрейта ще си е горе-долу такъв какъвто си го задал. Нещо като ABR при аудиото. Направил си 2 опита - с не съвсем еднакъв материал - сигурен ли си, че са станали с едни и същи настройки.
    * * За Премиера се говори, че го прави некачествено /до 1.5 версия/ а и не му беше това основното предназначение. Даже FearMe го каза. С Премиере Про нямам впечатления за ДВД, но примерно Адобе Енкорето - нали за това е направен, а и "разбира" Премиера.
    С две думи опитай или с различни настройки една програма или с една настройка но различни програми и сподели впечатления. Например Adobe Encore и 5 мин. и 3h материал може да задаваш 1 DVD като таргет-обем и съответно не би следвало да очакваш и еднакъв резултат. Пробвал си 5 и 35 минути - с какъв кодек, с каква програма, с какви настройки, какъв обем си задал и т.н. Уравнение с 1000 неизвестни и с едно дадено - кой би могъл да ти го реши, а и как да се коментира това съответно ? 5 минути можеш и на хиляда ДВД да ги запишеш и обратно. На единия вариант качеството е убиец, на другия - не се вижда нищо. За кое от двете говорим?
    * * *Според мен много от телевизиите работят с Adobe Premierе. Ulead, дори и Медия Студиото е по-скоро за домашна обработка. Има и доста по-читави програми, но Премиера поне е доста разпространена, а има доста допълнения към него - филтри, плагинзи, но не смятам, че е най-най. Мисля си, че ако има "Про" в наименованието*или в ТТ данните и* - това би следвало да означава апаратна/хардуерна/ подръжка, т.е. аритметика* в реално време и съответно използваема в ТВ студия. До някъде за това може да се съди и по цените им - примерно от 30 - до 3000 и нагоре долара.
    * * *Не твърдя, че съм прав за всичко което пиша - това е форум и си казвам мнението - било правилно или не - може на някой да свърши работа.

  5. Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    187
    #64

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    От няколко дена ползвам Ulead VideoStudio 9.Опитвам се да сложа ефект на един видеоклип но нещо не става. Опитах между два клипа да сложа ефект като ги обединих....това го направих,но искам да попита може ли в началото на един клип да сложа някакъв ефект.
    Как става точно...ако може нкой да ми помогне.

    Искам да попитам също има ли начин да вмъкна и дата и част към клипа,които на ТВ се виждат,а като го сваля в РС нещо се губят.

    Забравих да питам кога е по добре да слагам ефекти- на суров клип свален от камерата и след това да го компресирам или вече на компресиран в DivX клип.

  6. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    531
    #65

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    plamen_mr,
    работя с Adobe Premiere, но нещата би следвало да са приблизително същите и с Ulead.
    Първо би следвало да си обработиш материала /рязане, съединяване, ефекти, филтри/ и след това да го компресираш а не обратно.
    "Ефекти" се слагат между два клипа или в началото или в края на един. Хващаш го с мишката и го поставяш там където ти е необходимо. Филтри се слагат на цял клип.
    Относно показването на датата - имаш два варианта - с филтър /вграден или външен, ако има изобщо такива/ или да си ги напишеш на ръка с вградената тритровалка и да ги наложиш върху клипа. С Ulead предполагам могат да се създават титри.

  7. Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    707
    #66

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    Цитат Първоначално публикувано от plamen_mr
    Искам да попитам също има ли начин да вмъкна и дата и част към клипа,които на ТВ се виждат,а като го сваля в РС нещо се губят.
    Датата и часа може да ги свалиш от DV файла с:
    DVSubMaker
    DV_datecode

    Нас траницата на DV_datecode може да намериш линкове и към други програми


  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    187
    #67

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    Благодаря ще опитам и аз искам с ADOBE PREMIERE PRO V2.0 но ми иска някаква SSE2 инструкция

  10. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    195
    #68

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    Някои експерименти.
    Първо - различен окончателен резулат при експорт в ДВД.
    Най-добрия стана при следните настройки: качество 5; Field Order - Lower; VBR, 2 Pass; bitrate - и минимум и максимум и target на 9000. Качеството не падна, на телевизора картината беше супер, единствено аз забелязвах някои неща, което е естествено, защото се вглеждах подробно.
    Реално погледнато, всъщност битрейта стана константен.
    При другите настройки променик само Field Order на Upper/None и нищо друго. Резултата беше плачевен.
    Сега се досещам, че и в Улеада има такава настройка, променяне на Field Order на Lower, Upper и Frame Based. Най-добрия резултат също се получава при Lower. Най-лош при Frame Based.

    Сега въпрос. След като монтирам филма в Премиера, как да го вмъкна в Енкоре ДВД? Проекта не мога да го импортирам в Енкоре, явно трябва нещо друго да се направи.

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    707
    #69

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    Цитат Първоначално публикувано от dedo pop
    Най-добрия стана при следните настройки: качество 5; Field Order - Lower; VBR, 2 Pass; bitrate - и минимум и максимум и target на 9000.
    Както правилно си забелязал си докарал константем битрейт. От тука следва веднага въпроса защо изобщо си пускал 2 паса. Идеята на 2-та паса е по време на първия да се събере ифно къде може да се спести - разбирай къде може да минеш с по-нисък бит рейт, и къде трябва да се даде повече. Ама в твоя случай нито миже да паднеш под 9000 нито да се качиш над 9000, така че двата паса са излишни.


    Цитат Първоначално публикувано от dedo pop
    При другите настройки променик само Field Order на Upper/None и нищо друго. Резултата беше плачевен.
    Сега се досещам, че и в Улеада има такава настройка, променяне на Field Order на Lower, Upper и Frame Based. Най-добрия резултат също се получава при Lower. Най-лош при Frame Based.
    Много ясно, че като смениш Field Order-а и положението ще стане плачевно. Значи като снимаш всеки кадър е от два филда. Като тези два филда са снимани в различно време. Това което ти си направил е да кажеш че филда който е сниман по-късно според твоите настройки е сниман по-рано.

  12. Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    707
    #70

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    Цитат Първоначално публикувано от plamen_mr
    Благодаря ще опитам и аз искам с ADOBE PREMIERE PRO V2.0 но ми иска някаква SSE2 инструкция
    http://www.adobe.com/products/premiere/systemreqs.html

    Може да се върнеш малко назад към версия 6.5 - там няма чак толкова големи изисквания

  13. Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    187
    #71

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    Извляках дата и част от DV файла под формата на субтитри,но после не мога да разбера как става да ги прикача директно кам файла с VirtualDub
    От къде и как да го направя...

    Искам да попитам също ако не ги пригача и не ги извлека после ако го гледам на ТВ с DVD под DivX формат ще излизат ли....питам защото аго ги прикача а те се виждат на тив да не се дублират нещо...

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    707
    #72

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    не те съветвам да ги "вграждаш". По-добре си ги остави като отделни субтитри - така ще можеш да ги включваш и изключваш когато си поискаш.
    Ако DVD-то ти поддържа DivX 6 формат може да погледнеш тука:
    http://clubs.dir.bg/showthreaded.php...sed&sb=5&part=

  16. Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    187
    #73

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    каква е разликата между Adobe Premiere pro 7.0 и Adobe Premiere pro 2 или 1.5, като за второто изискванията за системата са по големи- да знам коя да изте

  17. Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    195
    #74

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    Отново резултати от опити.
    Адобр Премиер 1,5 Про vs Улеад Видео Студио 9. За материал ползвах заснето от мен видео с камера Panasonic NV GS-300. Камерата е супер, много добро попадение за любителска машина.
    Настройки на Премиер - VBR, 2 pass, bitrate - min 2000, targ 7000, max 9000. Качество - 5. Field order - lower. За филда tweeg написа доста ясно за какво иде реч. Тя камерата си снима по този начин и затова всяко пипане на филда носи плачевен резултат.
    Настройки за Улеада - VBR, 2 pass, bitrate - max 9800 (друго по битрейта не може да се пипа), качество - 100 (по подразбиране е 80).
    Начин на сравнение - включвам камерата към тв-то, където материала е суров, в DV формат.
    Правя един диск с Премиера и един с Улеада и ги пускам на двд - Елит PV 400 USB.
    Синхонизирам приблизително камерата с двд-то и гледам. От време на време превключвам телевизора (Самсунг 21) от камерата на двд-то.
    Изводи.
    1-во няма разлика между филма, рендериран от улеада и изходния материал от камерата.
    2-ро слаабо понижение на качеството, доловимо в спад на яркостта на цветовете при филма рендериран от Премиера.
    3-ти Вариант - същото видео, експортирано от Премиер като movie и рендерирано от Улеад. Според мен има лек спад в качеството, според другия член на комисията - булката, няма спад.
    Изводи, Премиера е добър за монтаж, а Улеад за рендеринане в DVD.
    Но при тези настройки на едно двд се събират 72 мин, но без менюта. В Улеада едно меню взима някъде около 30 мб.
    Какво ли не пробвах да направя с Cinema Craft Encoder, не успях да се справя.
    Cinema Craft Encoder трябва да си взаймодества някак и с Премиера, но нещо при мен не се получи, макар че го има инсталиран под следното име CCE SP Trial Version for Adobe Premiere. Ако някой знае какво означава това и как се интегрира с Премиера, нека помогне.

  18. Novice
    Тук е от
    Jun 2006
    Мнения
    2
    #75

    Re: Проблем при сваляне на видео от DV-камера на PC

    Благодаря Ви много, доста неща научих от всички вас. Искам да Ви попитам, защо като сваля филма от видео камера JVC с miniDV касета(с WinDV) в некомпресиран формат, след като задам компресор за аудио в VirtualDub не ми компресира аудио в компресирания видео файл.

    Преди да си ъпгрейтна компа свалях видеото и аудиото с Adobe Premier 7.0, после компресирах с Dr.Divx и нямах никакав проблем. След като преинсталирах компа сложих пак Премиера ама каза че бил изтекъл (като върнах часовника всичко стана ОК), макар и кракнат, после сложих Премиер 1.5 ама с него ми дава Frame drop и то доста, сега с ваша помощ свалям вече без проблем ама в некомпресиран формат. Като заредя файла с Премиера ми дава грешка и аз се мъча с ВиртуалДъб ама не я познавам добре. Моля да ми помогнете с насройките на ВиртуалДъб.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 18 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Panasonic SDR-H2500EP Видео камера (ПРОБЛЕМ)
    От sarfios във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 1
    Последно: 03-03-08, 12:12
  2. Проблем при сваляне на запис от камера на компютър
    От Blondi във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 21
    Последно: 27-11-07, 10:20
  3. проблем с видео камера SONY
    От ixtlan във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 8
    Последно: 31-01-07, 14:44
  4. RQ: програма за сваляне от DV камера
    От featbeast във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 14
    Последно: 08-01-07, 22:30
  5. Малко разяснения за сваляне от цифрова камера?
    От saint056a във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 04-03-05, 13:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе