Като сваля в "разгънат" формат с WinDV и ми записва файла без информация за видеото, във ВиртуалДъб(Премиер 1,5) ми казва, че няма Аудио, а в действителност има, като го плейна с BSPlayer.
Здравейте!
Някой може ли да ми каже като може да се оправят тези трептения при готовото DVD. Значи след като си го сваля и конвертирам и запиша на DVD и го пусна да гледам записа на TV се забелязва трептения при рязко движение. Разбрах че има някаква разлика в кадрите 25 и 50 ама какво трябва да се направи за да се избегне този проблем. Прочетох доста постове в различните форуми ама не разбрах какво да направя.
В записа на камерата има ли ги същите дефекти?С коя програма конвертираш?Първоначално публикувано от dgargamel
Също от значение е как ги изтегляш от камерата.Дай подробности,така както си описал въпроса нищо конкретно не може да се каже за съвет.
Значи камерта ми е JVC RG-D73E свалям кепчъра с CyberLink PowerDirector 5 само че сега като разгледах програмата се оказа, че ги свалям в MPEG 2, после конвертирам записа с WinAVIVideoConverter или VSO ConvertXtoDvd и след това го ако е голям го минавам и с DVD Shrink 3.2 и накрая го записвам с NERO но като го пусна на телевизора записа при резки движения на камерата започва да трепти.
Чудих се кое е по добре да свалям записа в MPEG 2 или в AVI без компресия
махни deinterlace-а на всички конвертори по веригата.
как точно става това махване
По-добре сваляй в MPEG1 на по-висок Bit Rate ,примерно 6000Kbits/s и резолюция 352/288.Така е по-вероятно да избегнеш дефекти при директна кодировка.Аз кепчвам при 4000bits/s , 352/288 , MPEG1 и после 1 час запис WinAVI го прави точно за диск DVD5.Качеството е задоволително,но ако искаш вдигай Bit Rate и после минавай през DVD Shrink.Първоначално публикувано от dgargamel
Колкото до deinterlace - несъм работил с CyberLink PowerDirector 5 и незнам какви опции предлага,но преледай настройките за кепчване и ако намериш - махни отметката от там.
Здравете значи аз свалям в https://forum.setcombg.com/******************.de/files/23243933/untitled.JPG.html може ли да погледнете и да ми кажете дали е добре или да сменя комресията
Настройката е DVD HQ ,което значи висико качество.Според мен е прекалено за кепчване,виж от това падащото меню си избери по-ниско качество,незнам как е именувано.Но ако това не ти пречи при работата и те удовлетворява полученият резултат - остави го така.Първоначално публикувано от dgargamel
Е ти изби рибата. От цифрова камера дето е 720:576 да сваляш на 352:288 и после пак заради DVD-то да го правиш на 720:576 ми се вижда голяма глупост.Първоначално публикувано от wiseacre
Моя съвет е сваляйте с Copy/Pasteбез да компресирате с DVIO или WinDV и после си мачкайте с каквото си искате, за предпочитане Cinema Craft Encoder и не deinterlace-вайте.
Човека пита при кепчване,затова.Иначе,ако с USB кабел може директно да копира файловете е най-добре.Първоначално публикувано от tweeg
Нали разбираш - въпрос - отговор.
значи пробвах в другите компресии но с DVD HQ е най добре нямам проблеми при кепчването но след това като започна да конвертирам файла с WinAVIVideoConverter или VSO ConvertXtoDvd и други програми ми дава някъква грешка че неможе да запази файла заради грешки в хардуера или мястото, понякога някой файлове стават конвертират се без грешка ама като ги запиша с NERO-то и ги пусна на телевизора се забелязва трептене при резките движения как може да се оправи това, в настройките на кепчара за MPEG 2 - DVD HQ няма никъде deinterlace-а тъсих го има други функции.
JVC GR-D73E e MiniDV камера имам я същата и не вярвам dgargamel да се опитва през аналоговия канал да сваля
Така че тука изобщо според мен не става въпрос за "кептчване".
добре тогава как се нарича вярно свалям не през IEE 1394 а през AV изхода но качеството е добро както и съм го описал по горе. Какво трябва обаче да направя за да се промени това.