Страница 138 от 154 ПърваПърва ... 88128136137138139140148 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,056 до 2,070 от общо 2307
Like Tree324Одобрявам

Помогнете ми за избор на хладилник

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011

Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник

Здравейте колеги,

И аз се присъединявам с молба за съвет относно избор на хладилник и малък фризер. Тъй като полезния обем на хладилниците за вграждане е доста малък, се спряхме на вариант хладилник и отделен фризер за вграждане. Избора е ограничен значително, тъй като само BOSCH, Liebherr и AEG предлагат подобно решение:

За хладилник съм се спрял на https://www.bosch-home.bg/productlis...lebox=manuals/

Като цяло чета доста негативни отзиви за AEG и Liebherr по чужди и локални сайтове и по-скоро клоня към други марки.

Относно фризерите, ето вариантите:
    https://www.aeg.bg/kitchen/cooling/f...er/abb682f1nf/
    https://www.bosch-home.bg/productlis...lebox=manuals/

Предимството на AEG-то е NoFrost системата. Обаче е доста по енергийно-неефективен и шумен за разлика от боша.
    Въпросът ми е, необходимо ли е фризерът да е nofrost при положение, че е отделен уред? Има ли други предимства, които изпускам?
    Всякакви коментари и мнения по горните уреди е полза!

Поздрави!

2.  

3. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Еми ще трябва да го размразяваш, ако не е no frost чат пат, ама не е края на света. Аз бих взел Боша.
    martop одобрява това.

4. Novice
    Тук е от
    Dec 2012

Здравейте,

Моля да ми препоръчате хладилник със следните размери 201 х 59,5 х 63,5. Бих искъл да е с инверорен мотор, No Frost и цвят инокс. Бюджета е 1300 лева. От огледите в магазните харесахме, като разположение на рафтовете най-вече, Bosch KGE39AICA, но той е с Low Frost система. Толкова по-зле ли е това и има ли нещо по-добро около бюджета?
    Благодаря.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

6. Novice
    Тук е от
    Dec 2012
    Цитат Първоначално публикувано от Slusatel Виж публикацията
    Благодаря, но тези са високи 203см и няма да се вместят. Трябва да е до 201

7. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

има филтър в сайта - намери си каквото ти трябва

8.  

9. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Преди седмица закупих следния хладилник за ваканционен имот на морето:https://www.technopolis.bg/bg/Hladil...SUCN1/p/660270
    Първи впечатления:
    Плюсове-абсолютно безшумен,красив дизаин,много фунционално разположение на рафтовете,бутиларник,сгъваемо рафтче за по голяма тенджера,метален гръб и до там.
    Минуси-Безумно силно лед осветление,при отваряне на вратата светва рязко като боен фар точно в очите,особено вечер,направо те ослепява,wi-fi то е тъпо,показва само температурата,и прави някаква диагностика за проблеми евентуално,при първоначалното включване пищеше точно 2 часа докато достигне температурата,отначало помислих че нещо не е наред,докато не прочетох книжката където пишеше че това било нормално.
    Лед дисплея на вратата светва само при отваряне,след това изгасва.Самата врата трудно се отваря и затваря,има две степени,като на колите е.И най-голямата простотия е че е с бяло уплътнение на вратата,при положение че хладилника е цвят графит.
    Сравнявам го с АЕГ то ми,където леда е двустранен,светва плавно с мека светлина при отваряне и после плавно загасва при затваряне на вратата.Естествено,гумените уплътненияя са черни.
    Абе ЛГ има още много да учат от големите в бранша.....
    espace одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от iveto Виж публикацията
    Сравнявам го с АЕГ то ми,където леда е двустранен,светва плавно с мека светлина при отваряне и после плавно загасва при затваряне на вратата.
    Накара ме да стана да го видя това плавно ИЗГАСВАНЕ. Надничах като сурикат докато затварям вратата и тц, изгасва си рязко лед-а. При отваряне си светва плавно. Явно твоето АЕГ е по-нов модел

при първоначалното включване пищеше точно 2 часа докато достигне температурата,отначало помислих че нещо не е наред,докато не прочетох книжката където пишеше че това било нормално.
    Нормално е да пищи защото си мисли че е спирал тока и продуктите може да са се размразили(развалили). Дори след достигане на нормални работни температури трябва да има сигнализация за случилото се, която с натискане на бутон да изчистиш. И алармата е трябвало да спреш, а не да я слушаш 2 часа.
    Този пост е редактиран от espace; 11-08-23 в 09:10.

11. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Алармата няма как да я спра,явно така е проектирана,
    Иначе АЕГ-то е това:https://electrosound.bg/hladilnik-s-...cb736e5mb.html

12. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Нали от LG не искаше и четка за обувки Шегата настрана, и ние сме с LG висок клас (уж) вкъщи и не съм впечтален. A ги хвалят много.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 11-08-23 в 17:27.

13. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

А,вярно е
    Жена ми много го хареса,и не можах да се преборя.
    Но,това ще ми е за урок!
    Има и още,заедно с хладилника взехме и комбинирана пералня със сушилня пак ЛГ,най-високия клас.
    Днес жена ми пусна да пере 2 бр. хавлии,от тези с качулките и 3 плажни кърпи.
    Като дойде време да центрофугира спря и изписа код за грешка U5,което означава повреден вибрационен сензор.Пералнята е 10,5кг.Вероятно е била претоварена и сега чакаме техниците в понеделник да я правят.
    Само за сравнение,в София АЕГ-9та серия която е 9кг. пере без проблем по 4 хавлии едноременно.
    Абе,нежни са корейчетата....
    Хората които ги хвалят,преди това са имали Мраз 150.....
    Този пост е редактиран от iveto; 11-08-23 в 19:32.
    CubanLinx одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Алармата няма как да я спра,явно така е проектирана,
    12стр. на упътването на Български.
    "Аларма за висока температура
    Когато температурата на фризера стане твърде висока поради спиране на електрозахранването, лампата LED за температурата примигва и прозвучава аларма. • Натиснете бутона Freezer за спиране"

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017

Аз съм с LG , след като висок клас Беко умря за 26 месеца и го върнах по гаранция. Тъй като трябваше да избирам от Тех магазина равностоен хладилник , естествено се омятах по AEG и Bosh но вече гледах детайлно / живея на 8 етаж и хладилник над 180 см не влиза в асансьра и разопакован, а услугата доставка до вратата вече е 10 лв на етаж и не мога да сменям хладилници на 2-3 години /. Ами бутах един цял следобед бошове и аегете и всички ми се видяха пълни ментете с калпави врати, тънки ламарини, нерационални рафтове и т.н.Не , че LG е каймака на хладилниците , но в желания от мен размер и екстри беше най-доброто. Казвам го , като препатил вече .... Ако и той даде фира ще си купя Мийле, колкото и да струва ....

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Високият клас на Мийле и Либхер са еднакви. Политиката на Либхер е да дава по-дълга гаранция, което е плюс. 210 сантиметров хладилник би трябвало да влезе в асансьора разопакован. В старите асансьори се свалят плафона и фасонгата, след което се вкарва наклонен, първо горния край.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Нали от LG не искаше и четка за обувки [emoji38] Шегата настрана, и ние сме с LG висок клас (уж) вкъщи и не съм впечтален. A ги хвалят много.
    Аз съм с един от първите LG NO Frost вече близо 20 години.
    Някакъв маркуч веднъж смениха и не е мръднал.
    На всичко отгоре е сложен плътно в една ниша и грее здраво от вън.
    След толкова време седнах и погледнах в книжката, че реално съм го държал на минимум фризера, а не на максимум. Така ако остане някакво месо дълго време почваше да има дъх.
    За съжаление в момента LG не предлагат модел във варианта, който аз търся, иначе бих взел пак.
    CubanLinx и Slusatel харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помогнете с избор на хладилник
    От thc444 във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 20-03-15, 10:20
  2. СПЕШНО! Помогнете ми за избор на хладилник
    От fossil във форум Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 13-08-11, 21:48
  3. Отговори: 1
    Последно: 19-01-11, 23:08
  4. Помогнете за избор на хладилник
    От elby във форум Хладилна техника
    Отговори: 6
    Последно: 12-11-09, 21:45
  5. Помогнете за избор на хладилник
    От gagauz във форум Хладилна техника
    Отговори: 12
    Последно: 28-07-07, 21:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе