Един приятел преди няколко години си взе хладилник Gorenje... след има няма 6 месеца му протече ръжда, под емблемата на предната врата. Явно не беше лепена, ами е с дупки.. смятай за какъв боклук си говорим.
Един приятел преди няколко години си взе хладилник Gorenje... след има няма 6 месеца му протече ръжда, под емблемата на предната врата. Явно не беше лепена, ами е с дупки.. смятай за какъв боклук си говорим.
Имам и старо Горение,което е купувано 94' с фабричен дефект. Трупа лед под изпарителя още като нов, но така си работи с често размразяване.
За боклука на Канди, няма смисъл да пиша със стоманени тръби. Два пъти го ремонтирам.
За Либхер купуван от Радиново съм писал.
За сега съм най-доволен от Лг-то.
От магазин за техника ми препоръчаха Горението пред Бош - предлагат и 2та модела - 400лв разлика...
- - - - - - - - - -
И последен вариант - Liebherr CBN 4815 - пише произведен в Германия, така ли е - не се знае. Малко по-скъп, доста по-"дървен" дизайн.
Не мога да разбера какво точно търсиш?
Горение са нисък клас техника.
Бош е среден клас.От среден към висок е Сименс.Висок са Неф и Гагенау.
Щом държиш на висок клас и произведено в Германия-Неф за вграждане.
Правиш му хубав шкаф на колела и готово.
Тези шляпари от техномармаладите,къде слагат Горение??
Лг също е среден клас,нищо че му имам „гардероба”,но не може да се доближи до „гардероби” на Неф и Гагенау!
Всичко за вграждане на хладилници Бош,Сименс,Неф ,където влизат още много брандове на монополиста на бяла техника се произвежда в Германия.
Корейски ЛГ са широки 90см и са с горна камера,цената е около 1800лв.
А „гардероба” е разделен на 2х45 см,тесен хладилник,но го купих заради ледогенератор и захранване с вода.
Големият клас са широки 120 см,ама цената е ...
Този пост е редактиран от Viking72; 16-05-18 в 22:23.
Със зет ми гледахме същия Бош...''турски Бош с китайски компресор'', аз обаче си мисля че не трябва моментално
да го слгаме в графа '' боклуци''
Здравей, търся хладилник, който да го взема "и да не се занимавам". Особени екстри не търся, нито висок клас. Ограничен съм от мястото - 60 на 65 +/- 2-3см, като в тези параметри търся възможно най-големия хладилник, по-възможност в възможно най-малкия фризер. Максимално възможна гаранция, до сега повече от 5г не намирам. Предпочитам и продукт сглобен в ЕУ, с цел да подпомагам европейската икономика (вместо турската примерно). Благодаря.
AEG са сглобени в EU и в момента са с5г гаранция, но що за хладилници са и дали е по добре от турски Бош....незнам
Не знам какво да кажа?
Сега,ако трябва да купувам хладилник ще е ЛГ или Неф-Сименс за вграждане.
Един глас за AEG .Имам Elektrolux от 5 години ,който е малко по-нисък клас и марките са под една шапка Elektrolux .
Изработката е качествена ,инокса е супер / метал е а ,не боя и не остават отпечатъци/.
Компресора е китайски /исках да е Данфос ,но не е /.
С пет години гаранция си е добра оферта.
А и за мен има разлика от 5години на БЕКО/толкова му е живота/ и 5 години на АЕГ .
Иначе съм фен на LG хладилниците като Viking72.
Да ,за хладилници и телевизори съм им фен,но за други уреди не!
Liebherr CBN 4815 предполагаемо произведен в Германия?
Да. Предполагаемо. Поръчват ги от там.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Последен фаворит - AEG S83920CMXF - 5г гаранция, произведен в Унгария. На живо е много симпатичен и функционален - за съжаление няма ревюта в нета за него. Основната чуденка - нофрост е само фризера. В хладилната част върти въздух, но влажен, та въпроса е ще прави ли лед вътре...
Моя хладилник от подписа също е с нофрост само в камерата и няма никакъв помен от лед или скреж горе.